• daniiel

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Rin skrev 2014-04-07 11:02:29 följande:

    Tack Daniiel och iurochskur! Det känns bättre att få höra att man inte bara är en överdrivet krävande bridezilla.
    Jag har skickat en bild (den som jag postat tidigare där min fästman ändrat det röda till grönt i Photoshop), men bara på framsidan. Jag är lite orolig för hur baksidan kommer att se ut eftersom de inte har någon bild på det och det inte verkar som att de har sytt just denna klänningen innan då de inte har egna bilder.
    Ska svara nu och försöka vara supertydlig. Skickade också bilden till Landy och frågade ifall de kunde göra den, hade inte tänkt på det innan.
    Fästmannen är bortrest så det blir inte mer Photoshopppande denna veckan, men annars kanske det är det bästa, att försöka göra en så bra bild som möjligt av vad man vill ha.
    Annars lutar jag lite åt att beställa en klänning helt utan ändringar för att slippa nojja.
    Det är lite svårt med de olika ställena ibland.
    Det känns som att JenJen är bäst på engelska, men surt att de inte vill göra några ändringar alls. Jag mailade dem om en klänning som är blå baktill och frågade ifall det gick att få i andra färger eftersom det trots allt fanns en recension med en bild på den med rött så de har uppenbarligen gjort det, men fick till svar att de inte gick alls. 


    Kanske du ska vänta på att maken kommer hem, så kan han ta bilden på baksidan också och ändra även den till grönt? Samt kanske rita in ändringarna som du vill göra, alltså vanliga axelband istället för halterneck och snörning? För det absolut bästa är att visa med bilder!
  • daniiel
    Rin skrev 2014-04-07 12:50:20 följande:

    Tack för all uppmuntran. Fick svar superfort från Landy som säger de kan göra klänningen för 349 dollar, lite mer än vad Dino tar så jag ska fundera och prata med sambon. Och be honom göra supertydliga bilder i Photoshop. Tur man gifter sigt med en grafisk designer liksom.


    Hoppas att det ska lösa sig! :)
  • daniiel
    Kileane skrev 2014-04-07 13:17:07 följande:

    Har blivit förtjust i denna också, och inbillar mig att den är både lättare att sy upp (?), samt att jag tror jag föredrar chiffong framför satin (även om jag helst hade velat "prov-känna" på tygerna först!) Chiffong ska väl vara lätt och svalt så kanske man undviker att svettas floder och göra stora fläckar i en sån klänning :)


    Det är ingen större skillnad på dom två klänningarna. Dom är i ungefär samma modell och sys på ungefär samma sätt. Förutom att utanpå satinkjolen, så kommer den första få ett spetstyg och den andra ett chiffongtyg :)
  • daniiel
    Kileane skrev 2014-04-07 13:28:59 följande:
    Jamen det är ju visst stor skillnad

    Nej men det jag mest bekymrar mig över om jag väljer en klänning i spetstyg är främst att den ska vara svår att sy upp! På den första klänningen jag postade tycker jag det är ganska oklart av bilderna om spetsen sitter fast i midjan och går att "hissa upp" - för man kan ju som sagt inte klippa av den nertill...

    Jag borde kanske fråga nån sömmerska om detta innan jag beställer?
    Jag förstår vad du menar och det är ju kruxet med spetstyg så att säga. Allt som oftast är klänningarna tvådelade, speciellt om det är band i midjan för då döljer ju det skarven, och då brukar man kunna sy upp den i midjan så att säga. 

    Men om du gillar chiffong, så är ju en klänning med spetsöverdel och chiffong på kjolen kanske ett bra alternativ? För då behöver du inte oroa dig över den saken. 
  • daniiel
    Kileane skrev 2014-04-07 13:47:24 följande:
    Jag tror att bandet i midjan döljer en skarv, det verkar så på denna bild:

    Men ja, i kommentarerna påpekas hur viktigt det är att beställa rätt längd...och när jag googlar "how to shorten a lace hem" blir jag ju inte direkt lugnare - det verkar superkrångligt och väldigt dyrt!

    Kanske får jag ta en annan klänning istället och slippa oroa ihjäl mig över spetsen. Jag gillar den andra klänningen jag visade mycket också, men där är istället "problemen" att det är "cap straps" som sitter långt ut - jag har smala axlar och är rädd att de halkar ner, och sen verkar den ha så mycket pärlor och paljetter också...vet inte om jag gillar det. Åh dessa beslut!
    Ja, det är ju det som är knepigt med spets och på sätt och vis.. om du kan tänka dig en klänning som inte har spetskjol, så kanske det är bättre att satsa på en sådan? Om du inte beställer från Jenjen, utan från tex Dino eller Landy, så kan du ju skicka in bilder på en klänning och få den uppsydd. Du kan ju också be att få den utan pärlor och paljetter och även axelbanden går att ändra.
  • daniiel
    Utvandrare skrev 2014-04-09 12:19:33 följande:
    Nämen... åååh, så fin klänning! Och du ser väldigt vacker ut i den må jag säga :) Jag kan förstå det där med färgen, då jag själv har lite svårt för kritvitt på mig själv. Jag valde därför ivory och min ser faktiskt väldigt vit ut på bilderna, och vad maken tyckte.. ptja, det struntade jag i ;) Jag har faktiskt aldrig frågat honom om den saken. Men, återigen, det ser ut att vara en väldigt fin klänning! :)

    (Och jag tycker inte den ser billig ut på bilden!)
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!