• daniiel

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    kärleken skrev 2014-04-09 14:52:01 följande:

    Hej! Jag ahr beställt från en säljare från Kina. Gjorde det genom Etsy. Hur kommer paketet med klänningen? Till posten eller med en budfirma? Några erfarenheter?

    Går paketet ner i brevlådan hos mig eller har ni som fått er klänning hämtat det någonstans? Hur fick ni i så fall avvisering?

    Tack på förhand! 


    Det beror helt och hållet på. Jag har fått klänningar med både DHL och posten. Det står inget om frakten?, ibland står det om det är tex DHL. Jag skulle tippa på att klänningen körs ut och att dom knackar på dörren för att lämna det. Är du då inte hemma, så lämnar dom meddelande om att dom antingen kör ut det igen eller att du kan hämta det någonstans. Då kan man tex ringa och be att få det till jobbet istället om man inte är hemma dagtid, alltså om dom kommer köra ut det igen. Annars kan man ibland sätta en lapp (som dom lämnat) på dörren om att dom får lämna paketet där utan att man är hemma. Beror ju lite på hur man bor om man vill göra så.
  • daniiel
    Utvandrare skrev 2014-04-09 16:26:39 följande:

    Tack vad gulliga ni är Tuvalie och Daniiel! Jag blir riktigt rörd av era ord. Tänk så mycket osäkerhet som kan spöka för ett klädval. Ska nog sova på saken och prova klänningen i morgon igen. :)


    Det tycker jag definitivt att du ska göra! Och pröva den flera gånger.
  • daniiel
    iurochskur skrev 2014-04-10 20:43:06 följande:

    Min säljare på dhgate har fått två negativa omdömen som de senaste nu, bara positiva förut, inte så skoj men jag visste ju att jag tog en risk, vi får se vad som kommer hem till mig...


    Jag håller tummar för dig! Vad var det för klänning du har beställt? :)
  • daniiel
    januaribarn skrev 2014-04-13 10:40:21 följande:
    Hejsan.
    Jag har köpt en klänning på ebay som jag nu fått hem men blev väldigt besviken men jag tror att en underkjol kommer göra stor skillnad. Är någon här duktig på vad man ska ha för underkjol till klännigar? Tänkte även köpa den på nätet, eller är det bäst att göra i butik? Såhär ser min klänning ut. Tacksam för svar :)
    Har du någon bild på hur klänningen sitter på dig i nuläget? För även om den ser ut sådär på modellbilden, så kan det variera lite angående vilken underkjol som passar bäst beroende vem som har den på sig.
  • daniiel
    Sannis1982 skrev 2014-04-14 20:00:50 följande:

    Nu har min klänning äntligen kommit från dino. Jag är väldigt nöjd, men behöver göra lite ändringar för den är lite för stor. Är det någon som vet om man kan sy in korsettdelen vid snörningen? För det finns inga sömmar.

    Jag behöver nog en underkjol också. Någon som vet en underkjol skulle bli fin till denna klänning. Jag vill inte att kjolen ska vara för utstående, men gärna med ett fint fall. Nu hänger den ju bara:).


    Jättefin klänning! Du menar alltså att det inte finns några sidosömmar? Inte ens under spetsen, alltså i satinet? Jag har sett klänningar som sytts in vid snörningen, det brukar gå bra om det inte är så hemskt mkt som behöver sys in. Ta den till en sömmerska och fråga :)

    En underkjol med några extra lager tyll kanske? Hur många lager beror ju på hur vid du vill att den ska bli, hur puffig alltså, men välj hellre med fler lager än vad du tror att du vill ha, för det är enkelt att bara klippa bort något om du tycker det blir för mkt.

    8 lager, www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-fullt-klanning-8-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p166182.html
    4 lager, www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-fullt-klanning-4-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p166181.html
    3 lager, www.lightinthebox.com/sv/nylon-fullt-klanning-balklanning-3-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165641.html
  • daniiel
    jessi85 skrev 2014-04-15 10:52:06 följande:
    Jag tycker den ser jättefin ut :) Och det syns inte på bilderna att fodret sticker ut. Känns ärmarna lite lösa, så gör dom lite tajtare :) Är det stretchspets?

    Nu blir jag ju nyfiken, hur ser bilden av den perfekta brudklänningen ut i ditt huvud? :)
  • daniiel
    jessi85 skrev 2014-04-15 11:43:35 följande:
    Haha ptja, så länge du känner dig bekväm med ärmarna, så kör på!

    Den är ju jättefin och ja, väldigt lik din klänning :) Du skulle inte kunna köra på en underkjol, eller en med ännu mer vidd om du redan har en, för att få den ännu mer lik? Ge lite av en illusion av sådan getingmidja ;) 

    Och väldigt snyggt med röda skor till!
  • daniiel
    Sannis1982 skrev 2014-04-15 09:22:06 följande:
    Bra, det är ju allra enklast för en sömmerska att kika på det och göra en bedömning :) Någon som dels är väldigt van att göra ändringssömnad och har bra kunskaper inom det samt att hon kan kika och känna på klänningen på nära håll :)

    Ingen av dom underkjolarna har ringar och kör på den "största" du, det hade jag också gjort ;)
  • daniiel
    kärleken skrev 2014-04-16 07:49:10 följande:
    Underbar klänning! Så vacker, skir och romantisk :) Jag tycker den ser ut att sitta bra på dig, men det är svårt ibland att avögra utifrån en bild bara. Den ska ju dessutom kännas bra att ha på sig. Midjan ser ut att vara där midjan brukar vara. Om du tycker att överdelen känns för lös och stor, så pröva nåla in den lite och se hur det känns. Jag tycker inte det ser ut som att dina axlar är breda, men samma sak där, pröva vika in holkärmarna (eller vad man kallar det) till vanliga axelband och se efter hur det känns :)
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!