• daniiel

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    carola78 skrev 2014-03-19 11:55:35 följande:
    Jag är nöjd med deras kontakt och priset blev ok, de var väldigt sammarbetsvilliga och enligt dem så ska den vara klar redan den 25:e vilket är toksnabbt. Köper man på ebay så skickas de tidigast den 25:e Maj. Där har du inte heller någon garanti att du ens får en klänning
    Jag beställde denna klänning, utan den lilla blomman

    med denna överdel+axelband

    LITB kunde inte sy upp denna enligt mina önskemål
    Det blev ju jättebra :) Hoppas klänningen blir fin! Men ha i åtanke att den inte kommer bli 100% lik bilderna. Jag har som sagt själv bara bra erfarenheter av Dino, så jag hoppas att du också kommer ha det.

    Nej, LITB syr inte upp klänningar efter bilder, utan dom syr det som finns i deras sortiment bara. 
  • daniiel
    carola78 skrev 2014-03-19 12:03:40 följande:
    nä jag har i åtanke att de inte blir 100% vad  jag tänkt mig, men eftersom att jag blev helt utan nu så har jag inte så höga förväntningar. Bara det är en klänning som jag kan ha under min stora dag. Läst mkt om Dino och övervägande är nöjda. Tog snörning i ryggen i fall den inte passar exakt
    Oftast blir ju klänningarna väldigt lika, så det ska nog inte vara några problem :) Du får visa bilder sedan när du får hem den :)
  • daniiel
    Rin skrev 2014-03-19 12:41:02 följande:

    Jag har funderat lite på hur man vet att bilden på klänningen är en som de har fotat själva, eller om det är en bild på den ursprungliga designerklänningen. Jag vet att många råder till att köpa "as picture"-klänningar, just för att man kan vara säker på att man får det man ser på bilden.

    Men t.ex. denna klänningen: www.pinterest.com/pin/405394403927613755/
    Det är en bild från Landybridal, tyvärr finns inte klänningen i deras sortiment längre. Men JenJen har en nästan likadan här: www.jenjenhouse.com/Ball-Gown-Strapless-Chapel-Train-Satin-Wedding-Dresses-With-Embroidery-Ruffle-Beadwork-002004536-g4536

    Som synes är de inte helt likadana, den från JenJen har mindre tydlig drapering vid midjan och saknar axelband, broderierna är också lite olika. Under bilden från JenJen står det dock "This is a finished dress tailored and photographed by JenJenHouse.com". Jag tolkar ju det som att det är deras egen bild. Men kan man lita på det? Är bilden från Landy den ursprunliga designerbilden?

    Jag har brukat tänka att om klänningen sitter på en provdocka är det antagligen deras egen bild, eftersom det antagligen inte vimlar av europeiska modeller i Kina och designerföretagen ju aldrig skulle fota sina klänningar på det viset. Är det en bra grundprincip? 


    Just gällande den där klänningen så är både bilder från Landy och Jenjen deras egna. Båda är en kopia på en annan klänning, original, som jag för tillfället inte hittar igen. Det är ett bra exempel på hur kinaklänningar kan skilja sig. Det är i stort sett likadana klänningar, men med små skillnader.

    Sitter klänningen på en provdocka är det ofta en egen klänning, men dom har även modellbilder med egensydda klänningar. Hon Landy, Jenjen, LITB osv. Ibland kan det vara svårt att avgöra, men då kan man alltid skicka ett mejl och fråga. Alternativt använda googles bildsök, för är det en "lånad" bild, så brukar man hitta igen den på designerns hemsida.
  • daniiel
    Tuvalie88 skrev 2014-03-20 17:19:10 följande:

    Hej!
    Ny på forumet och med tankar på att beställa en bröllopsklänning från dino utifrån en bild. Hur fort svarar de på mejl? Är det dyrare att beställa en klänning från en bild än att hitta någon som de har på bild? Är det någon som har beställt en klänning med mycket spets, alltså hela nederdelen är i spets, det yttersta lagret? Är de duktiga på den typen av klänningar? Har ni valt white eller ivory på era klänningar? Hur vet jag vilket stöd de syr in i klänningen för bysten? Har ni tagit bystmåttet med eller utan bh?

    Massor med frågor, kommer nog snart på fler. Väldigt glad och tacksam för svar!
    Försöker lägga till en bild på klänningen, känns den för avancerad för att beställa av dem?
     


    Dom svarar vanligt vis på ett par dagar. Beror lite på om det är helg osv givetvis. Det brukar generellt sett inte vara dyrare än en likvärd klänning som finns i deras sortiment. Dino har gjort några av dom absolut finaste klänningarna i helt spetstyg som jag har sett faktiskt. Bilderna som du visar här, det är ju dock inte hel spets, utan ser mer ut som spetsapplikationer och beställer du den klänningen, så lär du få just spetsapplikationer också. Vill man inte ha pärlor och paljetter på spetsen, så bör man skriva det, för dom är annars väldigt förtjusta i att överösa klänningarna med det :P Jag har valt ivory på alla mina klänningar. Jag tycker att det överlag är finast, upplevs som vitt, men en varmare vit. Vanligtvis syr dom in plastskenor i överdelen samt kupor och det brukar räcka alldeles utmärkt som stöd för bysten. Huruvida du bör ta bystmått med eller utan BH, så beror det lite på om du tänker använda klänningen med eller utan BH. Ska du ha snörning i ryggen, så gör ju inte någon/ett par centimeter någon större skillnad. Och snörning är att rekommendera! (Vilket jag ser att klänningen har på bilden)
  • daniiel
    Rin skrev 2014-03-21 18:54:38 följande:

    Är det någon som vet vem som har designat originalet av denna klänningen?
    www.dinobridals.com/discount-store-2012-fashionable-halter-bodice-embroidery-sweetheart-bubble-like-court-train-wedding-dress-cwd071-p-1245.html

    Jag har gjort en bildsökning men hittar bara ungefär en miljon sidor med kopior. Skulle nämligen väldigt gärna vilja ha en bild på baksidan av klänningen. Har skickat ett meddelande till Dino men tänkte att någon här kanske visste.


    Det är en Sincerity 3332 och såhär ser baksidan ut :)



     
  • daniiel
    Tuvalie88 skrev 2014-03-24 09:47:37 följande:
    Jag tycker det låter väldigt vettigt, ett bra pris. Har du frågat om spetsen? Alltså sagt att du vill ha hel spets, inte applikationer som på bilden.

    När det gäller måtten, så är det alltid bättre att klänningen är aningen stor än för liten, då det är enklare att sy in den än att lägga ut den. Om du nu ska ha snörning, så är det ju dock inte riktigt lika noga. Jag beställde mina klänningar i ett standardmått som låg närmast mina egna mått, enligt deras tabell, och dom passade utmärkt :)
  • daniiel
    Tuvalie88 skrev 2014-03-24 10:35:14 följande:
    Jag tänker att jag ska mäta de mått som står, kanske även kolla vilken storlek jag passar in på. Det jag är fundersam över är om livet blir för långt, att midjan hamnar på fel ställe. Därför jag var fundersam på om de ville ha ett sånt mått.

    Jag vet inte hur jag ska göra med spetsen. Som du sa så är det ju spetsaplikationer på klänningen så det kanske jag borde ha för att den ska bli identisk? Jag skrev att jag ville se bilder på deras spets för att välja men fick inget svar om det. Hur bra förstår de engelska?

    Måste bara säga tusen tack för din värdefulla hjälp! Skönt att kunna bolla med någon
    Ja, jag har inget bra svar om det med överdelen, annat än att det inte är ett mått dom brukar vilja ha och jag har hittills aldrig hört en brud som haft ett liv som varit för kort eller för långt. Du kan väl säkert få lägga till det måttet om du skulle vilja :)

    Ja, kjolen kommer ju bli helt annorlunda om du vill ha den helt i spets, förmodligen priset också. Spetsapplikationer är ju absolut inte fult och många av dom dyraste brudklänningar har spetsapplikationer. Dom förstår engelska, men det är en fördel att använda sig att så korta och enkla formuleringar som möjligt. 

    Ingen fara, det är bara roligt :) Jag fick mkt värdefull hjälp när jag köpte mina klänningar också. 
  • daniiel
    Kileane skrev 2014-03-25 15:12:03 följande:

    Alla de Kinaklänningar jag tittar på verkar ha släp, långt eller kort. Väldigt vackert iofs, men jag undrar om det bara blir jobbigt...


    Vet någon om klänningar från Kina brukar ha isydd "bustle" eller alltså någon anordning att hänga upp släpet med? Eller ska man räkna med att behöva ordna detta med någon sömmerska här hemma?


    Du kan ju alltid be dom plocka bort släpet annars? Om du inte vill ha något släp alls. Dom flesta klänningar brukar ha en ögla under släpet, så man kan hålla upp det. Vill man ha något mer avancerat, så brukar man få ordna det själv. Och oftast kan man ordna det själv och behöver inte gå till en sömmerska, men det beror ju också lite på klänningen och vad man har tänkt sig.
  • daniiel
    Rin skrev 2014-03-24 19:36:47 följande:

    Jag tycker det här är så sjukt svårt! Det finns så många fina klänningar att jag bara inte kan välja. Men just nu är jag ju då inne på den som jag länkat ovan, dock med grönt enligt bild nedan.
    Vad tror ni? Bra idé? Hur mycket avsteg från original vågar man göra och ändå hoppas på att det blir som man har tänkt sig?
    Skulle också vilja ha snörning back samt axelband istället för halterneck.


    Vad snyggt med grönt! Jag måste säga att jag gillade det bättre än rött faktiskt. Eftersom det ändå aldrig blir exakt lika som originalet, så kan man ändra en hel del utan att man känner att man "förstört" klänningen, om du förstår vad jag menar. Att ha snörning bak är ju en väldigt bra idé och inget konstigt, det är många som ändrar till det. Axelband istället är ju inte någon jättestor ändring heller och borde inte vara några problem :)
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!