• Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

  Lör 1 mar 2014 10:59 Läst 231729 gånger Totalt 1096 svar
  Lör 1 mar 2014 10:59 +1
  Den gamla tråden: Kinaklänningar och gaffel däremellan!

  Den gamla tråden innehåller så många inlägg och sidor att den blivit lite svårläst och inaktuell, så det var dags att starta på ny kula och hoppas att nya "kinaklänningsbrudar" hittar hit. Precis som i den gamla tråden ska det främst vara en plats att diskutera allt som har med kinaklänningar att göra, men också en plats för prat däremellan om alla möjliga vardagliga ting och funderingar. En social tråd för brudar som funderar på, ska beställa eller har beställt en kinaklänning! :)

  Kinasidor som just nu är populära att beställa ifrån:
  www.landybridal.co
  www.dinobridals.com
  www.lightinthebox.com
  www.jjshouse.com
  www.jenjenhouse.com

  Samlingssidor med olika säljare:
  www.dhgate.com
  www.ebay.com
  www.aliexpress.com
  Bubblare:
  www.etsy.com

  Sidor som var populära för flera år sedan:
  www.coralsbridal.com
  www.milanoo.com
  www.dressilyme.com
  www.daphnebridals.com

  Tänk på att gärna lägga in bilder på, eller länka till, klänningen du beställer och sedan visa bilder på det färdiga resultatet. I den här tråden är det obligatoriskt med bilder ;) Alla är intresserade av att se ett slutresultat.

  Kom gärna ihåg också att om du citerar inlägg med bilder, så radera bilderna eller förminska dom innan du postar. Kan du inte göra det, så skriv användarens namn i början av inlägget och strunta i att citera. Det för att tråden ska bli lite mer överskådlig och att samma bilder inte behöver postas om och om igen.

  Men, det absolut viktigaste i den här tråden är att alla som skriver här ska känna sig välkomna och bli trevligt bemötta. Förhoppningsvis ska man vilja stanna kvar här och gaffla! :)
 • Plätti­s
  Visa endast
  Tor 1 okt 2015 09:53 #1082
  bradfield skrev 2015-09-30 10:12:31 följande:

  Hej alla! Jag undrar om det finns nån här som köpt sin från Etsy och vet om man måste tulla för klänningen? Jag har hittat en som jag tycker är jättefin och funderar på att beställa...Klänningen tillverkas i USA. Jag har köpt mindre saker som te.x. en skärbräda från Etsy som skickades från USA och kan inte komma ihåg att jag betalade någon tull men det kan ju vara annorlunda för större grejer Glad


  Gränsen för att betala tull är 1 300 kr, och då beror det på vad säljaren skriver på tulldeklarationen att innehållet är värt. Jag köpte min klänning på Etsy, och betalade 2 300 kr. Säljaren skrev att värdet var 100 dollar, så jag fick en räkning på administrationsavgiften från DHL och tror jag betalade 100 kr totalt. Men jag hade räknat på 25 % påslag för moms och några hundralappar eller upp till en tusenlapp i tull. 

  Tänk på att du kan behöva gå till en sömmerska för att rätta till småsaker. Till exempel kortade jag av släpet på min klänning (säljaren ville inte ta bort det helt när jag beställde) och dessutom syddes den in lite i midjan. 

  Totalt kostade min klänning 4 500 kr, och jag blev supernöjd med resultatet och fick precis den klänning jag drömde om. 
  Per aspera ad astra, ad infinitum.
 • Sön 11 okt 2015 10:18 #1083
  madmoxxi1177 skrev 2015-09-30 14:14:46 följande:

  Jag fick min klänning förra veckan, lämnade in den för intag och uppläggning igår. har efter intag och upplägg spenderat 1900:- på klänningen, ingenting. Jag var så glad när klänningen kom och den är verkligen välgjord. lightinthebox.com, de var bättre än jag trodde det skulle bli.


  Jag står i tagen att beställa en bolero som förhoppningsvis matchar klänningen. Har hittat en fin på just LightintheBox. Härligt att du är nöjd, då vågar nog jag beställa där också.

  Jag beställde en kinaklänning på www.beidress.co/ och blev glatt överraskad av kvalitén. Däremot missade jag att skicka mitt mått under bysten, så kuporna är enorma. Det ska rättas till hos skräddare.
  När det är gjort lovar jag att ta bild på klänningen när jag har den på mig, och även jämför-bilden på beidress' hemsida.
 • madmox­xi1177
  Visa endast
  Sön 11 okt 2015 13:31 #1084
  TNY skrev 2015-10-11 10:18:19 följande:
  Jag står i tagen att beställa en bolero som förhoppningsvis matchar klänningen. Har hittat en fin på just LightintheBox. Härligt att du är nöjd, då vågar nog jag beställa där också.

  Jag beställde en kinaklänning på www.beidress.co/ och blev glatt överraskad av kvalitén. Däremot missade jag att skicka mitt mått under bysten, så kuporna är enorma. Det ska rättas till hos skräddare.
  När det är gjort lovar jag att ta bild på klänningen när jag har den på mig, och även jämför-bilden på beidress' hemsida.
  låter asbra. vilken bolero? jag funderar på om jag ska ha en sjal, ska gifta mig i början på September... kan hju vara hur som med vädret då... 
 • Mån 12 okt 2015 11:37 #1085
  madmoxxi1177 skrev 2015-10-11 13:31:14 följande:
  låter asbra. vilken bolero? jag funderar på om jag ska ha en sjal, ska gifta mig i början på September... kan hju vara hur som med vädret då... 
  Blidde ingen.. jag ville ha den måttsydd (har väldigt breda axlar och kort överliv..) men det kunde/ville de inte göra, så jag avbetällde igen.  :/

  Får leta vidare, eller gå till brudbutiken här i stan kanske?  ;)
 • madmox­xi1177
  Visa endast
  Mån 12 okt 2015 15:28 #1086
  TNY skrev 2015-10-12 11:37:14 följande:
  Blidde ingen.. jag ville ha den måttsydd (har väldigt breda axlar och kort överliv..) men det kunde/ville de inte göra, så jag avbetällde igen.  :/

  Får leta vidare, eller gå till brudbutiken här i stan kanske?  ;)
  what?! dålig stil... Hoppas du hittar ngt fint ändå :) 
 • Mån 12 okt 2015 15:59 #1087
  madmoxxi1177 skrev 2015-10-12 15:28:02 följande:
  what?! dålig stil... Hoppas du hittar ngt fint ändå :) 
  Hittade en jättefin på brudbutiken till halva priset ;) och fixade öppet köp trots rea, så jag ska ikväll eller imorgon sätta upp klänningen på provdocka och lägga till boleron och se hur det blir.
  Kommer att behöva ta in den i ryggen, men det ska inte vara för komplicerat. :)
 • Tis 1 dec 2015 20:06 #1088

  Hej! Såg att trådet har ej varit aktiv i ett tag men chansar ändå. Har hittat denna klänning som jag älskar men vet ej om jag bör våga beställa. Känner mig lite tveksam. Hur hade ni tänkt? Vad är det som kan gå fel? Verkar den vara en lätt eller svår klänning att sy? Är det risk att tyget byts ut till billigare om dessa verkar dyra? Hjälp mig snälla!!!

 • Mån 21 dec 2015 09:12 #1089

  Hej! Jag tittar också på brudklänning från Kina. jag har beställt en del andra saker från kina och varit grymt nöjd så jag tänkte att upp till 2000kr är väl värt att testa ;)

  Ska först bara komma underfund med vilken typ av model som passar min kroppsform :) Lite päronaktig..

  Jag ska inte gifta mig förrän sommaren 2017 så jag har ett tag på mig och min plan är att gå ner typ 10 kg då jag fortfarande dras med gravidkilon. Till mitt försvar är min son bara 10 månader ;)

  En väninna till mig köpte sin brudklänning i butik.. men hon behövde ändå sy in den när den var klar??? Va? Asså om man får klänningen utprovad i butik och sedan uppsydd så ska man väl inte behöva sy till den för 2500:- hos sömmerska, jag tyckte det lät lite konstigt... Hon fick hjälp att sy upp den och ta in den i bysten tror jag...

  Inget ont om klänningen, den var underbar men jag vill ju inte gå och köpa en svindyr klänning i butik i Sverige för att sedan ta den till en sömmerska. Dessutom enligt henne så beställde hon klänningen typ i början av våren och butiken var lite oroliga att klänningen inte skulle bli klar tills i augusti.. ett halvår?

  ne, jag chansar nog på en kinaklänning när det börjar närma sig typ i höst 2016 kanske, och sen hålla tummarna på att man håller vikten, eller inte ångrar sig. Hur gör ni andra för att välja? Det finns ju så mycket jag vill ha!

 • Tor 31 dec 2015 15:54 #1090

  Nu har jag äntligen beställt mina klänningar från Ebay!! 


  Det har varit så svårt att avgöra vilka klänningar det skulle bli men nu är beställningen skickad och betald!


  Vi kommer först ha en bröllopsfest (utan vigsel) för familj och vänner. Då kommer jag ha den här, den första klänningen. 


  På kvällen när vi ska ha vår bröllopsdans blir det klänning nummer två!


  En vecka senare åker vi till Thailand och har en romantisk strandceremoni! <3 Då ska jag ha den här klänningen! Den är lite enklare men tror den blir passande på stranden. 


  Åh vad jag längtar tills jag får hem klänningarna! Det är verkligen nervöst, TÄNK om dom inte passar?! Men har som tur en jätteduktig sömmerska som ska hjälpa mig med finjusteringarna. :) 

 • Tor 7 jan 2016 16:10 #1091 +1

  Superfina klänningar Kimpan! Hjärta

 • Mån 1 feb 2016 23:55 #1092

  Hej tjejer!

  Nu har jag suttit här och streckläst alla sidor på denna tråd, kan säga att jag e smått skelögd nu för jag e så trött men jag blir såååå trött på mig själv.
  Velar mellan kinaklänning eller butik, kan tänka mig lägga a 4000:- som max.

  Har hittat denna: 
  www.lightinthebox.com/sv/sjojungfru-brudklanning-tyll-v-ringad-hovslap_p3430819.html

  nackdelen är att de kan inte sy efter mina egna mått, och det MÅSTE jag ha samt tycker jag inte om axelbanden. Känns lite för breda, hade hellre velat ha den rak över bysten samt axelbandslös.

  Jag mailade då Landybridal då de fått väldigt bra betyg av er och fick ett pris på 385 inkl. fraktavgift (45usd).

  OM jag då räknat rätt kommer jag hamna på nästan 6000:-...HUR E D MÖJLIGT?!

  De förklarade för mig på landy att de har ett avtal med deras postombud att paket under 2 kg inte kostar tull/moms..men d gör nästan alltid brudklänningar.

  Vad tror ni?

  Då har jag ingen underkjol, skor, eller slöja...känns som att köpa från kina för att det är billigt ballade bra ur tillslut..

 • Tis 1 mar 2016 18:23 #1093
 • Lör 5 mar 2016 14:55 #1094
  Liii skrev 2016-03-01 18:23:36 följande:

  www.aliexpress.com/item/Vestido-De-Noiva-Praia-Sexy-See-Through-Chiffon-Lace-Backless-Wedding-Dresses-Beach-Wedding-Dress/32435230662.html

  Jag är sugen på att beställa denna, men vågar jag? Skäms


  Nä. Jag köpte 2 kläningar via Ali, katastrof båda två, ingen av dem såg ut som på bilden. Kolla Jenjen eller snarlikt istället är mitt tips.
 • Tor 17 mar 2016 17:04 #1095
  svisch skrev 2016-03-05 14:55:51 följande:

  Nä. Jag köpte 2 kläningar via Ali, katastrof båda två, ingen av dem såg ut som på bilden. Kolla Jenjen eller snarlikt istället är mitt tips.


  Jag köpte en Ali klänning ändå. Ca 650 svenska kronor. Kom idag. Den är galet snygg med tanke på vad jag betalade. Sitter perfekt så när som på att jag behöver ha något större bröst ;)
 • Fre 18 mar 2016 15:27 #1096
  www.savly.se/hunkemoller-ta-3-betala-for-2-erbjudande/

  FÖr alla er nya brudar eller för män som vill ha sexiga underkläder. TÄnkte jag skulle dela med mig av det här
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll