• Äldre 1 Mar 10:59
    290588 visningar
    1096 svar
    +1
    1096
    290588

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Den gamla tråden: Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Den gamla tråden innehåller så många inlägg och sidor att den blivit lite svårläst och inaktuell, så det var dags att starta på ny kula och hoppas att nya "kinaklänningsbrudar" hittar hit. Precis som i den gamla tråden ska det främst vara en plats att diskutera allt som har med kinaklänningar att göra, men också en plats för prat däremellan om alla möjliga vardagliga ting och funderingar. En social tråd för brudar som funderar på, ska beställa eller har beställt en kinaklänning! :)

    Kinasidor som just nu är populära att beställa ifrån:
    www.landybridal.co
    www.dinobridals.com
    www.lightinthebox.com
    www.jjshouse.com
    www.jenjenhouse.com

    Samlingssidor med olika säljare:
    www.dhgate.com
    www.ebay.com
    www.aliexpress.com
    Bubblare:
    www.etsy.com

    Sidor som var populära för flera år sedan:
    www.coralsbridal.com
    www.milanoo.com
    www.dressilyme.com
    www.daphnebridals.com

    Tänk på att gärna lägga in bilder på, eller länka till, klänningen du beställer och sedan visa bilder på det färdiga resultatet. I den här tråden är det obligatoriskt med bilder ;) Alla är intresserade av att se ett slutresultat.

    Kom gärna ihåg också att om du citerar inlägg med bilder, så radera bilderna eller förminska dom innan du postar. Kan du inte göra det, så skriv användarens namn i början av inlägget och strunta i att citera. Det för att tråden ska bli lite mer överskådlig och att samma bilder inte behöver postas om och om igen.

    Men, det absolut viktigaste i den här tråden är att alla som skriver här ska känna sig välkomna och bli trevligt bemötta. Förhoppningsvis ska man vilja stanna kvar här och gaffla! :)
  • Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!
  • Äldre 10 Jul 08:04
    madmoxxi1177 skrev 2015-07-09 15:37:49 följande:
    ja... de hade inte den.... :( det som stod som "Endast i butik" betydde att den bar agick att beställa där. vart så besviken att jag vill gå där ifrån typ.
    Neeeej vad tråkigt. Jag förstår din besvikelse. Kan du hitta någon som liknar den i modellen och testa om modellen passar? 
  • madmox­xi1177
    Äldre 10 Jul 10:34
    tesselessan skrev 2015-07-10 08:04:03 följande:
    Neeeej vad tråkigt. Jag förstår din besvikelse. Kan du hitta någon som liknar den i modellen och testa om modellen passar? 
    sjöjungfrumodellen var fin på, ska prova lite andra modeller på ett annat ställe och gå tillbaka till den första butiken i höst igen. för då kommer den nya kollektionen.
  • Äldre 10 Jul 21:10

    Hej! Vi ska gifta oss nästa sommar, och givetvis är jag redan på jakt efter "the dress". Har hittat en på aislestyle.se, någon spm vet hur de är att göra med, och hur resultatet blir?

    Denna sida har verkligen inspiretat mig massor, har läst flera år bak i tiden=)
    Jättevackra klänningar har ni hittat allihop, hoppas verkligen att jag hittar MIN också.

  • Äldre 12 Jul 21:46

    Jag vill bara dela med mig av mina erfarenheter av jenjenhouse.com. Jag har läst tråden när jag funderade på att beställa en så kallad kinaklänning som brudklänning. I slutändan fegade jag ur :) och nu syr min fantastiska mamma min brudklänning. Jag har dock beställt en klänning till mina blivande svärföräldrars 40-åriga bröllopsfest. 

    Jag har bara positiva saker att säga om jenjenhouse. Klänning stämmer bra överens med bilden och var väldigt välsydd. Jag behövde dock ta in den lite i midjan men inget som inte mamma kunde lösa :) Jag tror jag hade löst det själv också då det inte såg svårt ut :) Jag beställde klänningen i vinrött (burgundy) och även färgen på klänningen stämde överens med vad jag såg på deras färgkarta. 

    Det enda som hände var att UPS levererade klänningen för sent enligt deras garanterade leveranstider, dock i god tid för mig då det gick fortare att sy upp klänningen än vad jenjenhouse hade sagt. (Vi använder UPS på jobbet så jag har lite koll på vad som gäller). Jag anmälde detta till UPS så att jenjenhouse inte skulle behöva betala för frakten. (Man behöver inte betala för frakten om UPS inte håller sina garanterade leveranstider). Idag fick jag ett meddelande från jenjenhouse där de skriver att de kommer att betala tillbaka frakten. Jag har inte bett jenjenhouse att betala tillbaka frakten då jag mest anmälde förseningen för att jag inte tyckte att UPS gjort ett särskilt bra jobb och att de då inte ska ha betalt enligt sina egna regler. Så detta tycker jag jenjenhouse har skött exemplariskt!



    Bilden på Jenjenhouse hemsida



    Min klänning

    Hoppas detta inlägg kan vara till hjälp för någon.

    Jenny

  • madmox­xi1177
    Äldre 12 Jul 22:24

    så kul att höra! :) 

  • Äldre 23 Jul 09:06

    Är det någon här som har testat klänningar i butik men ändå köpt kinaklänning? Känner man skillnad på kvalitén?

  • Äldre 23 Jul 10:24
    Loveit skrev 2015-07-23 09:06:47 följande:

    Är det någon här som har testat klänningar i butik men ändå köpt kinaklänning? Känner man skillnad på kvalitén?


    Nu är inte någon tygkännare alls men jag provade flera klänningar i butik och tyckte att min kinaklänning höll samma kvalité. Är det jättenoga men tygsorter kan man ju alltid prata med försäljarna i kina och höra vilken sorts tyg det är. Min höll i alla fall samma mått som en köpt i butik.
  • Plätti­s
    Äldre 23 Jul 13:05
    Loveit skrev 2015-07-23 09:06:47 följande:

    Är det någon här som har testat klänningar i butik men ändå köpt kinaklänning? Känner man skillnad på kvalitén?


    Ja, det gör man. Jag provade klänningar i butik länge innan jag hittade den jag ville ha på Etsy. Och det är småsaker som gör att jag förstår varför klänningarna jag föll för i butik kostade 10 000 och min bara strax över 2 000. Kvaliteten på sömnaden, kvaliteten på tyget och mycket annat.

    När du köper i butik ingår nästan alltid ändringar dessutom, och det är dyyyyrt att betala själv. Bara en sån sak som att en sömmerska tog in min måttbeställda klänning ett par centimeter i midjan förvandlade den från toppen till wow.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 23 Jul 15:07
    Loveit skrev 2015-07-23 09:06:47 följande:

    Är det någon här som har testat klänningar i butik men ändå köpt kinaklänning? Känner man skillnad på kvalitén?


    Jag har. Jag hade en klänning från zelini, den var okej, kina sydd, men i jämförelse med butik så är det stor skillnad. Tyget, spetsen, fallet. Jag är iof rätt känslig och ser oftast direkt om en klänning är från butik eller kina ( tyvärr)

    Nu är jag inte jätte jätte kräsen, men jag bryr mig om att ha hela fina kläder och det där funkade inte, även om zelinis klänningar var av god kina kvaliet.

    Men många verkar nöjda så det är ju svårt att avgöra baserat på andras erfarenheter.
  • Äldre 23 Jul 16:19

    Tack för era svar! Blir nog att leta en begagnad eller köps på rean. Är för feg för att chansa trots allt :)

Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!