• Plättis

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Jag beställde min klänning från en säljare på Etsy, Rose Haute Couture. Han designar egna klänningar och jag blev alldeles förälskad när jag såg de klänningar han gjort. Det här är i alla fall den jag beställde, och jag fick klänningen i fredags. 

    Den såg EXAKT ut som bilden, men jag hade beställt snörning och fick med dragkedja. Dessutom var det svarta fläckar på livet och ryggen, så jag mejlade och frågade om ersättning och fick svaret att han syr och skickar en helt ny som är rätt. 

    För klänning och frakt betalade jag 2 600, och enligt Tullverket blir det ungefär 1 000 kr ytterligare med tull. Jag vet inte om jag måste betala tull på nästa klänning också, men det blir fortfarande mycket billigare än om jag skulle ha köpt de klänningar jag provat i butik som varit i samma klass. De har landat på omkring 10 000 kr, och det är liiiiiite mer än jag är beredd att betala för en klänning  



    Här är jag i klänningen då jag precis fått den och provade den ensam. Så den sitter lite högt upp och är lite stor i bysten. Med underkjol och snörning i ryggen kommer den bli exakt vad jag önskade mig av min brudklänning!

    Bandet i midjan fick jag också med, men jag hade för bråttom för att hinna ta på det Jag har inte bestämt om jag ska ha det eller om det blir finare utan. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag fick förresten faktura från DHL med tullkostnaderna igår, och enligt Tullverkets hemsida skulle jag betala strax över 1 000 kr i tull och moms eftersom min klänning kostade 2 300 och ett par hundralappar i frakt. 

    Döm av min förvåning när jag öppnade brevet och de ville ha 125 spänn för alltihop Förvånad Jag var tvungen att kolla baksidan på alla papper för att se så de inte skickat flera fakturor i samma brev. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag betalade med Paypal, känns inte säkert att lämna ut mina uppgifter överallt. Fast jag betalar aldrig med kort på svenska sidor heller :P


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    midsommarbrud 2015 skrev 2015-05-06 15:19:31 följande:
    Jag har inte riktigt bestämt mig än, men det lutar åt att jag försöker få tag i en billig underkjol att testa med, just för att se skillnaden Tungan ute
    Dock är klänningen på gränsen till för kort, blir det inte "kortare" med underkjol?
    Enligt sömmerskan jag lämnade in klänningen till för småfix skulle det inte göra någon skillnad. Men det kanske beror på om man har en jätteunderkjol eller bara något litet för att få bättre fall.
    madmoxxi1177 skrev 2015-05-06 15:56:12 följande:

    Mätte ni er själva eller tog ni en "ordinarie" siffer-modell? (40,36 osv)


    Jag har inte en vanlig klänningsstorlek, utan bredare höfter och mindre överkropp. Så jag beställde efter mina egna mått och blev jättenöjd. Det är lite småsaker som ska ändras för att den ska bli perfekt, från början hade jag bara tänkt korta ner släpet, men sömmerskan ville ta in den lite i sidan och så blev det plötsligt många saker
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    madmoxxi1177 skrev 2015-05-06 16:08:44 följande:

    hur mkt fick du ge för sömmerskan?


    Det vet jag inte än, lämnade in den förra veckan och de skulle vara färdiga i juli i god tid innan bröllopet (vi gifter oss den 25). Men de tar 450 kr i timmen och räknade med att det skulle ta 3-4 timmar.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag lämnade in min klänning för att förlänga den framtill och korta släpet. Och det blir dyrt eftersom det är arbetskrävande. Lyckligtvis finns det material för att förlänga min klänning eftersom de tar bort släpet, men annars kan det bli knepigt.

    Hoppas du lyckas lösa det ändå!


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag hade mörka fläckar på den första klänningen jag fick hem, och enligt kemtvätten var det i stort sett omöjligt att få bort dem. De rekommenderade mig att inte ens försöka, men jag hade sån tur att säljaren skickade en ny utan kostnad då jag hörde av mig och påpekade det. (Och klänning nummer två var utan fläckar.)

    Om det är små fläckar kan du sy några små stygn som håller ihop tyget ovanpå fläckarna, eller om man kan sätta en dekoration över för att dölja dem. Men en vit klänning som fått fläckar på sig blir så gott som aldrig vit igen. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Loveit skrev 2015-07-23 09:06:47 följande:

    Är det någon här som har testat klänningar i butik men ändå köpt kinaklänning? Känner man skillnad på kvalitén?


    Ja, det gör man. Jag provade klänningar i butik länge innan jag hittade den jag ville ha på Etsy. Och det är småsaker som gör att jag förstår varför klänningarna jag föll för i butik kostade 10 000 och min bara strax över 2 000. Kvaliteten på sömnaden, kvaliteten på tyget och mycket annat.

    När du köper i butik ingår nästan alltid ändringar dessutom, och det är dyyyyrt att betala själv. Bara en sån sak som att en sömmerska tog in min måttbeställda klänning ett par centimeter i midjan förvandlade den från toppen till wow.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag är jättenöjd med min kinaklänning, men för mig var det omöjligt att hitta den modell och variant jag ville ha i butik eftersom det modet hade passerat (jag ville ha spets, allt som fanns var tunna, skira tyger). Och jag tyckte det var viktigare att det var en klänning som jag kände att jag hade råd att bära, utan att vara rädd för att förstöra den


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Annahoj90 skrev 2015-07-31 19:16:11 följande:

    madmoxxi1177 och tesselessan, jag förstår hur ni menar och det är lite svårt för mig att förklara. Det jag inte vill ha är en bubbelgummsrosa kläning, så att säga. Det organzatyg som heter just "pink" ser ju väldans rosa ut. Förstår ni lite hur jag menar eller är jag hemskt kass på att förklara? ;)

    Om man ber att få samples, vad innebär det? Får man en bild om dom sytt upp den tidigare eller en tygbit hemskickad typ? Ni märker, jag är ju helt lost när det gäller det här, feel free to laugh! :D

    Medan jag ändå är igång med dumma frågor, kommer hela klänningen vara i organza? Ser ju mest ut att vara det översta lagret och sen ett mer täckande/stadigare tyg under (eller vad man ska säga). Herrejesus, vad korkad jag känner mig!


    Samples brukar innebära att man får en liten tygbit (eller en hel hög med små tygbitar och namnet på varje, tänk när man ska köpa nagellack, de där snurrorna med alla färger, fast med tyg) för att kunna se hur den ser ut i verkligheten.

    En organzaklänning är bara yttersta lagret i organza, det är så fruktansvärt genomskinligt att man måste ha ett stadigare tyg under för att inte visa alltihop Ofta kan det vara ett sidentyg eller liknande, åtminstone har det varit det på organzaklänningarna jag provat. Organzan är mest till för att ge ett fint fall, eftersom det är så lätt i jämförelse med sidentyger och andra material.

    Vill du ha en lätt rosa klänning brukar "blush" vara rätt färg, jag föll handlöst för en sådan innan jag insåg att den var samma färg som mig och jag skulle se naken ut Men jag är väääldigt ljus, även i min ivoryfärgade klänning syns det att jag inte är många steg ifrån på färgskalan.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    bradfield skrev 2015-09-30 10:12:31 följande:

    Hej alla! Jag undrar om det finns nån här som köpt sin från Etsy och vet om man måste tulla för klänningen? Jag har hittat en som jag tycker är jättefin och funderar på att beställa...Klänningen tillverkas i USA. Jag har köpt mindre saker som te.x. en skärbräda från Etsy som skickades från USA och kan inte komma ihåg att jag betalade någon tull men det kan ju vara annorlunda för större grejer Glad


    Gränsen för att betala tull är 1 300 kr, och då beror det på vad säljaren skriver på tulldeklarationen att innehållet är värt. Jag köpte min klänning på Etsy, och betalade 2 300 kr. Säljaren skrev att värdet var 100 dollar, så jag fick en räkning på administrationsavgiften från DHL och tror jag betalade 100 kr totalt. Men jag hade räknat på 25 % påslag för moms och några hundralappar eller upp till en tusenlapp i tull. 

    Tänk på att du kan behöva gå till en sömmerska för att rätta till småsaker. Till exempel kortade jag av släpet på min klänning (säljaren ville inte ta bort det helt när jag beställde) och dessutom syddes den in lite i midjan. 

    Totalt kostade min klänning 4 500 kr, och jag blev supernöjd med resultatet och fick precis den klänning jag drömde om. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!