Inlägg från: stresso |Visa alla inlägg
  • stresso

    Bröllop augusti 2015

    det blommar för dåligt i kungsträdgården - skjuter på provforgraferingen. men då kanske även min lite för sent beställda vita klänning hinner komma fram :)

  • stresso
    Linnen skrev 2015-04-17 16:04:46 följande:

    Vigselringarna är beställda! :D Dom kommer tillverka en halvallians i vitguld med svarta diamanter i åt mig :) Kanalfattning och 2 mm bred. Om 3 månader är den klar. Inte för att den tar 3 månader att göra utan för att den inte ska ligga hemma så länge och så att dom slipper förvara en färdig ring så länge. Min sambo valde en vanlig slät ring i vitguld. Dessutom var hon som hjälpte oss så otroligt trevlig och gullig så det känns helt fantastiskt nu.    

    Vad ska ni ha för vigselring(ar)? 



    jag ska ha en halvallians med 15 prinsesslipade diamanter i kanalfattning. minns inte bredden men perfekt till mitt korta finger :)
    min man behåller sin förlovningsring fast med ett extra datum ingraverat :)
  • stresso
    chsvensson skrev 2015-04-22 21:09:17 följande:

    Planerar alla här inne ett traditionellt bröllop med stor fest och så?


    Vi ska borgerlig utomhusvigsel, sedan middag och dans. Så ganska traditionellt, antar jag - ser det som vår bästa chans i livet att ställa till med schabrakfest spm alla kommer på, alla älskar ju bröllop Skrattande
  • stresso

    efter att ha gått upp 04.30 två dagar i rad bara för att mötas av risigt väder eller återbud från fotografen kunde vi till slut provfotograferas i söndags. SÅÅÅÅÅÅ nöjda med bilderna och väldigt skönt att ha känt på hur det känns, nu vet vi att vi kommer kunna slappna av mer när det väl smäller :)

  • stresso

    nu fick vi tummen ur och bokade danslektioner också, visserligen hade de bara två lediga tider men... äh, optimisten i mig får helt enkelt tro att vi fixar det med lite träning - säger hon som aldrig rör på fötterna på ett dansgolv, dansar bara med höfter och armar hahaCool 

  • stresso

    alltså... några gäster har "klagat" på att vår önskelista är för kort och nu har vi börjat fundera på saker vi skulle kunna tänka oss att få. vi har ju redan allt, vi är båda över 30 och har levt fungerande liv innan vi träffade varandra.
    men ju mer folk frågar desto mer störd blir jag - är det verkligen så himla svårt att tänka ut nåt själv om man nödvändigtvis måste ge nåt när vi uttryckligen säger att vi ingenting vill ha?

  • stresso

    OMG Bridezilla dök upp i helgen. Jag var seriöst beredd att ta katten och flytta ut - fästmannen säger att han ska hjälpa till och stötta och ordna och fixa och inte ett hår blir gjort. Så när jag till slut trodde att jag inte skulle få tag i en frisör för att jag suttit med hans jävla uppgifter de senaste veckorna och han aldrig vill prata om nåt för "det ordnar sig" (saker ordnar sig bara för att jag är den som ordnar det) brast det för mig. 
    Jag vantrivs på mitt jobb, håller på att byta och det tar tid! Jag har bantat i typ 10 månader och nu står det still - och så ett bröllop på det. Och en fästman som inte ens gör sin del. Och som inte ens vill prata om det för han vill inte gräla - han eviga svar på allt som skulle kunna leda till konflikt är tystnad.
    Jag blev TOKIG! Och hans sätt att hjälpa till mer var att börja pilla med ny design till trycksaker vi redan spikat. Så jag blev ännu TOKIGARE!!!
    Men sen sa han förlåt, jag köpte nya undisar och vi spikade vilket bubbel vi ska bjuda på (efter att jag valt, inhandlat och burit hem - såklart).
    Jag ångrar lite att vi inte gifte oss bara vi två utan gjorde det till ett spektakel. Samtidigt är det ju typ enda gången i livet vi kommer ställa till med lika stort kalas...

  • stresso
    Kotten skrev 2015-05-18 12:57:14 följande:

    Hur har ni tänkt kring gästbok?

    Jag funderar på om en rolig variant kan vara att divserse mindre lappar i olika färger + fina pennor och en stor skål där gästerna kan skriva hälsningar på lappar i en fin skål som vi sedan kan läsa tillsammans och använda när vi ska scrappa fotoalbum efteråt. 

    Det vore roligt med en variant som kanske inte är en klassisk gästbok men jag vet inte riktigt :)


    vi har tänkt nåt liknande, med styvare kort som läggs i låda och som vi sedan kan sätta i album. men det är inte spikat än, så vi får se!
    Nightrod skrev 2015-05-19 08:38:56 följande:


    Ha ha ha stackare, men förstår dig att det kan kännas jävligt jobbigt emellanåt. Har persoligen skällt ut damen min för de saker hon skall fixa som glömms eller drar ut på tiden så jag inte kan göra mitt.
    Mn sedan är jag lite anal med att saker skall göras som planerat så man slipper ha panik i slutet.


    jo, jag är likadan - bättre att jobba hårt nu så kanske vi kan slippa stressa ihjäl oss de sista veckorna. tror att det är lätt att vänja sig vid att det är nån annan som styr skutan med fast hand och därmed liksom kan luta sig tillbaka lite. jag skulle säkert gjort likadan om min partner gjorde saker lika bra eller bättre än jag Tungan ute
  • stresso

    vi räknar kallt med att få ringa 10-15 personer efter OSA-dagen (1 juni) för att fp veta om de kommer. tror många tänker att det är så självklart att tacka ja att de liksom glömmer bort att göra det

  • stresso

    vi trodde att borgerliga vigselförrättare hade nån slags "standard långversion" men icke. kanske att de får rutin efter X 100 vigslar och kan freestajla men vår vigselförrättare sa att om vi vill ha mer än "tar ni varann" får vi skriva det själva.
    så det är det som är mest stressigt just nu. det mesta andra är nog på banan... om jag inte glömt nåt...

  • stresso

    vi börjar få riktigt svårt att få tummen ur och ordna småpillet som är kvar (smått och smått- mannens skjorta är ju rätt viktig men allt är ju relativt Glad), snart är det bara en månad kvar till bröllopet men vi seglar liksom iväg till nästa drömprojekt: bygga sommarstuga Förvånad

  • stresso

    nu rasslade det till med saker som bara liksom föll på plats, hoppas det inträffar varje dag nu, det är fortfarande 100 små och mellanstora grejer kvar (t.ex. bordsplaceringen som bara ställer till med problem).
    men brudprovet är klart, tårtan är bestämd, bestämt hur mycket av alla drycker som ska beställas.
    återstår blommor till borden... hade tänkt köpa ett gäng hinkar på hötorget och arrangera själv, nog måste blommorna hålla från fredag förmiddag till lördag natt?

  • stresso

    nu rasslade det till med saker som bara liksom föll på plats, hoppas det inträffar varje dag nu, det är fortfarande 100 små och mellanstora grejer kvar (t.ex. bordsplaceringen som bara ställer till med problem).
    men brudprovet är klart, tårtan är bestämd, bestämt hur mycket av alla drycker som ska beställas.
    återstår blommor till borden... hade tänkt köpa ett gäng hinkar på hötorget och arrangera själv, nog måste blommorna hålla från fredag förmiddag till lördag natt?

  • stresso
    Märta skrev 2015-07-09 15:36:02 följande:
    Det ska alltid finnas en lång och en kort version till en borglig vigsel:

    www.brollopsguiden.se/vigsel/vigselceremonin/227

    Vi valde den långa versionen men den tar inte så lån tid den heller. Däremot hade vår vigselförättare förslag på dikter som han brukade läsa så det blir lite längre. Sen har vi fixat några som spelar och sjunger ???? så hör med er vigselrätten igen om ni skulle vilja ha den längre varianten!
    jodå, vi har musik och så men själva orden som vigselförrättaren säger är ju inte så många... så själva utfyllnaden, mer än frågan om vi vill gifta oss med varandra, måste vi skriva själva. men det går framåt så just nu är jag ganska lugn :)
  • stresso

    igår, med 23 dagar kvar till dagen D, började min gubbe prata om äktenskapsförord: skulle det vara OK om jag skrev på ett sådant som skyddar hans bankkonto?
    han har haft ett helt år på sig att ordna ett äktenskapsförord om det är viktigt för honom, och jag har sagt att jag absolut kan skriva under om det är viktigt för honom och jag får veta exakt vad det innebär - men 3 veckor innan? och visst att jag har vissa grundkunskaper i avtalsrätt men jag kan ingenting om äktenskapsförord och hur det funkar, är alla pengar som sätts in på kontot i fråga skyddade, är det ett privat tjolahoppsan-konto för hans privata nöjen och om han spenderar allt är det då "frikort" för att spara ihop motsvarande summa som är "skyddad" från mig?
     
    litet problem i det stora hela men jag hade hellre tagit det för ett halvår sen än lite löst sådär en torsdagskväll när vi börjat detaljplanera....
    och så undrar han varför jag börjat smygröka.... Tungan ute

  • stresso
    yasminb skrev 2015-07-22 19:35:31 följande:

    Nu är det inte långt kvar till dagen D, eller dagen B som min blivande säger och tycker han är skitrolig.. Skrikandes


    Vigselprogrammen kom hem från tryckeriet idag, festprogrammen är på väg och lådorna till våra gästers favors (bakis-kit) är också på väg hem.. Efter det är allt lugnt igen.. Kan det verkligen vara så lugnt bara ett par veckor innan bröllopet? Alla säger att jag borde vara så himla stressad nu så jag börjar fundera på om jag seriöst har glömt något.. Skäms


    En sak, rätt stor sådan, har dock kommit över mig.. Jag köpte bröllopsklänningen för flera månader sedan men nu börjar jag tveka på om den verkligen är "the one".. Vet inte om det är för att den faktiskt inte är den rätta klänningen eller om det är för att jag inte har sett den på flera månader då den hänger kvar i butiken.. Känns sådär att det just är bröllopsklänningen jag inte längre känner mig säker på av alla saker.. FörvånadRynkar på näsan


    vi är inte heller stressade... har tagit ledigt fyra dagar före bröllopet och det är väl bra för att hinna vaxa, spraytannas och få naglar men resten av tiden får väl gå till avslappning om det fortsätter såhär. vilket såklart är bra!

    ang. klänningen hade jag ungefär samma känslor som dig men jag tror det har att göra med att det är en grej som är "avkryssad" så man inte behöver tänka på det så mycket och då kan man förväxla bristen på tankar med ointresse. tror det rättar till sig när du provar klänningen :)
  • stresso

    jag gör min sista arbetsdag idag och så gifter vi oss på lördag. just nu känns det bara som att jag behöver sova kommande fyra dagar och det hinns ju inte med men det ska bli skönt när det väl är lördag och det "bara" är att flyta med och hoppas att all planering gått vägen

  • stresso
    Stjärnebo skrev 2015-08-02 20:42:22 följande:

    Men gud så roligt att läsa om alla andra som också ska gifta sig nu snart! :D


    Jag gifter mig den 8:e aug också som många av er tydligen ska också.
    Stressigt och nervöst är det. Mest för att jag inte vill glömma något och vill att gästerna inte ska bli uttråkade. 
    Men allt kommer nog gå bra sedan.. 


    Någon som har tips på vad man kan underhålla gästerna med?
    Vi ska nog ha en tipspromenad tror jag men vi har svårt att komma på bra frågor...


    vi har tänkt stick iväg en stund innan dessert (för att få fina skymningsbilder) och för den stunden vi är borta har vi förberett ett korsord där alla svar handla om mig och min m2b, det var ganska kul att pyssla med och det finns ett gäng olika sajter som skapar korsordet åt en med de ord man själv anger :)

    för oss smäller det på lördag!
    vi kan ju inte styra vädret och vi har reservalternativ men nu börjar prognoserna se bättre ut så hoppet lever! en del saker att hämta imorgon innan det är dags men det ska bli så sabla roligt det här!!!!!
Svar på tråden Bröllop augusti 2015