• Bröllop augusti 2015

  Lör 28 dec 2013 16:17 Läst 67910 gånger Totalt 535 svar
  Annise­n
  Visa endast
  Lör 28 dec 2013 16:17 +1

  Här tänkte jag att vi som gifter oss i augusti 2015 (!) kan dela tankar, tips, idéer, pyssel och peppa varandra inför den stora dagen :)


   


  Själva gifter vi oss den 8/8 2015 just nu står valet mellan två olika kyrkor och lokaler båda i stockholms området!

 • Sön 29 dec 2013 09:13 #1

  Hej Annisen, vi ska gifta oss 01/08/2015. Han är från England och jag från Sverige fast vi bor i England. Vi kan ju inte boka kyrkan mer än ett år i förväg tyvärr. Så vi håller tummar och tår att det verkligen blir 1a augusti. I morgon ska jag dra med kära mor och titta på lokalen vi vill ha. Ett gulligt litet slott i Stockholm. Brudskål med snittar och 3 rätters middag och lite dans efter. Vi ska göra vår egen iPod Spotify lista som musik till dansen. Pyssel som vi måste ta intag med nu är våra save the dates. Vi ska göra dem i form av boarding pass eftersom detta klassas som ett destination wedding av våra engelska gäster. Vi tyckte det var charmigt. Sedan blir själva inbjudan lite närmare tiden ett pass. För då kan vi inkludera flera sidor av information på vad som finns att se och göra i Stockholm. Tror de flesta vill ha en liten semester medan dem är här för vårt bröllop. Fast det kan vi ju inte göra för våra svenska gäster.... Kanske bara beställer vanliga save the dates och bröllops inbjudan...eller? Råd tack! Jag tror att jag hittat min klänning. Jag har en till tid beställd i januari för att prova den igen och känner jag mig lika fin i den då. Ja då har jag verkligen hittat den. Kruxet är att för att beställa den måste man lägga handpenning: på halva priset av den! Och det måste vi spara ihop först. Likadant som fotografen. Tjejen vi vill ha tar underbara bilder men tar också halva priset i handpenning vid bokning och kontrakt påskrivandet. Vi trodde vi hade massor av tid att spara pengar men....nej... Vi blir ett litet bröllop. Runt 26 och då är det inkl mig och min man to be. Som jag skrev i en annan tråd, kom på här om dagen att om bara några dagar kan folk sluta glo på en när man är i en affär för att forska bröllops priser och sånt. ' oj....2015... Är du inte ute lite tidigt?' För om några dagar gifter vi oss nästa år!!!! :) Och Pinterest måste jag rekommendera. Wow - Totally addictive! Hur långt har ni kommit i planeringen? Var är din vision för ert bröllop? Dela med - jag är så nyfiken :)

 • Annise­n
  Visa endast
  Sön 29 dec 2013 15:52 #2

  Hej Katten 21! Vad kul att titta på lokal imorgon, hoppas den är som du tänkt! Vilket slott är det? Du får rapportera sen! :) Nyfiken för har googlat runt som en tok från början efter något slottslikt men till ok kostnad! Hade alltid drömt om mitt lilla prinsessbröllop men ju mer jag tittar på inspiration och tänker vad jag/vi verkligen vill ha så lutar det mer åt lantligt tema :) med färgtema gammelrosa, grönt och pärlemor! Jag älskar att planera och pyssla så jag behöver nog 1 1/2 år, haha, och skönt att spara pengar ett tag! Vi kommer bli ca 80 gäster så ska försöka med en budget på 60 000 kr, hur låter det? Klänningen får jag av mamma i bröllopspresent, blomdekorationer och kanske även tårtan har jag planer på att göra själv :) Har hittat lokal och kyrka som ser ganska perfekt ut för ett lantligt bröllop ca 20 min från där vi bor, men vi måste ju titta på den i verkligheten så kanske blir ett besök i veckan när man ändå är ledig! Tycker att era save the date och inbjudningar låter jättesmarta! Hade nog skickat samma till alla gäster men om ni tex har ett uppslag om Kaknästornet så kan de ju vara lite "visste du att" och om du/ni har någon relation till platserna "här festade bruden första gången" etc. Tänker att även om man bor här har man ju inte alltid 100% koll på sin egen stad ;) Jag hade iallafall uppskattat det om ni nu ändå ska göra det!

 • Mån 30 dec 2013 15:08 #3

  Det heter Ljunglöfska slottet och ligger i Bromma. Åh vad fint det var så nu är det bokat! Googla och titta på deras hemsida. Otroligt vackert. Vi har hela mellan våningen då. En fin blå matsal. Och så har man ett kaffe rum som var rummet där manliga gäster rökte cigarr och track whiskey förr i tiden. Tapeterna är mörka och det finns uppstoppade djur på väggarna och ett litet biljard bord. Sedan finns ett dam rum med fina ljusa tapeter och fina fåtöljer och andra små bord och sittplatser. Och ett litet dansrum med fina röda tapeter. Alla rum har stora kristall kronor i taket. Så har vi två stora balkonger, en från herr salongen och en till i dam salongen. Åh vad jag längtar!! Så nästa år någon gång när jag flyger hit igen och tar med killen så ska vi möta hovmästaren och smaka och snacka meny. I år gick kuvert priset på 1095:- per person. Vi tänker också på gammal rosa och lite grå och ljus blått som våra tema färger. Jag har inte så bra uppfattning ännu på vad saker och ting kostar här. Men 60k låter ok tror jag om du inte behöver oroa dig för din klänning (snäll mamma du har) Vad har du tänkt dig för blommor? Plocka själv? Och vilken sorts tårta hade du tänkt? Tack för tipsen du, tycker jag var en jätte bra ide ju att ha 'visste du att'

 • Annise­n
  Visa endast
  Mån 30 dec 2013 15:59 #4

  Åh vad härligt att det var så bra som ni tänkt! :) Vad kul, måste verkligen kännas på riktigt nu! Såg väldigt fint ut på bilderna och till ett schysst pris, bra med övernattningsmöjligheter också. Ja mamma är bra snäll, hon jobbar med sömnad och design så det är en "naturlig" present från henne men så skönt att inte behöva tänka på klänningskostnad. Eftersom vi blir ca 80+ på bröllopet så blir det nog som jag tänkt nu med lite lantligt tema, catering av mat och verkligen kunna bjuda alla på festen, m2b har stor nära släkt som han umgås mycket med och jag ganska många nära vänner.. Tycker det här bröllopet är fin inspiration barnwedding.blogg.se Bordsdekorationer har jag en ide om hortensia och rosa rosor (grönt och gammelrosa) buketten kommer jag nog låta en florist binda trots att jag under en tid gått kurs för att binda och dekorera.. Tårtan är ett nytt påfund i samband med att jag planerar vår dotters dop och har gjort hennes doptårta med hallon och dumle mousse, sugerpaste täcke i vanilj och rosa och pärlemordekorationer.. Tänker att 1 1/2 år att öva nog räcker men vill samtidigt inte stressa på vår dag utan att den blir mysig och festlig :) Har du börjat spana klänning? Blommor? Kul att följas åt till den stora dagen!

 • Fre 14 feb 2014 19:22 #5

  Hej i Skaraborg troligtvis kommer vi gifta oss om ganska exakt 18 månader nu Har inte bokat någonting mer än frågat min syster om hon vill va tärna men har börjat mejla för att komma och kolla på lite olika ställen. Spännande detta är

 • Lör 9 aug 2014 23:19 #6

  Gå gärna med i vår Bröllop 2015 grupp! :)
  www.facebook.com/groups/1446517022280196/

 • baller­ina
  Visa endast
  Sön 10 aug 2014 11:33 #7

  Hej Annisen! Du och jag delar bröllopsdag! 

  8/8 2015, vilket är på vår 8-årsdag :) Om ett år är vi gifta!

 • Mån 25 aug 2014 21:00 #8

  Åh, jag hoppar med här!


  Vi gifter oss i augusti 2015 vi med, det enda som är klart är min klänning.. Det är väl det viktigtaste? ;D (det blir en anna campbell) Sedan har vi span på en lokal som är perfekt för oss och vad vi önskar med vårat bröllop, vi bor i östergötland så det blir här i krokarna. 


  Hey you, I waited here for you- Everlong.
 • Tis 16 sep 2014 21:44 #9

  Hej!

  8 augusti är bokad o planerad! 2015 ska man alltså bli en Fru?!

  Någon från Göteborg?

  /C

 • Ons 17 sep 2014 06:37 #10

  6/8-2015


  Live free, ride free
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll