Inlägg från: stresso |Visa alla inlägg
  • stresso

    Bröllop augusti 2015

    jag tyckte jag hade bra styr på tidsaspekten kring planeringen men kände ändå lite som Stroina när jag tittade in här. vad duktiga ni är allesammans! Skrattande

    vi gifter oss också 8/8, hittills är lokal, fotograf och sångerska till vigseln bokad. 1 januari publiceras de nya borgerliga vigselförordnandena (hoppas jag innerligt!!), det står näst på tur att boka. det och catering, tänkte det säkert blir lättare när jul och nyår är över 

    tycker det känns lite jobbigt men klänningen... mycket förväntningar, även från min blivande, att det ska vara nåt spektakulärt och själv känner jag mest bara bleh, så oviktigt och så osugen och måste jag??? hoppas det går över när jag börjar prova... just klänningen är faktiskt en av de minsta budgetposterna, för att jag är så opepp. hur var det för er andra? var det viktigt ända från början?

  • stresso
    Linosa skrev 2014-12-27 19:38:33 följande:
    Jag tycker klänningen är viktig. Jag vill känna mig speciell på mitt bröllop. MEN jag är inte alls inne på något spektakulärt. Jag vill ha enkelt och vackert.
    bebillen skrev 2014-12-23 07:24:16 följande:
    Jag var taggad på vit långklänning redan från början (gillar klänningar, går på en del baler och så). Men om du inte är det, så satsa på något annat? Det finns ju många fina, enklare, korta klänningar nuförtiden. Kanske känns mer lockande än en tung, lång i många lager?

    Jag beställde en klänning från jjshouse (ska inte gifta mig i den dock) nyligen som var jättefin! Kan vara ett alt. Om budgetposten är begränsad :)

    jag är verkligen ingen panelhöna, jag står i allmänhet gärna i centrum och jag älskar vackra kläder! jag vill också känna mig speciell och vacker i en lång vit klänning, jag har bara så svårt att se det framför mig, kanske för att jag aldrig fantiserat om bröllop.. och även nu så är det viktiga bara att vi gifter oss, allt annat klarar jag mig utan Skrattande

    har lyckats spontanköpa två klänningar på ebay varav jag kommer att försöka sälja den ena och den andra inte levererats ännu. duger inte den måste jag väl ta mig i kragen och börja prova. nåja, än finns det tid och budgeten är flexibel så det löser väl sig, önskar bara att jag såg mer fram emot det Obestämd (ser just nu mest fram emot maten, vinet och fotograferingen OskyldigTungan ute)
  • stresso
    Linnen skrev 2014-12-29 18:24:34 följande:
    Jag känner lite likadant angående klänning. Har heller aldrig fantiserat om bröllop, hade bestämt mig för att jag aldrig skulle gifta mig men så friade min sambo. Så nu har jag fått ge mig in i bröllopsdjungeln och allt vad det innebär. Men jag tror att det blir roligare med klänningen när man väl börjat prova och får se vad man passar i. 
    det var ganska skönt att höra att det finns fler som känner lite samma, fast jag vet hur trist det är att känna så. det släpper nog för oss snart! :)
  • stresso
    Caby skrev 2014-12-30 18:32:13 följande:

    * Hittade klänningen redan i augusti på rea. Är dock lite osäker på den, ganska speciell klänning Obestämd Vad tycker ni? För mycket extra?
    Har underkjol på bilden men det kommer jag inte att ha sen. Gillar den upptill men är väldigt osäker på nedre delen. Inte hittat någon ny klänningen hellerSkäms Ser lite säckig ut bakifrån kanske. Vill egentligen ha en stilren, ganska enkel klänning, men blev inte som jag tänkt mig.Glad


    Wow Caby, vilken klänning, den sitter verkligen som en smäck!
    Gå på instinkt!
    Annisen skrev 2015-01-04 22:11:06 följande:
    Så här ser min klänning ut, den hänger här hemma i garderoben och jag är så nöjd :) Vi beställde den på vinst och förlust då jag va osäker på hur en Kinaklänning skulle va i kvalitet MEN min mamma som är sömmerska och annars tänkt göra om den konstaterade när vi fick hem den att det va riktigt bra gjort och jag älskar den :) ! Beställd från jenny joseph till vrakpriset 1800 kr + underkjol + tull, totalt 3000 kr

    Håret har jag önskemål om ska vara som bilden ovan :)

    Och tärnklänningarna ska beställas denna variant

    Ett problem som jag dock har är att jag har storlek 42 i skor, är lång 1,82 cm och funderar på om jag ska ha klackar, ballerians och vart jag ska hitta snygga stora skor, är inte alltid så lätt...
    härligt att höra att det går att få bra kvalité, en del av trådarna här blir man ju mörkrädd av! :) Supersöta tärnklänningar också!

  • stresso

    vi tog ett krafttag med inbjudningarna igår, en sista justering med font på själva inbjudan, beställa rätt papper och sen är de redo att skickas! :)

    vi har tänkt skicka ut inbjudningarna redan i början på mars (eftersom semestrarna planeras tidigare och tidigare och brukar vara färdigsatta redan i slutet på mars) för att försöka försäkra oss om att våra gäster inte reser iväg. när skickar ni era?

  • stresso
    Eriikah skrev 2015-01-07 12:55:27 följande:
    Vi kommer skicka dom i mars nångång, antagligen mitten slutet. När har du satt osat?
    bebillen skrev 2015-01-07 20:07:56 följande:

    Vi planerar att skicka inbjudningarna kring mitten av februari, när vi har varit på bruket och stämt av lite grejor (och provsmakat mat och sådär, de bjuder in alla som bokat för bröllop under 2015 vilket är kul!).

    Vi funderar på att sätta 1 juni som osa. Blir det för sent tror ni, om bröllopet är den 8/8?



    vi tänkte också ha 1 juni som OSA med 8/8 som den stora dagen, då finns det gott om tid för långväga gäster att undersöka möjligheterna att resa, att boka hotell etc. så att de säkert vet om de ska komma. vad jag har förstått brukar cateringbolagen vilja ha ett slutgiltigt antal ett par veckor innan, men det borde jag såklart dubbelkolla med dem innan inbjudningarna går ut...blir tajt då, har inte valt catering än! tycker inte de ska behöva veta 2 månader innan om det kommer 63 personer eller 70, men får kolla det
  • stresso
    AnnaHJ skrev 2015-01-12 21:21:06 följande:

    Hur går det med planeringen brudar? :) Jag har precis köpt 6 meter typ och ska sätta igång att sy vimplar. Trevlig sysselsättning så här på vintern.

    Funderar även på bordsplaceringskorten, vill ha nåt roligt. Kanske nåt som gästerna kan spara som ett minne. När en kompis gifte sig köpte de små plastdjur och sprayade med guldfärg och satte en lapp om med namnet. Tycker det är fint att ha dom där gulddjuren i hyllan nu. Vad har ni tänkt?


    jag har börjat överväga att sy egna stolöverdrag.. köpte ett från ebay som test men det såg ut som skräp (glansigt material) och det är svindyrt att hyra! så det ska jag testa i helgen, det är fällstolar i lokalen så jag får försöka gnugga mina geniknölar för att få det bra. värt ett test i alla fall!

    fästisen tyckte att dessa placeringskorten var supersöta, så det lutar åt det hållet. skulle egentligen vilja ha gula godisar, för det är den enda färg vi har tänkt ha som accentfärg till allt det vita, men vi får väl se. testduka lite fint här hemma kanske :)
  • stresso

    vi har förstått att en del andra är supertidiga med sina inbjudningar, min blivandes bästa barndomsvän ringde och dubbelkollade datumet då hans danspartner bett honom följa med henne på ett bröllop samma datum!!! Förvånad

    vi övervägde ett tag att skicka save the dates, men gjorde inte det Rynkar på näsan
    blir till att försöka få ut inbjudningarna nästa vecka istället Obestämd

  • stresso
    detondabrostet skrev 2015-01-21 17:16:44 följande:

    Är det någon av er som ska hyra porslin förresten? Vår lokal har ingenting alls förutom bord och stolar, så vi måste hyra både porslin, bestick, glas och serveringsfat mm. Det blir så sjuuuuuukt dyrt. Jag förstår inte. Har kollat priser på alladins uthyrning och partyproffsen, men det går ju bara inte. Vet inte hur vi ska lösa detta. Har någon tips på något billigt ställe?


    vi har bett om offerter både från aladdin, partyproffsen och andra, såväl som från cateringföretagen. nu ska jag väl erkänna att jag satt mig lite i baksätet när det kommer till offerterna, årets intensivaste månader för mig på jobbet just nu, men sambon säger att han hittills fått både bäst bemötande och pris från cateringföretagen. men det skiljer sig rätt mycket där också! tror westers skulle ha 135 kr/kuvert för porslinet, plus 4500 kr ca för dukar/servetter - 70 personer är det räknat på.
    tror att matsällskapet kom in en bit under när det kommer till porslinet, men det visar ju egentligen bara att det finns en prutmån som man kan använda för att få ner priset hos den leverantör man till slut väljer.
    så be att få offerter från flera olika!
  • stresso
    hannaclasson skrev 2015-01-26 10:18:43 följande:

    Hej alla!
    Jag och min sambo gitter oss 1/8 2015 och är precis påväg att skicka ut våra inbjudningar! Vi har 120 gäster inbjudna och en budget på ca 120 000. Tycker det är svårt det här med budget och hur mycket allt i slutändan kommer att kosta! Ska försöka göra mycket själva och har kompisar som alla kommer hjälpa till! Maten är den post som kommer bli dyrast men antar att det brukar vara så..! Hur långt har ni andra kommit i planeringen som gifter er i augusti? Vi kommer ha en hemsida för gästerna där ytterligare information finns, bla. önskelista, vilket jag tycker är jätte svårt! Vi har bott ihop i flera år och behöver inte mycket till hemmet som kanske är det klassiska att önska sig! Vad kommer ni andra önska er? Vi har använt önskelistan här på Bröllopstorget som jag tycker verkar smidig!

    //Hanna


    jag lade våra inbjudningar på lådan imorse, SÅ skönt!
    vår önskelista är superkort, vi har önskat oss vinglas, innehåll därtill och kokböcker, sen avslutat listan med att be gästerna hålla det enkelt - deras närvaro är gåva nog. som du är inne på: vi har redan det mesta :)
Svar på tråden Bröllop augusti 2015