Inlägg från: Ninisen |Visa alla inlägg
  • Ninisen

    september 2014

    Vi gifter oss den 27 september i Nydala Klosterkyrka utanför Värnamo. Känner mig en aning stressad över att inte ha kommit på hur inbjudningarna ska se ut eftersom både brudklänning och klänningar till brudtärnorna är klara, brudbuketten är planerad, maten planerad, hela vigselceremonin är planerad.
    Men det löser sig säkert.
    Det är andra gången jag gifter mig, medan min sambo alltid tidigare sagt att han inte någonsin ska gifta sig. Fast det visade sig att han inte var sämre än att han kunde ändra sig. Det gör att jag känner lite mer press den här gången, jag har en betydligt starkare bild av hur jag vill ha det. Minns mitt förra bröllop med värme men även de saker med den dagen som jag inte vill uppleva den här gången. Bröllopet är tänkt att bli en förhållandevis intim historia, bara de släktingar och vänner som vi av hela våra hjärtan vill ha med kommer att få en inbjudan. Vilket ledde till att vi står med ca 80 gäster, men troligtvis blir det en del avhopp vilket gör det hela mer lätthanterligt.
    Festen kommer att bli på en scoutgård utanför Värnamo, en underbar lokal som dessutom har 40 sängplatser, vilket är väldigt praktiskt eftersom många gäster kommer från annan ort.
    Vi hoppas att dagen kommer att bli en härlig blandning av allvar och  skämt. Min sporttokige sambo har fått välja utgångsmusik och då blev det Eurovisionmelodin, och han kommer att gå in i kyrkan före mig och då till tonerna av Final Countdown. För egen del har jag valt betydligt mer traditionell musik. Min dotter, som kommer vara brudtärna tillsammans med min sambos dotter, kommer att sjunga de solon som vi tänkt oss ha under vigseln.
    Min sambo är lite trött på det här med bröllopsprat så det känns skönt att jag hittade detta forumet!  

  • Ninisen
    Förälskade skrev 2014-01-23 14:23:50 följande:
    Vad kul! Det är jätte förvirrande det här om du frågar mig! Hade en bild på en klänning och valde en helt annan. Men det bästa tipset jag har är att testa även om du inte tycker om den på galgen!

    Jag sitter här och garvar i min ensamhet, tänkte försöka hitta in och utgångsmusik för vigseln. Jag tål inte orgelmusik tydligen! Bara skrattar och inget låter vackert! Har ni valt musik?
    Vi har valt musik. Som ingångsmusik för mig blir det Trumpet Tune av John Stanley och utgångsmusiken blir Te Deum av Charpentier. Problemet för oss är att vi gifter oss i en ganska liten kyrka som har en liten orgel vilket påverkar musikvalet. Men eftersom jag kommer från Landskrona så vet jag att orgeln där inte är någon begränsning för urvalet. Kan hålla med om att orgelmusik kan låta illa om man inte hör den "live". Mitt tips är att ni kontaktar kantorn/organisten och ber honom/henne spela några förslag för er. Vet att organisten Dag Videke är väldigt duktig och Håkan Falk som är kantor ska vara både rolig och duktig. Om man väljer avancerade stycken är det bra om musikern får reda på det i god tid så de har en chans att öva.
    Under vigseln kommer min dotter att sjunga "To have and to hold", "All of me" och slutligen "Kärleken förde oss samman". Det har nästan varit svårare att välja solon än in- och utgångsmusik. 
  • Ninisen

    Håller med dig Förälskade! Det här med olika nyanser av vitt kan göra mig tokig! Ska själv ha en klänning som är ivory, förhoppningsvis kommer den idag. Hittade en på Light in the box och sedan dök samma klänning upp på ebay.uk! Fast till ett bättre pris, oanvänd och uppsydd av en skräddare i England. Nu sitter jag som på nålar till den kommer...... Problemet är bara att hitta skor och slöja som passar till klänningen. Är ju inte direkt så att man har en provbit av tyget att jämföra i butiken med, och det är inte riktigt smidigt att ta med sig klänningen hahaha!
    Vi har svart och grått som temafärg på bröllopet och därför lutar jag faktiskt åt att ha mina otroligt sköna, ingångna svarta pumps på mig. De har dessutom gummisula vilket minskar risken för halkningsolyckor.
    Tycker dina skor är hur snygga som helst, men kan du inte beställa dem i ivory och skicka tillbaka dem om de inte är bra i färgen? Eller är det från en Kina-sida? Har förstått att en del Kina-sidor kan vara besvärliga med reklammationer.

    Något som jag just nu har fullt upp med är frisyr! Jag gifter mig för andra gången och minns min stund hos frisören förra gången med fasa! Jag höll på att svimma i torkhuven två gånger och hade tänkt göra något väldigt enkelt hemma den här gången. Men fyllde 40 i fredags och fick presentkort på brudfrisyren av mina syskon. Så nu har jag inte en aning om vad jag vill göra med håret. Vill fortfarande ha det enkelt men kanske inte så enkelt som jag tänkte först. Så det blir nog ett par timmar av kollande på frisyrer närmaste tiden.

  • Ninisen
    Förälskade; missade att bilden var från JJ's house.... Då kan det bli lite värre att beställa och skicka tillbaka. 
     
  • Ninisen

    Idag kom klänningen, den var precis så fin som jag hoppats och jag är överlycklig! Släpet var lite längre än jag räknat med så nu blir det lite klurigare att hitta en slöja. Vill ha en lång slöja under vigseln och sedan ta av den till festen.
    Jag är så nöjd just nu och sitter bara och ler fånigt

  • Ninisen
    Snowstars: Skönt att ringarna blev bra och att din var över förväntan. 

    Har suttit och försökt få till snygga inbjudningar idag. Eftersom jag är sjukskriven har jag fått för mig att göra dem själv, men efter dagens försök är jag färdig att slita håret från huvudet och få ett större psykbryt!!! Känns allt annat än som en bra idé just nu. Har dock en väldigt "pysslig" 18-årig dotter som kanske kan lyckas bättre än jag. Annars får det bli en enklare variant eller beställa färdiga kort!

    Fick för övrig grönt ljus från prästen igår och det kändes väldigt skönt. Min konfapräst som gick i pension för 2 år sedan kommer hit och håller vigseln. Det var en lättnad.

    Jag har tidigare frågat min pappa om han ville följa mig till altaret på den stora dagen, men efter mycket funderande har jag kommit fram till att det känns finare om mina bägge barn går vid min sida in i kyrkan. Sambon kommer i så fall att gå in tillsammans med sina bägge barn. Vad tror ni om det?
  • Ninisen

    Åhhhh vad jag är glad över vårt val av värdpar! Var nere i Malmö hos dem i helgen och det känns väldigt mycket bättre mitt i all planering och tillverkande av inbjudningar.
    Hittade för övrigt mina drömmars skor, men min m2b råkar vara obetydligt längre än jag och i drömskorna var jag plötsligt 10 cm längre! Det stör inte mig, men definitivt honom. Så jag får väl leta vidare. 

  • Ninisen
    Förälskade; svårt att tipsa om bh, föreslår ett besök i en specialbutik. Det är skönt att det är ett par månader kvar till september i alla fall!

    Har inte ens orkat ta mig fram till underkläderna i planeringen ännu. Sambon lyckades, efter att ha blivit tillfrågad 100 gånger om vad han tyckte, kläcka ur sig att han inte tycker att jag ska ha en lång slöja! Så nu vet jag inte om jag ska ha slöja överhuvudtaget. Har inte ens tänkt tanken på att ha en kortare slöja än vad släpet på klänningen är långt.
    Sen är frisyren nästa problem, har otroligt tunt hår och beställde därför hårförlängningar i veckan, men då kommer nästa problem, med massor av hår, vilken frisyr ska jag ha då? 
    Kom också på att klänningarna vi köpt till tärnorna är ganska korta och tunna, och det är ju inte direkt säkert att det är fantastiskt väder den 27:e! Vilket gör att klänningsjakten är i full gång igen. Men förhoppningsvis kan tjejerna enas om någon klänning inom kort så vi antingen kan börja sy eller skicka efter dem.
    Nåja, det positiva är att dottern och jag gemensamt lyckades knåpa ihop inbjudningarna i helgen, de första tre levererades idag och övriga postas imorgon. Känns som vi nått "point-of-no-return". (drömde dock att vi inte fick hindersprövningen godkänd i natt och vaknade alldeles kallsvettig och färdig att skaka liv i sambon för att ta reda på varför.........) 
  • Ninisen
    snowstars skrev 2014-04-15 16:05:12 följande:

    Jag tycker det låter jättefint att gå in med dina barn, om du nu inte vill gå in med din blivande make. Blir som att två familjer förenas till en då, på något vis :) 


    Vi har en tradition i släkten att bruden går in tillsammans med sin pappa, men nu pratade jag med pappa i påskas och det blir så att min sambo går in först tillsammans med sina barn och sin bestman, sedan kommer jag tillsammans med brudnäbbarna och mina barn. Känns som att det är absolut rätt, barnen blir mer delaktiga i det hela då.
  • Ninisen
    Förälskade skrev 2014-05-05 22:44:29 följande:
    Jag kommer ha en slöja som går till fingerspetsarna, men jag har olika längder baktill och vill att det ska synas. Hur ser ryggen ut på klänningen? Tycker personligen att det synd att dölja en snygg rygg. Gällande frisyr beror det ju på vad du trivs i, halvt uppsatt med lockar tycker jag är snyggt. Men jag ska ha ha svinrygg då jag ska ha en hög krona som behöver stöd och måste fästas i något.

    Jag är så lycklig, gick in i en blomsterhandel i stan och det klicka mellan mig och floristen samt att jag fick ett väldigt bra pris! För min bukett som ska vara dropparna, två tärnbuketter och fem corsager får jag betala 1000:- för! Och då ligger den floristen bara några hundra meter från frisören. Samt att jag hittat konditor som ska göra vår tårta som ska vara i flera våningar utan ställning. Med valfri smak och dekoration betalar vi 50:- / person och då kör dem ut den gratis till oss. Det lönar sig att leta noggrant :)
    Härligt med floristen! Vilken är det om man får fråga? (kommer ju från Landskrona och blir lite nyfiken). Min bukett är ganska otraditionell

     fast jag ska ha en mörk kalla istället för orkidéen. Döttrarna kommer ha likadana fast mindre och corsagerna blir också sådana. Kommer troligen inte hålla i hjärtat som på bilden utan i blomman.
    En av mina bästa väninnor är florist och gör alla blommorna åt oss. Dessutom råkar hon och hennes sambo ha en Buick från 60-talet som vi ska åka i från kyrkan! Kontakter är underbart! 

    Det är snörning i ryggen på klänningen, i övrigt inget speciellt. Är just nu bara så less på att inte kunna bestämma mig.
    Håruppsättningen blir med all sannolikhet en massa lockar uppsatta baktill. Lite halvslarvigt/busigt eftersom klänningen är ganska "strikt", den är i ivoryfärgad satin, livet i brokad med lite små pärlor och sedan långt släp. Så för att avdramatisera den en aning får nog håret bli lite busigt.
    Hade krona förra gången jag gifte mig, en "bulle" uppe på huvudet för att hålla kronan på plats och lösa lockar i mängder på sidorna och nacken. Fast jag hade betydligt bättre hår då än vad jag har nu. Var gravid i 7;e månaden den gången och om man kunde få samma hormoner att vara igång även när man inte var gravid skulle jag ha fantastiskt hår och ljuvliga naglar istället för som nu tunnt självlockigt "tråk-hår" och naglar som går av om jag råkar titta mer än 3 seekunder på dem.
Svar på tråden september 2014