Inlägg från: Ninisen |Visa alla inlägg
  • Ninisen

    september 2014

    Rin skrev 2014-06-19 19:17:21 följande:
    Sån tur!
    Själv är jag i en lite för stor storlek, så när jag var inne i butik hade de inte många klänningar jag kunde prova. Men jag hann testa några och det var en bra upplevelse för det gjorde mig säkrare på den jag valt.
    Är också lite "större", men har haft turen att gå i affärer där de hade gott om klänningar i min storlek. Det slutade dock med att jag hittade drömklänningen på eBay, helt ny, aldrig använd, ser precis ut som denna:
    www.lightinthebox.com/A-line-Spaghetti-Straps-Chapel-Train-Satin-Wedding-Dress-with-A-Wrap--WSM0479-_p66409.html
    Jag kommer inte att ha jackan, axelband eller den (i mitt tycke) fåniga rosetten på ändan.... Känns inte som att ändan behöver accentueras ännu mer. Klänningen är ivory-färgad. Är supernöjd. Hade från början tänkt mig att ha en klänning med svarta broderier, men när jag hittade denna så var jag fast.
  • Ninisen
    Rin skrev 2014-06-19 20:40:18 följande:

    Ninisen: Åh så fin! Vettigt att ta bort rosetten tycker jag, den verkar lite malplacerad där tycker jag.


    Tack!
    Förälskade skrev 2014-06-21 21:48:49 följande:

    Jag vet jag är ute i god tid men pillar lite med bordsplaceringen. Det är verkligen jätte svårt, vill på sätt och vis dela på par som bara är sambos, gifta par delar jag på men det är så svårt, blir nästan så att alla unga hamnar vid ett bord, släktingarna hamnar på två andra. Det kommer vara 4 barn på bröllopet och dem hamnar längst ut så att dem kan röra på sig men föräldrarna vill jag samtidigt ha med vuxna så att dem kan njuta av kvällen så är barnen nära dem men ändå sitter själva. Dem är mellan 5-12 så dem klarar det så länge man har ett öga på dem. Min son ska min lillasyster hålla koll på lite. Min stora syster med man kommer med sina 3 barn som är super duktiga vid sådana tillställningar. Hur har ni tänkt kring birdsplaceringen??


    Jag har också funderat kring bordsplaceringen, vi kommer endast ha våra egna och syskonens barn med på festen, och vi har tänkt att placera dem på en av tungorna från honnörsbordet. Vad det gäller övrig bordsplacering är det lite krångligt, eftersom hälften av våra 90 gäster är min närmaste familj. Sambons familj är mycket mindre men jag försöker blanda upp familjerna med varandra eftersom de knappt har träffats tidigare. Våra vänner är väldigt varierande, alltfrån mina scoutkompisar till våra mc-kompisar och mammagruppsvänner...... Inte alla som har gemensamma intressen, men de flesta är "socialt-kompetenta" och kommer med all sannolikhet att ha saker att prata om i alla fall. 
    Vid honnörsbordet kommer vi, våra föräldrar, prästen och hans fru och ett par äldre släktingar att sitta. 
    Men man vet ju inte hur det blir förrän alla meddelat om de tänker komma eller inte. Är lite trött på att vi satte OSA datumet till mitten av augusti, vill ju veta redan nu vilka som kommer eller inte.

    I veckan som kommer blir det till att ta tag i bokning av frisör, ringa församlingen och fråga varför de aldrig hör av sig etc etc. Måste snart lämna in min vigselring och sambons förlovningsring för gravering också, samtidigt som jag helst inte vill att datumet ska graveras in i hans ring förrän precis innan det är dags. Känns lite konstigt om han går omkring med en ring med ingraverat vigseldatum flera månader innan det ägt rum
  • Ninisen

    Fick ett tråkigt meddelande nyss! Känner att jag behöver få beklaga mig en aning... Jag är ju lite kinkig vad det gäller musiken vid vigseln, och har kanske inte valt de vanligaste bröllopsstyckena, utan musik som jag själv verkligen tycker SÅ mycket om. (sambon har fått lyssna och godkänna så klart) Vet dock att dessa stycken inte är direkt enkla att spela. Så jag har verkligen legat på församlingen för att få veta vilken musiker som ska spela på den stora dagen, lite för att kunna ge dem en chans att öva på styckena och lite för att jag vet att en av musikerna kan spela dem. Har mailat och bett församlingen att höra av sig vid ett flertal tillfällen, och idag ringde jag och frågade om de fått mina mail eftersom de inte hört av sig! 
    Och besvikelsen är ett faktum! Inte nog med att det inte blev den musiker vi önskade, men den som tjänstgör den dagen har semester till slutet av juli! Så just nu känns det riktigt pestigt och jag hoppas verkligen att jag får positiva besked när hon kommer tillbaka från sin ledighet. Men det känns så tråkigt att jag helst bara vill dra täcket över huvudet och försvinna.........
    BLÄ!!!!!

  • Ninisen
    snowstars skrev 2014-06-24 18:28:30 följande:

    Ser den här ut som ett tandborstglas? :P 

    www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40216102/  


    Nä det tycker jag verkligen inte att de gör. Tycker de är läckra!

    Hoppas verkligen att musiken löser sig för dig, man blir lite besviken när det inte fungerar. Har funderat på det här med egen musiker, men tyvärr är den jag kan tänka mig perfektionist ut i fingerspetsarna och skulle inte kunna tänka sig att spela på en orgel han inte suttit vid tidigare. Jag får leva på hoppet och har jag tur blir jag överraskad på ett positivt sätt!

    Er buffé låter superbra Förälskade, verkligen något för alla. Vi kommer att ha en laxmousse till förrätt, fläskfilé med kantarellsås och grönpepparsås, efterrätt blir Pavlova med hallon och passionsfrukt. Hallonen lär jag behöva ut och jaga i sommar, samma sak med en del av kantarellerna. Min blivande svärmor kommer leta svamp hon också. Vårt ptoblem är tillbehöret till huvudrätten. Funderar på Pommes Duschess eller liknande. Min tanke var att köpa färdiga, men min pappa vill helst göra dem själv. Får väl se vad det blir.
  • Ninisen
    klonk skrev 2014-06-25 16:07:06 följande:

    Jag fick tillbaka hindersprövningen idag, och vi får gifta oss! Det stod däremot att vi inte anmält byte av efternamn, vilket är konstigt, eftersom vi lade den blanketten i samma kuvert. Har det hänt någon av er också?


    På våra papper står det "Anmälan om byte av efternamn har gjorts" under datumet på den blanketten som heter Intyg om Hindersprövning.
    Anettem skrev 2014-06-25 15:45:11 följande:

    Jag har fortfarande inte fått hindersprövningen tillbaka, kan man ringa någonstans och fråga? Har inte heller fått meddelande om präst och kantor från kyrkan, trots att jag bokade innan nyår och de då sa att de snart borde skicka ut. Man vill ju veta så att man kan boka möte och få besked om vad kantorn kan gå med på att spela. :/


    Tycker att du ska höra av dig till kyrkan och fråga. Det måste ju vara klart vid det här laget.
    Hoppas att ni snart får tillbaka Hindersprövningen, vi fick vår efter mindre än en vecka.

  • Ninisen
    Anettem skrev 2014-07-03 15:53:58 följande:

    Efter att ha frågat via skatteverkets hemsida så fick vi bekräftat att de fått vår ansökan och bara sådär av en händelse blev den klar och skickad omgående. :p


    Nämen hoppsan, vilket sammanträffande att det blev så......  
    Skönt att den kommit i alla fall!
  • Ninisen

    Ägnade gårdagen åt intensivt skoletande. Är färdig att ge upp och acceptera att jag kommer att vara barfota på bröllopet. Hittar INGENTING jag gillar och som har rätt höjd på klackarna! Har kollat i snart sett hela södra delarna av landet och på nätet. Det går inte så bra alls måste jag erkänna. Måste ta tag i det här med frisören den här veckan (vet inte vilken vecka i ordningen som jag säger det) 

  • Ninisen
    September2014 skrev 2014-07-07 19:52:29 följande:
    Åh vad roligt, som du har letat! :D Och vilka megafynd, good work! 
    Ninisen skrev 2014-07-07 13:16:09 följande:

    Ägnade gårdagen åt intensivt skoletande. Är färdig att ge upp och acceptera att jag kommer att vara barfota på bröllopet. Hittar INGENTING jag gillar och som har rätt höjd på klackarna! Har kollat i snart sett hela södra delarna av landet och på nätet. Det går inte så bra alls måste jag erkänna. Måste ta tag i det här med frisören den här veckan (vet inte vilken vecka i ordningen som jag säger det) 


    VARFÖR är det alltid så här?? :P Så fort man verkligen behöver något så finns det inte... Jag har letat som en besatt efter ett hårsmycke. Har alltid det så fort vi har en tillställning och har haft det de senaste 4-5 åren och givetvis nu när jag behöver ett så finns INGA... Beställde som sagt ett från Etsy, dyrt var det med, och de hade satt klippet på fel håll, det stack ut och var alldeles för klent för att sitta kvar mer än 2 min... :( Håller med Förälskade, fortsätt dammsuga alla nätshoppar, de får ju nyheter nästan varje dag. Var är det du är på jakt efter? :)
    Så typiskt att inte hårsmycket var bra.... Var i Ullared igår och höll på att spontanköpa ett hårspänne där med massa stenar, men kom på att det kanske inte blir så lyckat tillsammans med guldsmyckena. 
    Jag vet egentligen inte vad jag är på jakt efter vad det gäller skorna. Men vill ha liten klack, kallar just nu sambon för min smurf eller "the midget" eftersom han bara är fyra cm längre än vad jag är och därför vill han inte att klackarna ska vara mer än max 5 cm höga. Jag vägrar ha skor utan klack, har levt i skor med klack sedan jag var 12 år och tänker inte sluta nu. Är lite inne på satinskor i ivory, och vill inte ha vanliga pumps. 
    Anettem skrev 2014-07-07 19:57:53 följande:

    Idag ringde brudbutiken och berättade att min klänning äntligen har kommit, så på onsdag ska jag dit för att prova den med skräddare närvarande.


    Åh vad härligt!
  • Ninisen
    Förälskade; Låter inte skoj alls. Man undrar lite hur folk tänker, är det så man beter sig bara för att man råkar vara gift med mamman till brudgummen? Jag menar när skulle man någonsin som gäst få för sig att komma med krav angående bordssällskap? Hoppas verkligen att de kan uppföra sig på er stora dag och förstår att det är er den dagen handlar om.
    Jag har inga sådana problem med gästerna, det största problemet är att en av mina vänner är tysk och hans fru vägrar prata engelska. Så frågan är vilken av våra manliga gäster som är bäst på att prata tyska och därmed får sitta tillsammans med henne. Funderar lite på att låta det här paret bli det enda som vi inte delar på för hennes skull. Vill ju verkligen att hon ska känna sig bekväm under kvällen.
    Skoletandet har fortsatt under dagen och resultatet är fortfarande nedslående. Detsamma gäller för frisören.......
    Hittade dock modehus.nu som verkade ha en del bra saker, ska försöka samla ork och kolla den sidan lite mer noggrant. Behöver lite mer hår till uppsättningen tror jag.
  • Ninisen
    Förälskade skrev 2014-07-14 06:58:48 följande:

    Tiden bara springer iväg nu och jag börjar känna panik över att inte vara klar med så mycket. Har mig själv att skylla visserligen men men nästa projekt blir tärnornas klänningar...iaf få klart den ena efter som den andra är gravid. Hur går det för er nu? Ligger ni i fas eller som jag lite efter?


    Utan tvekan lite efter!!! Men det kommer säkert att lösa sig. Det är ju trots allt två månader kvar
    Blir intensiv skojakt denna vecka eftersom vi åker på semester till västkusten. Förhoppningsvis springer jag på ett par som är HELT rätt!
Svar på tråden september 2014