Inlägg från: Ninisen |Visa alla inlägg
  • Ninisen

    september 2014

    Hemma igen efter ett par dagars sol och bad. Lyckades till och med att hitta ett par skor idag!!!!! Är väldigt väldigt nöjd. Att de dessutom var på rea och nu kostade 249 kr gjorde inte saken sämre. Så nu kan jag äntligen släppa den biten!

  • Ninisen
    September2014 skrev 2014-07-23 09:46:20 följande:
    Alkoholen ska införskaffas på måndag, sambon och min pappa åker till Tyskland då. Festhäftena kommer vårt värdpar att ordna, det är bara beskrivningen av gästerna som vi gör själva. Allt det här med allergier och så vidare kommer väl att bli en chock när OSA:t har passerat (15/8). Blir väl lite mer panik då.

    Tror att jag kommit på hur jag vill ha håret uppsatt, så nu måste jag bara ta tag i det där med att ringa frisören också.
    Vår präst har godkänt vårt upplägg i kyrkan, så nu väntar jag på att kantorn ska komma tillbaka från sin semester så får vi se vad hon säger om det hela. Har dock bestämt mig för att om inte hon ställer upp på det som vi vill och prästen har godkänt, så får det bli till att kånka dit en ljudanläggning till kyrkan. Vägrar låta kantorn förstöra vår planer. 
  • Ninisen
    Förälskade skrev 2014-07-25 14:54:57 följande:

    Åh jag börjar bli nervös på riktigt nu. Ska ordna med min blivande morgongåva på måndag. Han ska få en klocka och så ska han få en secret box/boudoir. Tänkte få med klockan i bilderna oxå på något snyggt sätt. En väninna ska följa med och försöka lugna mina nerver han som ska fotografera är en vän med studio så det blir ju inte som om en främling gör dett. Och underkläderna jag har köpt är inget "naket" om ni förstår vad jag menar. Vad ska ni ge om ni nu ska ge varann morgongåva?


    Häftigt med budoirfotografering. 
    Jag kommer att ge sambon en symbolisk gåva. Han är medlem i en mc-klubb som jag tvärvägrat gå med i eftersom jag inte äger/får köra mc själv. Klubben är till för alla med en viss sorts mc och deras respektive. Så han kommer att få ett litet brev där jag talar om att jag numera också är medlem. Vet att det är något som kommer att göra honom väldigt glad.
    Själv hoppas jag att han ger mig ett namnsmycke där alla barnens namn finns med. Hade egentligen velat ha deras namn ingraverade på sidan av vigselringen, men kom inte på det förrän ringen redan var införskaffad. Men egentligen hade en symbolisk gåva, typ den jag ger honom varit det mysigaste.
  • Ninisen
    Septemberbrud skrev 2014-07-27 21:12:47 följande:

    min blivande ska få ett armband som jag vet att han vill ha. ska gå och köpa det imorgon.

    idag så frågade min bonusmorfar (som står mig väldigt nära) om han får överlämna mig i kyrkan...jag har inte ens tänkt på den biten.
    Hur kommer ni att göra? kommer ni gå in själva, tillsammans mer er blivande eller kommer eran pappa (eller någon annan) att överlämna er??


    Jag kommer att gå in tillsammans med min dotter och min son. Min blivande går in tillsammans med sin dotter och sin son. Våra barn är 13,16,18 & 18 så det kändes som en fin sak att vi går in på det sättet och visar att två familjer blir en.
  • Ninisen

    Har fått slutgiltigt klartecken från vår präst idag, och har nu mailat musikern. Sitter som på nålar och väntar på hennes reaktion på våra önskemål, går hon inte med på det kommer jag att få ett nervöst sammanbrott är jag rädd. Men har inte gett upp hoppet ännu.
    Äntligen har jag bestämt frisyr och ska kontakta frisören så snart hon öppnar efter semestern. Känns väldigt skönt.
    Drickan till festen hämtades i Tyskland i måndags, sambon missade dock ett par saker som vi får komplettera med. Men på det stora hela är det klart, och vår källare ser nu ut som ett alkohollager.

    Försöker lyckas följa sömnadsbeskrivningarna till marskalkernas och brudnäbbarnas västar. Går väl så där, men jag ger mig inte!

  • Ninisen
    Anettem skrev 2014-07-30 11:58:52 följande:
    Jag har inte ens fått besked om vilken präst och musiker vi ska ha, förstår verkligen vad du menar med nervöst sammanbrott. :p
    Septemberbrud skrev 2014-07-30 18:53:02 följande:

    Ninisen: förstår vad du menar! Jag vet vad våran präst heter men han har semester nu och kommer tillbaka den 18/8 och vem kantorn kommer att vara vet jag inte än så har ingen aning om hur vi ska göra med musiken...känner smått hur paniken över det börjar krypa fram!

    Hur jag ska ha mitt hår vet jag inte! Blir tokig på mig själv. Ska jag ha rakt, lockigt, vågigt, slarvigt uppsatt???

    Vad passar bäst till en empire klänning?


    Hade jag inte kontaktat pastorsexpeditionen hade inte vi heller vetat vilken musiker vi skulle ha. Ring dem och fråga om ni inte redan gjort det. Vid det här laget måste deras schema för hösten vara klart.
    Fick svar från musikern och det var ett positivt sådant, nämligen att det inte är hon som kommer att tjänstgöra den dagen utan istället är det församlingens organist som jobbar. Han är verkligen superduktig men vet inte hur han ställer sig till våra önskemål och självklart har han semester till den 19/8..... Nåja, ett par veckors extra väntan kanske jag kan stå ut med nu när jag fått den musiker jag ville ha.

  • Ninisen
    snowstars skrev 2014-08-06 15:07:30 följande:

    Åh.. Jag bara måste få dela med mig. Har en kompis som flyttar runt hela världen, och för tillfället befinner sig i alperna. Blir alldeles rörd när hon hör av sig och säger att hon ska komma på vårt bröllop. Att det är så pass viktigt att hon kommer, det blir man ju alldeles rörd av! 


    Härligt. Förstår att du är rörd. Reagerade likadant när en av gästerna (fd kollega till mig) som är från och bor i Tyskland meddelade att han kommer tillsammans med sin fru och dotter. Hade inte räknat med detta alls. Ska bara meddela vårt värdpar (som gör häftena) att det är bra om man gör en översättning till engelska på allt det tänkt ha med....... vet inte hur de kommer reagera.
  • Ninisen

    Har beställt blommorna idag. En god vän till mig ska göra buketterna åt oss. Enda bekymret var att butiken inte kunde garantera att de kunde få tag i stora kallor i den färg vi vill ha. Men hon ville inte veta vår reservplan förrän hon konstaterat att det inte går att lösa. Efter vi lämnat butiken kom jag på att det kan ju funka med tre mindre kallor i buketten om det inte finns stora. Kollade med min väninna och hon gillade idén.
    Transporten från kyrkan till festen är också klar, bordsplaceringen klar (utifrån vilka vi "tror" kommer att dyka upp), sista OSA är på fredag och fortfarande saknas en del svar. Har även fixat utplaceringen av de övernattande gästerna. Så det rullar på ganska bra just nu.

  • Ninisen

    Nu har jag fått tummarna loss och ringt och bokat frisör! Känns väldigt skönt att ha gjort det. Ska träffa henne på måndag för att prata igenom mina idéer. Och det behövs. Trodde jag bestämt frisyr, men nja inte helt säker längre.
    Annars känns det ganska lugnt just nu. Kvar att fixa är
    - sambons klädsel. Han ska åka och prova fracken
    - två västar till brudnäbbarna. Ska kolla så storlekarna stämmer nu i helgen
    - fixa hållarna till namnlapparna till borden
    - kontakta organisten och få honom att "köpa" våra tankar
    - träffa värdparet och gå igenom vad vi vill ha med i festhäftet
    - komplettera drycken. Sambon och min far lyckades glömma vinet till efterrätten
    - bestämma om vi ska ha någon form av kaka till kaffet
    - beställa gravyr av ringarna
    - sy två sjalar till tärnorna och en till mig
    - skaffa underkläder till den stora dagen

    Så egentligen känner jag mig ganska bra i fas med allt. Men det lär väl ändra sig snart.
    September 2014; åh vad kul att du är nöjd med hippan! Själv är jag ganska knäpp vad det gäller just den biten. Jag vill verkligen inte ha någon, men blir hypernervös varje gång någon försöker boka in något en helg tillsammans med mig innan bröllopet. Däremot hejar jag ivrigt på inför sambons svensexa. Hoppas verkligen att de lyckas klämma in en sådan åt honom. Kan vara lite krångligt eftersom han har jour en del helger. Men jag hoppas att det ska lösa sig

    Idag är sista dagen för OSA, och av 92 gäster ser det ut som att 81 (inklusive oss) kommer att vara där den stora dagen! Känns mäktigt. Trodde bara det skulle bli ca 70

  • Ninisen
    Förälskade skrev 2014-08-18 17:03:00 följande:

    Just nu sitter vi och väntar på prästen som ska komma, nu. Men hon tycks vara sen...vad gick ni igenom när ni träffade prästen?


    Vi har haft kontakt med prästen via mail. Det vi gått igenom är: musikval, psalmer, solon (när under ceremonin), val av bibeltexter och vilka formuleringar vi önskar att prästen ska använda sig av. En hel del bitar är ju "valbara" och vi framförde våra önskemål. 
    Gick väldigt smidigt, det enda jag är en aning fundersam kring är att vi inte kommer att ha möjlighet till att "öva" på var alla i brudföljet ska ta vägen. Men jag har ju gjort det en gång innan så jag får försöka informera de andra.

    Hoppas att mötet gick bra och att ni fick igenom era önskemål. Annars är det bara att protestera hos kyrkoherden och be om en annan präst. Visst är det prästens gudstjänst, men idag är man ju mer "kund" i kyrkan och kan ställa högre krav!
Svar på tråden september 2014