Inlägg från: Ninisen |Visa alla inlägg
  • Ninisen

    september 2014

    Ska kanske tillägga att jag har en tatuering i form av ett taggtrådshjärta med barnens namn i på ryggen, den kommer att synas ovanför klänningen. Har svårt att bestämma om jag vill att den ska vara tydlig eller lite skymd under vigselakten.....

  • Ninisen

    Skickade inbjudningarna igår och idag kom första anmälan! Osa senast 15/8, men har världens bästa väninna som vet hur jag "lider" av att inte veta och av att vänta!

    Blev lite trött idag, har mailat en fotograf tre gånger om prisuppgift. Vill inte ha proffsfotograf på vigsel och fest, utan endast fotografering i atlejé, i en timme tillsammans med brudföljet. En vanlig porträttfotografering av barn hos den fotografen i en timme kostar 995:-, men eftersom det är ett bilder i samband med ett bröllop så kostar det minst 2995:- plus 795:- per timme! Jag kan ju ha fel, men tanken var ju att vi skulle ta enkla bilder, inga krusiduller utan vanliga porträttbilder!! Känns lite som det där med att så fort man nämner bröllop har vissa företagare genast ett prispåslag utan dess like! Kan känna att det borde vara krångligare att fotografera ett antal barn än att fotografera ett brudpar tillsammans med deras tonåriga barn. Suck, hade inte tänkt gnälla, men det blev liksom lite väl bra precis nu!

  • Ninisen

    Då vet jag vilken florist du menar. Skönt när det blir bättre än man trodde från början. 

    Jag är verkligen glad för min tatuering, valet av klänning styrdes ganska mycket av att jag ville att den skulle synas på festen. Hade inte en tanke på att det skulle bli funderingar angående slöjan och att utan slöja syns den tydligt i kyrkan. Nåja har ett par månader på mig att fundera.

    Kul att ni ska ta ditt efternamn, läste någonstans att man ev skulle ändra lagstiftningen kring namn till nästa år. Sambon vägrar byta till mitt flicknamn, jag är inte superförtjust i hans efternamn men kan inte ha min ex.makes efternamn när jag gift mig. Så just nu lutar jag åt att ta sambons efternamn och att vi gemensamt lägger till mitt flicknamn när/om lagen ändras.

  • Ninisen
    September2014 skrev 2014-05-14 10:33:11 följande:

    Hej alla blivande brudar!

    Här kommer en till som gifter sig den 6e september i år! :) MIndre än 4 månader kvar, wiiiieeee! Har följt tråden ett tag men detta blir mitt första inlägg. 
    Jag känner att vi är i rätt bra fas med planeringen utom att jag får beställa om klänning då den inte blev som jag tänkt..
    Vad står näst på era To do-listor?


    Kul att du hittat hit!
    Min To do-lista är ganska lugn för tillfället. Men ungefär så här ser den ut:
    - boka frisör
    - skaffa slöja
    - kläder till sambon och sönerna
    - träffa floristen (min väninna)
    Annars är det mesta under kontroll tror jag.

    Musiken är i stort sett bestämd. Dottern som ska sjunga har fått ett antal att välja mellan och nu bestämt sig. Däremot har jag blivit lite velig kring ingångsmusiken. Trodde att jag var helt säker, men inser att musiken inte berör mig på det sätt som jag hoppats på. Men hade min favoritmusik när jag gifte mig förra gången och vill inte ha samma, Hoppas att snart få veta vem som är i tjänst av musikerna så vi kan få lite bättre koll på vad som går att spela på orgeln i den lilla kyrkan.

    Jag har äntligen fått ordning på vilka smycken jag ska ha. Har varit så velig men nu frågade min storasyster om jag vill låna hennes guldsmycken från Saudiarabien. Och det känns så härligt. Min syster och jag har haft ett lite spänt förhållande under ett par år så att hon frågar gjorde mig superglad. Det är ganska maffiga smycken men tror det kommer bli så fint tillsammans med klänningen.
  • Ninisen
    September2014 skrev 2014-05-15 21:49:43 följande:
     
    Ninisen
    Jag har äntligen fått ordning på vilka smycken jag ska ha. Har varit så velig men nu frågade min storasyster om jag vill låna hennes guldsmycken från Saudiarabien. Och det känns så härligt. Min syster och jag har haft ett lite spänt förhållande under ett par år så att hon frågar gjorde mig superglad. Det är ganska maffiga smycken men tror det kommer bli så fint tillsammans med klänningen.
    Vad roligt att det känns bra med din syster! Och låter härligt med maffiga smycken! Blir det guld? Ädelstenar? Jade? Turkost? NYFIKEN! 
    Det är guldsmycken, ett halsband med "plattor" i blommönster fram, långa örhängen, armband och en ring. Ringen kommer jag ha på vänster hand eftersom förlovningsring och vigselring är i titan. Kommer även att ha min "fina-barnring" som jag fick av min ex.make och som jag alltid har på mig. 

    Klänning är en historia för sig tycker jag. Jag har hängt min hos mina föräldrar i Skåne (jag bor i Småland) för att jag inte ska springa och titta på den och plötsligt inte känna för den som jag gjorde när jag köpte den. Jag är supernöjd med den, men kan inte låta bli att fortsätta titta på klänningar. Ska göra en del ändringar på klänningen, bland annat ska det sättas knappar på insidan av fållen så att jag kan få undan släpet under festen. Minns hur folk hade en förmåga att trampa på både släp och slöja under festen förra gången, så den här gången blir det bara slöja i kyrkan och undan med släpet efter middag och vals.

    Dream85; klännigen är så fin! Och det kommer bli riktigt snyggt med färgglada skor till den. 
  • Ninisen
    Förälskade skrev 2014-05-17 21:37:22 följande:

    Vi väntar nu på att kyrkan ska höra av sig så att vi vet vem som ska viga oss och så att man kan få lite mer info. Har man aldrig gift sig innan så vet man ju inte och ett samtal med prästen skulle nog kunna lugna mig lite...


    Jag kände mig väldigt mycket lugnare efter att ha varit i kontakt med prästen. Vår präst är pensionerad och vi har än så länge bara haft mailkontakt, men han förrättade min vigsel förra gången också (nej jag tror inte att det var hans fel att det inte fungerade), han är min konfirmationspräst och en helt fantastisk person.
    Anledningen till lugnet var mest att få bekräftat att han kunde tänka sig att köra de 20 milen (enkel väg) som behövs för att kunna viga oss. Han och hans fru kommer även att vara med på middagen och festen efteråt.
    Hans skrev att jag skulle gå ut och njuta av solen och så tar vi det byråkratiska någon gång i sommar...... 

    Har ni bett om att få någon speciell präst till vigseln, eller känner ni att det inte spelar någon större roll? Många församlingar brukar ta hänsyn till önskemål från brudparet. 

    Har varit hos mina föräldrar i helgen och tittat lite på min klänning, och förälskelsen kom tillbaka (phuuuu, har varit lite osäker ett tag).
    Pratade en del om dukning, mat etc så det känns väldigt skönt att få lite hjälp med alla tankar.
  • Ninisen
    dream85 skrev 2014-05-20 06:54:55 följande:

    Tack för alla snälla kommentarer. Det blir denna klänning med de lila skorna till. Sa till sambon att jag antagligen kommer ta dessa lila skor till och han tyckte det var helt fel. Men av alla jag frågat så är han den enda som tycker så. Så jag kör på det!


    Tycker jag att du gör rätt i. Vad karlar vet om skor går ju att få plats på en väldigt kort rad..
    Jag försöker hitta pumps med "lagom" mycket klack på. Inte det enklaste. Allting som är snyggt är ju minst 7 cm högt och det vill jag inte ha. Överst på önskelistan står ett par pumps med det där lilla extra. Tips någon?
  • Ninisen

    Wow, måste bara få tala om att jag är väldigt glad nu! Fick nyss veta att jag vunnit en tävling på Bröllopsguiden. Vinsten består av en Freebra S-style, fotkuddar och "ploppar" till örhängen. Jag vinner verkligen aldrig något, så snacka om att bli förvånad! 

    Förälskade: den bh:n verkar vara väldigt liten, inga axelband, inget band i ryggen och ändå är det stöd i den. Återkommer med recension efter att ha testat den på riktigt. 

  • Ninisen
    Förälskade skrev 2014-05-20 21:13:46 följande:

    Vi testar igen...

    Inbjudan med kronan i silver och glitter (syns inte på bilden tyvärr) och det lila bandet

    Inbjudan i form av 9-bitars pussel, många som tydligen svurit över det...hehehehe...

    Inbjudan i kuveret

    Min krona som är iordning gjord och här ser man hur stor den är.

    Och sist men inte minst mannens manschetteknappar som han föll för efter att ha letat i vad som känns som en evighet!


    ÅH så läckert alltihop!
    Kronan är verkligen fantastisk. Och din kompis som gjort inbjudningarna har verkligen lyckats.

    Sambon har äntligen varit och kollat med butiken som han ska hyra sin frack i, superservice. Hela paketet förutom lackskor kostar 1200, och då ingår manschettknapparna TACK OCH LOV! En helmysig affär som tyckte att det inte spelade så stor roll när han hämtar eller lämnar den! Om det blir på måndagen efter bröllopet eller på fredagen kvittar. Älskar butiker med service.
  • Ninisen
    September2014 skrev 2014-05-21 07:35:06 följande:

    Poff sa det bara och plötsligt var 3 av 4 saker på to do-listan klara på mindre än en vecka! Jag hittade en klänning i torsdags på rea så den var bara att ta med hem på en gång, vi har spikat musiken (utom utgångslåt) och igår beställde vi ring till mig. Dessutom slog karln till och köpte kostym bara sådär. Han brukar alltid vara världens tidsoptimist så jag tänkte att han kunde få till Juli på sig. Men plötsligt händer det! 

    #Ninisen: Grattis till vinsten!

    #Förälskade: Vilka fina inbjudningskort och helt underbar krona! Kul att ni plockade upp den i inbjuningarna. Vad tänkte du ha för frisyr till? 

    Här får ni i en extremt oskarp bild på mig i min klänning!


    Tack!

    Jättefin klänning. Sitter perfekt på dig.
Svar på tråden september 2014