Inlägg från: Ninisen |Visa alla inlägg
  • Ninisen

    september 2014

    Förälskade skrev 2014-08-18 20:12:55 följande:
    Hon dök upp och kändes bra. Nu är det avklarat iaf :)

    Sitter och klär om mina engångskameror nu så att jag slipper färgglatt kartong runt dem.
    Skönt att det gick bra!
    Fick nyss svar från vår organist, och han är "med på noterna" (kunde inte låta bli ). Känns väldigt bra. 
    Var hos frisören igår och diskuterade uppsättningen, blev lite krångel eftersom jag inte vill ha slöjan på festen utan bara under vigselakten. Men hon trodde att det skulle kunna lösa sig på något sätt.
    Fick glatt meddelande igår från en av våra gäster, han ska fotografera hela dagen och är riktigt duktig. Han frågade om det var okej att hans dotters pojkvän var med fram till festen och också tog bilder. Tydligen är pojkvännen väldigt intresserad och duktig hobbyfotograf. Självklart tackade vi ja till detta, man kan aldrig få för mycket bilder från den här dagen.
    Kommer ni ha någon Dropbox eller liknande för gästerna att lägga upp sina bilder i efter bröllopet? Sambon håller på att ordna med detta så att alla kan ha tillgång till varandras bilder efteråt.
  • Ninisen
    September2014 skrev 2014-08-21 09:29:30 följande:

    ÅHHHH!!! Blir tokig!!!! Vilket verktyg har ni använt för bordsplacering? Jag har provat både BTs på gamla sidan men där blir borden jättesmala eller så går namnen ihop med varandra. På Bröllopsguiden så kommer inte min gästlista upp och det går inte att ladda mina sparade placeringar... 


    Jag gav upp på placeringsverktygen och tillsammans med dottern tillverkades lappar med alla gästernas namn och en ritning på hur vi tänkt möblera. Då kunde vi flytta om folket lite efter som vi fick nya idéer. När vi var nöjda la jag helt enkelt in alla namnen i ett excelark och använde kolumner för att dela av borden. I festhäftet kommer alla gästerna vara numrerade och sedan presenterade med nummer först och sedan namnet. Förstår verkligen att du blir tokig!
  • Ninisen

    Låter helt fantastiskt Förälskade! Man slutar aldrig att förvånas.

    Här har flitens lampa lyst de senaste dagarna, skaffat vattenglas, karaffer och glasflaskor och massor av ljusstakar. Ljusstakarna ska dekoreras med röda virkade hjärtan. Bordsplaceringshållarna är ihopklistrade och de gråa och vita hjärtan som ska sitta på dem är färdigvirkade. Sambon ska montera dessa imorgon. Så just nu händer det saker. Tjejernas sjalar är i stort sett färdiga och västarna saknar nu bara knappar. Sen blir det till att sy flugorna. Så just nu går det framåt, och tur är väl det, Om en månad är det dags och även om jag längtar så önskar jag att det var lite mer tid kvar.....

  • Ninisen

    Drabbad av akut beslutsångest. Hade helt klart bestämt vilket musikstycke jag skulle ha som ingångsmusik, men nu velar jag mellan dessa två: 


    &




    Kan verkligen inte bestämma mig. Någon som har en åsikt?
    Funderar på att göra etiketter till glasflaskorna vi ska servera vinet ur, har skaffat BiB, och sen får serveringspersonalen tappa upp vinet i flaskorna. Vi hade tapet som bakgrund på våra inbjudningar och tanken är att jag använder samma tapet, skriver våra namn och sätter dit några virkade hjärtan på dem. Vad tror ni om det?

  • Ninisen
    Rin skrev 2014-08-28 15:57:21 följande:
    Nu är jag kanske inte rätt person att ge råd, för jag var inte överförtjust i någon, kanske pga arrangemanget. Men jag tyckte i alla fall att nr 1 var klart bättre.
    Tack! Har bett organisten att provspela styckena och se vilken som passar bäst till orgeln i "vår" kyrka
  • Ninisen
    snowstars skrev 2014-09-01 09:52:32 följande:

    Gaah! Svägerskan lovade att fixa en tjej som skulle fixa håret. Hon skulle säkert ställa upp så det kunde jag bara släppa. Hon lovade i juli. I lördags fick jag ett sms där det stod att tjejen inte ville. Så nu står jag utan frisör. 

    Funderar på att sätta upp håret själv istället för att tjorva med det. Jag vet ändå inte hur jag vill ha det så jag kanske bara gör en hästsvans och sätter fast en kvist från en rönn, typ. 

    Det som flöt på så bra, det här.. 


    Hur trött får man bli? Skickade ett par förslag till dig i tråden du startade.
    Sitter i ett anat "hår-dilemma", mina två tärnor har lång hår bägge två, och efter många om och men kunde de (två 18-åringar, min dotter och bonusdotter) enas om att ha Waterfall-braids. Bonusdotterns kompis lovade att hon skulle fixa dessa, inga problem. I lördags fick jag veta att hon plötsligt inte alls är säker på att hon klarar detta. Så nu känns det lite jobbigt med tjejernas hår. De kan iofs ha det nersläppt och bara lite lockar, men min dotters hår är som en man, midjelångt och hysteriskt tjockt. Att försöka locka det håret är lönlöst, lockarna håller 30 minuter. 
  • Ninisen
    snowstars skrev 2014-09-01 10:38:20 följande:
    Ja, det var jättefina frisyrer :)  Ska grunna lite och se vad som passar. Jag är ganska seriös när jag säger att jag funderar på att göra det själv, med youtube kan man fixa det mesta. Det enda som stör mig är att jag brukar få så ont i armarna när allt blod rinner ner i armbågarna, och jag hade ju tänkt mig en prinsesstund där på morgonen.. 

    Angående waterfall braids tror jag nästan att dina tärnor kan fixa det på varandra om det krisar. Finns massa tutorials på nätet och det är inte alls svårt :)  Gjorde en på mig själv sist vi gick på bröllop :) 
  • Ninisen
    Förälskade skrev 2014-09-08 08:45:15 följande:
    Bara 6 dagar? Förstår att du är stressad då. Här är det 11 dra kvar och jag håller på att gå upp i molekyler. Allt med vigseln är färdigt utom programmen. Men musik och texter är äntligen bestämt. Detta har jag kvar:

    Fixa stolsband

    stryka 57 lakan (till stolarna)

    sy den sista tärnklänningen

    lägga upp den första klänningen

    Fixa bordsplaceringen

    Beställa servetterna

    Skriva namnskyltarna till bordsplaceringen

    Det är vad jag kommer på nu.
    Då är det inte så mycket kvar....
    Här rullar det på som bara den, men skönt att det är tre veckor kvar. Sambon fick sin svensexa i helgen så nu vet vi att kommande helger är lediga och kan ägnas åt det som är kvar. Vilket är:
    - sätta band i flugorna till brudnäbbar och marskalkar
    - sy en sjal till mig
    - bleka västen och flugan till sambon
    - göra bordsplaceringstavla
    - göra gästbokstavla (vinkorkar som ska klistras ihop till ett hjärta, sedan får gästerna skriva hälsningar på lappar som ska hängas upp på tavlan)
    - klä lådan som "presenterna" ska läggas i (vi har önskat oss presentkort)
    - virka färdigt löparna som ska ligga på borden
    - lämna in klänningen för pressning
    - skicka gästbeskrivningarna till värdparet så de kan lägga in dem i festhäftet
    - etiketterna till vinflaskorna
    Tja, jag tror att det är de saker som vi har kvar att göra och som går att förbereda innan vi får tillgång till lokalen dagen innan bröllopet.
  • Ninisen
    September2014 skrev 2014-09-08 15:50:19 följande:

    I lördags var dagen vi längtat efter! Den var magiskt från start till slut! Är så otroligt tacksam för alla nära och kära i våra liv som var med och firade oss.


    Grattis! Verkligen härliga bilder, och så fina ni var!
  • Ninisen
    Förälskade skrev 2014-09-09 11:44:12 följande:

    Åh! Ni so lägger upp bilder från eran dag ger ger mig tårar i ögonen! Stort grattis!

    Jag slåss med vigsel programmen vilka punkter hade ni med?


    Dessa punkter har vi med.

    Klockringning


    Ingångsmusik brudgum


    Ingångsmusik brud


    Psalm 411


    Solosång


    Inledningsord


    Bibelläsning


    Löften


    Bön över ringarna


    Tillkännagivande


    Solosång


    Förbön


    Herrens bön


    Välsignelsen


    Psalm 84


    Solosång
    Vigseltal


     


    Utgångsmusik

    Vårt blir ju lite annorlunda eftersom vi har två ingångsstycken och tre solon. Det normala är att första solot kommer före första psalmen, men vi valde att lägga psalmen först så att gästerna får vara med lite grann....

    Jag funderar över hur många vigselagendor vi ska trycka upp, till alla inbjudna gäster så klart, men sedan är det väldigt många som sagt till min sambo att de tänker åka ut och vara med på gudstjänsten. Vill inte gärna varken göra för många eller för få. Det har blivit en del avhopp bland gästerna sista veckan, så nu är vi 73 st, 100 ex. kanske blir lagom.......

  • Ninisen

    Septemberbrud: stort grattis
    Och ni som fått era möhippor, det verkar ha varit skoj.

    Tycker att det av någon konstig anledning bara blir fler saker som måste göras. Men det är nog lite nerver som spökar. Har egentligen ganska bra koll på läget tror jag.

  • Ninisen
    Förälskade och Dream85; Grattis och all lycka i framtiden.

    Nu är det snart dags här också. På torsdag hämtar vi nycklarna till lokalen, och sedan är det full rulle som gäller. Gästerna börjar dyka upp på fredag och till fredag är det inte så långt.......

    Nerverna är i ordning efter en produktiv helg där det mesta som kan fixas innan har blivit gjort. Är mest kläder som ska strykas kvar att lösa.
    Längtar otroligt mycket nu
  • Ninisen
    snowstars skrev 2014-09-22 10:43:01 följande:

    Och jag ska åka bort tisdag-torsdag. Bra timing, not ;) Ska iväg på stan idag och fixa med lite blandade grejer, och sen stämma av vad som behöver fixas ikväll. Och så lämnar jag min fästman med det och kommer (förhoppningsvis) hem på torsdag kväll, sent. 

    Fick ett återbud i helgen och svär lite över det. Vet inte riktigt hur jag ska ändra i bordsplaceringen så att det blir så lite förändringar som möjligt, med tanke på att jag har klistrat in bordsplaceringen i festhäftet.. Note to self: om jag någonsin gifter mig igen, klistra inte in bordsplaceringen i festhäftet. 


    Håller med angående bordsplaceringen, har gjort om den 4 gånger nu och bestämt att nu får det bli hur tusan det vill med det hela. Skulle kunna säga att nästa gång jag ska ha fest med bordsplacering, så ska jag låta bli att ha bordsplacering och låta folk sitta som de vill.

    Lekte glaskross i lördags, 4 av de 24 färdigdekorerade ljusstakarna flög i golvet. Lagom nöjd med mig just då. Men vårt värdpar skulle skaffa 4 nya och jag fick virka 8 nya hjärtan..... Gäller bara att komma ihåg limpistol på fredag så vi kan montera dem på plats i lokalen.

    Mindre imponerad av den blivande maken som skulle montera vår "gästbok" i söndags. (Vinkorkar som limmats fast på en träskiva, korkarna formar ett hjärta, sen får gästerna sätta fast lappar med hälsningar till oss på hjärtat) Och får för sig att fånga en kork som han precis smält lim på istället för att låta den trilla ner på golvet, vilket gör att han får en stor brännblåsa på innersta leden på vänster ringfinger........ Blåsan är punkterad, men vätskar sig som bara den. Så just nu ser det ut som att han inte kommer kunna få på sig vigselringen/förlovningsringen i kyrkan på lördag.... Lagom skoj, visst lider jag med honom för det gör ont, men så typiskt honom att lyckas med något sådant en vecka innan det är dags. (för två veckor sedan slog han huvudet i båtmotorn så han fick två mindre vackra sår i pannan. Börjar tro att han inte vill gifta sig)
  • Ninisen
    dream85 skrev 2014-09-23 19:50:44 följande:

    Tack, och nu har vi berättat för våra familjer. Alla har bara varit glada för vår skull och det har verkligen varit superkul att få se allas reaktioner.
    Det bästa vi gjorde var att boka en professionell fotograf, hon var så duktig och det var så roligt. Hon fick oss verkligen att slappna av och bilderna verkar bli jättebra. Än så länge har vi bara fått ett smakprov, hon tog några hundra bilder så det är en hel del att gå igenom.
    Lägger in några bilder som vår fotograf tagit.

    Foto LE fotografi / Linda Karlsson


    Så fina ni var! Återigen, stort grattis
  • Ninisen

    Så är dagen över. Känns väldigt märkligt. Hade en helt fantastisk dag från det att jag vaknade fram till vi stupade i säng på natten. 
    Är otroligt lycklig och dagen var allt man kan drömma om och lite till. 
    Har fått lite bilder från en av fotograferna, så bjuder på en av dessa. Kommer fler senare skulle jag tro.

Svar på tråden september 2014