Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
 • filibustern

  Vi som gifter oss 2015!

  20140222 skrev 2013-09-12 13:02:13 följande:
  Jag har några få datum som känns bra.
  2015-12-05, 2015-12-12, 2015-10-10, och
  2015-11-28 (Som är mina föräldrars bröllopsdag).
  Det jag är orolig över är att det kan vara "fel tid".
  Jag vill gärna gifta mig i december då det är så fint julpyntat överallt.
  Jag älskar julpynt.Hjärta
  Men människor kanske är för stressade inför jul & nyår? Obestämd
  Så de kanske känner att det blir för "mycket" för dem med
  att gå på bröllop med i all stress i december? Obestämd Vad tror Ni?
  Sen tänker jag på vädret med. Är det för halt att köra kanske?
  (Bor visserligen i Göteborg, men även här kan det ju bli halt med snö).

  Jag tänker berätta för mina tilltänka tärnor efter vår förlovning 2014-02-02. Hjärta
  Är det för tidigt? Obestämd
  Om man exempelvis gifter sig december 2015 eller
  Hösten 2015 (okt-nov 2015). Var ärliga i era svar. Glad
  vill ni ha ett decemberbröllop så ha ett decemberbröllop! det som kan vara en fördel är att skicka ut inbjudan lite tidigare än "normalt", så släktingar och vänner inte hinner boka upp sig eller nåt. tyckte dina decemberdatum var bra. det är ju inte mitt i jul eller nyårsfirandet (20-30). och vädret får man leva med. är det halt, ja men då kör/går man försiktigt. :) vinterbröllop är jättemysiga. och bor du i Göteborg så kanske det inte bli så JÄTTEKALLT eller JÄTTEMYCKET snö? om man jämför med norra sverige? 

  tycker inte det är tidigt att berätta för tärnorna då. jag gifter mig hösten 2015, ska försöka hålla mig från att berätta för min tärna tills efter nyår i alla fall.. eller slutet av detta år. 
 • filibustern
  Tessa skrev 2013-09-12 14:50:13 följande:
  Jag tycker liggande är snyggt! Blir genast lite mer annorlunda då de flesta inbjudningar är fyrkantiga eller i vanlig typ A5-storlek. Och ha gärna med löv, det var fint med lite färg och signalerar direkt att det är ett höstbröllop Glad

  Om du vill ha en ovanlig form. Kör på en rund inbjudan! Hittade bilden nedan på Pinterest och tänkte på dig Flört
  De har gjort den i två lager där översta har en liten ruta. Övre lagret snurrar man på och så ser man information om tid, datum, transport, plats, kontaktuppgifter mm.... Tyckte den var lite rolig. Kanske kan ge ytterligare inspiration? Glad


  Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  med liggande, menar du att snöret och hjärtat ligger eller menar du det vita alternativet? :) tack för tipset! vore ju underbart om man kunde gra något likt denna, men då måste man nästan köpa.. och så avancerat vill vi nog inte ha.. men en cool idé var det! :) 
 • filibustern
  Tessa skrev 2013-09-12 17:00:17 följande:
  Det vita alternativet tänkte jag på främst. Glad
  Beror på hur pysslig du är. Materialkostnaden kanske blir lite högre när du använder flera papper och så behöver du någon form av "nit" i mitten så den kan snurra. Skriver du fint så blir det säkert coolt. Men kräver ju såklart mer tid och pill!
  Hur som helst är det alltid roligt att se andras pyssel! Solig
  Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  haha, ja det var ju där det sket sig - skrivstilen. har hela mitt liv haft problem att skriva snyggt. fått höra ofta om jag ska bli läkare -  "du skriv ju så fult". :P ja. det vita alternativet är nog ganska så läckert om jag finner ett mörk brunt ark. :) men då blir det nog ingen text på det.. och vart ska jag sätta bladen tro? ja.. många frågor helt plötsligt. :P 

  ja det är kul att se andras pyssel - man får så mycket inspiration!
 • filibustern
  frkmaria skrev 2013-09-12 19:03:27 följande:
  Har inte hängt här på länge märker jag! En vecka när jag varit helt slut och vad här händer grejer! Kul med alla framstegen! :) 

  För det första, hur fina som helst! Jag tycker faktiskt det var finast med bara hjärta och snöre, och om det ska vara löv så bara ett eller två för att hinta om höstbröllopet!

  Det med snurran var ju jätteroligt! Så roligt att jag nog ska fundera på det till mitt inbjudningskort framöver! ;)

  Förövrigt har m2b gått med på att åka och kolla på bygdegårdar på söndag med mig. Så vi ska markera ut en bra rutt och sen köra runt i växjötrakten och se de bygdegårdar som vi har markerat som intressanta. Sen väntar vi nog ett halvår - år till innan vi bokar.

  Jag är lite orolig över själva vigslen. Jag är inte speciellt religös och bryr mig egentligen inte om kyrkan mer än att det är enkelt. Det finns platser till alla. Det är gratis. Det är ofta vackert (det finns faktiskt riktigt fula kyrkor också, var i en för någon helg sedan på dop, så opersonlig och tråkig!). Men min m2b vill absolut inte gifta sig i kyrka. Och det kan jag gå med på. Men isf vill jag vara utomhus... men då måste man ju fixa stolar till 100 pers och dra dit ljudanläggning? Någon som har en lösning på sånt? Jag kan gärna tänka mig vara utomhus vid bygdegården (en vi ska titta på ligger vid en sjö och det är ju ultimat, och då kanske man även kan ta stolarna från bygdegården och bara få hjälp av några som bär in dem sen) men det ligger ju en bit ifrån växjö och ska man börja med festen direkt efter vigslen då eller ska man ge gästerna en stund för att köra och checka in på hotell och ev byta om/ göra sig av med barn innan det är fest? Det blir mycket fram och tillbaka då! Funderar på att hursom boka buss (antingen till vigslen eller festen) och sen hem på kvällen. Vad tror ni är bäst?

  Dessutom har jag kommit fram till att jag ska hitta en stor tavelram, helst guld (eller kan man ju måla själv med allmogenfärg) som gästerna kan ha på "parkorten" som vi ska sätta in i gästboken. De håller helt enkelt upp ramen (man får gärna se att ramen är i kortet och inte blir ramen på riktigt) och så finns sjö i bakgrund osv. Mys! Vad tror ni om det? :) 
  kul du gillade mina kort! :D hmm. ja kanske mindre löv skulle vara smidigare. :) 

  oj.. de där med vigseln och festen vet jag faktiskt inte vad jag ska tipsa om.. tyvärr..

  däremot gillade jag idén med tavelramen! jag har sett sånna kort förut, så det är inget nytt, men gillade idén att alla par får använda den och att sätta in dom i albumet. tro jag ska stjäla idén faktiskt!  kör på det! :D och ramar är ju ganska lätt att finna!

   
 • filibustern
  frkmaria skrev 2013-09-12 19:20:02 följande:
  Åh. BTW. Vad tror ni blir billigast kontra värt besväret: att köpa bröllopstårta (runt 50kr biten kan jag tänka mig och nästan 100 pers = nästan 5000) eller att baka en själv (ingen aning om kostnaderna, man måste säkert testa ett par gånger dessutom, bakar ju inte en till nästan 100 pers bara sådär utan att först testa).. :) (och så måste man komma på bra kombinationer, och jag tror dessutom det blir lättare om man först har en allergilista så man utesluter vissa moment direkt). 
  personligen känner jag att tårtan är väldigt viktig. dessutom är jag inte sådär jätteduktig på att baka, så jag kommer anlita en. hon gör UNDERBARA tårtor, och snygga som f*n! värt varenda peng! jag lägger då gärna några tusen på en tårta. 
  frkmaria skrev 2013-09-12 19:41:29 följande:
  Har dessutom en toppenidé (m2b mindre exalterad) över att man innan festen för att "fördriva" tiden har en tipspromenad om oss som par, hur vi träffades, osv. och kanske även lite personligt för var och en.
  Var på ett bröllop i somras och det dröjde minst 45-60 min innan brudparet kom efter utsatt tid. Kan tycka att hur mycket mingla än är kul så tyckte jag det var liiiite för segt att vänta så länge. Visst. alla skulle ta kort och infinna sig där INNAN brudparet men ja. Hade det funnits ett tidsfördriv så hade det varit kul enligt mig. :)
  Och snittar är tänkt att serveras till brudskålen också! :)  

  Filibustern: Varsågod och stjäl idén. Tror inte jag är först med att komma på den (även om jag faktiskt kom på det själv och inte har efterapat någon annan... ;) ) 
   
  vill oxå ha en sån tipsrunda! t.ex mellan middag och tårta eller nåt.  mycket bra ide! exempel på frågor (som Jag klurat ut i alla fall) kan ju vara t.ex "vilken är brudparets 'låt'?"  och så kanske "bruden samlar och läser, som de flesta vet, Stephen king-böcker, men hur många har hon?" "vad är brudgumens favoritförfattare?"
  "Vad för sorts fästande ämne symboliserar brudparets kärlek?" (superlim). "Brudgummen, är som de flesta vet, något av en spelfantast. men vad gillar bruden för spel?" "vad har brudparet för skostorlek sammanlagt?" "vad gjorde nnnnnn för rätt första gången han bjöd nnnnnn på middag? 

  några exempel. älskar tipsrunda.. och så är det frivilligt. men ska locka med ett pris i alla fall :P 

  tack! ska höra med karln vad han gillar idén.  :)
 • filibustern
  Tessa skrev 2013-09-12 22:09:17 följande:
  Och ett tips till er som gillar tipsrundor och frågelekar.

  Under middagen; låt brudparet testa kunskaperna om deras gäster! Går till som följer:

  Toastmaster/madame eller liknande ställer sig bakom brudparet med en skylt med ett påstående.
  Tillexempel "Vi har barn", "Vi är gifta", "Vi har hus", "Vi har rest till Thailand" etc...
  Alla gäster som tycker att påståendet stämmer in på dem ställer sig upp och så ska brudparet gissa vad alla dessa gäster har gemensamt.
  Det här kan man ju göra så svårt eller så lätt som man själv vill.
  Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  låter som en kul lek! " 
 • filibustern
  frkmaria skrev 2013-09-13 17:40:24 följande:
  och så har jag ju då även kommit på en "dikt" för att vi önskar oss pengar istället för grejer

  "vi samlat har sen vi var små
  skåpen är fulla när vi blev en från två
  prylar och saker, allt vi behöver
  vi letar och letar men ingen plats över
  därför vi en annan önskan har
  att resa och se världen tillsammans som ett par
  Lagerlöf, Lind, Vasa, Karl XI och Linné
  Alla på vår resa välkomnas mé!"

  Detta ska stå på baksidan av konvolutet tillsammans med spårinformationen och en annan önskan om att lämna barnen hemma, typ "barnen är guds gåva, men denna kväll får de stanna hemma och sova"
  nej vad frän dikt! tog mig lite tid innan jag förstod vad namnen betydde (men och så är jag ju lite trög emellanåt hehe) och inbjudningen, var det en version på den du skickade till mig? bra gjort! 

  själv har jag lånat två bröllopsböcker från biblioteket.  så nu har man fått mer tips :P och fått veta saker man inte visste - som att vigselringen egentligen ska sitta längst in, och förlovningsringen ska som "låsa fast" den. och sånna här big NONO's som är bra att kunna. :) 

  annars känner jag att det är alldeles för långt till dagen B. mycket vi ska göra själv känns som att det komemr gå väldigt fort att göra.. och mycket kan vi inte göra förrän någon vecka innan dagen (t.ex mossaplockning och andra dekorationer från naturen) känns helt plötsligt som vi gör det så enkelt.. så simpelt och billigt. förstår ni? kan jag lyxa till inbjudningarna mer? men jag har väl den uppfattningen från uppväxten att ju mer pengar ju lyxigare... =/ 
 • filibustern

  känner på mig att denna planering kommer bli ganska rolig.. eller inte :P 

  pratat lite bröllop med karln och visat honom bröllopsböckerna jag lånat på biblioteket. och han liksom "jag ska inte ha slips". och när han kom med förslag på brudbukett (som vi kommit överens om att han ensam ska fixa) så pratar han om att göra EN blomma av krossat glas, eller göra en form av trä och hälla kåda i så det får stelna och bli en blomma av kåda... O.O känner mig väldigt orolig!  jag sa det att "kom igen, visst kan du tänka annorlunda, men jag vill faktiskt ha blommor, riktiga blommor. eller nåt. sen om det är granris eller liknande i det är helt ok". gatt säga ifrån lite.. och han sket fullständigt i corsage och om tärnan ska ha någon blomma. fast jag sa att hon kan ju bara hålla i en ensam Gerbera eller nåt. 

  och slipsen.. ja jag förstår varför han inte vill ha slips, han har aldrig varit en slipsmänniska. så.. kan man göra på annan sätt? kan man ha väst med eller utan kavaj och utan slips(och det är ändå ok alltså)? sen så skulle han ha lila slips eller skjorta. och jag liksom "men vi har ju INGET lila någon annan stans??" men det skiter han i. :P han hittade dock en snygg väst - svart med silvermönster. och det gillar jag med. så länge han inte har något LILA i övriga kostymen.. tycker jag..

  *suck* bara jag som har sån här konstig karl?? :P 

 • filibustern
  frkmaria skrev 2013-09-14 12:48:35 följande:
  Haha, förlåt att jag skrattar, men är han seriös eller jävlas han med dig? Min m2b skulle helt klart kunnat säga sådana saker för att jävlas för att han tycker det är alldeles för tidigt att börja planera. Jag smyger in liiiite grejer här och var och om han är positiv till bröllopsfrågorna så ställer jag fler. Är han inte på humör så låter jag det vänta till en annan gång. Fördelen med att börja såhär tidigt är ju just det. Man behöver inte ett datum än där man "måste" ha bestämt vad som ska göras! Så han vänder nog när det börjar närma sig! 

  Däremot så vet jag killar som har fluga och så men misstänker att det inte är mycket mer tröst?

  Jag kommer bestämma saker när det närmar sig och har inte min tilltänkta egna tankar då så får det vara. Men jag går inte med på vad som helst och skulle han säga emot så kan jag bara använda mig av att han fick som han ville med att inte vara i kyrkan osv! ;)

  Om jag var du skulle jag ändra "reglerna" till att han får bestämma men du måste godkänna. Han måste väl ändå ha lite förståelse för att det inte är så kul att ha en blomma av krossat glas? Och att om ni har kavaj som dresscode så måste ju brudgummen ha slips/fluga. Det är lite så vett/etikett regler (och är det inte det så får du hitta på att det är det tills motsatsen är bevisad! ;) )

  Hursom, om han är det minsta lik min m2b så tror jag nog bara att han tycker det är för tidigt att börja planera och jävlas lite med dig? Och att han kommer skärpa sig när det närmar sig! :)  
  haha det är det som är det jävliga - han är faktiskt allvarlig! han var inne ett tag på att jag bara skulle få en blomma. punkt och jag liksom.. "jaha, å va ska tärnan då ha? ett blad?" föreslog att han bara kan fixa typ 4-5 stora blommor och jag kan hålla i, eller lägga på armen, men en bukett ska det vara tycker jag. de där med slipsen tycker jag är ju liksom.. ALLA har slips när dom ska gifta sig.. ALLA, har inte sett en enda som inte har det. men förstår han som sagt, han får en strypkänsla över det hela.. och ingen corsage ska han ha, ne det är ok tycker jag. föreslog en näsduk då istället. ne inte ens det.. kommer slita mitt hår känner jag.. 

  ja han tycker det är tidigt att planera, men när han kommer med idéer så är han allvarlig. det är just det som gör mig så orolig! känner mig dessutom som någon jäkla bitchbrud när jag liksom "nej" "nej!!" "aldrig!" typ hela tiden åt hans förslag...  
 • filibustern

  han är ju väldigt påhittig min karl och gillar att komma på nya idéer. men jag sa det att tänk dig att ha en glasblomma.. jag kan skära mig på den och få blod på klänningen, den kan reflektera ljuset fel i fotografierna, och tänk om den går av? och hur hade du tänkt göra den? man har en fin bild i huvet, men det blir aldrig som man tänkt sig.. så.. ja.. 

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!