• Äldre 18 Sep 12:31
  668653 visningar
  3624 svar
  3624
  668653

  Vi som gifter oss 2015!

  frkmaria skrev 2013-09-17 22:03:07 följande:
  Jag vet ju det med att man inte får se bruden innan. Man inte ska sova ihop natten före bröllopet. Att om det regnar på bröllopsdagen betyder det tur. Att man ska spara en tårtbit till sin första bröllopsdag, det medför tur tydligen.

  Åh. Jag sparar på gamla femmor, det är mer silver i dem än nya! :) (Men snart är det inte giltiga längre så får se om jag fortsätter spara... har ett par 1000 i dessa mynt...) Men jag kan iaf använda dem under vigslen. :D
  tja. regn kanske betyder tur, men jag kanske lär bli p ålite dåligt humör om det händer :P 

  kollar runt på ringar.. är lite kär i den här titanringen från chanti. 


  den kanske skulle passa bra med min titanring jag redan har.. och det bra är att man kan beställa hem en provring från chanti, och så kan man titta, känna på den och prova hemma :) innan man bestämmer sig.. och det vill jag ju typ göra NU. meeen det kanske är lite tidigt.. vad tycker ni? 

 • Äldre 23 Sep 10:31

  hejhej allehopa! haft en trevlig helg? varit uppe i stugan jag. har samlat på mig några vedklabbar jag ska göra massa ljushållare av. likt dessa (har säkert lagt upp dom tidigare)
  men först måste dom torka, för dom var väldigt blöt! och det tar nog några månader.. :P sen fann ag också att min karls farfar (som är snickare) har MASSA näver, så det ska vi fråga om vi kan få ta lite av och göra div. av. t.ex placeringskort som dessa. eller sätta som en skylt på gästboken. hade tänkt göra gästbok nu i helgen, då jag hade alla möjliga maskiner att arbeta med, tyvärr så fann jag inte rätt bräda som jag ville ha, vilket är otroligt med tanke på hur j*vulskt mycket virke det finns där! och den enda jag hittade hade skador som inte gick att såga bort.. =/. 

 • Äldre 29 Sep 09:18
  frkmaria skrev 2013-09-28 20:39:37 följande:
  Mysigt filibustern! Jag har haft en tuff jobbvecka och inte varit sugen på något! Men nu kom helgen med båda hemma så nu börjar gnistan komma tillbaka. Jag funderar mellan att fråga min gudfar och fråga en vän om TM-uppdraget. Ska ju inte frågas än men frågan är vad som passar bäst? Pratade lite löst med min mamma idag om bröllopet och hon tom bad om att få lov att hjälpa till med maten. Så skönt för det hade jag räknat med! :) hon är superduktig på mat och älskar att laga till många samtidigt. Hon kan svänga ihop de mest fantastiska menyerna (hon svängde ihop en femrätters (om det inte var sju...) till oss när vi förlovade oss). Så känns så skönt. Tror även detta innebär lite ekonomisk hjälp faktiskt vilket gärna mottages! :) Sen funderar jag på detta med fotoram. Vi tänker ju oss turkos, lila, silver och svart (och vit) som färger. Kan man ändå måla ramen till gästboksfotona (som vi tänker varje sällskap får hålla själv) i guld eller ska man köra den i turkos/lila/silver för att matcha temat. Vad tror ni? :)
  det där med ramen.. ni kan ju köra i silver kanske? ja tro flera färger kan göra ramen lite osynlig på ett vis.. är det på sommaren ni gifter er? för både silver och guld ser jättefint ut tillsammans med grönt. :) vad skönt att din mamma kan göra middag! :) jag var på en.. hus ka man säga.. middagsbjudning igår. var byaföreningen jag är med i som bjöd på älgmiddag. och då en av dom, min fd granne berätta, då vi kom in på just ämnet bröllop, att hon ÄLSKAR att servera folk. både på bröllop och allmänt.. det ska jag komma ihåg ;) 

  fick då förresten se något skitcoolt igår, då temat var just älgjakt och skog så var lokalen pyntad därefter, med en del gran och en, och så hade dekoratören tagit små äälghorn, och borrat hål i dom, och satt ljus. skitläckert! så ja fråga farsan och han hade något "spillhorn" som vi säg - horn som är för små typ. men jag fick ett ENORMT horn, kan säkert sätte 3-4 ljus i det. blir bra dokration till bröllopet, och annat! :D 
 • Äldre 29 Sep 09:25

  kan ju faktiskt visa bilderna jag tog som inspiration från middagen: 
 • Äldre 29 Sep 10:38
  frkmaria skrev 2013-09-29 10:31:37 följande:
  Vilken fin idé! Ser jättemysigt ut med älghornen om man vill ha lite skog/hösttema. Och gött att hon verkat serveringssugen. Ja. Ramen får nog bli silver. Kan nog bli snyggt!! :) 1 augusti ska vi ju gifta oss så det är högsommar! :) Vi var på second hand igår. En linneservetter kostade 10-15 kr. Det är vad det kostar att hyra och om man hyr är ju alla fräscha! Men så kom jag på att jag har gamla linnehanddukar från min farmor! Om man syr om dem till servetter så behöver man inte köpa så många. Vad tror ni? Har ju tid på mig om man säger så. Kanske charmigt att de blir lite olika?
  ja men ja tänkte det! och göbben, som är älgjägare, kom på att måndagen efter vi gifter oss (7 september) det året, då börjar älgjakten, så det vore väl passande med älghorn då :P 

  det blir jättebra! kan vara charmigt om t.ex servetter inte är helt lika, kanske inte jättetydligt olika heller, men det blir en litet avbrott i det repetitiva om man har lite olika. :) jag har funderat mycket på servetter.. hur fina man ska ha. i min familj, och i min karls familj, är vi inte sådär fina om du förstår. hä dug med en pappersservett. :P ok. men jag önskar ändå att det var lite finare pappersservetter. men vill inte måsta beställa på nätet just gällande dom så.. men får se. icas servetter (som jag fick känna på igår) var ju riktigt sköna och stadiga. hoppas bara dom har lite fler färger.. kanske man skulle ta dom..  
 • Äldre 29 Sep 11:19

  kollat på Dunis hemsida.. tror det blir beställning därifrån :P hittat fina enkla vikningar också. ^^

 • Äldre 29 Sep 15:25
  frkmaria skrev 2013-09-29 14:40:15 följande:
  Haha!
  Nu var vi ute på loppis och då köpte jag 2 vita linneservetter, en lite större (tror det var en bordsduk) man kunde göra 4 av. Kostade 5 kr styck. + En linneduk för 35 kr. Så kom vi till hemköp. Då hade de 10 paket lila DUNIservetter, sådär lite tjockare och fina, för 10kr/paket. 12 servetter i varje paket. Jag vet att det är 2 år kvar men bättre pris kan man inte få så vi köpte det istället. Så nu har vi sådana så slipper jag sy! Kan göra något annat av linneservetterna tänkte jag. :D Vill ju ha lila och turkost så tycker det passar, så får man göra en fin vikning också. Eller kanske göra en enkel bestickficka av linnetygerna? Hursom. Vi är inte heller jättefancy. För oss räcker det egentligen med pappersduk och servetter. Men. Kan man hitta billigt och få ihop hade det ju vart mysigt liksom! :) Sen ser jag verkligen charmen i att ha det lite olika och inte likadant överallt.

  Förövrigt såg jag i en annan tråd någon som hade målat tårtpapper i temafärgen och haft som bordstabletter. Den lösningen gillade jag! :)  
  minns jag helt fel, eller bor du i umeå? vet det finns ett hemköp där med... 
  frkmaria skrev 2013-09-29 14:41:24 följande:
  För övrigt hittade jag en massa horn idag när jag var på loppisen och tänkte direkt på dig! :) 
  Så det är ju ett tips annars att åka runt på loppisar och kolla! :)  
  i wish, men det är sällan det finns.. i alla fall på de loppisar jag varit på... 
   
 • Äldre 29 Sep 15:36
  frkmaria skrev 2013-09-29 15:30:04 följande:
  Nej. Jag bor i Växjö! :) Så helt fel håll! Tyvärr. Var bor du?

  Ja. Detta var ingen loppis loppis utan en stående affär som är lite som en loppis. Ligger utanför Växjö. Tror dock bara det är helgöppet!  
  ah ok! bor i västerbottens inland jag :P kan dock inte säga mer exakt var, då typ alla känner alla här :P 

  fick då förresten ett till horn, av min storebror, han hade ett fällhorn liggandes hos våra föräldrar, en 8taggare med skovel. blir bra det med! kan jag nog sätta ett par ljus i :D blir SNYGGT! och bra pyssel att hålla på med när man är arbetslös!

  men loppisar är jättebra att besöka om man ska ha div saker till dekoration! som dukar, glas, vaser, ljushållare.. sånna saker. ^^ har ett minne av.. undra om det var här på bt, en kvinna som hade använt sig av loppissaker och sånt hon hade hemma, så det blev olika talrikar, olika glas, olika bestick.. men det var charmigt!  

  förresten - Duniservetterna, hur kändes dom? bra stadiga? "lyxiga"? värt att köpa eller?  
 • Äldre 29 Sep 17:55
  frkmaria skrev 2013-09-29 16:53:51 följande:
  Haha. Det tänkte jag inte ens på. Men då man ser min profilbild som även ligger på Facebook kan man ju lista ut vem jag är om man känner mig..hehe. Ja. Alltså. Hittade en fin linneduk med bara en liten fläck som vi ska testa med klorin, för bara 35 kr. Isf är det ju värt. Mamma har lite linnedukar också så så många ska man ju inte behöva fixa. Allt porslin finns på bygdegårdarna så det har vi inte behövt fixa. Har faktiskt inte öppnat servetterna men såg ganska så ordentliga ut. Ja. Tänker hela tiden att det är ganska långt kvar. Men idag satte jag in första sparandet på kontot och skrev upp vad i köpt till det hittills. Ångrar lite, hittade vanliga glasvärmeljushållare från Ikea på second hand igår... Typ 6-7st i en påse för 10kr, fanns kanske 4-5 sådana påsar, men sambon himlade lite med ögonen och sa nej. Han tycker definitivt det är för tidigt att börja hamstra! :P Men han håller iaf med om att det är bättre att boka lokalen tidigt eftersom vi har ett specifikt datum, det är bra! :D
  har ett litet sparande. det som är bra med att starta "hamstra" redan nu, är att man sprider ut kostnaden.. då blir allt inte så övermäktigt. :) min karl är lite så också. hittade på en blomsteraffär här ett hjärta gjort av massa små näverbitar. PERFEKT tyckte jag. kostade dock 200kr, så jag förstår varför göbben sa nej :P dock såg vi även blomkrukor gjort av näver. skitenkelt att göra själv ju! 

  när du säger porslin så kom jag att tänka på byahuset vi ska ha middagen i.. skulle ju så gärna vilja fara dit och checka allt. hur stort är det? vilka placeringsmöjligheter finns gällande bord, mat etc (vet att det itne är JÄTTEstort precis...) hur mycket porslin finns, och hur fint är det? finns vinglas och liknande eller ska vi börja skaffa eget från loppis? typ sånna saker.. och karlns farbror har nyckeln.. känns bara så konstigt att liksom "hej! får vi komma in i byastugan? varför? njaaaaeeee vi fick bara lust...".. eller hur? :P
  frkmaria skrev 2013-09-29 16:58:29 följande:
  Kollade servetterna nu. Relativt tjocka och lite linnekänsla. Sen gillar jag att kanterna inte är mönsterpressade så man kan vika fina grejer! Dunilini tror jag modellen hette om jag inte fattade fel och det bara är Dunis finska namn. :P
  va fint! hm.. tro jag ska kalla till ett planeringsmöte imorn. så kan vi prata bl.a om servetter :P 
 • Äldre 29 Sep 20:07
  frkmaria skrev 2013-09-29 20:02:47 följande:
  Vi har satt 50-60tusen. Tror iofs vi får lite hjälp av föräldrar men eftersom ingen har fast och min m2b ska börja plugga till våren känner jag nog att det är bättre att spara lite varje månad under 2 år än mycket under 1 (lite därför vi tar 2 år på oss efter förlovningen). Planeringsmöten verkar bra! Då måste han liksom lyssna. Jag märker ju när min m2b börjar tröttna och himla lite med ögonen och inte orkar lyssna mer... ;) Har förresten nya planer på olika lila nyanser, silver och svart. Får inte ha rosa och tänker att turkos kan bli för mycket eftersom det också kommer bli i olika nyanser. Tror det kan funka! :) vi ska ha lite musiktema också (har jag säkert sagt). Inbjudningskorten ska ju se ut som små lpskivor. Jag ska göra skålar av lpskivor till buffén. Jag har sett att folk satt in notblad i glasburkar, knutit organzaband runt och haft som ljuslyktor. Ska dessutom döpa borden i musiktema (antingen genres, kända band, instrument eller fancy musiktermer!). Gillar lite den tanken faktiskt. :D
  vi har satt max 30 000.. som det ser ut just nu. det är ganska bra att ha gott om tid på sig. ^^ jojag gillar planeringsmöten.. då kan man checka av lite, höra om den andre vill ändra nåt eller lägga till nåt, speciella önskningar, välja saker etc. lila silver och svart är skitsnyggt! älskar lila.. och musiktema blir sälert jättebra det också! lp-skivor kan man göra otroligt mycket roligt med! kanske göra en "duk" av dom? som en remsa? eller använda dom som tårtunderlägg? 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!