Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
 • filibustern

  Vi som gifter oss 2015!

  [quote][quote-nick]Tessa skrev 2013-08-23 12:45:34 följande:[/quote-nick]


  Sudditjuven skrev 2013-08-23 12:27:47 följande:
  Jaa, jag tycker att det är så fint att den är som en prinsesskrona!  Vårt kontrakt för lokalen kom igår dessutom!  Hyran ligger som jag tidigare nämnt på 8.000.-, sedan såg jag att han skrivit till att man kan välja tillval. Städning för en tusenlapp och stearinljus till ljuskronorna för 300.-. Städning för en tusenlapp är väl ändå helt okej? Dessutom har vi lokalen två dagar innan festen! 
  Ja, tusen kronor för städning är jättebilligt! Helt klart värt att ta. Så slipper ni tänka på det eller delegera ut en sådan tråkig uppgift till nån stackars familjemedlem. Lyx att ha lokalen två dagar innan!! Vi har bara lokalen från 12 samma dag.... Men finns ett tillval för extradygn om man vill. Då kostar det 3900kr extra. Vår lokal kostar iofs 5900kr för ett dygn (12-12) och städning ingår (förutom att man ska ta med emballage, dekor och typ pantflaskor själv). 
  Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  Sudditjuven skrev 2013-08-23 12:27:47 följande:
  Jaa, jag tycker att det är så fint att den är som en prinsesskrona! Skrattande Vårt kontrakt för lokalen kom igår dessutom!  Hyran ligger som jag tidigare nämnt på 8.000.-, sedan såg jag att han skrivit till att man kan välja tillval. Städning för en tusenlapp och stearinljus till ljuskronorna för 300.-. Städning för en tusenlapp är väl ändå helt okej? Dessutom har vi lokalen två dagar innan festen! 
  oj vilka kostnader! fast det är väl olika^^ vi kommer typ lägga 100 spänn/dygn på vår lokal (om det blir just den) men då får vi städa och så själv.

  har kollat in lite fler parfymer för övrigt. det är så svårt, då parfymer luktar på ett sätt på papperlappen, och på ett annat på huden! en av parfymerna luktade skitgott! tyvärr minns jag inte vad den hette.. men det var en rektangulär röd flaska med en kork i någon monogram.... dock så luktar den lite som mitt ex.. sååå vill inte tänka på han på min bröllopsdag :P provade Spears fantasy oxå. helt ok. och så en "in love" av tesor eller vad dom hette.. mmmmmnja.. ja ok. hittade en som hette "marry me". skitcoolt tänkte jag! tänk om den luktar gott och jag kan ha den! meen den luktade inte sådär JÄTTEgott inte.. ska prova den på huden någon annan dag.
 • filibustern

    Var det Lanvin "Marry Me"? Den har jag också testat, men gillade inte heller den.  


  Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  [/quote]

  jo precis. liten flaska med en rosett. synd för det skulle vara roligt :P måste dock säga att jag totalt älskar den parfym som tyvärr påminner om mitt ex.. om än lite stark lukt... synd egentligen. undra om man kan ändra minnet....
 • filibustern
  cljung skrev 2013-08-23 21:34:33 följande:
  Vi bokade kyrka idag, de tyckte det var lite tidigt men att det var absolut helt ok ändå :)). Vet ni förrästen om det är ovanligt att mannen tar tjejens efternamn?  ne jag tycker det inte är helt ovanligt, kanske inte lika vanligt som när kvinnan tar mannens, men tycker ändå det är rätt ofta jag läst att mannen tar kvinnans.
 • filibustern
  Tessa skrev 2013-08-23 22:11:34 följande:
  Hur ska ni andra göra med efternamn? 
  Vi har skapat ett eget namn. Jag har ett tråkigt vanligt -son namn och min blivande ett finskt efternamn. Blir nog troligen så att min fästman byter namn någongång nu innan vi gifter oss och jag tar det i samband med vigseln. Om det går igenom hos PRV alltså...  
  Herrgårdsbröllop 1 Augusti 2015. Old Hollywood goes Countryside.
  jag bytte till min mors flicknamn för drygt 2 år sen. (hette johansson) och min karl har sagt han vill byta till sin fars namn, som är ett ovanligt släktnamn. och så ska vi då ta det namnet. jag kommer behålla mitt nuvarande som mellannamn. :)
 • filibustern

  wuhu!!

  vi har ju funderat på skogstema på vårt bröllop, och jag har funderat på om man skulle kunna använda en näverbit på något sätt på inbjudningarna. well, idag när jag och svärmor var i en panduroshop typ, så hitta jag en påse med 20 st hjärtan i riktigt näver! 52spänn! perfekt! fann även ett billigare alternativ för korten. detta gick på typ 120kr (20 kort med kuvert) istället för 250 som jag hittat förut!

  även hittat en till parfym jag älskar - fresh woman, ganska citrusaktig, och jag älskar citrus!

 • filibustern
  Lislj skrev 2013-08-24 15:33:28 följande:
  Mys! Provat light blue av Dolce Gabanna? också jätte mycket citrus och en av mina absoluta favoriter!  ne faktiskt inte! ska jag skriva ner och kolla om dom har, så kan jag prova den nästa gång :D
 • filibustern
  frkmaria skrev 2013-08-24 15:20:58 följande:
  Åh.
  Vilken tråd!
  Vi ska också gifta oss 2015 (är tanken), vi förlovade oss 1/8 och tänkte gifta oss lördagen den 1/8. Vi har inte råd att lyckas fixa det till nästa sommar så får bli 2015, vilket passar bra eftersom det är en helgdag! :)

  Har tänkt oss utegiftermål eller vid dåligt väder inne på bygdegården och sen efterföljande fest på bygdegård. Har hittat hel helg för c:a 2000. Finns de som erbjuder att städa efteråt osv men hade varit mysigt med en bygdegård vid en sjö tycker jag!

  Vi tänker oss runt 90 gäster (eller egentligen mindre... men när man börjar räkna upp alla man vill bjuda hamnar vi där) och buffé som vi mestadels gör själv. Hoppas på hjälp från närmsta familjen med buffén, och kanske köpa en exotisk planka eller dyl!

  Vad har ni för budget på era bröllop?  
  grattis grattis! :) och vad bra att ni har ett bra datum som funkar för er! alltid roligt att kunna gifta sig på ett datum man förlovade sig på!

  vi har ett ganska billigt bröllop - ju billigare desto bättre! just nu har jag (då det är jag mest som kollar runt just nu) ett tak på 30 000 för max 25-30 gäster. :) exempel på kostnader (hittills)

  -klänning på blocket 1000 (även inkl. en pälsjacka)
  -skor för 250
  -lokal 100
  -kostym har karln sen tidigare.
  skaffat lite saker till inbjudningskorten, men det är kanske sammanlagt 100-150 hittills.

  sen har jag skrivit upp i budget bl.a

  - dragspelare 1000 (vår dragspelslärare)
  -tårta ca 3000
  - hår/smink ca1500
  -ev väst o kravatt/slips till karln 600-1000 (tro jag jag satte det på)

  dukning har jag inte kollat upp så mycket, men eftersom vi troligen kommer ha skog som tema, kan vi ta mycket från just skogen - kottar till placeringskort, träd till att göra ljushållare, tårtfat m.m. av. ev löv till dekoration. etc.
 • filibustern
  cljung skrev 2013-08-24 22:30:53 följande:
  Vi ska gifta oss den 25/7 2015! Skönt? Har fjärilar i hela kroppen redan och det är två år dit, haha har redan Börjat pyssla till festen med :D har gjort inbjudnings lista och placerings kort och setvett ringar :D och ett Förslag på placering. Har även bestämt mig för att köpa lakan på Ikea och göra fina stols överdrag! Längtar otroligt mycket dit. Och ja min blivande man ska ta mitt efternamn :D när vi bokade kyrkan Så bokade vi även fest lokal :D är jätte hätligt att ha det bokat. Har räknat med att allt kommer gå på Ca 50, 000. Men sparar mer då man har i fall outförsägbar kostnade dyker upp och så har man lite till resan Med, har ni funderat på vad ni vill ha i bröllops present?
  jisses vad du hunnit! har inte ens bokat kyrka eller nåt, men där vi bor är det inte så ofta folk gifter sig i den kyrkan så.. det är ingen panik så. jag skulle vilja börja med inbjudningarna! älskar att pyssla, och jag ser fram emot att göra det tillsammans med min älskling <3. får bara hoppas vi inte slår ihjäl varann på kuppen :P
  servettringar funderar jag också på att göra, t.ex av lingonris eller nåt. kanske björkgrenar, näver? vem vet. placerings"kort" kommer nog bestå av antingen en kotte med en tag, eller en träbit med ett kort i. :P enkelt att göra. du kan inte lägga upp bilder på det du gjort hittills?

  vi har inte diskuterat så mycket tillsammans kring bröllopet, då min karl tycker det är för tidigt. :P haha. men pengar till en ev. resa vore ju trevligt! som frkmaria säger så är det så svårt då man redan har allt.
 • filibustern
  frkmaria skrev 2013-08-25 09:07:55 följande:
  Tack!
  Ja. Augusti är lite speciellt för oss. Vi träffades i augusti (som vänner) 2010 och det tog ett halvår innan vi blev mer än vänner men min sambo var vid tillfället skeptisk till förhållande så det var inte officiellt förrän i augusti igen och det var även då vi träffade varandras föräldrar. Så därför firar vi vår halvårsdag också (18/8) och det var därför jag gick med på att vänta till augusti med förlovningen. Haha. Jag var som ett litet barn på julafton dock och ville mer än gärna ta på ringen så fort den kom hem i brevlådan. Men eftersom datumet var ingraverat kunde jag inte tjata till mig ett tidigare datum. ;) 

  Låter häftigt med dragspel på bröllop, lite annorlunda (eller för mig iaf!).
  Skönt att kolla lite budget med andra så man vet vad andra ger för ex. tårta osv.
  100 för lokal är ju ingenting!? :) Härligt.

  Min sambo äger 1 kostym. Den är 1. lite för liten. 2. gubbig. 3. brun. Så han ska få en ny el. alt hyra kostym. Vi var på bröllop i somras och då lånade han en kompis kostym (den tilltänka bm) och guuuud vad fin han var. Det var som att jag blev kär på nytt! 

  Och åhh. Jag frågade min bästa kompis, min typ enda barndomsvän jag fortfarande umgås med, om hon ville vara brudtärna. Sa att jag visste att det var tidigt men att jag lika gärna kunde fråga så jag inte behöver stressa sen och så. Och hon blev jätteglad och sa såklart! Var lite orolig att det var känsligt eftersom hon och hennes kille varit tillsammans sen vi var 16. 12-13 år är ju lite längre än vad jag har lyckats med än så länge och i sånna lägen känns det dumt att "hinna före" men hon verkade inte tänka så. Skönt! :) 
  vi kommer nog inte ha något likadant datum. vi blev som ihop 16december 05. sen förlovade vi oss 30 okt 09. och nu väljer vi mellan 5 sept eller 15 maj 2015. :P

  ja visst!  vi har spelat nu i drygt1,5 år. vi gillar soundet (mycekt bätter än orgel!) så vi hoppas väl att prästen tillåter att vi väljer dragspel istället :P varför det är så billigt är för att det är byastugan i byn där hans släkt liksom finns. och han rä medlem i byaföreningen, annars skulle det kostat 200kr/dygn haha.
  ne min karl skaffade en helt ny när vi skulle gå på balen när jag gick ut gymnasiet. så den är mörk, kritstrecksrandig (tro ja det heter). bara han inte går upp i vikt så ska det nog gå bra. :P

  jo jag har en kandidat som tärna - min barndomsvän. vi har varit vänner sen vi var i magen på våra mödrar, brukar vi säga. inte så konstigt då hon faktiskt är mitt kusinbarn (haha!) vi är sånna vänner som.. vi kan vara ifrån varann hur länge som helst, men ändå träffas och ha roligt liksom, som om vi aldrig skildes åt, och vi kan sakna varann, eller inte. vi vet vart vi har varann, så hon vore perfekt som tärna! dock är jag inte HELT säker på om jag ska ha någon överhuvud taget. men vi får se. jag frågar först när vi har valt ett datum!. ^^
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!