Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
 • filibustern

  Vi som gifter oss 2015!

  Tessa skrev 2013-08-02 21:11:24 följande:
  Du får liksom ge små hintar då och då för att han ska vänja sig lite. Det kommer med tiden ska du se Glad

  Ja, 22 900kr är svindyrt! Är som så svårt att hitta bra fotografer till rimliga priser när man bor på mindre orter med mindre utbud = mindre konkurrens så då blir det dyrare. Att flyga in någon söderifrån kommer landa på samma pris med resa och boende...
  Åh vad svårt. Får nog köpa en triss! Tungan ute
  jo precis, men vill inte tjata heller, som dessa hintar kan uppfattas som. :P

  får man fråga i vilket län du bo? jag hittade först en i vännäs. (bor i västerbotten) och han var inte sååå farligt dyr. han hade väl inga konkreta priser, men det kunde visst förhandlas om. men så hitta ja en i vilhelmina som tog väldigt vackra bilder! har mailat henne å fråga va hon tar för en fotografering och vad som ingår, tyvärr har jag itne fått svar än. 
 • filibustern
  Tessa skrev 2013-08-02 23:41:11 följande:
  Åh en till norrlänning Glad Jag bor i Norrbotten! Är ursprungligen från en liten by häruppe - bott i Stockholm och utomlands rätt länge och flyttat "hem" igen för 3 månader sen! 

  Hon i Vilhelmina får du gärna tipsa om när du får svar! Vi kommer gifta oss utanför Luleå/Råneå på Meldersteins Herrgård - så det är inte helt omöjligt att ta någon från Västerbotten. 
  gå gärna in och kolla bilderna! dom är underbara! tinalinneam.blogg.se 
  Sudditjuven skrev 2013-08-02 21:57:28 följande:
  Jaaa, men något sådant här? Skrattande


  Och sedan vet jag inte om jag har skrivit det tidigare, men vi har kommit överrens om att han inte ska ha en corsage i blomform.. utan han ska ha en nyckel i sitt kavajslag och jag ska ha låset i buketten! Glad Han hittade idén på Pinterest och blev döförtjust. Så nu har jag en anledning att gå på loppis i bröllopssyfte.. Flört

   ja men tyd någon sån! fast detr finns mindre versioner!! 
  jag älskar er idé om nyckel istället för en blomma till din brudgum! funderade på hur vi skulle kunna göra något liknande.. typ ha någon "träbit" eller nåt att hänga som corsage.. där det står nåt.. äsch ja vet inte :P 
 • filibustern
  Sudditjuven skrev 2013-08-03 19:59:17 följande:
  Är ni helt nöjda med era ringar föresten? Efter mycket om och men har jag insett att min ring är för bred för mina korvfingrar. Med sina 7 mm är den inte bekväm att bära och jag har insett att det inte kommer att gå att ha en extra ring till det. I skrivande stund kan jag inte ens ha ringen på mig utan att irritera ihjäl mig på att den slår emot knotan på lillfingret. Rynkar på näsan Så nu börjar jakten igen.. 

  Jag har hittat en ring som ser likadan ut, fast ligger på 5 mm. Men det kanske fortfarande är för brett? 


  Har även kikat på andra ringar som är 4 mm, och som skiljer sig i utseendet (det svarta är alltså inte på ringen, utan en reflektion).   


   
  va fina ringar du tittat på :D

  helt nöjd är jag faktiskt! min är ganska bred oxå till relativt korta fingar - 7mm tro ja. men jag gillar den! 


  ni ser att den tar upp den mesta av "bekvämlighetsplatsen" :P men jag märker sällan av den som du tyvärr verkar göra sudditjuven. det jag kanske gör är att förstora den ett snäpp, då den blir för trång om jag blir varm om händerna.

   får se hur jag gör med ev. vigselring. för jag vill nog inte byta. ibörjan när vi skaffa den var jag på det klara att jag skulle byta till en vanlig guld när vi skulle gifta oss, men det har jag ändrat mig om. jag gillar helt enkelt denna. hur gör vi med ev vigselring? tja. ett alternativ är att bara sätta i stenar i förlovningsringen. skulle jag vara nöjd med^^ men har provat andras ringar (som ajg inte ska egentligen hehe) och kommit fram till att 4mm till går bra. och då har jag några exempel på vigselring: 
 • filibustern
  Sudditjuven skrev 2013-08-03 21:03:00 följande:
  Mitt lillfinger är kanske kortare än ditt, filibustern? Flört Den översta du visade var jättesnygg, men tror att den med tre stenar kommer att "blinga till det" lite mer. Jag är en sucker för när det glittrar.. som en skata. Tungan ute Är det titan du har nu? Trivs du med materialet?
  hehe. ja gör mig spelar det på ingen roll om det blingar mer eller mindre^^ har dock lite svårt för enstensringar med små på sidorna.. det blir lite mycket. jo det är titan, med guldinlägg. ja jag älskar det! var gubben som såg dom. och jag, som var mer inne på guld, var väl lite avig i början.. men jag växte in i den :) funderade på titanringar.com ett tag, för vigselringen, meen dom är 2 mm hög.. min är bara 1.8 eller nåt. vill hellre ha en som är lägre än högre. om ja skulle välja. 

  har din fästman en likadan ring som du eller? ska han också byta? 
 • filibustern
  Tessa skrev 2013-08-04 12:18:02 följande:
  Jag har inte heller så långa fingrar, men har en mycket smalare ring än er - se bilden nedan. Min är knappt 3mm bred, gjord i palladium. Stenen är en prinsesslipad diamant på 0,39ct (Färg=G, Klarhet VS1). Jag har verkligen älskat den klassiska looken på ringen från dag 1, men ibland tittar jag på större cushion-stenar och önskat att jag tagit en sådan istället (jag är också en skata när det kommer till glitter).

  Vigselringen kommer bli en tunn ring det också, men med diamantinfattning kring hela ringen. 

  Min karl har en 7mm ring i palladium med två spår kring hela ringen. Han kommer behålla sin och inte byta eller ta en till ring vid vigseln.

  Men jag gillar idén att lägga till stenar till en redan befintlig ring. Man uppgraderar ringen precis som man uppgraderar förhållandet Flört


  mycket klassiskt! och den passade mycket bra till dina fingrar!
  Sudditjuven skrev 2013-08-04 11:29:11 följande:
  Den är jättesnygg. Glad Och angående titanringar, kan inte de som har företaget göra ringar som är lägre? 

  Nej, han har en som är blank på ena sidan och matt på andra. Det var inte jätteviktigt för oss att ha matchande.
  tack^^ ne tyvärr. dom gör BARA i 2mm höjd så deras ringar så passa varandra oavsett vad man väljer. ok! ne, jag märker att det är vanligt att ett par har olika. men de e klart. en karl vill nog inte ha en enstensring :P vi har lite olika, jag har gult guld och min karl har vitt guld i sina inlägg. vi var så oense, han tyckte vitt var snyggare. så då sa jag att ja men! vi tar olika! :) jag ser symboliken som att, vi är två olika personer, men vi har valt att vara tillsammans :) 
 • filibustern
  Tessa skrev 2013-08-04 16:07:10 följande:
  Jag tycker det är rätt fint med missmatchade ringar, som du säger så är man två olika personer med olika tycke och smak. Du är ju fortfarnade en individ fast du lever i ett parförhållande. Glad Så bra sagt!
  filibustern skrev 2013-08-04 07:07:12 följande:
  hehe. ja gör mig spelar det på ingen roll om det blingar mer eller mindre^^ har dock lite svårt för enstensringar med små på sidorna.. det blir lite mycket. jo det är titan, med guldinlägg. ja jag älskar det! var gubben som såg dom. och jag, som var mer inne på guld, var väl lite avig i början.. men jag växte in i den :) funderade på titanringar.com ett tag, för vigselringen, meen dom är 2 mm hög.. min är bara 1.8 eller nåt. vill hellre ha en som är lägre än högre. om ja skulle välja. 
  Här finns ett exempel på en titanring med guldinlägg som är 1,7mm hög (djup) och 4mm bred med en liten diamant i.
   www.kodega.se/show_product/TNM-2655/71/1/// 
  ja de e ganska fint^^ ringen vet jag dock inte... :P
 • filibustern
  Sudditjuven skrev 2013-08-04 17:13:18 följande:
  Yes, det blir borgligt för oss. Glad Det känns dumt för oss båda att vara i kyrkan då vi enbart är döpta men inte konfirmerade och inte aktivt troende.. Visst, kyrkor är oslagbara vad gäller det estetiska, men det känns som att man "lurar Gud" eller något om man gifter sig där. Och jag vill inte heller att någon gud jag inte direkt tror på ska välsigna vårt äktenskap.. det betyder ingenting för mig. Då ser jag hellre att släkt och vänner ger oss sin välsignelse istället.
  ok! vi vill gifta oss kyrkligt. Gubben för att han gillar kyrkan, och jag tror han gillar traditionen. jag dels för samma anledningar, men även för att.. ja.. jag vill ha guds välsignelse. jag kanske inte utövar en tro, men jag tror på en gud. :) 
 • filibustern
  Sudditjuven skrev 2013-08-04 17:16:37 följande:
  Då tycker jag personligen att det är helt okej! Skrattande Inte för att min åsikt spelar någon roll när det är ert bröllop, men bara så att du inte tror att jag hatar folk som gifter sig kyrkligt eller något. Flört
  nejnej, de trodde jag aldrig heller att du gjorde^^ ville väl bara höra hur ni ser på kyrligt/borgligt. ^^
 • filibustern

  näää... i alla fall i mina trakter är det nog ovanligt.. jag hade då ingen. och känner ingen som haft det... det närmsta en fest vi kom var en förlovningspresent från gubbens kompisar. två muggar, en till mig där det stor "the boss", och en till Gubben där de stod "the slave" :P

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!