Inlägg från: Kittwn |Visa alla inlägg
  • Kittwn

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    Får man hänga på här? Vi gifter oss 7 juni på kreta.

    Vi har hittlls bokat:
    * festlokal (och kyrka/kapell som hör till, dock inte bokat någon präst) 
    * bestämt blommor (pioner)
    * bestämt hälften av bordsdekorationerna
    * gjort klart de svenska inbjudningarna (kommer även grekiska, men de behöver inte skickas för än sådär en månad innan max)
    * valt tyg till små "godis påsar" som man alltid ger gästerna här
    * ev hittat klänning (om jag passar i den när den väl är på och den finns att köpa hemma eller hyra i grekland) 
    * valt låt till första dansen

     

  • Kittwn
    Caisa skrev 2013-09-02 12:01:09 följande:
    Njae, har inget bestämt tema, tror inte att det blir något specifikt faktiskt, isåfall pastell i alla möjliga färger. Gillar så mycket, vilken beslutsångest... Är förutom mammas bukett även helt  galen i denna med astillbe, liljekonvalj och pioner. Liljekonvalj skulle ju fungera fint i håret också. Nåja, får fundera vidare, har ju 9 månader på mig iallafall. :)


    Gud vilken vacker bukett! 
  • Kittwn
    MajKlas2014 skrev 2013-09-02 21:06:21 följande:
    Vad kul med bröllop på kreta! Är du/ni därifrån eller varför har ni valt just kreta? :) Vi funderar också på pioner, och ev vita rosor till. Vill ha ett väldigt ljust färgtema, mest vitt med lite inslag av ljustljustrosa och silver.
    Min blivande är där ifrån och vi bor här (mestadels, har bostad både i Göteborg och Rethymnon och pendlar lite). Så de blir ett riktigt stort (med svenska mått mätt, mellan med kretensiska) grekiskt bröllop med ortodox vigsel =) Försöker dock hitta några små sätt att få in lite Svenskt. Blit galen på att dom alltid ska ha de som alla andra och "men vaaad ska folk SÄGA" om man vill göra minsta lilla annorlunda =P
  • Kittwn

    Hej alla!

    Har haft så fullt upp med vår lilla bebis så jag har haft noll tid för bröllopsförberedelser och bröllopstorget. Men nu börjar de ju närma sig (liiite iaf!)!

    Idag var jag iväg och köpte min klänning! Tog två timmar från att vi blev avsläppta i stan till att klänningen var köpt. Och då han vi med en fika på en halvtimme och två affärer =P  Är SÅ nöjd och längtar ihjäl mig tills den kommer in och de är dags att åka och prova (i mars).

    Längtar efter att få lite tid att läsa igenom tråden och se vad ni alla har haft för er. 

  • Kittwn

    Hej igen!

    Har gjort flera försök att komma igång här. Men är hemma med en 9 månaders så de är svårt att komma i kapp. Nu har jag dock börjat få fingret ur och boka och planera saker.

    Har bokat kyrkan (prästerna)
    lokalen
    boende för alla svenska gäster (sv inbjudningar är ute sen länge och svarade på)
    fotograf
    beställt klänning och slöja
    beställt skor
    varti på första mötet hos floristen. Som kommer göra all dekor.
    liveband är bokat. kommer även ha dj men han är inte spikad än

    Blir helt snurrig av allt som skall göras. Pratar och tänker på bröllopet 24/7 =P

    Är de någon av er som har tips på var man kan hitta ideer på fina bordsdekorationer (förutom att bara googla)? Vitt med lite ljusrosa är tanken. Mycket levande ljus!

    Sen funderar jag över vilka smycken man skall ha. Har fått ett par jätte vackra örhängen av min mamma som var hennes farmors. Tycker ni jag skall ha både armband och halsband (är mest en armbandstjej annars). Vilken typ? Känner mig helt lost här!

    De är är min klänning (kommer ha halv lång slöja)



     
  • Kittwn
    widuse skrev 2014-02-02 21:56:33 följande:
    Kittwin: titta på pintrest ... Där finns jättemycket fina tips och idéer. Jag går mest runt och tänker på bordsdekorationer just nu... Har sytt massor vimplar och viker om poems för glatta livet! :)
    Tack! skall kolla där.

    Var jätteinne på att pyssla massa själv först. Men de blir så krångligt med att hitta och få hit (bor i en liten stad i grekland) material. Och eftersom vi skall ha MÅNGA gäster (har inte räknat på dom grekiska gästerna än eftersom man skickar ut inbjudan väldigt sent här, men runt 700 gissar jag ev fler) så blir de lite mycket att pyssla ihop själv när jag är hemma med bebis hela dagarna. Så de mesta jobbet kommer floristen göra (hon fixar all dekoration) men jag skulle gärna vilja pyssla/köpa/fixa ihop något själv åt minstone.

    köpte denna "MR & MRS" på etsy i veckan, fast i ljust rosa.



    Jag har funderat på att ha vita papp påsar och stansa ut hjärtan och " A & G " och liknande och ha ljus i. Vad tycker ni om de? 


     
  • Kittwn

    Föresten är de någon som skall ha en klänning med lågskärning/bar rygg? Vad skall ni isf ha för bh?   Har någon provat en sådan här?


  • Kittwn
    iQbee skrev 2014-02-04 06:54:57 följande:
    Kittwn: jag hittade en korsett med låg rygg som jag beställde från ebay och heter flattering me bra ny från usa ca 800 inkl tull men den funkar säkert om du bara behöver lite exrra stöd. Är i samma bårt grekisktsyrianskr brölloo ska vi ha då kan jag inte pyssls så mkt men har gjort alla bonbonieres/ fsvors själv :)) Vita papperslyktor kan va fint vart i grekland gifter ni er?😊
    googlade den och den var ju jätte fin! Kunde inte tänka mig hur de skulle funka med låg rygg och korsett, men de där ser absolut ut att kunna passa min klänning. Tack!

    Oh vad skoj :D Men bröllopet är i Sverige? Vi pratade om såna små "pressenter" i början. Alla här går ju på bröllop ungefär två gånger i månaden så man får drivor med massa små (här har vi bla fått en liten gips elefant sparbössa, en liten "bild hållar pinne" med en rosa plast häst... ) totalt onödiga saker. Så var vi på ett bröllop där de låg lappar på alla bord att dom istället gav pengar till någon välgörenhet. Så med tanke på krisen så känns de som ett väldigt bra alternativ. Så nu letar vi efter något barnhem eller någon organisation som hjälper barnfamiljer som vi skall ge pengar till istället för favours.  

    Men någon liten påse med bobonieres skall vi nog ha. Och de har jag och mamma tänkt att sy när jag är i Sverige faktiskt.  Ganska simpelt pyssel och överkomligt att göra själv även om man behöver sy 1000 st :P

    Vi gifter oss (och bor) på Kreta i Rethymnon. 
  • Kittwn
    LinaNordstrom skrev 2014-02-04 09:16:13 följande:
    Läste jag rätt, ska ni ha 700 gäster?
    hahaha ja du läste rätt. Dock är de lite mellan tummen och pekfingret. Den grekiska gästlistan är långt ifrån spikad. Ca 50 från Sverige och sen blir de någonstans runt 700 greker, kan bli några hundra till ;) Funkar lite annorlunda här =P
  • Kittwn

    Är de någon här som skall ha slöja som ni kommer ta av under festen? skall ni isf ha något annat, smycke eller så, i håret istället?

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet