• Aniara4

    Bojkotta spammande fotografer!

    Med jämna mellanrum händer det att någon mer eller mindre lyckad fotograf får för sig att lyfta upp precis varenda gammal tråd om fotografer som nånsin har skrivits, om det så var för 10 år sen, för att göra reklam för sig själv.

    Det är inte bara fotografer som gör så, det har ju även förekommit andra näringsidkare som betett sig på liknande sätt, men fotografer verkar vara det vanligast förekommande.

    Kan vi enas om att den som gör så inte bara är sjukt irriterande, bryter mot Bröllopstorgets regler, och förstör forumet, utan även framstår som en extremt oseriös person som dessutom måste vara helt desperat efter kunder? För det mest irriterande är ju att under de timmar som det tar för Bröllopstorgets moderatorer att reagera på anmälningarna (för de sitter som bekant inte själva och håller koll) finns ju alltid risken att någon mer naiv än vi luttrade cyniker som hängt här ett tag tänker "aha, en fotograf, det behöver jag ju en". Och så får den oseriösa spammaren en kund genom sin irriterande gratis"annonsering", och det är ju klart den lilla smäll på fingrarna hen till slut får av en moderator.

    Så, i KBT-termer: Låt oss utsläcka det här oönskade beteendeet genom att inte någon gång belöna det, ok?

  • Svar på tråden Bojkotta spammande fotografer!
  • Chicita

    Att ni finns och svarar på frågor osv är ju jättebra och har alltid varit bra.
    Det är ju det där "boka mig, jag är billig och jättebäst" som räknas som reklam ;)
    Och om ni inte får skriva ut sånt direkt i forumet ändå även om ni har något företagspaket, så är det väl knappast spam/reklam ni gör när ni svarar på generella frågor :)

    Ni kan alltså (om man läser reglerna ovan) svara i en tråd och säga "jag finns i Halland, du kan alltid kolla in min sida och se om du tycker att det verkar bra". Och det är väl där det kan bli lite luddigt.
    En liten symbol eller icon som visar vem som har betalt för rätten att göra det eller inte skulle vara bra, det underlättar ju också när man i så fall anmäler reklam (om man inte känner till - eller glömt bort - eller tycker att det är gränsfall för att vara ok), för den som tar emot anmälan också att direkt kunna se att "det är är ok för XX har betalt för det".
     
    Bra att du informerade i alla fall :)
    Tills det kommer upp någon sorts symbol för er så kommer vi väl antagligen fortsätta anmäla om vi anser att det är reklam ni gör, eftersom vi inte kan veta om ni betalt eller inte :)  

  • Aniara4

    Ok, det här hade jag faktiskt missat! Vad bra att du talade om hur de nya reglerna ser ut. Hoppas symbolen börjar funka snart så att man kan se vem som har betalat för sig och inte...

    Sen verkar det inte stå något i reglerna om ett annat irriterande fenomen, nämligen att man drar upp alla trådar man kan hitta i ämnet, från millenieskiftet och framåt, och copy+pastear samma inlägg om sin egen förträfflighet. Gärna 20-30 trådar så att alla andra diskussioner drunknar. Ett tips till er företagare: gör inte det. Vi kommer att hata er.

    Jag antar att BT har funderat en hel del på den här gränsdragningen och försöker lösa det genom att låta företagare delta i forumet så länge det är tydligt att de gör betalda inlägg. Antagligen rätt smart också eftersom många har Adblock och aldrig tittar på de vanliga annonserna. Tidigare har det ju i ärlighetens namn handlat mer om hur sofistikerad man är som smygannonsör.

  • Chicita

    och ett tilläg till Aniara4's bra råd...


    Ge inte rabatt till folk med motprestation att dom ska lovorda er här.
    Det ser vi igenom rätt fort och börjar irritera oss på företaget istället så till den grad att vi kan välja att totalt bojkotta (och gärna delar med oss av den irritationen också :P )

Svar på tråden Bojkotta spammande fotografer!