• Aniara4

    Bojkotta spammande fotografer!

    Med jämna mellanrum händer det att någon mer eller mindre lyckad fotograf får för sig att lyfta upp precis varenda gammal tråd om fotografer som nånsin har skrivits, om det så var för 10 år sen, för att göra reklam för sig själv.

    Det är inte bara fotografer som gör så, det har ju även förekommit andra näringsidkare som betett sig på liknande sätt, men fotografer verkar vara det vanligast förekommande.

    Kan vi enas om att den som gör så inte bara är sjukt irriterande, bryter mot Bröllopstorgets regler, och förstör forumet, utan även framstår som en extremt oseriös person som dessutom måste vara helt desperat efter kunder? För det mest irriterande är ju att under de timmar som det tar för Bröllopstorgets moderatorer att reagera på anmälningarna (för de sitter som bekant inte själva och håller koll) finns ju alltid risken att någon mer naiv än vi luttrade cyniker som hängt här ett tag tänker "aha, en fotograf, det behöver jag ju en". Och så får den oseriösa spammaren en kund genom sin irriterande gratis"annonsering", och det är ju klart den lilla smäll på fingrarna hen till slut får av en moderator.

    Så, i KBT-termer: Låt oss utsläcka det här oönskade beteendeet genom att inte någon gång belöna det, ok?

  • Svar på tråden Bojkotta spammande fotografer!
  • Chicita

    Ja nu syns det bra :) 


    Nu hoppas vi bara att inte de som valt PLUS-medlemsskapet börjar dra upp alla trådar i sitt ämne för att kommentera och på så sätt göra "godkänd" reklam ;) 

    För det är ju det som retar allra mest... 7-10 år gamla trådar som dras upp (oftast i ett svep av 10-14 stycken i taget) där någon skriver "jag är fotograf/florist/musiker - boka mig" 

    Men vi hoppas väl att det inte behövs nu om man kan göra "godkänd" reklam i aktuella och relevanta trådar

  • Chicita
    sandrajensenfoto skrev 2014-04-10 11:15:49 följande:

    En sak jag tänkte på är att om man frågar efter en fotograf och sedan bokar en så kan man ju bara gör ett sista inlägg och skriva att nu är fotografen bokad och klar så kan den tråden gå i träda. Då är det ju ingen idé att fråga :)


    Det hade varit en bra idé... 


    Om det bara hade funkat så att man läser (eller ens bryr sig) om vad det står i själva tråden.


    Det finns många många trådar som dras upp där det bör vara rätt uppenbart att personen nog har fått tag i sin fotograf (eller vad det nu är man söker) eftersom att man knappast söker efter den perfekta fotografen i 5-10 år.

    Och det finns också många trådar där TS har skrivit "nu har vi hittat XXX som vi bokat och vi tror det här kommer att bli jättebra" och sen får TS ändå 48 förslag på andra att boka efter att hon redan sagt att valet är gjort...

  • Chicita
    sandrajensenfoto skrev 2014-04-10 12:38:08 följande:

    Usch vad jobbigt. Nej det är inte kul :(


    Tyvärr kan dom inte programmera in sunt förnuft ;) 

    Men det är bra att du (och andra seriösa företagare) föregår med gott exempel, förklarar och hjälper till att hålla forumet snyggt och rent :) 
  • Chicita

    23 inlägg anmälda i dag av en "fotograf"som tycker att det är för dyrt med fotografer så dom hade ordnat bilderna själva till sitt eget bröllop och tycker nu att dom kan fota även andras...


    Jag blir bara förbannad

  • Chicita

    27 anmälda nu...


    "fotografen" heter minch­e­91
    Och jag hoppas att folk blir lika trötta som mig på henom och väljer att INTE anlita denna spammare

  • Chicita

    Fast hon blev inte så glad när jag i ren desperation efter det 29:e inlägget eller nåt skrev ett argt PM till henne och bad henne sluta spamma :P


    Hon angav som anledning till att hon inte visste att man inte fick spamma med reklam - att hon var ny.
    Tja men om man är ny så borde man ju precis ha läst reglerna eftersom man godkänner dom när man bli medlem, så det är en dålig ursäkt.


    Och så "får" man tydligen göra reklam om någon har sökt en fotograf också sa hon så hon hade inte gjort något fel "sådetså" :P

    Hon var också lite arg över dom 35 (?!) olästa inläggen som hon inte hade kunnat läsa och som tydligen var mitt fel.. Hmm...
    Kan det vara tillsägelserna om att "sluta spamma"från administratörerna ;) och det har ju faktiskt inget med att göra... jag anmälde dessutom "bara" 29 inlägg, inte 35 :P

Svar på tråden Bojkotta spammande fotografer!