• Aniara4

    Bojkotta spammande fotografer!

    Med jämna mellanrum händer det att någon mer eller mindre lyckad fotograf får för sig att lyfta upp precis varenda gammal tråd om fotografer som nånsin har skrivits, om det så var för 10 år sen, för att göra reklam för sig själv.

    Det är inte bara fotografer som gör så, det har ju även förekommit andra näringsidkare som betett sig på liknande sätt, men fotografer verkar vara det vanligast förekommande.

    Kan vi enas om att den som gör så inte bara är sjukt irriterande, bryter mot Bröllopstorgets regler, och förstör forumet, utan även framstår som en extremt oseriös person som dessutom måste vara helt desperat efter kunder? För det mest irriterande är ju att under de timmar som det tar för Bröllopstorgets moderatorer att reagera på anmälningarna (för de sitter som bekant inte själva och håller koll) finns ju alltid risken att någon mer naiv än vi luttrade cyniker som hängt här ett tag tänker "aha, en fotograf, det behöver jag ju en". Och så får den oseriösa spammaren en kund genom sin irriterande gratis"annonsering", och det är ju klart den lilla smäll på fingrarna hen till slut får av en moderator.

    Så, i KBT-termer: Låt oss utsläcka det här oönskade beteendeet genom att inte någon gång belöna det, ok?

  • Svar på tråden Bojkotta spammande fotografer!
  • Aniara4

    Då var det dags igen då... Jag tror spam-säsongen har börjat!

  • Chicita
    Aniara4 skrev 2014-04-05 18:21:29 följande:

    Då var det dags igen då... Jag tror spam-säsongen har börjat!


    Jepp...
    Jag har varit borta över helgen, men mellan måndag och fredag denna vecka tror jag att jag hann anmäla ca 35 inlägg....
    Och ett nu det första jag såg när jag loggade in... 
  • sandrajensenfoto

    Jag vet inte om ni har sett det nya företagspaketet för företagare

     - Företagsinloggning i forumet. (Som PLUS-företag har du den unika möjligheten att diskutera direkt med potentiella kunder i Bröllopstorgets forum.) 

    Så det är inte alla företagare som spammar. 


    Fotograf Sandra Jensen www.sandrajensen.se
  • daniiel
    sandrajensenfoto skrev 2014-04-08 09:46:49 följande:

    Jag vet inte om ni har sett det nya företagspaketet för företagare

     - Företagsinloggning i forumet. (Som PLUS-företag har du den unika möjligheten att diskutera direkt med potentiella kunder i Bröllopstorgets forum.) 

    Så det är inte alla företagare som spammar. 


    Jag har sett att det finns det nu, men finns det ingen form av markering för det? Så man kan se vilka fotografer som betalat för att få göra reklam i forumet och vilka som inte har gjort det? Någon liten krumelux brevid namnet eller sådär. Annars kommer det ju fortsätta anmälas.
  • sandrajensenfoto

    Jag håller med dig daniiel. Jag är seriös fotograf och har betalat för PLUS kund och skule önska att det var en tydligare markering. Som företagare vill man vara seriös. Jag diskuterar det med Bröllopstorget. Men även som företagare får man inte ge erbjudande i forumet, utan bara tala om att man är ledig det datumet eller säga att man finns. Jag vill inte lägga in trådar med mitt privatkonto, men måste göra det just nu. 


    Fotograf Sandra Jensen www.sandrajensen.se
  • daniiel

    Ja, jag tänker att det kan vara bra för medlemmar att få veta att det faktiskt är en seriös fotograf som betalat för att få synas i forumet och inte någon som utnyttjar forumet så att säga. Då slipper också medlemmar ta sig tid att anmäla och BT behöver inte ta emot såna anmälningar, ja och fotografen behöver inte skriva om sina inlägg. Sparar tid för alla alltså ;)

    Är det tydliga gränser för vad man får och inte får skriva i forumet? Man får inte ge erbjudanden, men man får visa att man existerar och tala om när man är ledig. Vad betyder det, får ni tex starta en tråd och länka till er hemsida och skriva att under juni-månad har ni många datum lediga, eller måste någon annan ha frågat efter tex en fotograf i Örebro för att man ska få svara och säga "Hallå, här finns jag och är ledig på ert bröllopsdatum!"?


  • sandrajensenfoto
    Jag tänker inte svara i forumet förrän de fixat detta. Jag vill inte uppfattas som en spammare. Jag får t ex hjälpa brudpar att berätta om vad en bröllopsfotograf gör eller bemöta frågor, t ex avtal och annat. Jag får också länka till min sida och tala om att jag är ledig det datumet, men jag få inte annonsera ut i kommeriellt syfte.

    Detta gäller:
    För företagsregistrets PLUS-kunder är reglerna friare. PLUS-kunder får delta i forumet som företag i kommersiell bemärkelse och ekonomiskt syfte. En PLUS-kund får skriva om den egna verksamheten och sitt yrke. PLUS-kunden får också länka till företaget/verksamheten i forum och interaktiva tjänster.


    PLUS-kunden får dock inte använda forumet som reklamkanal för utbudsannonsering. PLUS-kunden får inte starta trådar i kommersiellt syfte, eller svartmåla andra företag eller produkter.

    I forumet får PLUS-kunden:
    - Marknadsföra sin existens och sina tjänster på ett övergripande, relevant sätt, genom att svara i trådar.
    - Svara och kommentera som expert inom sitt område. Svaren ska vara generella och objektiva.
    - Bemöta eventuella frågor och kritik.
    PLUS-kunder som missköter sig i forumet blir, precis som vanliga medlemmar varnade. Upprepat missbruk av PLUS-kontot ger Bröllopstorget rätt att stänga av PLUS-kunden utan ekonomisk ersättning. Övriga medlemmar i forumet kan välja att dölja inläggen från PLUS-kunderna.
Svar på tråden Bojkotta spammande fotografer!