• Ankan

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    JonnaAndre skrev 2016-02-12 10:11:41 följande:
    Låter underbart :)
    Ja, hade redan gett upp hoppet på att hålla budgeten Tungan ute Nu håller jag på med skor, har beställt tre par som jag ska välja emellan. Är det klart kan jag få klänningen uppsydd, så är den delen klar Glad
  • Ankan
    JonnaAndre skrev 2016-02-13 08:11:08 följande:
    Gud så skönt att ha nästan allt sånt klart.
    Vart hittade du skorna? På nätet?
    Jag köpte dem på nätet, de mesta faktiskt på amazon.de, de levererar mycket till Sverige också och det går enkelt att skicka tillbaka. Bara ett par beställde jag (tyvärr) från en webshop i USA och där visade sig sen att det var svindyrt att skicka tillbaka (den informationen gick inte att hitta i förväg), så de försöker jag sälja nu.
    Var hos min mamma igår och provade klänningen som hänger där tillsammans med skorna, så nu är det bestämt och klart :)
    Hur går det för dig på klänningsjakten?
  • Ankan
    Strassbruden2016 skrev 2016-02-12 20:06:16 följande:

    Två veckor efter bröllopet så har man mer landat i allt.

    Jag var ju förberedd på att det skulle bli lite små missöde, och tycke ändå att jag hade planerat o bra koll på det mesta men ändå,,, här kommer lite små tips från mig till er som har er dag framför er.


    Bra tips! Tack så mycket Glad Började tänka på en gång var jag skulle kunna gå på toalett innan vigseln... där får jag klura ut något Flört
  • Ankan
    Anonym (Nyårstjej) skrev 2016-02-17 19:55:01 följande:

    Ok, nu vill jag ha er input Tyst Min blivande make har kommit med en idé kring borsplacering. Bakgrund: Vi kommer ha ett honörsbord med 6 pers + ett långbord med 6 pers och resten av gästerna kommer sitta i 4:or. Detta på grund av att vi kommer ha festen på en båt.. Mao. kan vi inte göra ett U eller "gaffel", båten är för smal.

    Hur som helst min sambos idé är att alla gäster ska byta placering efter middagen/innan efterrätten. Han tänker att alla kommer må gott av bensträckare och även få passa på att mingla med fler gäster innan alla samtalsämnen med första bordgrannarna är slut... Sjävklart skulle vi göra två genomtänkta bordsplaceringar, och skriva tydliga (och snygga) "instruktioner" för bordsplaceringarna och skiftet i det personliga festhäftet...  Vad tror ni om idén - hiss eller diss?


    Så länge ni har tänkt genom båda bordsplaceringarna, varför inte? Efter min erfarenhet brukar folk ändå blanda sig lite mer runt efterrätten och sätter sig på andra platser för att prata med någon annan de känner. Vill ni göra så, kör på! Glad
  • Ankan
    might2be skrev 2016-02-18 13:29:16 följande:

    Jag tycker att bordsplaceringsiden låter toppen! Verkligen smart.

    Hur tänker ni andra kring brudklänningen? Jag har världens ågren, prinsessa, vintage eller boho-spets? Graahm. ..


    Jag kollade ganska mycket på nätet efter klänningar (pinterest och Co) och drömde om en klänning med lätta, böljande tyger i kjolen och spets (helst inte blommor utan lövaktiva mönster) och en illusion urringing. Helst inte för stor kjol och inget släp. Föll mycket för BHLDN klänningar, som tyvärr inte finns i Sverige och jag vågade inte beställa från USA. Kände att jag inte ville köpa en kinaklänning av olika anledningar så jag började med att gå till några brudbutiker i Stockholm. Där fanns det mest svindyra klänningar med jättestora kjolar och långt släp och inte en enda klänning som stämde in i min drömbild. Hittade en fin klänning på Sofia Moore som jag nästan var säker på att jag skulle beställa, hade redan beställt tygprover som jag tyckte såg bra ut.
    Men innan jag tog beslutet om det gick jag "en sista gång" på jakt i en brudbutik här i Dalarna och min mamma uppmuntrade mig att testa olika klänningar, även såna som inte stod direkt på min lista. Och tadaaa, hittade två vackra klänningar som var helt annorlunda men som passade min stil jättebra så det var bara att bestämma sig mellan dem.
    Så min tipps är att prova olika typer av klänningar och inte bara såna man har googlat i all oändlighet. Hur fina de än ser ut på bild, ibland blir det ett helt annat intryck när de sitter på den egna kroppen. Bestäm dig inte i förväg för en stil utan var öppen för andra saker också. Och ta med en person som känner dig och din stil väl, det är en stor hjälp Glad
  • Ankan
    might2be skrev 2016-02-18 15:25:31 följande:
    Tack för svar! Befinner mig ungefär där du beskriver, jag har en bild och hittar inte det jag vill ha. Allt ser så billigt ut, ungefär som de där klänningarna man kan köpa till barn på marknader... Jaja, jag ska våga mig iväg och titta riktigt igen. Men det känns inte så lovande. Att jag dessutom är plussize gör ju inte det hela lättare. De flesta klänningar finns ju i min storlek, men definitivt inte att prova.. suck.
    Hur ser din drömklänning ut?
    Finns det inga brudbutiker som har större storlekar på lager? Håller tummarna att du kan prova några fina klänningar snart!
  • Ankan
    Emelie88 skrev 2016-02-18 15:44:16 följande:

    Jag googlade mycket för att hitta något jag gillade för att ha något att utgå ifrån. Att klänningen skulle va i spets var givet, har alltid gillat det. Jag ville inte ha en fluffig klänning och ingen a-linje, det skulle absolut inte va släp eftersom vi gifter oss utomhus. Tji fick jag när jag klev in i butiken och prövade den första klänningen, den var både a-linjeformad och med släp men jag föll pladask för den och den såg väldigt mycket ut som min inspirationsbild. Jag älskar den och längtar som en tok tills jag ska få pröva den igen :D


    Hur gör du med släpet utomhus? Vi ska också ha utomhusvigsel och fundera hur mycket jag ska lägga upp klänningen för att kunna gå i gräset och inte förstöra hela klänningen med gräsfläckar Flört
    Jag har köpt skor med kilklack just för att kunna gå på gräset och är supernöjd med dem, de är supersnygga och superbekväma. hoppas det funkar på gräset som jag tänkt mig...
  • Ankan
    might2be skrev 2016-02-18 19:28:03 följande:
    Jo, absolut. Men det brukar finnas 1-3 st.. Jag har googlat tills internet tog slut och hittat sååå mycket fint att jag nu är tillbaka på ruta 1 (från att förra veckan vara säker på vilken jag ville ha). Men nu är jag rådvill igen. Vårt bröllop är ganska "enkelt' med buffé och blommor och diy. Men jag är ganska tjejer och vet inte om jag vill vara enkel för den skull, så nu är frågan bohobrud och spets eller flärd och wakaboom? Keep it simple or go all in?
    Mitt tipps är att inte ta det beslutet nu utan försöka prova mer klänningar i real life (om du har möjlighet). Om du inte hittar en sån klänning du vill ha i en butik, försök komma så nära modellen som möjlig så att du får en intryck hur klänningen sitter på kroppen.
    Kommer ihåg när min kusin letade efter brudklänning, hon stod till slut mellan två helt olika klänningar som var väldigt vackra på henne, en riktig prinsessklänning och en lättare, väldigt romantisk klänning. Till slut köpte hon princessklänningen, vilket passade hennes stil bättre, men hon gillade även den andra väldigt mycket.
  • Ankan
    FeliciaRumen skrev 2016-02-19 10:14:38 följande:

    Har stött på ett problem, jag är lite smått Pinterest galen och jag har kollat i månader på klänningar på Pinterest, men när man väll ska hitta något i den "verkliga" världen så hittar jag NADA, har kollat på olika butikers hemsidor på deras klänningar men ser inget jag gillar. Så nu frågar jag om någon vet en bra butik i Stockholm som har bohemiskt brudklänningar?

    Har en tid på LILLY nästa vecka.. någon som har någon erfarenhet av dom?


    Har bara varit i två butiker i Stockholm, Bröllopskällan och White Birds, ingen av dem har just bohemiska klänningar tror jag. Lilly är väl inte bästa adressen för just den stilen, kan jag tänka mig (var inte hos dem, men provade en lilly klänning i en annan butik).
    Vilken slags av bohemisk klänning söker du, har du några bilder du kan visa oss? Ett tipps: kolla även efter tärnklänningar, de finns ofta även i vitt/elfenben och kommer lite närmre din stil än vissa brudklänningar som finns i Stockholm.
  • Ankan
    FeliciaRumen skrev 2016-02-19 10:52:12 följande:

    Snörning kan jag ju säga att jag inte vill ha, så de kan jag nästan lika gärna avboka.

    jag är inte helt fast vid exakt en klänning alltså exakt hur den ska se ut men stilen är väl något sånt här.


    Ok, ska det vara långa ärmar? Du vill i alla fall ha spets, och ingen princessbakelsekjol om jag förstår det rätt. Flört
    Här kommer lite spontana tipps som borde finnas i Sverige/Stockholm:

    www.morilee.com/bridals/bridal/2725
    www.bymalina.com/en/bridal/new-arrivals/elise-blossom-lace
    www.bymalina.com/en/bridal/new-arrivals/enid-lavender-lace

    Det är naturligtvis en prisfråga. Mitt tipps är därför att kolla runt lite efter märken som inte bara ha färdiga klänningar utan jobbar med spetstoppar etc. Då går det kanske att välja långa/längre ärmar även om klänningen själv inte har det.
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)