• Ankan

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Loveit skrev 2015-09-13 19:48:07 följande:

    Någon annan här som har tänkt ha buffé? Vad i så fall? :)


    Vi ska också ha buffet, men har inte bestämt själva maten än, det beror lite på vilken catering vi väljer och vad de kan erbjuda oss. Det ska vi snart kolla upp.
  • Ankan
    Strassbruden2016 skrev 2015-09-12 03:14:46 följande:

    Vi kommer ha mat från catering firma som har med sig kockar o serveringspersonal. Blir pilgrimsmussla o rotfrukter. Helstekt hjort med potatisbakelse,potatis o palsternacks puré o rödvinsås o rödlöksmarmelad. Efterrätt ska min kompis laga.vet ej vad det blir. Sen tårta med äpple kanel o lingonfyllning o spettkaka.


    Vad gott det där lät! Jag skulle ju också gärna bjuda på vilt, men är rädd att det ska vara för dyrt. Fick ni ett bra pris på det?
  • Ankan
    Strassbruden2016 skrev 2015-09-17 10:15:04 följande:
    Maten huvudrätt o förrätt går på ca 200 kr per person. Sen ska de ha med kock som värmer på plats o lägger upp och serveringspersonal så priset per person kommer bli ca 350-400 kr. Skiljde bara 40 kr mellan vilt o fläskfilé... vi ska ha catering från en firma från Borlänge
    Wow, det var verkligen ingen stor skillnad! Hoppas vi hittar något liknande också här uppe vid Siljan :)
  • Ankan
    Strassbruden2016 skrev 2015-09-25 15:14:11 följande:
    Var gifter ni er?
    Vi gifter oss vid Orsasjön.
  • Ankan

    Till florist och frisör har jag inte kommit än. Har bara fått veta att min frisör inte sminkar. Så nu tittar jag efter en frisör som gör både och och hoppas att det blir billigare än att boka håruppsättning och smink på två olika ställen.
    Just nu är jag på klänningsjakt och är lite krossad av priserna. Jag har inte råd att lägga 10 000 och mer på en klänning som jag bara har på mig en enda dag och jag vill inte göra det heller. Men tyvärr verkar jag ha en dyr smak och alla klänningar jag gillar ligger bortom min budget.
    Igår skickade min tärna en länk till Sofia Moore, ett svensk företag (som verkar använda skräddare i Sri Lanka). Deras priser ser bra ut och även om de inte har världens största sortiment så har de några klänningar jag skulle kunna tänka mig. Har någon erfarenhet av företaget?

  • Ankan
    Hanna2016 skrev 2015-10-27 13:55:52 följande:

    Hej blivande brudar!

    Jag ska gifta mig i juli 2016 och undrar om ni kan tipsa om brudklännings-butiker i Stockholm? Budget är 10.000:-
    Ni får gärna tipsa om olika designers för brudklänningar, så jag kan kika på bilder på nätet ;)
    Ungefär hur långt i förväg måste man köpa klänning? & när kommer 2016 års modellerna in i butik?


    Jag var på White Birds och Bröllopskällan. På White Birds var servicen bättre men även med en budget på 10.000 kr blir det svårt att hitta något, jag sa samma sak till dem och fick bara prova klänningar från rea-räcket. Den jag tyckte mest om var trots rea på 14.000 och då hade jag behövt lägga till mer pengar för att få den kortad.
    Bröllopskällan har även klänningar som ligger under 10.000 kr, här har du kanske lite mer utval. Här provade jag klänningar från olika märken, men kommer inte ihåg alla, tror det var iaf en Lilly-klänning och kanske en Bianco Evento?
  • Ankan

    Vad kul att se att det går bra för er andra!

    Jag köpte min klänning för ett par dagar sen, är superlycklig med den! Den blev annorlunda än jag trodde att jag ville ha, men är superfin. Höll till och med min budget (om man räknar bort slöjan), det trodde jag aldrig att jag skulle lyckas med.

    Så nu gäller det att hitta passande skor! Vad finns det för märken annars än rainbow som har lite fina brudskor? Klänningen är i satäng och spets så det är kanske bra att hålla sig till något liknande. Men har inte bestämt mig än om jag vill ha vita skor eller färgade (blå eller grön). Har ni andra kommit till skorna redan?

  • Ankan
    Allrakäraste skrev 2015-11-04 16:33:05 följande:
    Visst är det underbart när klänningen är köpt? Jag kände först då att jag kunde börja fundera över sådant som skor, håraccessoarer, frisyr m.m.
    Är precis som du inne på färgade skor, blå, lila eller ceriserosa! Tänker att jag aldrig kommer att använda ett par vita satängskor men ett par färgade skor kan ju piffa upp en outfit även efteråt Glad Har börjat leta men inte hittat så mycket. Problemet när jag letat på nätet är att nästan alla färgade skor har en klack på 10 cm eller mer... Inte optimalt när man ska gå runt i dem en hel dag!
    Exakt så känner jag också om skor! Jag vill bara ha max. 5 cm klack, det är jättesvårt att hitta. Rainbow erbjuder ju i och för sig att färga skorna efter bröllopet (gratis), det kan man väl lika bra göra innan :) men de är rätt så dyra, hoppades hitta skor under tusenlappen. Såg att de hade skor från Werner Kern Bridal på Footway, men har inte riktigt fastnat för något där, plus att de är såklart vita. Dansskor finns oftast bara i vit, svart, och evt. silver osv, men har inte lyckats hitta några i blått än. Klacken får inte vara för tunn, vi ska bara mycket utomhus och jag vill inte sjunka ner i gräsmatten ;)
    Lycka till med söket! Dela gärna med dig om du hittar något bra :)
  • Ankan
    Allrakäraste skrev 2015-11-08 11:39:53 följande:

    Sitter och funderar på hur vi ska lägga upp kvällen. Vigseln är kl 15.00 och tar ca 45 minuter. Därefter ska alla ta sig till restaurangen, det är gångavstånd 5-10 min. Det innebär att alla gästerna är på plats på restaurangen och har ett glas skumpa i handen senast 16.15. Vi ska ha ett band som spelar mingellåtar.

    Nu undrar jag, är 1 timme för lång tid för mingel? Vi vill ju inte att gästerna ska bli uttråkade, samtidigt som det är väldigt tidigt att dra igång middagen kl 16.30. Jag funderar på att be gästerna att gå till en hörna som vi gjort i ordning där min morbror fotograferar alla, då får ju gästerna en uppgift under minglet.


    Glöm inte bort att planera in lite tid för gratulationer. Det kan ta längre tid än man tror! Var på ett bröllop med kanske 70-80 gäster och tills alla hade grattat brudparet och fått sig en glas skumpa hade det säkert gått 45 min. Om du tror att det blir får "tråkigt" får gästerna att bara mingla så kan du (eller tärnan etc.) organisera lite skoj under den tiden, en photobooth eller något liknande.
    Var på ett bröllop där någon av gästerna hade organiserat massa ballonger som gästerna fick skicka iväg med ett kort till brudparet, tanken var att den som skulle hitta ballongen skulle skicka kortet till adressen som stod på så att brudparet skulle få lite grattishälsningar när de inte räknade med det. På ett annat bröllop var det någon som fixade en slags "födelsedagskalender" där gästerna fotograferades månadsvis och höll upp siffran för den dagen de fyllde år. Den kalendern fick brudparet sen i present så att de skulle minnas vem som var på bröllopet och dessutom inte kunde glömma deras födelsedagar längre ;)

  • Ankan
    Allrakäraste skrev 2015-11-09 16:04:53 följande:
    Gratulationer hade jag inte ens tänkt på, vad bra att du påpekade det! Nu känns det plötsligt inte som att 1 timme är för lång tid. Vi har en superbra toastmaster, vi kan säkert gemensamt planera någonting som han kan dra igång om det skulle vara så att folk börjar se uttråkade ut. Nu ska vi ju ha ett band om spelar också, så lite trevligt blir det förhoppningsvis Glad
    Det där blir nog jättebra! Du kommer se att tiden kommer att gå fort :) Bra idé att ha någon slags backup-aktivitet i fall att. Ibland räcker ju mingel i sig också, folk vill kanske prata lite med varandra, prata om vigseln, klänningen, du vet... planerar man in för lite tid för det känner sig folk kanske stressad när de plötsligen avbryts och ska äta middag :)
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)