• Ankan
    Äldre 2 Jul 10:37
    293995 visningar
    1436 svar
    1436
    293995

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hej, hoppar också in, vi planerar bröllop den 6 augusti nästa år och har spikat datum, vigsel- och festplats och vigselförrättare än så länge. Vi vill ha vigseln utomhus (om vädret tillåter) och tänkte först kolla med en präst som vigde vänner till oss, men hon är på semester just då. När jag sen fick veta nyss att en bekant kommer att vara vigselförrättare snart bestämde vi oss för att paxa henne. Uppläget blir ändå nästan likadan, brudklänning, bukett, tärnor och marskalker osv. Men i o med att bröllopet kommer att vara tvåspråkigt slipper vi funderar hur vi får ihop det med att sjunga psalmer osv.
    Just nu sitter vi med att göra klart gästlistan och save the date korten som vi ska skicka ut i augusti så att alla utländska gäster har tid att planera in bröllopet.
    Kul att läsa vad alla andra har planerat!

  • Ankan
    Äldre 7 Jul 12:41
    Emmy skrev 2015-07-06 10:39:13 följande:
    Vi har sagt att vi siktar på 60 000 som max. Hur vi ska få ihop pengarna är vi inte riktigt klara över. Pengarna finns, men precis som ni så vill vi helst inte ta hela summan från sparkonton. Vi har dock två löner så vi borde kunna spara ihop till en del av det.
    Vi har faktiskt inte satt ett riktigt budget än trots att det stür överallt att det är en av de första sakerna man ska göra. Tycker det är väldigt svårt att sätta en siffra på vad allting kostar när man inte har någon aning vad de enstaka posterna kommer att hamna på. Hur gör ni andra det, gissar ni eller kollar ni upp kostnader nogrannt?
    Så just nu tar vi det lite som det kommer men försöker att hålla kostnaderna nere utan att snåla. Hoppas att vi inte hamnar över 60.000. Det är mest min ikomst som går åt att spara, min killa har börjat plugga igen. Jag vill inte heller tar allt från sparkonton, men vi får se hur det går. Min pappa har redan sagt att han kommer att hjälpa oss, men jag vet inte än vilken summa vi kommer att få från honom och evt från mina svärföräldrar. Vill kunna betala det mesta själv.
  • Ankan
    Äldre 8 Jul 11:03

    Önskar att jag hade redan gjort så mycket, men det enda som är fast är plats, datum och vigselförättare :) det räcker iaf för att bli gift!
    Tar denna regniga dag och googlar bröllopstårtor. Är inte så förtjust i marsipan eller sockerfrosting så jag funderar på en naked cake. Någon mer som funderar på det eller har några erfarenheter? En kompis till mig ska (förhoppningsvis) göra tårtan och en naked cake ser inte så svårt ut (bakar knappt själv, så jag vet egentligen inte), men tycker de är både fina och verkar väldigt goda.

  • Ankan
    Äldre 10 Jul 08:10
    Loveit skrev 2015-07-09 19:02:16 följande:

    Har ni funderat på brudtärnor eller kanske redan bestämt?

    Jag vet att min syster ska vara brudtärna men sen vet jag inte, har svårt att bestämma mig.

    En nära vän som jag träffar mycket och bor på samma gata. Tyvärr kan man inte lita på henne till 100%. Hon avbokar eller "glömmer" saker i sista minuten så jag vet inte om det känns rätt till bröllopet.

    Sedan har jag 5 barndomskompisar. Träffar en av dem ganska ofta och skulle kunna lita på henne till 110%. Men känns elakt att då bara välja henne, som att jag ger handen åt resten av tjejerna.. Svårt!


    Jag har bestämt mig för två tärnor, en är min äldsta barndomskompis, mer som en syster egentligen och den andra är en "nyare" kompis som har blivit väldigt viktigt för mig (jag har även varit tärna på hennes bröllop). Litar till 100% på båda och vet att de kommer att hålla mig ryggen fritt den stora dagen.
    Min kille har två marskalker, sin bror och sin bästa kompis. Han hade först tänkt på bara en, men när jag sa att jag skulle ha två vid min sida, ville han också ha två.
    För mig var det inget svårt val trots att jag har fler bra kompisar. Tycker du ska välja den du litar mest på och som du faktiskt VILL ha vid din sida den dagen. Jag tror alla förstår att inte alltihopa kan få hederstjänster. Men om du är orolig att de känner sig utanför, ger de egna små roliga uppdrag på bröllopet (organisera en tävling till barnen/gäster osv).
  • Ankan
    Äldre 3 Aug 10:33
    Allrakäraste skrev 2015-08-03 09:28:57 följande:

    De närmaste släktingarna och familjen är redan informerade om att vi gifter oss 20 februari. Jag tänkte att det borde räcka med att skicka ut inbjudningarna i början på december och svarsdatum typ sista januari. Men mamma tyckte att det var för sent, att vi skulle skicka dem redan i november. Vad tycker ni? Hon har ju en poäng i att vi har en del gäster som måste boka flyg och boende plus att folk har mycket att tänka på i och med jul och nyår.


    Jag håller med din mamma, det låter väldigt tajt, framför allt om du har gäster som ska boka flyg. Vi gifter oss i augusti nästa år och har många gäster som inte bor i Sverige. I och med att det är semestertid ska vi skicka ut save the date kort ett år innan (om vi hinner nu i augusti som är planen) och skickar ut inbjudningar till våren. Vi kommer även ha en bröllopshemsida med information om boende och annat för att underlätta för gästerna som kommer från utomlands. Den vill jag ha klar när save the date korten ska skickas ut. På det sättet har våra gäster mycket tid på sig att planera resan till bröllopet. Nu gifter vi oss på sommaren, så jag räknar med att många kommer att göra en sommarsemester av resan.
    På vintern är det säkert lite lättare att planera, men om jag var du skulle jag nog skicka ut inbjudningar redan runt oktober eller november.
  • Ankan
    Äldre 13 Aug 07:47

    Jag ska också gifta mig i Dalarna :) vi har färgtema grönt, blåbärsblå och som kontrast lite orange, så det blir färglatt. Jag och min bror sitter och pysslar med Save the date korten just nu, han designar dem på datorn och sen laddar jag upp dem på en sida där man kan beställa kort med egna bilder.
    Nästa vecka ska jag börja titta på brudklänningar tillsammans med min ena tärna som är på besök just då. Tyvärr hade en av två brudbutiker stängt just den dagen pga flytt, men då får jag åka dit senare helt enkelt. Viktigt är ju att jag få börja och prova lite klänningar, räknar inte med att jag hittar något direkt.
    En kompis till min mor hat nyss erbjudit sig att hon och hennes man kan fota oss om vi vill, så det ska jag kolla upp mer idag, hade ju varit kanon, vet att de inte vill ha betalt mycket i så fall! Bra att jag inte hann boka en fotograf än trots att jag redan har mailat med flera. Trots att det känns som att ingenting händer just nu i planeringen så är det endå saker på gång, det är skönt.
    Efter sommaren ska vi börja kolla runt efter catering. Har någon av er börjat med det och har tipps vad man ska tänka på?

  • Ankan
    Äldre 13 Aug 07:52
    +1
    tonecaroline skrev 2015-08-13 02:40:27 följande:

    Åh vad svårt med tema, vi har inte diskuterat det ännu men har väldigt svårt att tro att vi kommer på något bra. Färger känns inte riktigt som vår grej, får försöka komma på något snart, för vill ju gärna ha inbjudningar osv. i samma tema!

    En annan sak jag diskuterat med min blivande är vilken tid på dagen ska man ha vigsel? Min svärmor var helt säker på att kl 13.00 hade man vigsel, men då tänker jag att middagen kommer starta så tidigt som 16.00, orkar man verkligen hålla igång så länge inpå natten? Jag trodde vigsel var typ 15.00 tiden haha


    Jag har varit på flera bröllop både i Sverige och utomlands där vigseln var mellan kl 14 och 15. kl. 13 har jag nog aldrig sett. Jag tror det är som med det mesta andra, gör precis som du vill och pratar med prästen om han går med på det.

    Jag tror att vi siktar på kl. 15, vill inte börja med maten innan kl. 18 och då har man tid för gratulationer, mingel osv. emellanåt men inte för mycket heller. Är det fint väder (vi ska ha vigseln ute) tror jag också att gästerna gärna njuter av solen ute innan maten. Men det är nog en bra idé att ha lite fingerfood eller liknande efter vigseln. Kan tänka mig att om man har vigseln kl 13, att folk inte äter lunch innan och då blir det säkert krångligare med mat och hunger. börjar man kl. 15 vet alla att de ska äta lunch först.
  • Ankan
    Äldre 14 Aug 06:54
    Jenni skrev 2015-08-13 20:37:36 följande:
    Ankan skrev 2015-08-13 07:47:27 följande:

    Jag ska också gifta mig i Dalarna :)



    Vad kul med fler dalabrudar :) Var i dalarna gifter i er? Vi ska ha bröllopet utanför Leksand.
    Vi ska vara utanför Mora :)
  • Ankan
    Äldre 14 Aug 06:57

    Tack för tipsen FruS20­16 och Jenni. Vi får väl först göra en lista med vilka caterer det faktiskt finns här uppe, är ju inte direkt Stockholm här. Men vi har en vän som jobbar inom restaurangbranschen och har säkert bra tips och även kontakter.

  • Ankan
    Äldre 14 Aug 14:22

    Åh vilken tur man har ibland i livet! Jag gillar att fotografera själv, så fina bilder på bröllopet är väldigt viktiga för mig. Tyvärr erbjuder inte vårt budget alltför stora utsvängingar där, men jag hade kollat upp flera fotografer och deras priser och fastnat för en fotograf som hade både bra pris och fina bilder. Skulle ringa henne i veckan och boka henne, men något kom alltid emellan och det var nog bra!
    Nu har nämligen vänner till min mor från Tyskland som var här på besök nyligen erbjudit sig att fota oss (båda är fotografer/designer) och det för en jättebillig peng! Istället av en lagom dyr porträtt- och vigselfotografering på 2 timmar så får vi nu en hel dags fotografering av två personer för en symbolisk summa :D Helt underbart! Nu springer jag nog runt med världens största leende för resten av dagen :)

    Hur går det för er andra med fotografering, har ni redan hittat någon eller finns det någon vän som tar bilder på er?

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)