• Ankan

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Tenshi skrev 2016-03-02 13:04:57 följande:
    Va kul att se att det händer saker här inne! Själv är det inte långt kvar nu. 3 månader och 2 veckor går fort.

    Är det förresten några fler här inne som skall ge någon form utav "morgongåva" till sin blivande?
    Jag skall beställa ett par manschettknappar från Etsy, liknande "Triforce"-symbolen från "The legend of Zelda" som han skall ha på sig på bröllopet ^_^


    Vi har inte bestämt något än, tror nästan att det inte blir något sånt. Håller dock på att fundera vad mina tärnor kan få för gåva som tack för deras hjälp. Själv fick jag ett fint halsband när jag var tärna åt en kompis. Har ni redan funderat på den biten?
  • Ankan
    might2be skrev 2016-03-10 14:24:00 följande:

    Ny provning idag. Nu är jag typ omvänd, haha! Dels så var det inte fullt samma äckliga tyger och dels så fanns det många att prova och kvinnan som hade det var trevlig. Hittade en klänning Nina som jag verkligen gillade men den är lite för dyr , den näst bästa är rätt i pris men glansig och utan tyll vilket är exakt vad jag inte ville ha tills jag provade den. Beslut!


    Vad fort det löste sig! :) samma sak hände för mig, jag har inte heller köpt den klänningen jag drömde om utan en jag bara provade för att min mamma "tvingade" mig.
    Berätta om klänningen, hur ser den ut?? Och grattis till klänningsköpet! :)
  • Ankan
    eldima skrev 2016-03-14 17:36:48 följande:

    Jaha... det närmar sig! Bara 5 månader kvar (160820) Tyckte det var nyss vi bestämde datum - ett år framåt i tiden!

    Idag blev de sista inbjudningarna skickade. Det känns liksom på riktigt nu ;)
    Inväntar med spänning reaktioner från omgivningen när de får dem i morgon :D

    Mycket är fixat, men givetvis massor kvar... Jag är rädd för att jag skjuter på sånt jag tycker är för tidigt att fixa nu, och att tiden inte kommer att räcka till sen.
    Försöker lugna mig själv med en checklista :)

    1000 tankar... Men jag gissar att jag inte är ensam om det här ;)


    Ja, tiden går fort. Vi har äntligen bestämt catering (mindre sömnlösa nätter, tjohoo!) och nu är det musikbiten som ska lösas (dj? band? aaaargh). Ikväll skickar vi iväg inbjudningarna (gästerna har redan fått save the dates), vilket vi egentligen ville göra för en månad sen, men olika sjukdomar och annat har kommit emellan.
    Nu blir det dags att börja förbereda dekorationerna också, måste åka till ikea med min mamma snart och köpa tyg, sen blir det att sy bordsdukar och servetter. och, och och, listan är lång...
    Men igår firade vi förlovningsdagen och det var underbart! tänk att man har varit förlovad i ett år, ett spännande, roligt och härligt år. :)
  • Ankan

    Oj vad tiden går, känns det som. Mindre än 5 månader kvar! I morse postade jag inbjudningarna och det betyder att jag får ladda upp lite ny information på hemsidan ikväll. Vi har fått tips på två olika musiker som vi ska kolla upp mer. Sen måste jag fixa en tid hos brudbutiken för att få klänningen uppfållad. Idag eller imorgon ska vi förbi guldsmedjan och beställa ringar!
    Mer och mer faller på plats och jag märker att tankarna går mer mot dekorationsbiten, nu när många stora delar är under kontroll. Tänkte åka förbi handelsträdgården i helgen för att få lite hjälp med att välja ut lättodlade blomsorter, tänker nämligen odla så mycket som möjligt själv. Någon mer som sja göra det?

  • Ankan
    eldima skrev 2016-03-16 22:10:56 följande:
    Vi har en granne som utbildar sig till florist Glad
    Hoppas att hon vill hjälpa mig att göra brudbuketten och lite dekorationer (ska lämna inbjudningskort i helgen och fråga då).
    Men jag har tänkt mig att hon ska få göra dekorationerna mestadels av sådant som går att hitta ute i naturen. Vi har färgtemat vit-grön-brun.
    Hon ska få helt fria händer där! Nu hoppas jag bara att hon vill...
    Praktisk med en florist till granne! Vi tar nog hjälp av några kompisar när vi bygger upp allting, men håller det relativt enkelt på borden med massa småvaser med ängs- och trädgårdsblommor på. Brudbuketten ska jag köpa, har ingen som kan och jag vill inte stressa mig själv med det.
    När en kompis gifte sig köpte hon massa blommor i kruka på en handelsträdgård och vi var några som satt och klippte av dem och fördelade dem i vaser och burkar. Fungerade hur bra som helst, såg fint ut och allting höll sig.
  • Ankan
    Shoedork skrev 2016-03-28 22:47:25 följande:

    Idag sände vi våra inbjudningskort. Pirr i magen! Klänningen klar, ringen klar, tärnornas klänningar klara och inbjudningarna skickade. Bokat mat, lokal, vigselförrättare och tårta. Känns helt galet att det snart är dags! Snart blir det bussresa till Tyskland för att inhandla lite gott att dricka till våra gäster. 
    Jag är nyfiken på er andras körschema. Vilken ordning kommer ni att ha på allt? När har ni tänkt ha brudvals, tårta osv? Har så svårt att bestämma, verkar vara lite lika hur man tänker. Tar gärna emot lite tips.


    Visst är det spännande?
    Vi kör ungefär i den här ordningen:
    fotografering kl 13
    vigsel kl 15 (tar kanske 20-30 min)
    efter vigsel blir det mingel med skumpa, gratulationer, gruppbilder ovs.
    någonstans mellan kl 18 och 19 börjar vi med maten, först förrättsbuffé, sen huvudrättsbuffé, sen bröllopstårta och tårtbuffé som efterrätt. emellanåt blir det pauser där folk kan hålla tal osv.
    efter efterrätten (runt kl 22?) börjar livemusiken att spela och då öppnar vi dansgolvet. de spelar 3x 45 min så att det finns utrymme för fler tal, uppträdanden eller bara för att gå ut en stund.
    efter det spelar vi musik från spotify tills festen tar slut.
  • Ankan
    Shoedork skrev 2016-03-29 20:51:46 följande:
    Tack! Lite så har jag också tänkt. Någonstans däremellan ska vi klämma in en brudvals och lite dans med svärfar/svärmor osv. Var ska man placera det? Min tanke är att ha maten och sedan en pralin till kaffe och avec. Därefter brudvals och lite "kasedans" med de gamla. Glad Eventuellt lite skönsång från vänner också. Sedan tänkte vi ta tårta med bubbel. Därefter mer party med Spotify. Känns det som bra följd? Hur gör ni?
    Det känns väl bra! Jag tror att vi börjar med bruddansen efter efterrättet och så får det bli lite "dansbara" låtar i början så att alla som vill dansa pardans/tryckare kan göra det och sen övergår vi direkt till lite mer svängiga partylåtar. Hehe, har funderat om vi ska spela "shut up and dance" efter ett tag för att signalisera att det är dags att dansa loss sen Flört

    En annan sak: vi har ju skickat ut inbjudningarna för någon vecka sen (STD gick ut i höstas redan) och nu trillar tyvärr de första in som inte kan komma. Jag har väl räknat med att inte precis alla kan komma, det är långväges för många och därför rätt dyrt, men nu är det tre bra kompisar som har tackat nej redan och det knäckte mig lite igår, hoppas att det inte fortsätter så...
  • Ankan
    Shoedork skrev 2016-03-30 13:35:44 följande:
    Fy vad tråkigt! Vi skickade också ut STD i höstas eftersom vi gifter oss midsommardagen och det kan vara många som har planer redan. I förrgår gick våra inbjudningar ut och sista svarsdatum är i slutet av april. Hoppas verkligen de flesta kan komma. Är ju väldigt ledsamt när många nära inte kan. Hoppas att de kan styra om så att det funkar i alla fall. Annars får du försöka vara glad ändå. I slutändan är det ju er dag i första hand. Jag försöker se det så när man får gör avkall på något som blir för dyrt eller så. Huvudsaken är att vi blir gifta med så många som möjligt av våra kära närvarande. Resten får bli väl. Hjärta
    Ja, jättetråkigt. Nu trillade in en till kompis (som tillhör samma kompisgäng) som inte ha råd att komma. Så nu har vi sagt till dem att vi bjuder på boende så kan dem räkna igen. Kanske gör det någon skillnad. Och om inte... det kommer bli en fantastisk dag ändå men det är synd att de inte kan vara med. Vi får väl se...
  • Ankan
    Anonym (Panik) skrev 2016-04-01 21:27:57 följande:

    Jag ska gifta mig i september men har inte hittat min bröllop klänning än!!


    Ingen anledning för panik, du har gott om tid. Har du funderat på vilken slags klänning du vill ha? Har du börjat prova? Inte alla klänningar tar ett halvår att beställa så du hinner väljer och få hem en vacker klänning utan stress. Lycka till!
  • Ankan

    Nu har vi bokat livemusik och nästa vecka träffar vi caterern för att spika menyn! Om två veckor ska klänningen kortas. Massa roligt som händer och det känns att det går framåt.Samtidigt händer det några tråkiga saker med gästlistan. Vi har bjudit massa folk från Tyskland, släkt och vänner från min sida. Hela familjen kommer (även de jag inte trodde att du skulle ha råd eller våga åka utomlands), men på vänsidan har nästan alla tackat nej. Mest för att det blir för dyrt. Nu förstår jag att det inte är superbilligt, framför allt om man vill komma med hela familjen, men det är väl därför vi har skickat ut Save the dates ett år innan! Och då var alla pepp på att komma, kollade efter flyg osv. Men nu kommer alltså nästan ingen. Det känns väldigt surt just nu. Jag har flera gånger flygit till tyskland för att vara med på bröllop och dop osv. Känns väldigt tråkigt att ingen har ansträngt sig mer för att göra det möjligt. Och då erbjuder vi ändå billigt boende till dem.
    Så, nu har jag gnällt lite, det behövdes. Vet att dagen kommer att vara fantastiskt ändå och att de får skylla sig själva men just nu känner jag mig bara nedstämd.

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)