• Ankan

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Loveit skrev 2015-08-16 20:31:11 följande:

    Har ni hittat någon modell ni vill ha nör det gäller brudklänning? Själv är jag (som många andra) förtjust i axelbandslösa klänningar. Problemet för mig är att mina bröst har försvunnit efter två barn och jag har gansk svårt att acceptera det. Då kan jag inte ha någon bh som hjälper till.. I-landsproblem!


    Jag har kollat mycket på nätet och på Pinterest och kommit fram till att jag vill ha något åt A-linjen eller smalare, ingen sjöungfruklänning och ingen princessbakelse och framför allt inget släp. Uppe ska det antingen vara axelbandslös eller med V-urringing. Gärna med spets och mjuka tyger, chiffon eller liknande. Problemet är ju att jag har sett så mycket nu men har ingen riktig aning vad som finns i butikerna här i Sverige och vad det kommer att kosta. Så jag försöker att vara öppen och prova lite olika saker, bara för att man gillar en bild vet man ju inte hur klänning ser ut på ens kropp.
    Men tar med lite bilder för att visa hur "drömmen" ser ut, sen får vi tar det därifrån. :) på lördag ska jag prova för första gången!

    Jag tror, som andra också har sagt, att du säkert kan ha axelbandslöst om du vill ha det, idag finns det ganska mycket saker man kan tricksa med, bh utan axelband, inlägg osv. testa dig framåt!
  • Ankan
    tonecaroline skrev 2015-08-17 09:58:46 följande:

    Jag var lite spontant och kolla klänningar för några veckor sedan, det var inte alls roligt. Mest för att jag har en bild av mig själv då jag gått ner i vikt (förhoppningsvis) inför nästa sommar. plus att är man kort som jag kändes alla klänningar i affären som värsta tälten.
    Tydligen kommer deras nya kollektioner i december så de tipsade mig om att kolla då igen. Egentligen så har jag typ redan bestämt mig, min mamma ska sy klänningen men hade vart bra att prova i butik vilken typ av klänning man passar i.
    Det här är inspirationen iaf!


    Fina klänningar! Tror att det är en bra idé att prova lite klänningar först även om man ska sy själv sen. Även om dem inte är i ens smak så får man väl lite humm om hur man vill ha det :)
    Hade jag inte behövt tänka på pengarna, hade jag helst haft en BHLDN-klänning. De är helt sagolika, tycker jag, men lite för dyra, plus att de inte finns i Sverige och det är så krångligt att beställa och returnera till USA. Men drömma får man!
    Här två av deras klänningar, bilderna är från deras hemsida:
  • Ankan
    tonecaroline skrev 2015-08-17 10:57:54 följande:

    Åh, väldigt fina och romantiska klänningar, var inne och tittade på hemsidan!
    Ja, man kan ju chansa, men kanske bäst att prova något liknande här i Sverige först Glad


    Precis. Hoppas bara jag hittar något liknande som även är betalbart Flört
  • Ankan
    augusti skrev 2015-08-17 21:07:47 följande:

    Ja det är ett av våra "date"-hotell, så det betyder en del för oss att få ha allting där:)


    Det blir säkert kanonfint! Och underbart att ha den personliga kopplingen till festlokalen.
  • Ankan
    ampe skrev 2015-08-18 08:23:45 följande:

    Hur långt har ni andra kommit i övrig planering? Musik, dukning osv? Vi har precis beställt/köpt tyg till stolrosetter, såpbubblor osv. Men det är mest för att vi ju ska släpa sakerna till turkiet och vill göra det redan nu, så vi slipper ha med oss så vansinnigt mycket sen när själva resan till bröllopet sker.


    Vi har spikat följande saker:
    - datum
    - vigsel- och festplats
    - vigselförrättare
    - fotografer
    - köpt stora behållare med tappkran för mingel efter vigseln
    - beställt sugrör (var en rabattkampanj, så jag slog till)

    vi jobbar på följande saker
    - save the date kort, som ska skickas ut i augusti, designen är så gott som klar
    - hemsidan som ska vara klar när korten skickas ut
    - brudklänning ska jag prova för första gången på lördag
    - ska kolla med en vän om hon vill göra bröllopstårtan nästa vecka när jag ser henne igen
    - ska kolla med min moster om hon vill sjunga under vigseln när jag ser henne i slutet av veckan
    - vi har redan kollat med en kompis som ska spela musik under vigseln, men inte spikat låtar än
    - en kompis till min tärna har gift sig och har massa tyg över som jag ska titta på och evt köpa i september när jag hälsar på henne

    de nästa viktiga saker vi vill ta tag i:
    - catering
    - musik: dj eller band? vi vet inte än

    dekoration etc. har jag inte tagit tag i, men har massa idéer.
  • Ankan

    Vi har bestämt två tärnor och två marskalker, men ingen toastmaster än (har två personer som skulle passa). Vi kommer inte ha en toastmadame eftersom min ena tärna ändå ska hjälpa toastmastern att översätta allt han säger till våra tyska gäster så det kändes onödigt att ha en till person.
    Jag ville ha mina bästa två vänner som tärna, min kille ville först bara ha sin bror som marskalk men tog öven sin bästa kompis när jag berättade att jag ska ha två personer. Så det känns lagom för oss.
    om ni har svårt att bestämma er, fundera på vad ni förväntar er av en tärna/marskalk och vilken/vilka som är bäst lämpade för det. vem har tid och engagemang att hjälpa till både veckorna före och under dagen? vem litar ni mest på? vem VILL ni ha vid er sida? Lycka till! :)

  • Ankan

    Wow, ni har kommit väldigt långt alltihopa känns det som! Nu känner jag att vi verkligen måste ta tag i catering. Klänningssöket har iaf börjat, ska åka till Stockholm i slutet av september och titta även där. Just nu har vi så mycket besök att vi inte hinner med mycket, fokus ligger på STD-korten och hemsidan just nu.

  • Ankan
    Loveit skrev 2015-08-27 10:55:13 följande:

    Har ni funderat på att dekorera i kyrkan?

    Även fast vi nu har bokat en jättefin kyrka så vill jag ändå dekorera lite vid bänkarna. En blomma vid varje bänk eller kanske knyta nå band eller liknande på bänkarna vid gången. Frågan är vem som ska göra det och sedan plocka ihop allt efteråt..vi har vigsel kl 15 och det kommer säkerligen vara några efter oss.


    När en kompis till mig gifte sig var det jag och två andra kompisar som dekorerade med blommor i kyrkan. Hon hade valt röda rosor som vi fäste med ett fint band vid varje rad och sen några vid deras stolar längst fram.
    Efter vigseln var det en annan kompis som snabbt tog ner alltihopa och tog med dem till festlokalen där dem användes igen på annat sätt. fungerade väldigt smidigt.
    Kolla om du har någon i familjen eller någon kompis som kan tänka sig att hjälpa till, det krävs ju inte mycket tid för det egentligen.
  • Ankan

    Vi ska skicka ut Save the Date nästa vecka då vi har många gäster från Tyskland men även södra Sverige. Har redan fått de första frågorna, så det känns som att det är dags. Inbjudan ska vi skicka ut efter nyår med lite mer information.

  • Ankan

    Nu är Save the date korten beställda och i helgen ska vi fixa klart hemsidan och gästlistan, sen är det bara att skicka ut allt! Om två veckor fortsätter klänningsjakten i stockholm, det ska bli spännande också.
    Nu är catering nästa stora punkt på listan. Vad ska ni andra ha för mat? buffet eller ska maten serveras?

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)