• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Cindy01 skrev 2013-09-05 11:14:56 följande:
    Fast där tycker jag inte jag blev klokare :/ Tyckte det var vilket som!! Sen är jag så förvirrad nu! Var och prövade en sjöljungfrumodell igen och den sitter kanon, men jag känner mig obekväm :( Tycker det blir svårt att dansa och så :( Så jag kan inte ta en sån klänning!!! Därför är jag tillbaka till ruta 1, känns som jag aldrig kommer att hitta klänningen med stort K. Nu litar det mot den klänningen jag fastnade för allra allra flört och det var Pronivia Pergola klänningen! Och till min förtjusning såg jag att Lakinna hade beställt just den från Dinobridal och den var ju kanon!! Så vacker. Men såg att hon skrivit att hon gjort ändringar och jag undrar VAD. Har mailat henne men inte fått svar. Hon är antagligen inte så aktiv längre.
    Ja, det är ju viktigt att man känner sig bekväm i sin klänning, för det kommer märkas snabbt om man inte är det. Det finns ju lite mellanting, alltså snävare A-linje, dropwaist osv. Inget sådant som kan vara intressant?

    Gjorde hon några ändringar förutom snörning i ryggen? Hon ville inte ha pärlor och paljetter på klänningen, men i övrigt är den väl väldigt lik originalet?
    Cindy01 skrev 2013-09-05 11:30:00 följande:
    Oj va felstavningar ;) men ni förstår kanske ändå!!! Varför jag inte blir klokare angående om jag vill ha vit eller Ivory beror kanske mest på att jag är blond nu, men tror jag kommer återgå till mörkt till bröllopet. Nu tycker jag att jag passar kanske snäppet bättre i vit. Men är det inte så att med mörkt hår så är det snyggare med Ivory?
    Det beror ju lite på hudtoner osv också, inte bara hårfärg. Men ja, generellt så passar oftare brunetter bättre i ivory än blondiner. Personligen tycker jag ivory överlag är finare, då det ofta ser lite krämigare och mjukare ut. Det är ju dock en smaksak.
  • daniiel
    Jackie85 skrev 2013-09-05 13:00:48 följande:


    testar igen...underkjol någon?
    Vilken typ av underkjol beror lite på hur du vill att kjolen ska se ut. Vill du ha massor med vitt, en riktigt puffig ballgown, eller mer A-linje? Vill du ha med eller utan ringar? :)
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-09-05 20:01:56 följande:
    Daniiel: Jag tror även hon förlängde midjan och om jag inte har fel bytte hon att det inte är spets applikationer utan helspets. Men jag är inte säker. Men jag tror jag skulle hålla den som den är, mest intresserad är jag hur hon fått så fin spets ;) Jag är rätt kort (164cm) så tycker dropwaist förkortar mig! Därför tror jag den blir bra som den är ursprungligen.
    Jag tror inte att hennes är i helspets. Det ser inte ut så på bilderna, men jag kan ha fel. Jag vet att hon ville ha dropwaist, men jag tycker inte det ser ut som att klänningen har det ändå. Dino är överlag väldigt duktiga på spets tycker jag och har gjort några av dom absolut finaste spetsklänningarna :)

    Och dropwaist behöver inte alls förkorta någon, det har mer med proportioner av kroppen att göra än längd faktiskt. Men, som sagt, det är viktigt att du väljer det du vill ha oavsett :)

    Jag tänker att det finns ju klänningar i många olika modeller, med många olika vidder på kjolen, som är snävare en klassisk A-linje eller ballgown, som tex den här.
    www.dinobridals.com/discount-store-2012-comfortable-a-line-delicated-lace-ball-gown-and-scallopededge-wedding-dress-with-a-wrap-lwd040-p-1561.html
  • daniiel
    Jackie85 skrev 2013-09-05 20:13:21 följande:
    Nu vet jag tyvärr inte vad ballgown eller A linje betyder, men den klänningen jag valt skall stå ut lite mer än på bilden framtill, men behöver även något som gör att släpet får lite "puff", istället för att bara hänga efter på golvet...riktigt kass förklaring, men vet verkligen inte hur jag skulle kunna förklara det på ett bättre sätt... :/ 
    Då är det mer en ballgown-siluett du är ute efter :) Samt en underkjol med släp!

    En sån här kanske? www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-kapellet-taget-3-tier-slip-stil-brollop-underkjolar_p51952.html

    Den har 2 ringar, släp och tre lager tyll. Tyvärr vet jag inte vart man kan hitta en vidare underkjol med släp, jag vet inte om det finns. Det man kan göra, om man tycker att den inte ger tillräckligt med vitt, är att tråckla på lite tyll själv. Tyll är billigt och det är ingen avancerad sömnad alls :)

    Tänk dock på att en underkjol med ringar oftast inte är lika bekväm att sitta i och att en underkjol med släp gör att man inte kan hänga upp släpet senare på kvällen som många vill göra.
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-09-05 20:18:14 följande:
    Daniiel: han har tydligen beställt 2 klänningar. Den klänningen du länkade är den första hon beställde. Sen efter det beställde hon en till fast med lägre midja och annan spets. Jag kan missförstå men om man kollar datumen ;) Usch känns hemskt att prata om henne så här. Men hon hade ju en helt underbar klänning ;D
    Ja, men det stämmer ju! Du har helt rätt :) Hon visade ju upp den andra för inte så längesen alls i den här tråden, den hon hade på bröllopsdagen :P Nu är jag så fräck att jag lånar och lägger in hennes bild igen.


  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-09-10 21:19:10 följande:
    Vad är skillnaden på dom här?? Priset JO men annars!!?? Klänning 1: www.dinobridals.com/discount-store-decent-ali... Klänning 2: www.dinobridals.com/discount-store-faddish-ch...
    Det första jag tänker på är att det är två olika modeller, alltså siluetter. Pronovian är mer av en A-linje mer mot "ball gown" medan klänningen från Anjolique är mer mot en sjöjungfrusiluett, "fit and flare". Sedan är det ju skillnad på spetsen osv, men modellen är den stora skillnaden. Klänningarna är ju dock väldigt lika varandra :)
  • daniiel
    20140222 skrev 2013-09-13 23:55:07 följande:
    Hej TS!

    Jag kan inget om kläder och bröllopsklänningar.

    Men jag vill ha en klänning som är rak upptill. Vill ej ha "hjärtformad" vid bysten.
    Och stor med volanger nertill. Det skall vara stort och fluffigt!
    Och sen vill ja ha långt släp.

    Hur gör jag då jag söker på sådana klänningar.
    Jag vet ju inte vad de kallas för då man skall ange de olika sökkriterierna.

    Tack på förhand! Glad
    Hej :)

    Stort och fluffigt är riktigt min smak ;)

    Frågan är ju om du vill köpa en klänning i en butik här i Sverige så du kan pröva den först, eller om du kan tänka dig att beställa en klänning? Kan du tänka dig att beställa en så kallad kinaklänning, så går det ju göra diverse ändringar. Tex om urringningen på en klänning du tycker om är hjärtformad, så kan dom sy den med rak urringning istället. Samma sak med släpet, dom kan göra det längre om du tycker det är för kort :)

    Men generellt, så sök på klänningar som kallas "ball gown", för det är den modellen som har stora och puffiga kjolar :) Två tips nedan, där du kan kika på klänningar :)

    www.landybridal.co/wedding-dresses/ball-gown-wedding-dresses
    www.dinobridals.com/c/ball-gown-wedding-dresses-c-4_174/
  • daniiel
    iQbee skrev 2013-09-16 22:18:57 följande:
    Heeej!!! Jag blir inte klokare av att pröva eller se fler klänningar.... fastnade för en som kostar alldeles för mycket i butiken men frågan är om man ska chansa kinaklänning??

    Vad vet ni om Dhgate.com?  landybridal samt dino bridal? uppfattningen här verkar vara som att Landy och Dino är bäst?
    Finns det någon annan ??

    Hjälp....
    DHgate funkar ju som Ebay ungefär, alltså med många olika säljare. Därför blir också kvalitén på sakerna väldigt varierande. Det finns bra säljare och sämre säljare. Jag beställde två brudklänningar från två olika säljare på DH. Båda var utan snörning och i fel storlek, trots att jag beställde med snörning och i en annan storlek. Jättefina klänningar i övrigt, men jag kunde ju inte använda dom. Beställde även två tärnklänningar från en tredje säljare och dom blev bra, om än inte helt rätt :P Den enda missen var dock axelbanden, beställde med och fick utan.

    Landy och Dino är ju ganska välanvända och har gott rykte, även om det levererats sämre klänningar även från dom. Personligen, om jag skulle beställa någon fler klänning, så skulle jag satsa på någon av dom. Annars är ju många nöjda med jenjen också så vitt jag förstått det :)
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill