• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Caledonia skrev 2013-08-18 19:59:39 följande:
    Hej Daniiel!

    Jag har kollat runt en del och främst varit inne på jenjenhouse och Light in the box. Men nu har jag kollat Dinobridals och jag är mycket mer förtjust i klänningarna som finns där. Dock tycker jag hemsidan är lite mer besvärlig. Vet du hur man gör om man vill be dem göra små justeringar (vill tex inte ha släp)?

    Jag har kollat lite extra på följande klänningar:
    www.dinobridals.com/discount-store-2013-new-d...
    www.dinobridals.com/discount-store-graceful-s...
    www.dinobridals.com/discount-store-faddish-tu...
    På dessa är oron att det tunna tyget överst kommer ha dålig passform. Och vilken underkjol bör man ha till dessa?

    sen är jag även sugen på helspets typ denna:
    www.dinobridals.com/discount-store-beautiful-...
    Vad säger din erfarenhet om klänningar i spets?

    Tack för hjälpen!
    Väldigt vackra klänningar. Dinobridal hör ju till ett av dom företagen som fått bäst omdömen här på BT och brukar leverera fina klänningar. Man ska ju dock ha i åtanke att det inte finns några garantier och att man inte ska räkna med att klänningen är mer lik bilden än ca 80-90%. En bra sak att tänka på kan vara snörning i ryggen, vilket ökar chanserna för en klänning som passar bra drastiskt. Änringar på klänningarna brukar man kunna skriva i en liten ruta en bit in i beställningen. Då skriver man korta meningar, tex "No train on the dress!". Det man kan göra sedan också, för att dubbelkolla, är att kopiera ordernumret, lägga in en länk till klänningen och skicka ett mejl där man skriver ändringarna igen och ber att få det bekräftat.

    Dinobridal har gjort några av dom vackraste kinaklänningarna i helspets, så personligen skulle jag våga beställa det av dom. Om man vill, så kan man mejla före och länka till klänningen man är sugen på och be att få se deras olika spetstyger och sedan välja själv vilket man vill att dom syr klänningen i :)
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-08-23 22:53:12 följande:
    Sättet in min fråga här också, i hopp om att någon kan ge råd :) Nu bombarderar jag tråden ;) Men är riktigt hit och dit känner jag nu med klänningar. Den jag trodde mig va säker på att jag ville ha börjar blekna i mina ögon :/ Nu tror jag att jag har en vacker klänning som är så JAG. Och som jag tror skulle passa min figur bäst. Men nu undrar jag.... Klänningen skulle vara en kombination av två klänningar. Tror ni detta är möjligt? Har någon beställt så? Blev ni nöjda? När jag beställer klänningen isåfall, vilken av dom beställer jag? "Toppklänningen" eller "nedredelsklänningen"? Och var skickar man vilka förändringar man vill göra? Det skulle vara toppen och sash bandet från denna: www.dinobridals.com/discount-store-ball-gown-... Och nedredelen av denna: www.dinobridals.com/discount-store-absorbing-... Plus att jag vill ha med snörning i ryggen. (Förlåt för att det inte blir mellanrum. Skriver på iPad!!)
    Att kombinera två, eller fler, brudklänningar är inte ovanligt. Många klipper och klistrar ihop klänningarna och beställer via mejl. Tyvärr fungerar inte länkarna till klänningarna, så jag kan inte hjälpa dig att formulera något eller sådär, men mitt tips - beställ via mejl. Där skickar man då in bilder och skriver alla ändringar man vill göra, då får man ett pris av företaget och sedan lägger man en beställning via mejlen.
  • daniiel
    MajKlas2014 skrev 2013-08-24 21:29:40 följande:
    Hej!
    Undrar om du har en känsla av vilken sida som är bäst om man ska skicka in bilder på en klännig som inte finns  deras sortiment och få den uppsydd, Landybridal eller Dinobridal? Dinobridal verkar vara lite billigare, men många verkar väldigt nöjda med Landy... 
    Det är nog ganska hugget som stucket mellan Landy och Dino faktiskt. Landy är dyrare och tar ofta längre tid. Jag kan inte säga varken bu eller bä, utan du får gå på magkänsla :) Hursom, så finns det inga garantier.
  • daniiel
    stephelf skrev 2013-08-25 15:07:17 följande:
    Hej! Den här klänningen är jag otroligt sugen på att beställa till bröllopet, den är från landy bridal, jag är dock osäker på vad jag ska ha under (det är ju så mycket nytt man ska sätta sig in i nu till bröllopet!), så skulle verkligen uppskatta tips på vilken typ av underkjol jag kan ha till den : )  gärna från landy. 

    Jätte bra tråd! 
    En väldigt vacker klänning, ett mycket bra val :) Jag antar att du vill ha ungefär samma fall och vidd på den som det är på bilden? Jag tror att en underkjol utan några ringar skulle vara det bästa alternativet. Nu har tyvärr inte Landy någon sådan, men det går ju att välja en med och plocka ur ringen/ringarna. Tex den här www.landybridal.co/white-one-hoop-a-line-wedding-petticoat.html som har en A-linje form.
  • daniiel
    Cammyr skrev 2013-08-26 13:05:19 följande:
    Hej daniiel, Hoppas att du kanske har mera koll än jag har börjat titta på klänningar och föll för denna www.callistabride.com/style.php?sty=4190&x=0&... dom ligger på typ £1500 och det har jag inte råd med.:( Vart tror du jag kan hitta en liknande från någon bra och pålitlig sida? Jättetack för din hjälp
    Jag förstår att du föll för den, för den var väldigt fin :) Jag tror att både Landy och Dino kan göra ett bra jobb. Mitt förslag är att mejla in bilder på klänningen till båda företagen, fråga vad dom skulle ta för att sy upp den och fråga om dom kan skicka bilder på liknande klänningar som dom har sytt :) Ibland har dom inte bilder, men många gånger har dom det.
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-08-30 22:40:58 följande:
    Alltså jag håller på och försöker tänka om! Har ju fastnat för många spetsklänningar, men är så rädd att dom kommer se ut som gardiner. Nu har jag hittat en klänning. Enkel men så fin! Va tycker ni? Men framför allt.... Denna borde väl inte va svår för dom att sy!? Det är väl i såfall bandet i midjan som kanske inte blir i min smak. Vill ha bandet exakt som på bilden. Sen skulle jag vilja ha klänningen med släp. Om jag förstår rätt på texten så har klänningen inget släp!? Sen såklart snörning i ryggen. Hur skriver man ang. att man vill ha släp?
    Otroligt vacker klänning! Angående bältet i midjan, så kan du ju skriva att du vill att det ska vara avtagbart. Om det är fint, så använder du det, om inte.. ja, då har du möjlighet att köpa ett annat och använda det istället :) Bandet kommer inte att bli exakt som på bilden. När man beställer en kinaklänning, så blir inget exakt som på bilden. Inte ens om dom kan göra det exakt som på bilden. Vill man ha exakt som på bilden, så måste man köpa originalet. Du borde kunna få släp på klänningen och snörning i ryggen ska nog inte vara några problem heller. Då är ju bara frågan hur långt släp du vill ha? :)
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-09-01 19:41:49 följande:
    Usch va de känns svårt!!! Skulle liksom vilja va nöjd med första klänningen och slippa beställa flera. För isåfall kan jag ju köpa en dyr i butik istället. Måste fundera och fundera på VAD jag vill ha för en klänning ;) Men super tack igen Daniiel för din hjälp!
    Har du prövat klänningar i butik?
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-09-02 07:11:59 följande:
    Nu har dom svarat!!! Bifogar: "Hello dear, thanks for your email about the dress which you sent me the link,we added appliques on it,not lace for that dress,it was made by our own company,if you order it,we will make it at least 95% same as the picture you can order it on our website directly" Men applicationer :/ tror ni jag ska fråga om jag får hel spets i stället, eller brukar det bli bra? Klänningen i mitt tycke ser ju bra ut och där är det applicerat spets!!
    Det finns ingen anledning att vara rätt för spetsapplikationer. Det är väldigt vanligt på klänningar, även dom dyra designerklänningarna har väldigt många gånger just applikationer. Bilden är ju, som dom skriver, deras egen klänning vilket betyder att det som kommer skilja din klänning från klänningen på bilden är tex storlek (vilket kan ändra siluetten något) och om du vill ha snörning. Dom kommer använda samma spetsapplikationer som på bilden och som du säger, det ser jättefint ut :)

    Jag hade absolut vågat lita på att Landy fixar den där klänningen. Sedan gäller det ju att du, när den väl kommer, tycker om modellen ;)
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-09-02 08:35:08 följande:
    Daniiel jag ska åka och testa en liknande! Har testat en gång och kände mig nog bekväm i det, däremot var den snäv hela vägen ner och lite svår att dansa i :( Men ska försöka hitta någon liknande i butik!!!
    Det blir nog bra, som en extra trygghet att pröva igen :)
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-09-05 08:29:52 följande:
    Ska man ta vit eller Ivory på spetsklänning?
    Det är ju också en bra sak att kolla när man prövar klänningar. Vad tycker man själv är finare? Vad passar man bättre i?

    Vill du ha en vit-vit klänning eller vill du ha en mer gräddvit?
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill