• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    venne skrev 2013-05-02 20:09:20 följande:
    Hej igen!
    Nu har jag ett nytt problem. På Landy fanns det ju 3 klänningar som jag inte lyckas välja mellan!
    Kan ni inte komma med lite åsikter, tankar och sådär..? Kanske är det någon som är mindre smart att välja om man tänker på passform osv? Här är de!
    www.landybridal.co/wedding-dresses-a-line-v-n...
    www.landybridal.co/wedding-dresses-a-line-v-n...
    www.landybridal.co/a-line-v-neck-floor-length... 
    Jag förstår att du fastnat för dom, jättefina alla tre :) Då kommer ju frågan hur du ser ut? Vad du har för kroppsform? Har du varit i någon butik och prövat liknande klänningar?
  • daniiel
    venne skrev 2013-05-02 20:50:37 följande:
    Jag är ca 1,60, 50 kg (alltså en storlek 34) men rätt schyst figur om jag får säga det själv. Brösten är C-kupa. Är rätt så ljus i hyn, blå ögon och håret är typ kastanjebrunt. 

    Nope, jag har inte provat och lär inte göra det heller. Friskt vågat hälften vunnet? Nä men vi gifter oss redan i slutet av sommaren och jag vill se till att beställa helst igår ifall det blir några problem.  
    Vad har du för kroppsfigur? Timglasformad med höfter och byst? Mer päron? Breda axlar? Såna saker påverkar ju också vilken modell av klänning som kan passa bäst.

    Hehe jag prövade inte heller några klänningar före och jag tycker det gick rätt bra ändå ;P
  • daniiel

    Axelband, som du valt, breddar ju axlarna lite. Axelbanden på den andra klänningen breddar axlarna ganska mkt, så det beror ju lite på hur man vill framhäva/dölja vissa saker. Har man som jag, ganska breda höfter och smala axlar, är en sådan klänning bra för att ge lite mer balans och ta lite fokus från höfterna. Dom andra två klänningarna, som är V-ringade, är dock bättre där. Själva V-ringningen brukar ju hjälpa att förlänga överkroppen.

    Den första klänningen är inte lika snäv ner över höfterna, utan är tight i midjan och faller sedan mjukt över höfterna. Det brukar också vara ganska smickrande om man har något bredare höfter än önskat så att säga. Den andra klänningen är en sk. drop waist, där den är tight en bit ner över höfterna och sedan börjar kjoldelen. Den framhäver ju höfterna och kan kännas lite tight och obekväm att sitta i, alla upplever det ju olika. Samma sak med tredje klänningen.

    Det är lite hugget som stucket tycker jag. Alla klänningarna kan bli bra.. eller inte bra. Det beror ju på vad du vill ha också. Vill du ha spets eller volanger?


  • daniiel
    venne skrev 2013-05-02 21:25:57 följande:
    Ja alltså, jag har inga större issues med min kropp så jag hade nog känt mig fin i vilken som. Men det där med att vara bekväm har du helt rätt i. Kanske lutar mer åt den som faller mjukt över höfterna då. Jag trodde jag ville ha spets, men jag blev nog lite kär i volangerna ikväll.  
    Haha ja, det kan ju förändras snabbt ;) Hoppas du blir nöjd, oavsett vilken du väljer.
  • daniiel
    Ariana skrev 2013-05-05 12:09:37 följande:
    Hej Daniiel, jag har iofs redan fått ovanstående tips om underkjolar av dig, men eftersom det var innan klänningen kom och man kunde se hur den satt på mig, tänkte jag kolla om du fortfarande tror att det är rätt underkjolar för klänningen? Bifogar bilden igen så du slipper leta Skrattande

    Om du skulle ha gissat på färgen, hade du gissat ivory då? (jag inser att det är rätt omöjlig att avgöra på de bilderna) Jag har väldigt svårt att avgöra det om jag inte har två tyger bredvid varandra, men är orolig eftersom bandet har en annan nyans, när båda borde varit ivory. Jag gillar iofs klänningen oavsett, men jag funderar på slöja, och vill ju helst få den i likanande nyans.
    Åh, vad fin din klänning är alltså! Jag tycker klänningen är väldigt fin som den är nu, skulle det vara något att anmärka på, så är det väl att det skulle gå med ytterligare lite vidd nertill på klänningen. Det beror ju lite på hur man vill att den ska se ut. Vilken underkjol valde du?

    Jag skulle absolut gissa på att klänningen och bandet är i ivory. Den ser inte kritvit ut och är alldeles för ljus för att vara champange eller liknande. Jag gillar klänningar i ivory, tycker det är finast :) Jag hade alltså valt en slöja i ivory till,  men det brukar vara så små skillnader, att även om slöjan avviker lite i nyans, så gör det nog inget.
  • daniiel
    Ariana skrev 2013-05-07 17:35:37 följande:
    Tack! Jag har inte beställt underkjol än, jag ville vänta tills klänningen kommit så att jag visste att det var lönt. Jag vill egentligen inte ha så mycket mer vidd, jag är ute efter lite finare fall, vilket jag bör få med underkjol. Jag tror att det lilla, lilla släpet (de lyckades få det precis lagom långt) kommer mer till sin rätt om fallet på kjolen får lite hjälp på traven.
    Ahaa, ja det är ju alltid smart att vänta ja :) Som sagt, jag tycker din klänning ser bra ut som den är, men att kanske något mer vidd nertill skulle kunna vara något. Just för att inte få dom där vecken som blir alldeles längst ner mot golvet. Jag tror ju då att den andra underkjolen, den snävare sjöjungfrumodellen, borde göra susen :)
  • daniiel
    NatJac skrev 2013-05-14 14:23:19 följande:
    Hej! Tror jag har hittat min drömklänning på shopofbrides.com, men är osäker på hur seriöst företaget är. Har du någon koll på detta? länkar till skönheten jag drömmer om :)
    www.shopofbrides.com/topseller0446_16745.htm#.UZIr56LxpJM

    vilken underkjol skulle du rekomendera till en klänning som denna?

    Tack!
    Natalie 
    Jag har inte hört något om den sidan, men läste lite rescensioner och det verkar inte vara något företag att rekommendera, tyvärr. Du kan ju dock skicka in bilderna på klänningen till något annat företag och få den uppsydd :) Om du inte är villig att chansa. Originalet hittar du här www.maggiesottero.com/dress.aspx om du inte redan kikat :)

    Vill du ha släp på klänningen och att den ska se ut som på bilderna, så tror jag den här underkjolen skulle vara bästa alternativet www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Chapel-Train-Wedding-Petticoats--WAP010-_p51952.html :)
  • daniiel
    NatJac skrev 2013-05-15 09:18:36 följande:
    Tack så mycket för hjälpen!
    Kommer troligtvis inte beställa denna klänning från shopofbrides i sådana fall! känner mig inte så våghalsig med min framtida bröllopsklänning.Flört
    Vilket företag hade du rekomenderat om jag ska skicka bilden till någon annan för att dom ska sy upp den?
     
    Återigen, tack! 
    Jag skulle säga Landybridal eller Dinobridal, även Jenjen kanske (om dom syr upp klänningar från bild), med tanke på att det är dom tre företag som det köps mest ifrån just nu (om man utgår från BT) och har många nöjda kunder :)
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill