• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    PimPim83 skrev 2013-03-21 10:34:39 följande:
    Har du någon koll på vad det är för skillnad på "Satin" och "Elastic Satin".
    Oftast när det bara är "satin", så menar dom bridal satin 395 som det kallas, som är ett mjukt, tjockt och vackert satintyg. "Elastic satin" är ett tunnare satintyg som är precis det, elastiskt, stretch-satin helt enkelt :)
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-03-21 11:59:29 följande:
    Hoho, me again! haha
    Jo, jag har ökat kontrasten och ljusat upp bilden på tyllen lite. Och hallå! Det är ju påsydd tyll i två olika färger, är det inte? En väldigt ljus mintgrönaktig tyll som det är i resten av klänningen och en ganska stark grön tyll. Det ser väl inte bra ut? Jag vill inte ha i två oliak färger, det ser lite hafsigt och "cirkus"-aktigt ut tycker jag. Och nu har jag redan skickat bilderna med ändringar till Dino, jag vill inte vara tjatig! Fan också! What to do?
    Fast.. jag ser inte alls att det skulle vara två olika färger/nyanser? Att det är skuggor och ljusare samt mörkare på vissa ställen, det ser jag. Dock inte färgskillnaden. Nu kan det ju variera från skärm till skärm och öga till öga dock ;) Har du frågat vilken färg tyllet dom använt är? Om inte, så fråga det.
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-03-21 12:15:35 följande:
    Jag tycker mig verkligen se att de har blandat grönt tyll med det ljusa mintgröna tyllet. Eftersom det är små påsydda bitar ser det lite cirkus ut enligt mig. Men även det kan ju bli bättre om de syr på mer tyll, så det blir tätare. Kanske den ljusa tyllen tog slut? haha... Jag ska skriva och fråga när de återkommer... Och ska försöka att inte vara så besatt... om möjligt...
    Jag håller med om att man kan se en grön nyans på tyllen, och det är väl bra?, eftersom du beställde den i grönt. Jag ser däremot inte två färger, utan jag ser skuggor och annat som påverkar. Hur tyllen är vikt, hur många lager osv påverkar ju dessutom hur "stark" färgen blir, eftersom tyll är som transparent, eller "hålig" :P
  • daniiel
    HelenaFredrik skrev 2013-03-21 13:45:38 följande:
    En liten fråga daniiel

    Den klänning som jag är lite hanged up på just nu är en full A-gown. Vad är skillnaden mellan detta och en vanlig A? Och finns det fler varianter på A?
    Oftast är det vidden på kjolen, en full A-linje har mer vidd än en vanlig eller snäv A-linje. Det är alltså mer av en "ball gown"-vidd på kjolen, men med A-linje siluett. Sedan finns ju A-linje med drop waist också :)
  • daniiel
    konijntje skrev 2013-03-21 14:43:57 följande:
    Hej daniiel!

    Jag undrar om du kan hjälpa mig. Jag har hittat 3 klänningar på dinobridal som jag gillar och jag undrar vilken du tror att dem är bäst på att göra (blir närmast som på bilden).

    (1)     www.dinobridal.com/discount-store-siren-hot-s...

    (2)      www.dinobridal.com/discount-store-2012-casual...

    (3)     www.dinobridal.com/discount-store-2012-new-la...

    Jag undrar även över släpet, det verkar som de skriver lite på måfå om vilket slags släp det är, kan det stämma? Kan man be dem korta släpet? Måste man då maila dem innan köpet, eller kan man skriva det någonstans när man köper klänningen? Har egentligen samma fråga om man kan byta till snöring i ryggen? Är det fortfarande samma pris med sådana  ändringar?

    Jag undrar även hur de är i storlekarna? Mina mått är 97-74-101 så jag är osäker på ifall vilken storlek jag ska ta. Tror du en storlek 40 från dinobridal fungerar om den har snöring? Beställde innan en klänning från Lilly.nu i storlek 38...och den passar mig förrutom över brösten. Vill inte få samma problem igen.
    Tack och ursäkta att det blev så många frågor :)
    Hej :)

    Jättefina klänningar alla tre. Vilken känner du mest för? Vilken skulle du helt vilja ha? Jag tror det är lite hugget som stucket faktiskt. Du måste nog gå efter vad du helst vill ha. En klänning med tyll, en klänning i hel spets eller en klänning i satin. Den första klänningen och den sista är ju mer liknande modell, med sjöjunfru, eller fit and flare. Den andra klänningen är ju dock mer en empire med axelband dessutom. Den första och sista är nog enklast att få med snörning, den första är nog enklast att lägga upp om det skulle behövas, tillsammans med den andra. Där kan den sista vara lite knepig, eftersom den har som en spetskant nertill. Men som sagt, lite hugget som stucket. Ingen kommer bli exakt som på bilden, utan ha alltid i åtanke att man bör se till helheten och förvänta sig ungefär 90% likhet. Då brukar man inte bli besviken :)

    Ändringar kan man skriva något steg längre in i beställningen, om det är så pass enkla ändringar som inget släp och snörning i ryggen. Vill man ha väldigt många eller stora ändringar, så kan det vara bra att få det bekräftat via mejl först. Det man kan göra sedan, när man lagt beställningen, är att mejla en bild på klänningen tillsammans med ordernumret och ändringarna och dubbelkolla.

    Angående storlek, så tror jag nog att du skulle kunna ha en strl 40 med snörning, men även en strl 42 med snörning. Är du orolig över bysten, så skulle jag nästan hellre säga att du kan ta en strl 42 med snörning och sedan eventuellt sy in den i midjan lite. Det är ju oftast betydligt enklare att sy in en klänning än att lägga ut det. Alternativt att du beställa efter dina egna mått och med snörning, då bör den passa bra :)
  • daniiel
    konijntje skrev 2013-03-21 17:51:05 följande:
    Har du varit i någon butik och prövat klänningar? Om inte, så börja där är mitt tips. Då kan du få reda på vilken typ av klänning du passar i och känner dig bekväm och fin i.
  • daniiel
    konijntje skrev 2013-03-21 18:13:41 följande:
    Nä...har inte provat några klänningar i butik...bara kollat på alldelles för många avsnitt av Say Yes to the Dress :)
    Får nog göra det, för jag känner mig rätt clueless just nu...
    Ja, att gå och pröva kan vara till stor hjälp för att få känna efter vad man tycker om och vad man passar i. Svårt att veta annars. Haha jadu, jag har nog också kikat på alldeles för många avsnitt av det ;)
    konijntje skrev 2013-03-21 18:17:43 följande:
    En till fråga daniiel, spelar det någon roll ifall man väljer dinobridal, millybridal eller landybridal? Är klänningarna lika välsydda från alla 3? Om jag tänker på vad jag tycker är vackrast så är det nog spetsklänningar, typ allurebridal eller jim hjelm. Är landy bättre på spets än milly och dino?
    Jag tycker Dino är väldigt bra på spets. Dom finaste spetsklänningarna, i hel spets, jag har sett har varit från Dino faktiskt. Du kan mejla alla tre och be att få bilder på deras spetstyger :) Men nej, det är nog inte någon större skillnad på kvalitén från dom olika företagen.
  • daniiel
    konijntje skrev 2013-03-21 19:01:40 följande:
    Tack! och om jag skulle vara intresserad av en klänning som inte är av helspets, men mer typ med spets på tyll, är de fortfarande bra då?
    Ja, alla är ungefär lika bra på spetsapplikationer :)
  • daniiel

    Vad roligt :) Det är alltid så spännande när man är i startgroparna för en klänningsbeställning!

    Knepigt att du inte kan ladda upp bilder. Pröva med bara en bild i ett inlägg utan någon text, läste någonstans tidigare att det kann funka.


Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill