• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    MoMo skrev 2013-04-13 17:03:46 följande:
    Åh, nu har jag fått bilder och klänningen är skickad. Nu väntar jag ivrigt på att få hem min Mori Lee liknande
    klänning.
    Vad kan jag tänkas behöva för underkjol till? Jag provade originalet med en underkjol med 3 ringar i
    men den hade inget släp. Jag skulle behöva en underkjol som inte ger så mycket vidd men som gör det
    enklare att gå.
    Klistrar in bilden för att få lite tips.
    Oj, vad fin klänning! Tummen upp för den :) Hoppas att den är minst lika fin i verkligheten och passar bra.

    Jag skulle nog nästan säga att den här underkjolen kan bli bra www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-8860-_p165640.html Den ger vidd, men inte jättemkt, och den har en ring längst ner vilket gör att klänningen blir lite enklare att gå i :)
  • daniiel
    MoMo skrev 2013-04-13 17:13:06 följande:
    Ja jag är väldigt nöjd med bilderna dock så kanske jag skulle valt en annan tätare spets men jag
    tror absolut att denna kommer bli toppen. Och jag hoppas verkligen att den kommer snabbt så jag
    får se om det blir akutbantning eller om jag kan fortsätta slappa!

    Verkligen ett bra tips på underkjolen- tack! Tänkte försöka hitta en sida där jag kan köpa
    näbbklänning, slips till brudgummen och en fluga till sonen.
    Hehe ja, det är alltid lätt att vara efterklok. Det blir ju lättare att göra en bedömning när du väl får hem den sen :) Och jag förstår verkligen att du vill ha den snabbt! hehe

    Aha, ja, men allt det kan du säkert hitta på LITB :) Dom har väldigt gott om slipsar, flugor och näbbklänningar.
  • daniiel
    SoonToBeBride2013 skrev 2013-04-15 22:19:55 följande:
    Tack för alla tips, du är en ängel! Tusen tack =) Tänkte köpa slöja, underkjol etc på samma gång, men snart blir det att beställa! Spännande att få vänta på ytterligare ett paket ;)
    Så lite så :) Hehe ja, jag kan fortfarande sakna känslan av att vänta på dom där paketen ;) Hoppas att du ska lyckas hitta allt och att det blir bra :)
  • daniiel
    Kago09 skrev 2013-04-17 20:40:00 följande:
    Hej :)

    Vilken fin klänning och vad roligt att du är nöjd! Har du inga bilder att visa? :D

    Klänningsmodellen ser ut att passa ihop med modellen på underkjolen, men det är alltid svårt att avgöra när man inte sett hur det ser ut. Vad är det som känns konstigt? Känns underkjolen för lång eller för kort? Känns den för vid eller som att det inte är tillräckligt med vidd? Något annat?

    Du kan säkert stryka underkjolen om du tycker att det behövs :)
  • daniiel
    Gina dc skrev 2013-04-18 09:14:44 följande:

    Någon som har koll på craibox.se? Good or bad? Kvalité?  Hittat denna finfina klänningen som jag vill men inte riktigt vågar beställa.. Help please!


    Har tyvärr aldrig hört talas om den sidan. Pröva googla på rescensioner och se vad du får fram. Om inte annat, så går ju bilderna att skicka in till tex Landy, Milly eller Dino :)
  • daniiel
    septembersol skrev 2013-04-20 21:02:10 följande:
    Hej! Jag funderar på klänningen i länken nedanför. Vad tror ni skulle vara en bra underkjol? Gärna från Jenjens, eftersom jag köper klänningen där. :) Tack!

    www.jjshouse.com/se/A-Linjeformat-Hjartformad...
    Vilken fin klänning :) Det är en väldigt klassisk, vanlig, A-linje, så alla underkjolar som är A-linje funkar till den klänningen. Tex www.jjshouse.com/se/A-Linjeformat-Golvlang-Underkjolar-Petticoats-Med-037005373-g5373 eller www.jjshouse.com/se/Underkjolar-Petticoats-037004074-g4074 Den första har bara en ring och den andra två ringar, så det beror ju på vad du föredrar. Den här underkjolen www.jjshouse.com/se/Nylon-Balklanning-Chapel-Tag-1-Niva-Golv-Langd-Slip-Style-Brollop-Underkjolar-037024157-g24157 om du vill ha en underkjol med släp.
  • daniiel
    Kaffegrus skrev 2013-04-20 22:31:06 följande:
    Hej,

    Det här handlar inte egentligen om en kinaklänning, men du kanske har svar ändå då det lika gärna skulle kunna komma upp under den rubriken. Hur mycket kan man sy in en klänning? Kan man sy in en klänning en hel storlek eller finns det någon bregänsning? 
    En storlek bör inte vara något problem, mer än så kan vara knepigare. Det beror ju dock på hur klänningen ser ut också, om det är broderier, applikationer och annat. För att få veta helt säkert, så ta den till en sömmerska. Men som sagt, en storlek brukar inte vara något problem :)
  • daniiel
    septembersol skrev 2013-04-21 11:04:36 följande:
    Tack så mycket! :) Tror du att den skulle passa till mig som är lite större i storleken? Eller lite fler storlekar större kanske man skulle säga. Jag läste på en sida att A-linje skulle vara bra för större tjejer, så det borde ju funka. Även att den är lite typ av draperad över magen borde ju göra sitt. Eller skulle jag se väldigt stor ut tro? :/
    Jag tror att klänningen kan passa bra. Det beror ju också lite på proportioner osv, inte bara vilken storlek man är. Har du varit och prövat någon klänning? Kikat på plus size-klänningar? Alltså hur dom ser ut på lite större brudar. Man kan ju få ett hum om hur olika modeller kan se ut på.

    Här är några sidor du kan kika på.
    www.morilee.com/bridals/julietta
    www.allurebridals.com/category/women
    www.davidsbridal.com/Browse_Bridal-Gowns-Shop-By-Size-Plus-Sizes
  • daniiel
    sandruu skrev 2013-04-21 19:57:38 följande:
    Hej! Skulle behöva lite hjälp. Vad tror du jag ska ha för underkjol till denna?www.dinobridal.com/discount-store-201 2-delicate-strapless-wrinkle-sash-sweep-length-wed ding-dress-bgwd026-p-1286.html
    Hej :) Fin klänning! En enkel A-linje med en eller två ringar, alternativt en underkjol med släp om du vill ha det och ska ha släp på klänningen. Det är ju inte en så vid kjol, så mer än två ringar är inte nödvändigt.

    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoat--8836-_p67705.html
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-8860-_p165640.html
    www.lightinthebox.com/Nylon-Floor-length-Wedding-Petticoats--WAP009-_p51951.html
    www.lightinthebox.com/Nylon-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-8823-_p165643.html
    www.lightinthebox.com/polyester-a-line-chapel-train-full-length-wedding-slip-style-petticoat_p406013.html
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoat--2000-_p67706.html
  • daniiel
    venne skrev 2013-05-01 21:57:15 följande:
    Hej! Funderar på den här från millybridal.com 
    www.millybridal.com/a-line-v-neck-white-appli...

    Tror ni en sdan ser bra ut när den görs via dem? Tänker en del på den där brochen. sen tänkte jag ha snörning där bak för passformens skull, brukar det bli bra när man ändrar en design så? Jag har skrivit till dem men inte fått svar. Vd för sorts underkjol ska man ha till och var köper man den?

    Dessutom undrar jag om måtten, för det står att jag ska fylla i "hollow to hem", men inte hollow to floor. Blir inte det fel på en lång klänning?  

    Fattar inte var jag fyller i gällande ändringarna i själva beställningen heller. Förlåt för mina tusen frågor *haha* 
    Milly brukar vanligtvis vara bra, men jag tycker ändå att du ska mejla bilder på klänningen till Landy och se vad dom skulle ta för att sy upp den. Tyvärr har Milly haft en del problem senaste tiden. Dom svarar bland annat inte på mejl alltid, förseningar på klänningar och dom "tappar bort" klänningar i frakten. Därav tipset om att vända sig till Landy också. Originalet är ju en Rosa Clara (Two by Rosa Clara Canada Style 111 om jag inte har helt fel).

    Det ska nog inte vara några problem med att få den med snörning och det kommer förmodligen att se bra ut :) Och när det gäller underkjol, så beror det ju lite på vilken vidd du vill ha på kjolen och ifall du vill ha en med ringar eller utan ringar. Här nedan är några underkjolar som jag tror skulle kunna funka till klänningen.
    www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoat--8836-_p67705.html
    www.lightinthebox.com/gorgeous-nylon-medium-fullness-slip-floor-length-women-wedding-petticoats_p384023.html
    www.lightinthebox.com/stain-taffeta-with-lace-a-line-3-tiers-full-length-slip-style-wedding-petticoat_p427988.html

    Och ja, det är "hollow to floor"-måttet du ska ta för att få rätt längd på klänningen om du ska ha en golvlång klänning. Då blir ju "hem" samma mått som "floor" så att säga.

    Var man exakt fyller i ändringar vet jag inte, någon annan vet säkert dock. Det brukar vara någon sida in i beställningen. Jag brukar dessutom skriva ner ordernumret och ändringarna i ett mejl, bara för att dubbelkolla och få det bekräftat att dom förstått ändringarna.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill