• goli

  Orientaliskt bröllop

  kitkät skrev 2012-11-10 02:18:08 följande:
  Jag tycker absolut att du kan mejla honom. Varför inte? Om han inte svarar när ni ringer, så kanske han är lättare att få tag i via mejl. 

  Vi ska faktiskt också till Oscars fotoateljé och titta, det får bli någongång runt jul då vi ska till Sthlm. Haha, tänkt om vi skulle komma dit samtidigt... Glad 

  Just nu står vi återigen stilla i planeringen. Jag håller er uppdaterade när det rör på sig igen! Jag vill ju ha cupcakestårta istället för klassisk bröllopstårta, så jag fick i uppdrag av Panorama att leta upp inspirationsbilder av hur jag vill att tårtan ska se ut och mejla till dom. 
  Hahaha! Jag lovar att om jag åker dit vid jul och ser andra personer där kommer jag gå runt o ropa: "Kitkät?" tills någon svarar...

  Mmmm, cupcakes... Tungan ute Har ni funderat på vilka smaker ni vill ha? Vi ska ha en klassisk bröllopstårta men när det gäller att välja typ... ja, låt oss bara säga att det blir väldigt väldigt svårt att begränsa sig! Har du hittat några inspirationsbilder då? Har du kollat in Chokladhuset?
  www.chokladhuset.com/gallery_48.html
 • goli
  kitkät skrev 2012-11-11 23:47:15 följande:
  Haha... Ja, snälla kan inte du göra det? 

  Ikväll har jag suttit och gogglat på makeup-artist. Nu tror jag att jag hittat en som jag skulle kunna tänka mig att anlita! Hon heter Ulrika (www.thegedinstudio.se). Hon håller till i Stockholm och gör både makeup och håruppsättningar! Ett extra plus i kanten är att hon kan komma hem till en om man vill! Jag gogglade lite på hennes namn och såg att fler på BT har rekommenderat henne i olika trådar, så det verkar lovande. Jag har mejlat henne, så vi får se! Så det är ett litet tips till dig. Hon var inte så speciellt dyr heller tycker jag.

  Vi har även suttit och gogglat på olika DJ:s och har hittat några, så vi har mejlat runt lite, får se om vi hittar någon bra! Han som jag mejlade till sist har fortfarande inte svarat... konstigt nog.

  Snart är det dags för brudklänningsjakt också! Jag älskar det här med att planera bröllop. Jag önskar jag kunde gifta mig fler gånger, men med samma man då. Haha, bara för att få planera! 

   
  Hahaha! Visst är det roligt men jag vet inte om jag vågar gå så långt och säga att jag vill uppleva allt detta igen... Då tänker jag framförallt på stressen. Kanske om man kan få allt i ett o samma paket och det enda man behöver göra är att peka på en bild o säga att så där vill jag ha det. Skrattande Fast det vore faktiskt kul om man om flera år kunde förnya sina äktenskapslöften och sitta och planera lite sånt igen. Då blir det ju mycket mer avslappnat, man kan ha en lite mindre fest och en enklare klänning oxå, haha.

  Ja, jag känner igen hennes namn, har oxå kollat in hennes hemsida tidigare. Hon verkar vara riktigt duktig. Jag tänkte gå in på make-up store hemma i Sollentuna under jullovet och kolla lite med dem ang priser mm eftersom frisörsalongen jag tänkt mig ligger precis bredvid. Tänkte att det vore smidigast. Men om de är dyra så får jag nog kolla runt lite mer.

  Hur går det med dj:n? har ni hittat någon bra än?
 • goli
  Pagnie skrev 2012-11-12 14:33:16 följande:
  nu har jag varit så där dålig på att skriva igen. förlåt för det flickor. har haft en del att göra. känns som att man inte har något liv ibland faktiskt. men ja det blir nog bra. Känns som att allt kommer lugna ner sig efter bröllopet. nu går allt i 200 %. ;) men lite roligt är det ju.

  i helgen ska vi åka och fixa kläder till min sambo. eller i alla fall kolla på dom. Plus att vi ska fixa min underkjol ochs slöja. så nu händer det något i alla fall.
  måste bestämma hur jag ska göra med sofre aghden också. en som vi pratat med hade prel bokat men nu vill någon annan ha datumet så vi MÅSTE bestämma oss idag. gah! måste prata med min blivande om detta. Vet inte alls hur vi ska göra. måste nog kolla runt lite. allt händer på en gång tror jag allt.
  Hur går det med allt nu då?
  Åh, vad kul! Har ni bestämt hur sambons kläder ska se ut? Frack, smoking? Min fästman vill inte börja än, han vill gå ner några kilo först innan han ens kan tänka sig att prova kläder. Men det e nog lugnt, det e antagligen inte lika jobbigt för killarna att hitta kläder än det är för oss tjejer att hitta brudklänning, haha!

  Hur gick det med sofreh aghden då? Vem bestämde ni er för till sist? Är ni nöjda med valet?

  Ganska roligt, satt o läste ditt inlägg o min fästman satt bredvid och surfade på sin dator. Så säger han bara helt plötsligt: Jaså, är Paige tillbaka (menade dig, Pagnie)? Det var längesen! Hahaha, jag blev ganska paff! Visar sig att han har surfat lite på BT eftersom han känt sig utanför. Skrattande Han tror att jag planerar mer med er än med honom, hahaha! Som tur var hade han inte hittat till den här tråden, har sagt till honom oxå att han inte får gå in här pga att jag lagt upp bild på min brudklänning, som han inte får se, och pga allt tjejsnack.

  Annars håller vi fortfarande på med att kolla bilar och fotografer, får se vad vi hittar. Just nu är inbjudningskorten färdiga med lite stavfel, tyvärr, men det går att fixa med lite tippex. Försöker att inte vara någon bridezilla och ta det med ro... Glad
 • goli

  Hahaha, nej det e inte möjligt! Inte för mig iaf! Flippade lite på fästmannen igår för en oskyldig kommentar han fällde och har lashed out på min stackars mamma ett antal ggr. Fast måste ändå säga att jag blir lite provocerad ibland, till mitt försvar! Men det e ingen ursäkt! Måste bara tänka på att bara för att det känns jättejobbigt i ena stunden så kan det ändå ändras i nästa o ha lite perspektiv på saker o ting.

  Vet ni, har jättesvårt för att hålla reda på vad allt heter, vet t ex vad frack och smoking är, men vad heter det när man har typ en kostym men med väst och kravatt till? För det har min fästman bestämt sig för att ha och det är bra motivation för honom att gå ner i vikt! Och jag vill inte ha ngn ölmage så jag hänger på honom när det gäller diet o träning!

  Pagnie, även om den andra är dyrare så kanske hon är bättre ändå? Är det Shabnam du menar från sofrehaghd.com? För vi bestämde oss för henne till slut. Mamma o blivande svärmor ska träffa henne i december och välja ut vad vi ska ha, det har vi överlåtit till dem. Inte så lätt för ett kontrollfreak som mig! Skrattande

  Kitkät, var så roligt att jag var tvungen att visa min fästman ditt inlägg. Han skrattade gott o lovar att hålla sig borta från den här tråden, haha! Ja, håller med om att fästmannens klädsel ska skilja sig från restens. Vi funderar t o m på att ha ett speciellt färgtema för syskonen så att de också står ut från resten. Känns extra roligt eftersom vi ändå inte kommer ha brudtärnor eller bestmans. Måste bara övertyga dem om det oxå!!! Glad Tror att han vill köpa sina kläder, kan ju alltid använda kostym-delen till andra tillfällen, precis som du oxå säger, Pagnie!

 • goli
  kitkät skrev 2012-11-14 23:36:31 följande:
  Haha... Ni verkar vara ett riktigt skönt par, goli!  

  Det jag tror att du menar är jaquette eller frackcoat. Sök på google. 
  Jag gillar er idé om att ha ett färgtema för syskonens klädsel, speciellt med tanke på att ni inte ska ha något brudfölje. Ska ni ha något färgtema i övrigt? Jag har för mig att du tidigare sagt att ni inte tänker ha något färgtema.

  Har ni hittat någon bil än, föresten?  
  Hahaha! Ooooh, om du bara visste! vi är ett freaky missfoster par, jag lovar! Vi har våra quirks, ett exempel: typ sitter o spelar yatzy varje gång vi käkar frukost, lunch o middag o av ngn konstig anledning så börjar vi snacka engelska med sydstatsdialekt...??? Vem gör sånt, hahaha? Fattas bara att vi tar med oss yatzyn när vi käkar ute oxå... Ok, tror jag har skämt ut oss tillräckligt nu... Skrattande vidare till nästa ämne nu!

  Vi har inte kommit så långt egentligen men vi har inte tänkt oss ngt färgtema så. Tänkte bara det där med syskonen och att min brudbukett ska matcha fästmannens kläder. Annars fick vi frågan vilken färg vi vill ha på våra spotlights i festlokalen. Finns blått, lila, rosa, gult och aprikos. Jag fastnade mer för aprikos, för det e precis lagom med färg o lite så där mellow. Sen tänkte jag att det kanske funkar bäst med den färgen för fotografering och filmning också.

  Känns som att google e mitt andra hem nuförtiden, hahaha! Får kolla upp det också!

  När det gäller bil så känns det som att allt e så fruktansvärt dyrt! Som det ser ut nu kommer film o fotografering kosta riktigt mycket så vi tänkte att om vi hyr en bil, typ en merca eller cab eller ngt annat snyggt för en hel dag från en vanlig biluthyrningsfirma och kanske ber en av brorsans kompisar att köra oss. Som tack får han komma på bröllopet och får betalt också. I vilket fall som helst blir det mkt billigare så. Vi har ju som sagt inga brudtärnor eller bestmans som kan sitta med oss i bilen så den behöver inte vara stor, så länge den är snygg!

  Hur går det själv med jakten på dj?
 • goli

  Hahaha! Vi verkar ha samma smak där! Låter jättefint med de färgerna ni har valt. När ni väl har haft era bröllop vore det jättekul om ni kunde lägga upp bilder från era fester på den här tråden. Om ni vill! Det kommer jag att göra, känns som en bra avslutning på allt, eller?

  Nej vi kommer behöva bilen i ca 5 timmar eftersom vi ska åka runt mellan olika ställen o sen behöver vi bilen igen efter festen för att ta oss till hotellet och de bilfirmor vi har pratat med har lite olika regler när det gäller sånt, om man t ex behöver betala för den tiden man inte använder bilen osv. De priser vi har fått har varit i princip samma, ca 1500 kr i timmen, vissa med och andra utan milersättning. Vissa tar betalt för transport till och från garaget andra börjar räkna från och med då de kommer fram till upphämtningsplatsen.

  Hoppas det går bra med dj-letandet! Håller tummarna!

  Danny, som han på Santa Maria heter, har faktiskt inte sagt ngt om det. Det är mer vi som e på och jag tror inte han gillar det. Jag har honom på fb och skickade ett meddelande om fotograf och filmare för ganska länge sedan och han har inte svarat än. Men den 15e december ska min mamma och min blivande svärmor åka till lokalen och titta hur det ser ut innan ett bröllop (min svärmor har inte sett lokalen än) och provsmaka den persiska maten. Jag tänkte påminna honom om det typ en vecka innan det och då ska jag fråga honom när han har tänkt träffa oss och planera mer detaljerat. Antar att han oxå kommer säga typ en månad innan. Ja, jag håller med dig, vill inte heller vänta så länge! Men kan du inte be dem på panorama om att få komma tidigare så?

 • goli

  Måste bara säga en sak innan jag fortsätter och det är FÖRLÅT, PAGNIE! Hahaha, nu kommer hon logga in på BT o den här tråden o ha en massa att ta igen... igen! I just can't help myself! Skrattande Måste skriva av mig!

  Ja, jag tror faktiskt att han försöker make a point dvs ignorera så att vi inte ska kunna kontakta honom närsomhelst och ta upp mer av hans tid än nödvändigt. Men om han tycker så så hade han inte behövt säga att han finns på fb och att vi kan adda honom. Anyways, ska försöka kolla upp så många fotografer som möjligt och när fästmannen kommer upp till Sthlm nästa gång ska vi besöka en del ateljéer.

  Wow, hon låter verkligen prisvärd! Vad gulligt av dig att fixa sånt för dina tärnor och din mamma också. Du får berätta mer sen när du har haft konsultation med henne. Läste oxå om henne här, folk verkar vara nöjda med henne!

  Oj, du har verkligen en massa idéer, kul! Och bra är dem oxå. Låter jättemysigt med lyktor utanför, perfekt hösttema! Och jag håller med om att det blir smidigare med fat på varje bord, så kommer vi att också ha. Vet du, såg en grej i filmen Melancholia som jag fastnade för, tror bara tyvärr inte att det kommer vara möjligt eftersom vår lokal ligger i ett tätbebyggt område. Hade det varit på en herrgård eller slott på en stor äng hade det nog varit perfekt. Men hade hemskt gärna under kvällens gång kommit ut med gästerna och tänt kinesiska ljuslanternor, eller khom loy som de kallas, såna som man släpper upp i luften. Tror det används för att skicka sina lyckönskningar men tänkte att det samtidigt vore en stund för att minnas de nära och kära som har gått bort och som man vill hedra, min farmor t ex. Vet inte om det är så praktiskt men hade gärna velat ha något sånt.

  Ja, det kommer vara jättekonstigt att inte kolla BT varje dag efter detta. Tänker på hur van jag har blivit nu o vi kommer ändå hålla på ett bra tag till så... Kommer bli tufft! Men Kitkät, du ska ju ha och planera flera bröllop med samme kille så du behöver väl inte oroa dig?Flört

 • goli
  kitkät skrev 2012-11-15 23:26:52 följande:
  Hahahaha, ja jag ska planera flera bröllop med min blivande, vi ska gifta oss en gång per år eftersom jag tycker det är SÅ kul att planera. Men det blir ju inte samma sak om inte du och Pagnie kan hänga med på BT och planera med mig.

  Ja, jag har massor med idéer! Får se hur många av dom jag kan förverkliga! 
  Vad gäller Khom loy som du skriver om, så tycker jag absolut att ni kan ha det även om ni kommer vara i ett tätbebyggt område! Ni kan kanske ta det efter tårtan. Jag tycker det är ett fint och mysigt moment! 

  Men goli, vad ingår i ert paket hos Santa Maria om varken fotograf eller bil ingår? Vad fick ni betala för kuvertpris per person om man får fråga? 

   
  Hahaha, vet din blivande förresten om vad du planerar? Ojojoj... skulle vilja höra hans inlägg om saken! Skrattande

  Ja, det e ju det som e nackdelen med Santa Maria, att det iinte finns ngt paket utan att allt beräknas separat. Första gången vi träffade honom sa han att det är en lokalhyra på 25 000 kr varav 15 000 som vi måste betala. Andra gången vi träffade honom så nämnde han inte ens det utan jag tog upp det, vilket var lite awkward för varför skulle han glömma det? Han kanske försökte ta mer betalt första gången? Men i slutändan så räknade han bort en del av totalsumman så vi fick en del rabatt vilket uppskattades!

  Men helt ärligt så minns jag inte exakt vad allt kostade men jag tror det slutade på ca 750 kr per skalle utan dj, blommor o lokalhyra. Då har vi valt till lite extra-grejer som t ex välkomstdrink, snittar, öppen bar (200 kr per skalle) och nötter till. I de 750 kronorna ingår även stor buffé (20 olika rätter), tårta, fruktfat, kakfat mm. Så det blev ju en del. Men vi kände verkligen att lokalen är helt underbar plus att Danny är jävligt duktig och otroligt petig med vad han gör. Allt ska vara perfekt från bordsplacering till hur hans personal ser ut och luktar. Sen får vi även en i personalen som kommer stå nära oss hela kvällen och är vår "tjänare" i princip. Alltifrån till att hämta dricka till att assistera bruden till toaletten. Skrattande Så även om jag kan låta lite grinig och klaga så har jag fortfarande inte ångrat valet av lokal och festfixare. Och jag är säker på att han kommer göra sitt bästa eftrsom hans rykte ändå står på spel och han vill vara bäst i branschen. Så jag håller tummarna!
 • goli

  Pagnie, välkommen tillbaka! Du med dina milslånga inlägg alttså... suck... Flört jaja, får väl lägga ner en del av min värdefulla tid som läkarstudent på att läsa det. Och vet du, det här är första året som det är såååå chill att vi inte har ngt att göra, hahaha! Om jag vetat det hade jag sökt till läkarutbildningen för länge sedan! Fast om en månad har vi vår första tenta och det är i onkologi. Inte det mest uppiggande ämnet men kommer vara en expert inom ämnet cancer i ca 2 dagar, dagen före tentan samt tentadagen och efter det kommer jag glömma allt. True story! Så om ni har funderingar om något passa på att fråga mig då! Skrattande

  Hahaha! En sked socker? Skulle gissa på att någon stackare hade lågt blodsocker men man vet ju aldrig o nu e jag nyfiken så det får du gärna berätta mer om! Vad duktig du är som pallar med sån stress! Och jag vet att det inte är bra i längden men jag föredrar faktiskt såna dagar framför att bara sitta o inte göra något. Tiden går så långsamt då. Fast ibland är det ju skönt självklart. Men som du sa tidigare, så länge man inte tar med sig arbetet hem så funkar det!

  ja, min blivande försökte också övertyga mig om att hyra en klänning. Jag blev mållös där ett tag, visste inte alls vad jag skulle svara eftersom det var helt uteslutet. Roligt att tjejer o killar kan tänka SÅ olika ibland! På tal om underkjol, har du provat med din klänning så du vet vilken du ska ha? Jag har lite problem med underkjol och antal ringar o sånt fortfarande. Har fått lite tips men har för mig att underkjolen som jag provade med min klänning för länge sedan var annorlunda än det jag fått tips om!

  Låter som en jättefin kombination med blått, silver och vitt! Ojojoj, nu känner jag mig verkligen efter, har ju inte alls kommit så långt... Och vad gulligt med armbanden, såna presenter är verkligen ett minne för livet! Dina tärnor kan också skatta sig lyckliga!

  Och sist men inte sist: STORT STORT GRATTIS TILL DIN SYSTERDOTTER! Vad roligt! Nu kan du låna henne och öva lite, hahaha!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop