• goli

  Orientaliskt bröllop

  Åh! Riktigt vackra buketter! Mina favoriter är nummer 1 och 4. Jätte jättevackra!

  Just det, det var billigare att ha det på en fredag för er. Skönt att det löste sig till slut med kyrkan och allt!

  Vet du, spriten är väldigt billig här i Polen också. Har ni jämfört med Tyskland? Vi planerade först att ta med oss sprit härifrån men då skulle han ändå ta betalt 50 per skalle sa han pga att det ändå blir hans personal som ska duka fram o srvera o sånt så då tänkte vi att äh va fan. man gifter sig bara en gång. så då kör vi på öppen bar.

  Hahaha, känner igen det där! Har oxå otroligt stort behov av att kontrollera det mesta. Ett exempel, jag har bara provat min brudklänning (den färdiga kopian) en gång så nu har jag typ glömt hur den ser ut och jag börjar få second thoughts om klänningen eftersom originalet är så otroligt vacker och jag blev så kär i den. Men nu har jag återkommande mardrömmar om att min klänning inte duger, att min mamma råkar göra sönder den medan hon syr på fler kristaller och att fotografen som ska fota oss säger att den helt enkelt är ful och att den borde slängas! Japp, där har ni det, tjejer, svart på vitt. Jag är officiellt STÖRD!

 • goli

  Kitkät, kan inte du själv ta kontakt med konditoriet som de samarbetar med? Och be dem om att få komma och provsmaka? Jag tänker att det borde väl vara lättare för dem att baka några cupcakes för provsmakning än en klassisk bröllopstårta! Och då kan du ju alltid komma med förslag och ändringar och sånt? Tycker det e lite synd att det ska vara så problematiskt med provsmakning av tårtor samt mat på orientaliska ställen. Min kompis gifte sig för ett år sedan och hade sitt bröllop på en herrgård. De fick välja ut olika menyer och provsmaka allt. När jag nämnde provsmakning på både Olles Krog och Santa Maria fick jag ett big no no. Jag förstår ju självklart att det inte blir samma smak när man gör stora mängder jämfört med små men jag bad dem att bara lägga undan lite från ett bröllop så kunde jag komma dagen efter och provsmaka. Men det gick inte heller. Han på olles krog sa att jga var den första någonsin som bett om att få göra det vilket jag har lite svårt att tro. Både han och Danny sa att vi skulle komma under ett bröllop så plockar de lite mat åt oss som vi kan prova.

  Tycker allmänt det e lite pinsamt att göra det. Jag menar, jag vet inte hur jag skulle känt om några främlingar dök upp på vårt bröllop för att provsmaka maten, mitt i festen och allt! Men samtidigt så är förutom lokalen, maten det viktigaste av allt för oss, så min mamma och svärmor ska till Santa Maria i december under ett bröllop och testa maten. Så pass viktigt är det att min svärmor ska åka hela vägen från Lund för att göra detta. Tycker iaf att de här festlokalerna borde ha en bättre metod för det. Det är väl ändå vår rättighet att få veta vad exakt det är vi beställer och betalar för?

  Tack, Kitkät! vad gulligt av dig! Kändes faktikst mycket bättre efter att ha läst ditt inlägg plus att du fick mig att skratta riktigt mycket. Nej hoppas verkligen inte att min fästman byter ut mig! Hahaha!

 • goli

  Pagnie, tråkigt att höra om din vän och nej jag kan verkligen inte förstå hur de tänkte där! Vilka idioter! speciellt med livmoderhalscancer också som det ändå finns så bra metoder att upptäcka med. Stadie 4!!! Va? Vilka kvacksalvare! Helt jävla sjukt! Säga vad man vill om Polen och andra länder med sämre ekonomi och sånt men här tar de verkligen seriöst på cancer och de är otroligt duktiga på att behandla det radikalt. Fy fan vad hemskt! Nästan så jag vill stämma de jävlarna för vad de gjorde mot din vän!

  Hicka? Ja, det hade jag aldrig kunnat gissa på! Hjälpte det då? Och hur länge hade stackarn haft hicka? Kom han/hon in på akuten för det? Förstår att det är tufft och mycket att göra men du har nog fantastiskt mycket kunskaper om det mesta eftersom du är på akuten och får ta hand så många olika patienter. Det är just det som lockar mig till att bli akutläkare. Har jag turen att hamna med en sån erfaren sjuksyrra som dig så är jag all set! Skrattande

  Är verkligen avis på dig! Det är ju bara 5 månader kvar tills ni kan börja skaffa barn! Det e riktigt snart det! Åh vad kul! Håller tummarna för att det ska gå första gången, hahaha! Du får hålla oss uppdaterade!

  Min kompis som jag berättade om som gifte sig för lite mer än ett år sen, tror att hon o hennes man har försökt sen dess men det har inte riktigt hänt något. Eller om det har men att hon har fått missfall, vet inte riktigt. Jag frågade henne för ett tag sedan, inte om de försöker utan tänkte bara fråga om de har funderat på att skaffa barn men fick värsta utskällningen om att hon var så trött på att alla ställde såna frågor och tjatade om det hela tiden. Och det var första gången som jag frågade henne om det. Blev verkligen jätteledsen. Sen har det gått ett tag och jag har inte sagt något om det till henne förrän nyligen när jag tog upp det. Berättade att jag blev ledsen över hur hon behandlade mig osv och fick samma iskalla attityd tillbaka. Hon skrev att hon inte ville prata om det via mail (ganska dyrt att ringa från polen till sverige så vi mailar och messar varandra) och att om något hände så skulle hon låta mig veta. Men tills dess ska jag fokusera på mitt eget. ??? Kan säga att vi har känt varandra länge och jag har aldrig blivit behandlad så av henne. Hon brukar tvärtom vara öppen om allt och kunna prata om allt men förstår inte varför hon beter sig så. Jag förstår ju att det är jättetufft att inte bli gravid trots att man försöker men jag vet ju inte ens om det är dettta det handlar om. Har en annan vän som har försökt och blev gravid men fick sedan missfal i vecka 7 men hon berättade om det och har varit hur gullig och öppen som helst. Anyways, är lite nere över detta nu och hoppas att jag själv inte kommer bli så där om det inte skulle gå bra för mig och min fästman. Rynkar på näsan

 • goli

  Tråkigt att jag kommer att missa bröllopsmässan! Hade gärna gått även om bara för att få träffa er!!!! Skrattande

 • goli

  Hahaha, vad söt du är! Får sån otrolig confidence-boost av er, tjejer! Me likey! Skrattande Tack!

  Skönt att det gick bra för din syster! Vilket tålamod ni måste ha haft som väntat så länge och gått igenom så mycket. Starkt gjort!

  Ja, låter konstigt att de inte skulle ha upptäckt det tidigare, livmoderhalscancer får man ju (oftast) symtom av, annat om det hade varit äggstockarna. Och har det gått så långt som till fjärde stadiet så brukar man oftast inte operera utan ge palliativ vård, kan inte fatta hur de lät det gå så långt! Sånt som gör att folk har så dåligt förtroende för läkare, har full förståelse för det!

  Tyvärr har inte Sverige så stränga regler när det gäller felbehandlingar osv utan man får väl varningar. Och det påverkar inte läkarna särskilt mycket! Vet t ex om en läkare som utöver sitt arbete på vårdcentralen utförde omskärelser på unfa pojkar HEMMA hos sig under en viss tid. Ni kan ju tänka er hur jävla sterilt och hygieniskt det måste ha varit. Små barn som fick infektioner osv, sånt som lätt kan leda till dödsfall. Visst, det var ju föräldrarnas ansvar oxå men det är inte alla som förstår hur sånt fungerar och de var väl bara godtrogna och litade på läkaren som sa att det inte var farligt. Enda straffet han fick var att han blev avskedad på den vårdcentralen och kort därefter började han arbeta på en annan vårdcentral. Nice...

  Hahaha! Jag har bestämt att vi ska bli gravida på första försöket så att våra familjer kan få det som julklapp nästa år! Funderar redan på roliga sätt att berätta för dem, t ex skriva ut en ultraljudsbild och slå in det som present eller något!

 • goli
  Pagnie skrev 2012-11-17 10:50:41 följande:
  mycket konstigt goli för vi fick provsmaka på olles krog. nu hade inte vi möjlighet att åka och göra det men svärmor och hennes tre kompisar åkte dit och provsmakade och det blev godkänt från dem. tydligen var det jätte gott och dom kan ju mer om persisk mat än jag kan så det var väl bra.
  ja visst är det? har för mig att du har nämnt något om provsmakning innan. Men vad skönt att det blev godkänt! Speciellt iranier brukar vara mycket kräsna när det gäller mat, kan inte tänka mig hur det skulle vara om maten på vårt bröllop skulle vara dåligt. Har haft erfarenhet av dålig mat på bröllop innan och tyvärr är det det enda folk snackar om efteråt!
 • goli

  Kitkät, har du koll på hur mycket spriten kostar i Tyskland? Om du vill kan jag ta reda på spritpriser här, de säljs ju i vanliga mataffärer och vi handlar typ varje vecka så det är inga problem för mig om du vill!

 • goli

  Tycker absolut att ni ska be om provsmakning på Panorama! Om det är ngt ni är missnöjda med så finns det alltid tid för förbättringar.

  Vet inte om jag skrev detta tidigare, men en bekant till oss hade sitt bröllop på prince palace i stockholm och jag har själv varit där på bröllop för jättemånga år sedan. Och det enda jag minns av den festen, förutom att det var en jättevacker lokal, var att maten var riktigt riktigt dålig. Allt var så torrt och det var upplagt konstigt. Det skulle föreställa persisk mat men det kändes mer som att en icke-iranierhade försökt imitera persisk matlagning. Så ja, som sagt, det minnet bär jag med mig än idag. Iallafall, vår bekant bad aldrig om provsmakning utan gick på ett annat bröllop i samma lokal före sitt eget och fick då smaka på maten. Så han pratade med kocken, som faktiskt var iranier (!) och bad om lite menyförändringar och mer konkret kritik på matlagningen. Men det slutade med att det inte alls blev gott och det är de fortfarande ledsna över idag. Sen betalade han en massa extra också för annat som han ville ha men allt gick snett. T ex så bad de om glass till efterrätt och istället för att lägga upp glassen i fina skålar och sånt så såg det ut som att de bara hade köpt big pack-glass och hällt över det i en stor skål. Sen fick folk köa för att hämta glass och kan gissa att gästerna fick milkshake istället!

  Ja, jag har sagt det till henne. Jag har t o m sagt att hon inte behöver prata om det med mig, utan det jag försökte ta upp med henne var hennes attityd gentemot mig och sen skrev jag att hon alltid kan prata med mig om vad som helst och att jag alltid ska stötta henne no matter what. Sen fick jag typ samma svar tillbaka, lite nedlåtande. Men då blev jag arg och sa ifrån och hon bad om ursäkt. Men nu är det bara konstigt, det var ju inte så att jag ville ha en ursäkt av henne, tycker bara inte om att bli behandlad så. Jag har aldrig och skulle aldrig bete mig så mot henne, så nu vet jag inte ens vad jag ska säga till henne mer. Får väl ringa henne när jag kommer hem till julen.

  Nu till roligare ämnen, när det gäller bröllopsnatten så hade vi tänkt ta in på hotell. Har aldrig bott på hotell innan så det ser jag fram emot. Plus att vi kommer ha så många gäster som kan behöva lite platser så det blir nog bäst för alla. Får vi AT i en annan stad så kommer vi ju inte ha en plats för oss själva och det tycker jag är jätteviktigt, måste fira bröllopsnatten själva ju... Skrattande Men vi har inte hittat ngt hotell än. Några tips? Hur ska ni själva göra?

 • goli
  Pagnie skrev 2012-11-17 20:00:13 följande:
  ja jag tycker det är mycket konsigt men det är ju inte så mkt jag kan göra nu. ja jag vet, dom borde bli av med legitimationen tycker jag helt klart. jävla idioter det finns.

  Ja men precis. Vi ska ge svärmor en fotoram med en lapp i där det står "bild levereras den x/x-14". Om vi inte hunnit vara på ul då för i sådana fall sätter vi in en sådan bild och skriver vi syns den.....ja du fattar ;)
  Ska bli såååå roligt.
  usch fan vad jag har ont i magen idag. inte okej. goli några bra huskurer på g? eller skriver du ut något åt mig? ;)
  Min ena vovve började för övrigt spy maskar här på kvällskvisten. fan va mysigt det var. NOT! Bara att avmaska nu då.
  Aj då, inte kul med magont! Ja du, enda huskuren jag tror på, förutom te med honung o lime, är plommon! Plommon, plommon och åter plommon mot förstoppning, funkar bra för mig. Därmed inte sagt att det är förstoppning du har! Skrattande Bukar du ha ont i magen? Stress, dåliga matvanor/tider, laktosintolerant? Usch, förlåt! En ovana att poke men så fort ngn säger ngt medicinskt så e jag där med mina miljoner frågor. Förlåt för det och hoppas det känns bättre nu! Själv hade jag magbesvär från det att jag var 10 år till ung 17 och blev inlagd på sjukhus såååå många gånger. Till slut skickade de en psykolog till mig för de hittade inget fel, trodde det var psykiskt. Det var ingen som trodde mig förutom mina föräldrar, snyft. Efter 7 år, som sagt, var det någon som skickade mig till en magtarmspecialist och direkt när han hörde mina symtom sa han att jag var laktosintolerant. På den tiden var det ganska okänt. Men efter en laktosfri diet blev jag bra!

  Säg till annars om det inte blir bättre så skriver jag ut lite morfin till dig, tjejen! Det löser allt! Skrattande
 • goli

  Wow ni har kommit långt i era hotellplaner! Jag sitter fortfarande o kollar bilder och sånt. Har ni bokat redan? Och Pagnie, jösses vilket hotell! Ser verkligen nice ut, ska kolla in lite bilder sen. Hade ni tänkt hyra rum högst upp, eller? Skrattande Själv e jag höjdrädd som fan, skulle aldrig våga! Skulle nog ligga vaken på bröllopsnatten och oroa mig för jordbävningar o att byggnaden ska rasa samman. Hopas inte du e höjdrädd, Pagnie och sorry om jag skrämmer dig!

  Kitkät, har du läst några recensioner om pensionatet då? Håller med er båda, är inte heller mycket för den lantliga stilen. Men är det bra service och vad erbjuder de för paket? Och kommer ni vara där lite längre dagen efter? För då kan det ju vara jättemysigt med promenader vid sjön i höstvädret. Men om ni planerar att stanna i sängen, hrm, så kanske det gör detsamma! Flört

  Vet ni, nu har vi skrivit så mycket inlägg att jag har glömt allt det vi har skrivit i början, t ex var ni bor. Nu när ni talar om Örebro så vill jag bara flika in att vi har sökt underläkarvik där och det är en av platserna där vi hoppas på att få AT! Men Pagnie, vart är det ni bor nu? Var det Strängnäs? Ni får förlåta, har minne som en guldfisk.

  Diggar oxå Chili! Mina föräldrar introducerade mig för den butiken och jag e helt såld! Älskar att gå runt i möbelaffärer och drömma om allt jag o min fästman ska köpa till vår lägenhet!

  Jag tänkte oxå som du gör, Kitkät, ang att inte flytta ihop före bröllopet. Men rummet jag bor i just nu hade jag inte råd att bo i själv så jag var tvungen att be om en rumskompis efter att min första rumskompis flyttade ut. Anyways har varit något av en katastrof i båda fallen. Och till slut så pratade jag o fästmannen ihop oss o bestämde att vi skulle flytta ihop men först efter att mina föräldrar föreslagit det. -vi är också lite gammaldags av oss. Än så länge har det gått jättebra men jag räknar inte det som att vi har flyttat ihop. Vi har inte köpt några möbler ihop än utan rummet e möblerat från början. Plus att vi delar kök, toa och dusch med 15 andra. Så ja, jag ser oxå fram emot vår första lägenhet! Ska bli så kul!!!!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop