• goli

  Orientaliskt bröllop

  Åh, så ni fick lägenheten? Vad kul, stort stort grattis!!!! Då e väl hundarna lyriska oxå? Skrattande hahaha!

  Ja, har väl inget annat val än att vänta. Sa det till fästmannen, att varför planerade vi inte att ha bröllopet till julen istället? Hade ju också funkat bra! Men då hade mammaledigheten krockat med AT-tjänsten, vill gärna påbörja den så man har en fast inkomst!

 • goli
  Pagnie skrev 2012-11-03 19:39:18 följande:
  jo men håller verkligen med dig. känns som att 5 månader är en hel livstid nu innan vi kör igång. Usch det är så jobbigt. men nu ska vi flytta i januari så då händer det ju något i alla fall och så kommer nog tiden gå snabbt sen hoppas jag. men ja körkort låter som en bra idé. jag känner hur jag bara blir mer och mer irriterad för varje dag som går just nu. vill ha barn nu helst igår. irriterar mig på alla som skaffar runt en. Alldeles för många som inte borde.
  O förresten, 5 månader är ingenting! Kommer gå så fort och innan du vet ordet av så står du där vid altaret med en bulle i ugnen... Skrattande
 • goli
  kitkät skrev 2012-11-04 16:11:26 följande:
  Grattis till lägenhetsköpet, Pagnie! 

  Goli, bara så ni vet så är Bilförmedlingen inget biluthyrningsföretag, utan det är just en förmedling mellan företag/privatpersoner som har bilar för uthyrning och privatpersoner som vill hyra bilar! Så dom bilar som ni hittar på hemsidan är inte Bilförmedlingens bilar, utan det är företags eller privatpersoners.
  Men jag håller med om att det är lite krångligt att ta reda på pris osv, eftersom inte alla annonser anger pris. Men vad vill ni ha för bil? En limousine? Det finns massor med biluthyrningsföretag som hyr ut limousiner, googla! Använd sökfunktionen här på BT om du vill också. 

  Är det bara jag som inte alls har någon barnlängtan just nu? Jag är faktiskt inte speciellt förtjust i barn, tycker dom är söta i fem minuter, sen får dom gärna försvinna ur mitt sikte. Haha nej då, inte riktigt så illa... men nästan!
  Ja, jag förstod det eftersom det var ett jäkla ståhej med att skicka mail hit o dit o det skulle vara övertydligt med allt o man fick inte ta kontakt med bilägaren direkt osv. Men men... ja, tror att vi vill ha en limo så nu ska vi, precis som du säger, börja googla mer på andra ställen. Får se vad vi hittar!

  Hahaha, vänta bara, snart griper barnlängtan tag i dig oxå. Bara det att då e du redan gift o kommer vara redo för det. Eller tja, egentligen kan man väl aldrig vara helt redo för det utan man får ta ett steg i taget. Så länge man har lite ekonomisk trygghet och stabilitet i familjen/med sin partner och viljan så kommer det nog att gå bra!
 • goli
  Pagnie skrev 2012-11-04 22:23:06 följande:
  ja det verkar så i alla fall. så nu kan vi bo där och spara upp till handpenningen så kör vi hus sen. men som sagt det är inte bråttom än. var ju perfekt område nu så där kan vi bo i några år i alla fall. :D
  Ja dom blir nog glada nu när vi har så nära brukshundsklubben. haha
  ja precis men det är ju ganska smart att jobba 1 år så du får upp din SGI. Det är värt ganska mycket. så tänkte jag i alla fall. så jag hinner nog jobba 1 ½ år ungefär så min SGI kommer inte vara jätte dålig men har man pluggat så får man typ ut 4000 i månaden annars. så det är bara skit.
  Vad roligt! Kul med hus lagom till att barnen blir lite äldre, då lär man ju behöva utrymme!

  Måste passa på att fråga dig när du tar upp det, hur funkar det med SGI?
 • goli
  Pagnie skrev 2012-11-06 12:19:33 följande:
  när jag tar upp vad?

  SGI räknas efter vad du tjänat dom senaste typ 260 dagarna eller något sådant. Så det är som sagt smart att jobba i alla fall 1 år för då är man säker på att SGI går upp. Så pluggar du så får du ju minsta. men jobbar du ett år som AT så får du ju mycket mer. För mig skiljer det mer än 10 000 om jag jobbar ett år eller om jag hade kört direkt. för dig skiljer det nog ännu mer. Sen får man ju välja hur man tar ut pengarna också. du kan ju välja att ta ut föräldradagar för hela veckor 5 dagar eller 3 dagar eller halvdagar eller ja hur du vill. är inte jätte insatt i det där men så har jag förstått det i alla fall.
  Men ärligt talat så verkar det där vara en jävla djungel alltså haha. men som sagt att jobba ett år är nog klokt så man får lite mer pengar.
  lite felformulerat av mig, sorry, men det var just SGI jag menade, visste bara inte att det kallades så. Skrattande Har varit utomlands så länge att jag inte alls har ngn koll på sånt, men tack för infot! Ja, det e ju vettigast att jobba ett tag innan men vi får se hur länge vi lyckas hålla oss, hahaha!
 • goli
  september13 skrev 2012-11-06 11:24:40 följande:
  Vilken lokal är det som ni varit och tittat på? Vi ska hålla bröllopsfesten i Panorama festlokal! Vi har bara fått bra bemötande där och festlokalen är fin! Vi kommer ha ett mix-bröllop och försöka få med båda kulturerna! Vi kommer vigas i en svensk kyrka, men på bröllopsfesten kommer vi att ha både ett syrianskt liveband samt en DJ eller svenskt liveband. Så att det inte bara blir syriansk musik. 

  Våra föräldrar är jätteglada för vår skull! Mina föräldrar fullkomligt älskar min blivande man. Och jag har fått lika bra bemötande från hans föräldrar.

  Du får gärna haka på tråden "Orientaliskt bröllop", där diskuterar vi just orientaliska- och blandbröllop: www.brollopstorget.se/Forum-1-86/m4231380.htm...

  Jag hoppar väl i det här forumet då efter tips av KitkätGlad

  Vi har kollat på den lokalen som tillhör deras kyrka i Södertälje. Eftersom  vi valt att gifta oss i en svensk kyrka tycker min blivade mans familj att det skulle vara trevlig om vi då valde lokalen som tillhör deras kyrka. Dock är vi ju osäkra nu men vi får som sagt se efter helgen när vi varit där på bröllop!

  Kul att höra att era föräldrad är glada inför bröllopet och att allt har funkat med era familjer! Vet av egen erfarenhet att det kan vara en liten uppförsbacke i vissa familjer till en börjanFlört
  Hej September 12! Välkommen till vårt lilla gäng! Kul att du joinar oss! Vi andra har hunnit snacka en del o lärt känna varann så det vore roligt om du kunde berätta lite mer om dig o ditt kommande bröllop? Om du vill, alltså! Glad
 • goli
  Pagnie skrev 2012-11-06 16:02:11 följande:
  haha ja det verkar lite så. ;) men oroa dig inte snart är du inne i allt igen. Nej det kan ju vara svårt. har varit svårt för mig med hade gärna satt igång så fort jag var klar men känner att i alla fall vi vinner på att vänta till efter allt. :D
  Ja, förnuftet säger ju det... Men hjärtat och den biologiska klockan säger ngt helt annat! Skrattande

  Hur går det annars för er, tjejer? Något nytt på bröllopsplaneringsfronten? Våra inbjudningskort är färdiga... yeay! men kommer inte få se dem förrän till julen när vi åker hem till Sverige...
 • goli
  september13 skrev 2012-11-07 16:25:13 följande:
  Hej på er tjejer!

  Tack för välkomnandet i det här forumet!

  Jag ska gifta mig i mitten av september 2013 som det ser ut nu. Min blivande man är syrian och jag svensk så det kommer bli ett blandbröllop.
  Kyrka, lokal och sångare är bokat men eftersom vi inte känner oss helt 100 på lokalen så kanske vi kommer byta (då kan även datumet ändras)
  Vi ska på bröllop i helgen i lokalen vi har bokat så vi får se då om allt verkar bra. Vi vart inte så jätte imponerad av kille som ansvarar för lokalen när vi träffade honom första gången.

  Eftersom jag är svensk så har vi valt att gifta oss i svenska kyrkan men festen kommer blir syriansk rakt igenomGlad  kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig vid tanken att det blir ca 400 gäster på mitt bröllop..haha... 

  Känns som vi inte kommit så jätte långt i planeringen men det får dra igång när allt med lokal och så är helt klart.
  Just nu letar jag efter massa inspirations bilder på bröllopsklänningar..känns som det roligaste med hela planeringenGlad

  Kan inte ni andra tjejer skriva en liten kort sammanfattning om ert stundande bröllop?
  Så slipper jag sitta och läsa igenom alla 17 sidor som ni lyckats producera.Flört
  Men vaddå, det e ju bara 17 sidor... Flört hahaha! Insåg inte att det var så mycket förrän du skrev det! Lite stolt, måste jag säga...

  Vi är ett persiskt par som gifter oss den 3e augusti i Santa Marias festvåning som ligger nära Tensta. Vi kommer ha ca 150 gäster men när vi skrev gästlistan blev det lite fler men eftersom det är en del från Iran och det kan bli problem med att få visum så räknar vi inte med att alla kommer. Vi kommer viga oss muslimskt i en moské dagarna innan bröllopet men på själva bröllopsdagen viger vi oss borgerligt i Sollentuna. Klockan sex börjar festen med sofreh aghd och någon som läser en vacker dikt av en persisk poet och vi kör den symboliska versionen av en persisk vigsel, vi vill inte ha en imam i festlokalen.

  Jag har köpt min klänning och håller med om att det var den roligaste delen. Det är en kinaklänning, köpt från missfishbridal som jag e jättenöjd med. Sen har vi bokat en persisk Dj som ska köra både persiska och andra låtar och det senaste vi fixade var inbjudningskorten. Blommor och tårta ska vi fixa senare men det ingår i priset för festlokalen, maten mm. Just nu letar vi bil och fotografer!

  Var ska ni gifta er och vilken lokal har ni bokat?
 • goli

  Hej Kitkät!

  Hahaha! Vad gulligt av dig, tack ska du ha, ska kolla upp den sidan ikväll! Har fortfarande inte hittat något bra...

  Ja, vi ringde faktiskt till Oscars foto och han var jättetrevlig men det e lite svårt att ringa härifrån, linjen var dålig och hans svenska var inte så jättebra, haha, så lite problematiskt var det. Men han bad oss komma in till hans studio när vi åker hem över julen och kolla på hans album mm. Tror det blir bättre, faktiskt. Ska kolla upp Roberts foto också innan vi bestämmer ngt. Mailade mannen som har hand om vårt bröllop om han kunde tipsa oss om några som han samarbetat med o ngn vi kan förhandla om priset med men han spelar väldigt svår för tillfället och har inte svarat. Så lite blä känns det just nu... Vet inte riktigt om jag borde maila honom igen o påpeka det eller bara låta det vara? Vad tycker ni, tjejer?

  Hur går det själv? Hur långt har ni kommit?

Svar på tråden Orientaliskt bröllop