• goli

  Orientaliskt bröllop

  Pagnie skrev 2012-10-08 19:28:55 följande:
  ja jag hoppas det i alla fall. men vi får väl se om dom godkänner den ;)

  Ja men det förstår jag. vår vän är en gammal kamrat från studietiden och hon hade faktiskt inte kommit på vårt bröllop om det inte var för fotandets skull så där gör det inget. Hon hyrs in som bara fotograf och inte i egenskap av vän på det sättet. vi har bara med våra närmaste vänner. Låter kanske lite illa men så är det. så det var ett bra alternativ. nej vi har faktiskt inte kollat på det där med sofre aghd än. det skulle lokalen hjälpa oss med men eftersom några utav shabnans bilder på påde sofre och brudbord var uppställda i just vår lokal så skulle jag tro att det är hon. Men som sagt vi skulle bli tipsade om någon från lokalen och få ett billigare pris om dom hade kontakten med henne så ja det visar sig sen.
  Men nej jag känner faktiskt inte till någon annan. tyvärr.
  Låter inte alls illa! När det kommer till bröllop måste man verkligen prioritera och iom att det är "början" av ett gemensamt liv tillsammans så är man ju inte stenrik direkt! Vi har oxå lite det problemet, försöker att begränsa oss men det är inte alltid så lätt!
 • goli
  Pagnie skrev 2012-10-09 20:46:38 följande:
  jo men precis. men det blir nog bra i slutändan ändå skulle jag tro. Men som du säger man måste ju prioritera lite. Och man är ju inte rika direkt då vi båda börjat jobba nu äntligen och inte hunnit spara upp hur mycket som helst heller.
  Ja, man får ju hoppas det! Hur går det annars med allt? Tänkte fråga om ni har bestämt hur långt i förväg ni ska skicka ut inbjudningskorten?
 • goli
  kitkät skrev 2012-10-11 17:28:52 följande:
  Hej tjejer! Nu är jag tillbaka från min äventyrsresa i Stockholm! Vi var och pratade med Hallunda festvåning och Panorama. Olles krog struntade vi faktiskt i eftersom många i vår bekantskap som haft att göra med Olles krog berättade att han tar överpriser för allt! Hursomhelst, så bestämde vi oss för att boka Panorama. Det kändes jättebra med han som är ansvarig. Så nu har vi preliminärbokat Panorama och så har vi två veckor på oss att bestämma oss! Vi har bokat kyrka också. 

  Men... När vi var och pratade med den ansvarige på Panorama så berättade han att om vi väljer att hålla vår bröllopsfest på en fredag istället för en lördag så kostar kalaset 40 000 KR mindre! Och det är väldigt mycket pengar, det är pengar som vi kan köpa en hel del heminredning för t ex! Så nu känner vi oss kluvna, vi vet inte riktigt hur vi ska göra. Vi har pratat med familj och vänner och dom tycker helt klart att vi ska ta det på en fredag, då ingen av dom tror att det blir något problem för gästerna, bara vi skickar iväg inbjudningarna långt i förväg, så att dom som jobbar just det datumet kan ta ledigt från arbetet om dom vill. Men, då till problemet, kyrkan som vi har bokat kan tänka sig att viga oss på en fredag, men då senast kl 15.00 och det är alldeles för tidigt. Det känns som det kommer bli för stressigt med så tidig vigsel! Vilket dilemma.. Nu när vi äntligen har tittat en kyrka som vi vill vigas i så känns det så jobbigt att börja om på nytt med letandet! Vad hade ni gjort om ni var vi? 
  Hej! Det var länge sedan! Vad kul att ni hittat en lokal! Stort grattis!

  Måste säga att 40 000 kr är MYCKET pengar! Vet att det är jobbigt att börja om med att leta kyrka men det är väl värt att kolla sina options, eller?

  Om ni nu inte vill ha ngn annan kyrka, kan inte ni ha en paus mellan kyrkan och själva festen då? Ni kan t ex passa på att bli fotade då. Problemet är bara vad ni ska göra med alla gäster, speciellt de som inte bor i närheten. Finns det ngn samlingsplats där de kan bara ta det lite lugnt och vila upp sig inför festen?

  Svårt att komma med förslag när jag inte vet hur du har tänkt dig att schemat för dagen ska bli. Kan inte du berätta lite så kan vi kanske hjälpas åt med lite förslag? hursomhelst så kommer det att lösa sig! Skrattande
 • goli
  Pagnie skrev 2012-10-11 17:37:29 följande:
  vi tänkte nog skicka ut inbjudningarna i april de flesta vet ju redan om datumet så dom håller de nog öppet så vi behöver nog inte göra det allt för tidigt. annars går allt bra. som sagt allt ligger ju lite på is nu mitt i lägenhetsköpet. ;)
  hur gick det med lägenheten? Glad
 • goli
  Pagnie skrev 2012-10-11 21:26:46 följande:
  går sakta men säkert. har lagt bud på den men säljaren vill inte ge sig. Men vi håller hårt på vårt och spelar ointresserade så får vi se hur det går. han verkar lite desperat så det kan gå vägen. ;)
  hahaha! låter bra! hoppas han viker sig och att ni får lägenheten. håller tummarna!
 • goli
  kitkät skrev 2012-10-13 09:37:05 följande:
  Vad go' du är goli, tack för att du försöker hjälpa till att lösa vårt dilemma! Vi har kontaktat några andra kyrkor och fått svar från allihop att det bara är lördagar som är vigseldagar. Så det verkar inte vanligt med kyrkvigsel på fredagar, tydligen är fredagar begravningsdagar i många kyrkor. Så vi får se.. Vi har fram till 25 okt att bestämma oss. 

  Som du säger, om vi väljer att vigas på en fredag kl 15.00 så blir problemet vad vi ska göra av alla gäster emellan vigseln och festen. Tyvärr finns det ingen bra lösning på det. Det funkar helt enkelt inte! Dessutom blir det väldigt stressigt för alla gäster, eftersom många av gästerna enligt tradition först åker hem till brudens föräldrar för att tillsammans med familjen "följa bruden ut från föräldrarnas hem". Men den kyrkan som jag vill ha har vi ju bokat på en lördag kl 16.30. Och det är ju ändå en stor skillnad, 1,5 timma! 
  Hahaha, inget att tacka för. Klart man ska hjälpas åt!

  Skönt att ni har lite tid att fundera på saken iaf. Förstår att det blir stressigt och jobbigt, så mycket som ska fixas! Hoppas det löser sig och ledsen för att jag inte kunde hjälpa till med ngt förslag.
 • goli
  kitkät skrev 2012-10-13 12:06:23 följande:
  Ja, det kommer lösa sig på ett eller annat sätt! Vi har ju ändå bokat både kyrka och lokal som vi vill ha! Så det är ju positivt i alla fall! Men det hade varit bra om vi hade kunnat boka samma kyrkan en fredag och då kunnat spara 40 000 KR på lokalen, men men... Jag håller er uppdaterade om hur det går med det där sen! Hur går det för er då? Hur långt i planeringen har ni kommit? 
  tja, har hamnat i ngn sorts chill-mode... Sitter och spånar lite med texten på inbjudningskorten. Har inte riktigt bestämt vad som ska stå och hur vi ska utforma allt. Har ni bestämt något ang det?
 • goli
  Pagnie skrev 2012-10-13 17:12:13 följande:
  Hej tjejer. En heldag i stockholm och mina fötter är dödade. Nu har vi fixat hur alls trycksaker ska göras. Mammas kusin jobbar på tryckeri med reklam och ska trycka upp allt till oss. Inbjudningskort, festhäften och vigselprogram. Underbart med kontakter ibland. .
  vad kul att höra! ännu en sak att checka av på att göra-listan!

  Får jag fråga hur ni gjorde med era inbjudningskort? Hur hade ni tänkt er att folk ska svara om de kommer eller ej och hur långt före bröllopet ska de svara?

  Vi tänkte skapa ett mailkonto dit folk kan svara så det blir lättare, alla våra gäster har tillgång till internet och det blir lättare att samla allt på en och samma plats, plus att man slipper gå till posten och köpa frimärken och sånt. Sedan tänktte vi att de ska svara senast två månader innan bröllopet så att vi hinner "ersätta" de som inte kommer med andra gäster som vi oxå vill bjuda... vad tycker ni?
 • goli
  kitkät skrev 2012-10-14 14:51:47 följande:
  Jag funderar också lite på det där, med OSA. Vi kommer nog skriva telefonnummer till mina föräldrar och min fästmans föräldrar, så får gästerna ringa till respektive föräldrar och anmäla sig. Men att lämna mailadress är också ett bra alternativ, så det kanske vi också kör på! Vi har inte riktigt kommit så långt i planeringen att vi börjat tänka på inbjudningskorten eller vart vi ska trycka dom, men jag har hittat många fina inbjudningskort på Calligraphen. Har ni några andra förslag på billigare alternativ? För jag tror att det är förhållandevis ganska dyrt på Calligraphen. 

  Vi vill ha barnfritt, så det kommer vi också skriva i inbjudan, ett vanligt sätt att formulera det på inbjudningskortet är att skriva "Barn är en gudagåva, men denna kväll får de vara hemma och sova". Jag har sett fler inbjudningskort med den formuleringen, så det blir nog både tydligt och bra! Vill ni också ha barnfritt på era bröllop? 

  En annan sak som jag tänkt på... Enligt syriansk tradition så skänker gästerna en pengagåva till brudparet istället för att ge materiella presenter. Men min fästman är ju svensk och vi vill inte ha några materiella presenter, men hur formulerar man det så att även dom svenska gästerna får veta att OM dom vill ge oss en bröllopsgåva så vill vi hellre ha pengar än materiella presenter? Vi vill ju inte att det ska verka som att vi tigger pengar... Har ni något bra förslag? 
  Jag har beställt almanackor från vistaprint tidigare och tyckt att det vart jättebra. Sen beställde vi tackkort efter vår förlovningsfest från optimalprint och det funkade oxå jättebra. När det gäller inbjudningskorten så kommer vi som sagt fixa från Iran eftersom mina föräldrar åker dit snart.

  Håller med Pagnie, att man kan skriva att som present önskar vi oss ett litet bidrag etc. Eller så kan ni ju be era föräldrar som tar emot svar på inbjudningarna att nämna det. Vissa kanske frågar själva, vilket gör det ännu smidigare.
 • goli
  Pagnie skrev 2012-10-14 18:08:14 följande:
  varför får dom inte numret till er istället? eller också så klart. för det är väl ni som ändå har koll på alla? Så kan dom ju ringa den dom själva känner bäst. kan ju kännas lite dumt för dina kompisar och ringa dina eller hans föräldrar. Men mejladress är absolut bra.

  Calligraphen är ganska dyrt ja men dom har massssssa fint. Så jag har också sett massa där. Men det finns ju vista print tror jag dom heter och sen finns det massa andra också. funkar ju att googla bara. :D
  Nej vi kommer inte ha barnfritt på vårt bröllop. Alldeles för många som inte skulle kunna komma då faktiskt och jag ser egentligen ingen anledning till det heller. Jag älskar barn så det gör mig inget att ha dom där. tycker mer synd om dom faktiskt om dom måste genomlida en middag på några timmar och så. Jag själv hade nog aldrig tagit med mitt barn på något sådant men det är ju upp till var och en. vi har ju den dealen i kontraktet att dom fixar till ett rum bredvid lokalen där man gör i ordning för barnen med madrasser och tv så klarar dom sig. självklart ska vi ha någon där som vaktar också.

  Många skriver ju att som bröllopspresten så önskar vi oss gärna bidrag till vår bröllopsresa eller dylikt. brukar funka.
  ja, vi kommer också ha barn med på bröllopet. Tycker bara det är roligt och underlättar för många gäster som kanske inte riktigt kan skaffa barnvakt, kommer från andra städer o dyl. Plus att de är så jävla söta så det kanske slutar med att vi kidnappar några av ungarna själva, hihi! Låter jättebra med det extra rummet för barnen, önskar att vi oxå kunnat ha ett sånt!
Svar på tråden Orientaliskt bröllop