• goli

  Orientaliskt bröllop

  Pagnie, Pagnie, Pagnie... alltid så ambitiös! hahaha!

  Ja, det e klart att du kan fixa det själv o det kan jag säga helt ärligt eftersom jag vet att du gillar mycket pyssel o sånt! och för att du älskar ebay, haha!

  Min mamma o blivande svärmor träffade henne iförrgår. saken e att mina föräldrar har köpt ayne-cheragh (spegel o ljusstakar) från Iran. För det e ju meningen att man ska behålla dem o ha det i sitt hem sen o det de hade köpt passade inte så bra med Shabnams grejer. Så nu ska jag oxå dit o kolla lite under jullovet.

  Det e nog inga problem för dig att få tag i vaser o dukar o blommor mm, det svåra är kanske "nötterna" mm. om man får tag på dem kan man ju alltid måla dem i matchande färger o så. har inte riktigt koll på vad man brukar ha. Och när du har bröd, ost o grönsaker (noon o panir o sabzi) kan man alltid fixa till det i ngn snygg modell, det finns ju överallt så det e bara att låta fantasin flöda!

 • goli

  Njae, vet inte riktigt om jag håller med där. Det som e så bra med att boka vie en resebyrå e just att man kan ändra o anpassa efter hur man själv vill ha det. Det de erbjuder är ju ett paketpris så man kan åka till olika ställen, lite det som Mandis och hennes man gjorde. För det kan ju bli ganska tråkigt att vara kvar på samma ställe i 2 veckor. Sen e det självklart billigare att boka via nätet men det känns tryggare via en resebyrå, om ngt skulle gå fel kan man ju alltid ringa dem o få hjälp, mer lättillgängliga osv. Men självklart ska vi kolla runt på nätet oxå, det gör vi! Du får hojta till om du hittar ngt bra, Kitkät!

  Pagnie, tror absolut att du fixar det. Gör en lista, som du ju älskar hahaha, o skriv upp vad du behöver. sen kan du göra en skiss på ung hur du vill att det ska se ut så det blir lättare. finns en del bilder på google oxå där du kanske kan få lite inspiration! O självklart så hjälper vi till här oxå, tyckte det var en bra idé av Kitkät att du kan fråga Mandis, de fixade ju sin själv. Så då har du en mall att utgå ifrån!

  Hahaha, Kitkät, det var en mycket bra fråga! Ja du, jag har faktiskt ingen aning! Det ska väl symbolisera ngt, typ dagligt bröd, men det enda jag minns (var så länge sedan jag var på ett persiskt bröllop med sofreh aghd) e att efter vigseln var vi så sjukt hungriga o då skickade de runt det fatet med noon-o-panir o sabzi o det var så otroligt gott! Pagnie kanske vet vad det symboliserar?


 • goli
  Tillan skrev 2012-12-18 19:52:43 följande:
  Hej Tjejer!

  Tänkte komma och störa eran konversation lite om det går för sig ;p

  Goli -

  Ska till Santa Maria imorn och kolla på lokalen, såg att du bokat den =)
  Får man fråga vad du har fått för priser, läste lite i tråden att dom inte har något paket med blommor.
  Har du kollat upp vad det kommer att gå på ungerfär med blom dekorationen och bukett?
  Hej Tillan!

  Välkommen! Du stör inte alls, alla är hjärtligt välkomna här!

  Vad kul med en till brud som funderar på Santa Maria! Ja, tyvärr har han inga paketpriser men när det gäller blommorna så sa han att han kunde fixa det billigare om han bokade åt oss än om man bokade själv, eftersom de samarbetar väldigt bra. Vi valde ganska mycket i slutändan, t ex har vi öppen bar med nötter och snittar mm. Det hela slutade på ca 130 000 kr tror jag, men jag vågar inte säga säkert. Men Danny är väldigt bra och väldigt noga med allt så han ger dig en ordentlig prislista så du vet vad du betalar för. Sen kan man väl försöka pruta, hahaha, men det får du inte säga att jag sa! Jag e inte så bra på det tyvärr!

  Tycker att den lokalen e helt fantastisk och man borde se hur det ser ut innan ett bröllop då allt e uppdukat mm. För det e helt annorlunda än när det e tomt eller när man ser på bilder. Sen gillar jag att Danny är så otroligt pedantisk, visst blir det dyrt med allt men det kommer vara värt det. Han har sån koll på serveringspersonal o allt som sker mm. Sen beställde vi persisk buffé oxå, den kocken e fantastisk! Kommer inte på ngt mer just nu men fråga gärna om du undrar över ngt mer!

  Var kommer ni ifrån och vad ska ni ha för typ av bröllop?
 • goli

  Hur många gäster ska ni ha, Tillan? Det kan ju vara lite avgörande... Sen e det ju mkt enklare att ha allt i ett paket så klart, t ex fotografer o limo o sånt som ju inte finns hos Santa Maria. Däremot känner han ju många som han samarbetar med så han kan kanske fixa lite billigare pris.

  Låter romantiskt att ni ska gifta er på er 3-årsdag! och att det är en söndag är ju till er fördel om ni vill ha ett sommarbröllop!

  Jag velade oxå mellan Olles Krog o Santa Maria ett tag. I o med att ingen i vår släkt har varit på bröllop på Santa Maria, kändes det mer rätt. Sen tyckte jag Olles Krog var för litet o lite opersonligt. Men smaken e som baken, Pagnie i den här tråden ska ju ha sitt bröllop på Olles Krog och e supernöjd!

 • goli

  Tillan, jag håller med de andra tjejerna om att det kan bli svårt att få dit alla gäster men samtidigt så beror det lite på vilka gästerna är och var de kommer ifrån. De som kommer från andra städer och så kanske inte har fixat sina arbetsscheman än så de kanske kan fixa semester då? Sen om de flesta gäster bor i Sthlm så kan man nog festa på en söndag oxå. Jag menar, det är ju ändå ett bröllop! Speciellt om ni vill ha det just det datumet så är det nog störst chans på en söndag. Men som de andra säger så kan ni ju oxå göra ngt annat speciellt på er 3 årsdag, t ex påbörja er smekmånad?

  Det priset jag gav dig till Santa Maria var med allt det jag räknade upp dvs blommor, buffé, snittar, välkomstdrinkar, öppen bar mm. Det enda som inte ingår är fotograf och limo!

 • goli

  Pagnie, sjukt imponerad över att du kan allt det där! Tack för den lektionen, nu kan jag det om ngn skulle fråga mig, hahaha!

 • goli

  hej flickor! hoppas allt går bra för er med planerandet! Pagnie, e hemskt ledsen men jag hade aldrig hört talas om dawul mawul eller vad det nu heter förrän ni nämnde det... Skrattande det e en kurdisk tradition, ledsen att jag inte kan hjälpa dig där!

  Ja, tjejer, imorgon åker vi hem till Sverige! yaaaaaay!!!! tråkigt bara att jorden ska gå under då oxå, hoppas jag hinner hem innan dess bara, hahaha!

  ikväll e sista kvällen med min hubby på 17 dagar så vi ska spendera lite tid med varandra. men under lovet ska jag vara mer aktiv, lovar! kramar på er!

 • goli

  Åh, flickor, nu när jag äntligen e hemma har det börjat hända grejer. Igår var jag med och tittade på sofreh aghd hos shabnam och vi har äntligen bokat! Det vi bestämde oss för är att vi hyr grejer av henne och dukar upp allt själva. Först tänkte vi använda silver-temat av det hon hade men när jag fick syn på guld-temat blev jag kär! Dessutom är det mycket färger som matchar med aprikos-temat som vi tänkte ha i lokalen. Problemet var att vi köpte spegel och ljusstakar från iran själva som vi tänkte ha hemma hos oss som ett minne (e tydligen vanligt att man gör så i iran) men iaf så valde vi spegeln o ljusstakarna i silver. så jag var orolig för att det inte skulle matcha med guld i sofreh aghd men vi hade med oss spegeln och det såg bra ut! Yay!!!

  Imorgon ska vi ha ca 15 pers på julmiddag så vi kommer ha lite fullt upp men efter det ska vi sätta igång med klänningen! Hur går det för er? Kitkät, roligt att höra att du kommit över till "andra sidan" dvs Kina, hahaha! Finns jättebra sidor här o folk e så gulliga med tips o råd så jag tror inte du behöver oroa dig!

  Pagnie, tnkte fråga dig en sak. Vi kommer ju att söka AT i Eskilstuna oxå men tänkte höra om du vet om de söker underläkare på er akutavdelning till sommaren? Vill gärna söka, både jag o fästmannen... Och Kitkät, har inte övergett Örebro, skickade ansökan dit men de har inget behov av underläkare än så länge.

  En annan sak, lite nyfiken på detta med dawul zurna. när ska de spela o vad är det för speciellt med dem? Är det när brudparet ska iväg till kyrkan? Ni får gärna berätta för en okunnig! Skrattande

Svar på tråden Orientaliskt bröllop