• Äldre 2 Dec 17:21
  1424649 visningar
  3377 svar
  3377
  1424649

  Orientaliskt bröllop

  goli skrev 2012-12-02 17:02:32 följande:
  hej flickor! kommer tyvärr inte kunna hålla er sällskap då, ska upp tidigt imorgon o har lektion ganska länge. dessutom är jag sjuk, har jobbig hosta hela tiden o svårt att sova på nätterna men behöver nog vila. Så jag förlåter er om ni snackar bakom ryggen på mig igen, det e okej. Skrattande

  just nu längtar jag såååå mycket till jullovet, ska bli så skönt att komme hem till familjen o äta en massa julmat.

  Kitkät, fortsätt kolla på Grey's, den e fantastisk! Och Pagnie, ja det kom ut ett nytt avsnitt i veckan!

  Nästa måndag tänkte vi ringa till Danny (Santa Maria-snubben) o påminna om att mor o svärmor kommer på provsmakning. Undrar lite hur ni har det med kontakten med dem som ska fixa era bröllop, har ni regelbunden kontakt med dem? Är de bra på att svara på era frågor eller dissar de oxå er som Danny gör med oss?

  Pagnie, har du bestämt vad du ska ha för underkläder till brudklänningen än?
  haha då kanske vi gör det sen då ;)

  Bra då måste jag verkligen kolla när jag kommer hem. är ju som sagt ledig i morgon så ska bli skönt.

  ja jag försökte ringa dom i veckan man blev totaldissad. fick tag i en utav dom men inte i josef. han har tydligen bytt nummer plus att han hade semester så ska ringa nu i morgon å försöka få tag i dom. måste börja ordna med allt med kameramän och fotografer och allt där emellan.
  Men vi har ju i alla fall fått smaka maten. det är ju något. men som sagt. vi fixade ju med sofre aghden i veckan. fick numret utav dom till en tjej. så vi har möte med henne den 16:e och ska kolla lite.
  Men som sagt vi måste ju få kontakt med dom snarast. även om det är ganska långt kvar så känner ändå jag att jag börjar bli lite nervös inför allt som ska ordnas. Men vi har ju folk som bor typ granne med stället så om vi inte får tag i dom skulle han gå å skrika lite (sambons best man för övrigt) så det är bra.

  nej jag har inte helt bestämt. men det blir nog en korsett i alla fall. men det där med trosor blir ett problem. men inga string under dagen i alla fall. men jag vet inte vad alla olika saker heter heller. men hipsters kanske eller något liknande.
  Sambon önskade sting och BH bara till natten, dålig fantasi kallas det så jag får nog hitta på något utan hans önskemål. haha
  du då?
 • Äldre 2 Dec 18:12
  kitkät skrev 2012-12-02 17:39:28 följande:
  Vi har inte haft kontakt med Panorama sen vi var där sist, då fick vi med oss en faktura som vi skulle betala (handpenning). Men sen dess har vi inte hört något alls från dom. Och det var ca 1,5 månad sedan. Hoppas dom har fått in inbetalningen i alla fall, haha. Jag tror att generellt så är alla såna ställen dåliga på att vara tillgängliga och hålla kontakt med sina kunder. Man får helt enkelt ligga på om man vill nå dom. 
  Jag skulle vilja ha en lite tätare kontakt, så man kan checka av läget med dom osv, men men... 

  Är mest orolig för om jag kan lita på att dom kan ordna cupcakestårtan så som jag vill ha den. När tycker ni att det är dags att prata med dom om det, kanske få numret till den konditören som dom samarbetar med och kunna gå dit själva och prata med han direkt istället och få provsmaka? Är det för tidigt att ta tag i det nu? För jag tänker att om det inte skulle kännas bra med "deras" konditör, så vill jag ordna det på annat håll. 
  Hur är det på Olles krog och Santa Maria? Får ni träffa konditören, eller framför ni era önskemål angående tårtan till Josef respektive Danny? 
  ja man får nog göra det. jag ska ringa ner dom i morgon så får vi se om man får någon som helst kontakt med dom.
  Ja men jag förstår att du är lite orolig. Det är nog kanske bra att kolla. jag vet i alla fall att jag vill vara uppdaterad så därför jag är på dom nu.
  vet att vi skulle gå till floristen men jag tror det var samma sak med konditorn faktiskt. jag hoppas att det är så annars ska jag kräva det. eller snarare jag får hjälp av svärmödrarna. :D dom kan fixa det mesta tror jag. Jag har ju inte pratat med dom sedan maj eller något typ. sista gången vi hörde av dom och då vi betalade in handpenningen. så det är nog dags att ta tag i det där igen. jag börjar ju bli bridezilla
 • Äldre 2 Dec 23:40

  haha goli du och din jäkla bröllopsuguide. Ja men medan du sitter där är andra (Jag) på väg från jobbet och vissa andra (Kitkät) precis kommit till jobbet. så nu fick du vackert vara själv en stund.

  Ja men jag håller med dig Kitkät jag har också kontrollbehov och jag tror ärligt talat bara att det är sådana brudar som håller till här. dom andra har nog inte så stort behov av att kontrollera och diskutera allt med andra.
  Men som sagt var på honom. jag ska ringa josef i morgon och se efter vad som händer. jag ska  ha koll på allt. vad det gäller dekorationer så köper jag en del själv också. Sådana här små detaljer som jag känner att jag vill ha. typ berlockerna har jag köpt själv.
  Känner att jag måste diskutera brudbordet med dom nu också. det hade jag nästan glömt bort.

  Min kära man har för övrigt också bokat in oss på ett hotell nu den 15-16 december. jag får bara veta att vi ska till stockholm och att han bokat in oss på hotell. that´s it. mer får jag inte veta. Han har tydligen sparat dessa pengar i hemlighet så de går från någon secret budget som jag inte ens visste om. haha. Här får man höra liksom. så han har någon slags romantisk weekend inplanerad. tacka och ta emot tror jag det kallas va?
  Underbara man.

  kanske ska kolla lite underkläder ja.

 • Äldre 3 Dec 00:04
  kitkät skrev 2012-12-02 23:56:04 följande:
  Pagnie, 
  Skönt att ni också vet hur det är... Jag får ringa till dom innan jul, så ska jag be om att få träffa konditören så snart som möjligt och diskutera tårtan! 

  Hur vill du ha brudbordet?

  Vad mysigt med hotellvistelse! Du får berätta om er romantiska helg för oss sen! Jag blev nyfiken nu på vad din fästman kan ha hittat på, haha. 

   
  jadu bra fråga. men jag vill ha det uppe på scenen och massa blommor uppepå. rosa rosor kanske för det hade vi tänkt att ha  på de andra borden så det blir nog bra om det blir samma. men inga soffor här inte utan ganska normalt så att säga. haha.
  hur har du tänkt det då?

  Ja men precis. grejen med min man är att när han planerar något så blir det ofta väääldigt romantiskt. han är romantisk som en kratta när det kommer vardagsromantik men när det kommer till sådna här saker så kan han faktiskt.
  som vår första alla hjärtans dag. han hade tänt levande ljus i heeela lägenheten, köpt jordgubbar (i februari!!!!) och doppat i choklad. han hade bokat sin kompis som chaufför som åkte och beställde vilken mat jag än ville ha, han hade laddat ner en film jag hade tjatat om att se länge och han hade köpt chokladask i formen av ett hjärta som han ställde i mitten av några ljus som han formade som ett hjärta.

  Sen gjorde han något liknanade alla hjärtans dag efter det med.
  och nu senast så hade han gjort samma sak typ. köpt snittblommor, ljus i formen av ett hjärta, mitt favoritgodis hade han köpt och han kan knappt laga mat men han hade gjort färst pasta med ostsås och falukorv som han hade skärt ut som hjärtan. haha. sen mitt i allt så hade han skrivit en dikt till mig. sååå söt.
  Sen så när jag kom hem från dalarna en gång så stod han i hallen, nyduschad, nystädad lägenhet och höll upp en bukett rosor när jag kom hem. gullunge alltså.

  och sen frieriet då. my god säger jag bara. han hade satt på sig skjorta och slips och grejer. det låg blå rosenblad i heeela lägenheten (jag älskar ju blått) värmeljus ööööverallt och sen hade han hängt upp en hel pappervägg där han skrivit massa små beskrivningar på hur mycket han älskade mig. typ "jag älskar dig lika mycket som jorden är stor i mm" osv.
  Sen gick han ju ner på knä och hade någon låång kärleksförklaring som jag knappt mins något av och sedan åt vi på "vår" restaurang där vi hade vår första dejt.

  ja som sagt han KAN om han VILL.

  du kan ju tro att jag är liiiiite nyfiken här. han är alltid så hemlighetsfull när han gör sådant här. men ni ska få höra all about it.
 • Äldre 3 Dec 00:05
  kitkät skrev 2012-12-03 00:00:46 följande:
  Men vad dum jag är! Jag kom på att han vi träffade från Panorama talade om för oss vilka konditorier dom samarbetar med, då kan jag väl ringa direkt dit och fråga om vi får komma och provsmaka deras cupcakes? 
  haha smart.
 • Äldre 3 Dec 00:44
  kitkät skrev 2012-12-03 00:19:31 följande:
  Jag vill hålla brudbordet, precis som alla annan dekoration väldigt simpel och clean. Men jag har inte riktigt bestämt, vill ha blommor på långsidan av bordet, om du förstår vad jag menar, men jag vill inte ha blommor bakom oss! 

  Nu känner jag lite lättnad över konditori-dilemmat. Kom som sagt precis på att vi fick namnen till konditorierna som Panorama samarbetar med! Det är två konditorier, ett i Södertälje & ett i Stockholm. Så jag förstår inte varför jag fick för mig att ringa till Panorama, när jag kan ringa direkt till konditorierna?  
  Fan vad skönt! Det ska jag göra i veckan, ringa till konditorierna direkt! Och jag som oroat mig för ifall jag ska få träffa konditörerna eller inte. Nu kan jag slappna av på den fronten! 

  Vilken romantisk karl du träffat, Pagnie! 
  haha vad skönt. då är det bara att ta det lugnt. jag ska tjata på dom vilket konditori dom jobbar med, vilka kameramän jag får välja mellan och vilken florist det är. kan ju vara lite knivigt att få fram pioner i juli dom blommar ju tidigare. men vi får väl se hur dom löser det. ska kolla hur det är med brudbordet också och sen måste vi ha numret till spelmännen. så nu jävlar ska dom få en dryg brud efter sig.

  ja men visst är han. han är underbar min lilla gris. ;)
 • Äldre 3 Dec 00:58
  kitkät skrev 2012-12-03 00:54:35 följande:
  Haha, ja det känns skönt nu. Dumt att jag inte kom på det innan, då hade jag sluppit oroa mig för det. 

  Ja, jag tycker du ska vara på! Jag vill gärna ha dawol & zurna också, hittade tre spelmän som spelar tillsammans. Dem är syrianer också. Mejlade dom, men har fortfarande inte fått något svar... Och det var typ två veckor sedan. Är det dawol & zurna du menar med "kurdiska spelmän"? 
  ja men precis det är samma som jag menar men det är lättare att skriva spelmän. haha. jag är bara lite lat. ;) börjar nog bli trött. haha.
 • Äldre 3 Dec 10:00
  kitkät skrev 2012-12-03 01:08:29 följande:
  Men har Olles krog spelmän som dom samarbetar med? Jag kanske ska fråga Panorama om det också i så fall. 

   
  ja dom hade tydligen några som dom kunde hjäpa oss att kontakta. dom skulle fixa fram ett nummer sa dom i alla fall. vi hittade ju bara ett enda par spelmän men dom var libaneser så det gick ju  inte för sig vet du.
 • Äldre 3 Dec 15:58
  goli skrev 2012-12-03 15:54:15 följande:
  hej flickor! nu har jag suttit o läst era inlägg så jag håller mig uppdaterad på vad som sker. Pagnie, riktigt härlig kille du har hittat där! Vad gullig han e! O cilket underbart frieri. När du skrev om frieriet kom jag på att det har jag aldrig frågat er om, hur ni blev friade till.

  Jag o fästmannen diskuterade om det skulle bli ett överraskningsfrieri men det blev ett traditionellt persiskt frieri istället. Blir ju inte mycket till överraskning när man pratar om det jämt, haha! Men jag ville gärna att våra föräldrar skulle vara involverade så han o hans föräldrar kom hela vägen från Lund till Sthlm över en helg o bad om min hand. Det var en helt underbar dag, allt klickade vädermässigt plus att våra föräldrar klickade oxå. Det var jag mest orolig över eftersom det var första gången våra föräldrar träffades.

  Kitkät, hur gjorde ni?

  Vill bara säga till i förväg att jag kanske inte kommer vara så aktiv i skrivandet idag. E jättesjuk så tyck synd om mig! Kraxar som en kråka när jag försöker prata och hade feber inatt, har inte sovit många timmar. Och nu e jag helt slut efter att ha skrivit detta!
  ja han är nog en keeper tror jag så jag får nog hålla fast i honom hårt. jag släpper inte i första taget. men ja där fick du veta våran historia i alla fall. han friade 15 maj och vi hade vår förlovningsfest den 9 juni.
  Vi hade ju också diskuterat det innan men han överraskade ändå. jag visste inte alls när det skulle ske.

  jag är också glad att våra föräldrar klickade. min mamma är ju lika mycket för andra kulturer som jag är så att jag gifter mig med en iranier är nog det bästa som kunde hända henne. haha

  Nu har jag för övrigt fått tag i olles krog och dom ska fixa med dj:en så att det är bokat och klart och han skulle kolla upp numret till dawoul zurna och ge det till mig. kommer bli awesome det här.

  men goli det är när man är sjuk som man ska sitta och planera bröllop. då har man ju hur mycket tid som helst. haha
 • Äldre 3 Dec 20:26
  goli skrev 2012-12-03 20:24:35 följande:
  haha, tro mig, Pagnie. Vill inget hellre! Jag e bara så otroligt trött o seg o när hjärnan känns som äppelmos är det inte så kul att tentaplugga heller. Har suttit med samma artikel i 3 timmar nu o försökt ta mig igenom den. det värsta är att när jag väl har lyckats så kommer jag inte komma ihåg någonting! Kräks men försöker iallafall!
  haha nu får du inte tro att jag sitter här och väntar på dina inlägg för så är det inte. men fan vad kul det är att jag alltid loggar in precis när du skriver. haha
Svar på tråden Orientaliskt bröllop