Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
 • Pagnie

  Orientaliskt bröllop

  nej har inte kollat där men får kanske ta och göra det då ;)

 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-28 20:50:20 följande:
  hahaha! vad gulligt, ja jag vet precis vad du menar! duktig du e! kämpa på med persiskan! bästa sättet att lära sig ett språk på är övning övning o åter övning och att läsa böcker eller titta på film på det språket... tycker jag funkar bra, iallafall!

  Än så länge har vi bestämt att söka till Kalmar, Örebro, Lidköping, Mora, Oskarshamn, Västervik och Skövde. Hahaha! Bara dessa ställen men det lär nog bli fler på listan! En favorit för min del är Kalmar eftersom de har AT med akutinriktning!

  hahaha! du gillar blått, va? Skrattande ja, när jag börjar jobba o tjäna pengar blir det nog svårt att inte köpa söta babykläder innan vi ens hunnit skaffa några!

  Hur är det i Strängnäs, då? Visst är det där ni bor? Bra stad? Trivs ni? Hur långt är det till Stockholm från er?
  hihi vad bra. Ja jag vet jag måste öva men jag har lite svårt att komma igång nu känner jag. så mycket annat jag vill göra. Men jag måste ju men grammatik är inte kul. men jag ska allt hitta motivationen och köra på.

  Oj det var en del platser i alla fall.
  Haha jaså du har märkt det alltså? jo jag älskar blått det är helt underbart. Men ja det kommer bli jättesvårt det där med bebiskläder. men fan shoppa loss det skadar ju ingen.

  jo strängnäs är jättefint. väldigt liten stad men mycket mysig. dock flyttar vi till eskilstuna i januari så vi får närmare till jobbet. men det är också en väldigt fin stad. lagom stor och så där.
  Det är två jättebra städer. Och vi trivs jättebra. Mycket bättre än i örebro faktiskt.
  Från strängnäs tar det ca 35-40 minuter till stockholm. eller ja då kommer man till skärholmen. oftast dit vi åker och brukar ta tunnelbana därifrån om vi ska in i stockholm. så jättebra avstånd. klagar inte alls.
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-11-29 01:55:21 följande:
  Goli, 

  Jag hoppas det blir Örebro för er del! Då får jag en ny kompis. Kan behöva det nu när i princip ALLA mina vänner har flyttat Örebro, nu när dom är färdigutbildade.  

  Jag håller med dig Pagnie, Strägnäs är en fin stad. Jag brukar vara där eftersom min fästmans mormor bor där. Och i Eskilstuna var jag jämt när jag var yngre eftersom jag har släkt där. Men om jag skulle välja mellan Örebro eller Eskilstuna så skulle jag utan tvekan välja Örebro. Så ska ni inte flytta tillbaka hit istället? Snälla, snälla...

   
  haha ja vi har ju alla våra vänner där men jag gillar verkligen inte sjukhuset där. Så det är ju det som väger tyngst. annars hade jag gärna flyttat tillbaka eller stannat där från början. Men nu har vi ju företaget här också så det är mycket som knyter oss hit.
  Men det är ju å andra sidan inte så långt så jag kan komma och hälsa på dig och Goli ibland så kan vi fika ;)
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-11-29 12:28:52 följande:
  Jaaaa, vad kul! Jag ser framemot det! Har du köpt biljetter till bröllopsmässan, Pagnie? 
  Jag funderar på om jag vill gå eller inte, känns lite onödigt eftersom vi har kommit så långt i planerandet och jag tror inte bröllopsmässan kan tillföra något till det. Meningen med bröllopsmässan är att man t ex ska få kontakt med fotografer, cateringfirmor osv, och allt det har vi ju redan klart. Jag kan tänka mig att bröllopsmässan är bra för dom som precis börjar planera för bröllop och är på jakt efter inspiration och att komma i kontakt med olika företag, men för min del känns det lite meningslöst nu när det mesta är klart! 
  ja du har en poäng. jag känner också lite så men det skulle ändå vara kul. se allt och så där. man kanske får lite ideer som man annars inte har tänkt på och så. allt är ju inte klart i dekorationsväg och sambons kläder och så. Så lite ideer kanske man får. men det tål att tänkas på. frågade svärmor om hon ville med och oj vad glad hon blev. haha
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-29 16:17:51 följande:
  Hej Kitkät! Det var längesen! Ja, det vire jättebra om vi kunde få anställning i Örebro. Mailade snubben som har hand om det och fick ett svar tillbaka om att det skulle vara ett plus om vi kunde titta förbi en sväng... Hahahaha! Ja, vi hade skrivit i våra brev att vi pluggar utomlands så... Men absolut, ska bara sätta igång vår privata jet och e där alldeles strax!

  Har aldrig varit i Örebro men hört att det e en fin stad o att de har bra AT-utbildning där. Men Pagnie, nu blir jag nyfiken. Varför tycker du inte om sjukhuset där?
  tycker inte om allt jävla skitsnack som är på det där sjukhuset. det håller sig inte bara till en avdelning utan alla snackar skit om alla på alla avdelningar. och chefen jag hade var allt annat än bra. Kunde inte ta och ordna upp konflikter. och jobbade någon för sakta eller var för säker i sitt jobb om man var ny osv osv helt enkelt inte följde normen så snackades det skit.
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-11-29 17:09:02 följande:
  Haha bra! Det gillar jag. 

  Jag börjar fundera lite på att sy upp min klänning i Kina ändå, såg i en av Kina-trådarna en blivande brud som hade sytt upp en liknande klänning som jag är ute efter och den var jättefin och välsydd! Men jag vet inte om jag vågar. Tänk om den blir helt fel?  
  ja varför inte. testa. dom är ju billiga ;)
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-11-29 17:17:50 följande:
  Får se, ska först gå till olika butiker i Stockholm och testa klänningar, även om jag vet hur jag vill att klänningen ska se ut. Vem vet, kanske fastnar för något helt annat? Måste man boka tid innan man går till brudbutiker, eller hur funkar det?  Hur lång tid tar det i varje butik ungefär? Jag tänkte att jag ska försöka hinna med fler butiker på en och samma dag, eftersom jag inte kan åka dit närsomhelst. 
  vissa behöver du boka tid hos men inte alla. stockholm brud och fest hittade jag min på och där behöver du inte boka. men gå dit tidigt om du åker dit på helgen. Kommer mycket folk. men dom är hur trevliga som helst. jag var faktiskt aldrig på någon annan eftersom jag hittade rätt på en gång. ;)
  Men lilly till exempel måste du boka på och det flera veckor i förväg. Samma sak med den som ligger bredvid lylly vet dock inte vad den heter.
  men det finns väldigt många på hornsgatan så kör den gatan upp så är det i alla fall 3 eller 4. Garamaj heter nog föresten den bredvid lilly men den ska inte vara nå bra utan otrevlig personal.
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-29 17:26:44 följande:
  ja, skitsnack går överallt tyvärr. det var ju tråkigt att höra. men så länge det inte e själva AT-utbildningen som e dålig så. Jag ska försöka ta mig till Örebro, Kitkät men tyvärr ligger Kalmar ännu längre upp på listan. Fast det e så många som söker så det blir svårt!

  Vad kul med bröllopsmässa! hade jag varit i Sverige då, hade jag definitivt gått!

  Kitkät, det finns inte många brudbutiker som man måste boka i förväg. Vet att till Cosmos bröllopsexperterna måste man det men det var en tjej som hade skrivit om dem på BT här om hur otrevliga o oproffsiga de var. Har själv inte varit där. Annars funkar det nog på en heldag, lite jobbigt bara att ta sig igenom alla från norr till söder. O vissa ställen har inte öppet så länge på lördagar heller så kolla upp öppettider. Jag satt o gjorde upp en planering innan o kollade alla öppettider o på kartan, gjorde allt mycket smidigare då! Men jag rekommenderar dig att testa drottningg brud o fest. dyra klänningar men jättesnygga. det var där jag hittade min snygga maggie sottero!
  haha det gjorde jag också innan. en planeringslista. men som sagt hann bara till en. Ja sök örebro du. mer respekt för läkare så det blir nog bra. men det är ju ett bra sjukhus annars. alltså stort med mycket resurser.
 • Pagnie
  Mandis skrev 2012-11-29 18:30:47 följande:

  Oj vilken full fart det är på ert planerande, kul =)!

  Pagnie, du undrade vad som tog upp all tid månaderna inför bröllopet...när jag tänker efter så vet jag faktiskt inte haha. Vi hade mycket pysslande kvar månaderna innnan, det ingick ju inte full dekoration av stället och borden så vi ordnade med menyer, lite dekorationer till trädgården och bordsplaceringslappar. Bordsplaceringstavla. Underkläder, skor och smycken. Sen var det frisör, florist, underhållning till festen, regelbundna provningar av tärnklänningarna som min mans mormor sydde (jag var tvungen att följa med varenda gång eftersom mormor inte pratar så bra svenska!). Framför allt sista månaden var stressig, vi hade möten med alla (fotograf, filmare, dj mm) för att stämma av planeringen. Ansiktsbehandling, massage, manikyr, pedikyr osv osv.

  En annan sak som tog mycket tid var att vi gorde "körscheman" för dagen innan då vi hade en stor grillfest för släkte, bröllopsdagen och dagen efter då vi hade brunch för de gäster som valde att sova över på stället. I schemat hade vi t.ex. skrivit namn och ansvarsområde för varje person som hjälpte till, t.ex. vem som skulle ta emot fotograf och filmare, vem som skulla ta emot vigselförrättaren, vem som skulle ha kontakt med dj'n under kvällen osv osv.

  Som ni märker är jag ett riktigt kontrollfreak ;)


  okej tack då är jag med på vad som ska ske. då kanske man behöver ta ut lite mer än en vecka när man ska gifta sig. eller alternativt jobba natt så man har ledigt  på dagarna. Men det är en del alltså?
  Usch nu måste jag göra fler listor känner ja. har gjort massa listor men behöver nog ännu mer. Gjorde en i förrgår men nu kanske jag behöver göra en mer ingående.  
 • Pagnie
  Mandis skrev 2012-11-29 18:33:03 följande:
  Goli, vad kul att du studerar till läkare. Jag gör min ST i allmänmedicin så jag har gått samma väg som du går =). Två av mina vännner gör sin AT i Örebro just nu och de verkar vara ganska nöjda, annars är Mälarsjukhuset i Eskilstuna också bra, jag gjorde min AT i Katrineholm och hade min kirurg- och ortopedplacering i Eskilstuna!
  vad trevligt att du tycker om mitt sjukhus mandis ;)
Svar på tråden Orientaliskt bröllop