Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
 • Pagnie

  Orientaliskt bröllop

  goli skrev 2012-11-27 17:32:04 följande:
  hej flickor!
  förlåt att jag har varit borta o missat så mycket! har börjat ny kurs den här veckan, akutmedicin, och det e sååå kul! får äntligen känna på sånt som jag vill göra i framtiden! plus att vi försöker hinna med tentaplugga oxå. tyvärr räcker inte dygnet till alls!

  låter som att ni har kommit långt i planeringarna. Vi har nog lagt planeringen lite på is för tillfället, känns som att det inte e mkt vi kan göra nu ändå. Ska fixa frisör o make up-artist när jag kommer hem till julen. och fotografer o bil får vi fixa under februari-lovet när fästmannen kommer till sthlm med mig.

  Vilka söta klänningar o ballerinaskor, Pagnie! Tror det kommer bli jättelyckat! och du då, Kitkät? Har du hittat några klänningar till dina tärnor än?

  Funderade på det där ni sa om presenter till era föräldrar o brudtärnor o sånt. Vi vill gärna göra ngt liknande. Till papporna är det enkelt: manschettknappar var en jättebra idé. Men till mammorna... funderade på armband men färgen beror på vad de ska ha på sig. Min mammas klänning e fixad men inte svärmors. Några förslag? O eftersom vi inte har brudtärnor o bestmen så tänkte vi köpa ngt till våra syskon. Helst ngt de alla kan ha på bröllopet. välkomnar alla förslag!
  ja alltså allvarligt goli jag blev nästan lite nervös där. tänkte om något hade hänt. sånt där får du aldrig göra igen. i alla fall ett hej per dag tycker jag ;) haha
  men jag förstår vad du menar. ska också läsa akutmedicin fast i vår. dock inte på din nivå men ändå. haha

  ja nu känns det som jag fick nå jävla ryck faktiskt. insåg att det var en del jag faktiskt kunde göra jag som trodde att det inte fanns något. kände lite som du goli. Men oj vilken fart jag fick.
  men som sagt har fortfarande en tärna kvar att hitta klänning till så får se hur det går. önska mig lycka till. men är så glad att jag äntligen hittade mina skor.

  ja manchettknappar is the shit. det var en mycket bra ide. *klappar mig själv på axeln*
  men mammorna ja. men å andra sidan kan man ju köpa smycken som passar allt. typ silver och vita stenar typ swarowskikristaller eller något.
  och samma sak gäller ju nästan syskon också. Om man inte hittar något annat kul som typ trisslotter ;) haha. Nej men skämt å sido det är faktiskt svårt att veta vad man ska ge dom. men jag säger bara det att ebay är din vän. jag har köpt massor därifrån och det är ju mycket egenföretagare som gör sakerna själv. köpte armbanden från en tjej i england och dom var verkligen jättefina. helt underbara. så för dom som trodde det så är det inte bara kinagrejer utan det finns massa olika. som alla bilder jag la upp här i föregåenden inlägg, allt det är ju från ebay.
 • Pagnie

  skoja inte men det kommer bli kul att hitta en. det går nog med lite vilja.
  jo men så är det ju faktiskt. så det är bara att läsa och läsa och läsa. Lärde mig typ förra veckan att det är väldigt farligt att få calici om man har addisons. Bra fakta att veta.

  hum ja då har du ju ett problem. men å andra sidan så har du ju tid på dig att hitta något. Men goli vilket datum var det ni skulle gifta er? har kort minne. det är bra men kort.

 • Pagnie

  haha ja då var det på tiden. läkare som du är.

  ja vi har verkligen gjort det. vi kommer vara så trötta på varandra sen så. Men en annan sak är att när vi nu har planerat hela våra bröllop tillsammans så inser ni väl också att vi faktiskt måste träffas någon gång?
  Okej jag fick för mig att det var i juni men då är jag först ut alltså. vad läskigt.
  13 juli kör vi. Då får jag tipsa om alla saker som man bör tänka på. ;) sånt man märker. jag kan vara Yoda i 4 veckor eller så ;)

 • Pagnie

  ja jag tycker det jag med men det får bli närmare sommaren eller så. Nejdå jag ska inte lämna er flickor det lovar jag. Jag är med er till slutet. ända till kitkät har nått fram till målet. och lite till kanske. Vi kan fortsätta hänga sen och göra en egen tråd på familjeliv för det blir ju nästa steg. haha ;)
  Nej men vi har ju haft så roligt så inte tycker jag att vi ska sluta med det bara för att bröllopen är slut. men det är ju bara min åsikt.

  på tal om något helt annat så hatar jag min bror idag. fan vad han söker bekräftelse. Jag råkade skriva att dom gav sin dotter ett svenssonnamn du vet den fula. och det är ju exakt vad det är, hon ska heta linnea. låt på plats nummer 5 på namntoppen förra året så det är ju helt klart svensson. men jag sa också att jag tyckte att det var fint. och ett bra namn men allt han hörde var tråkig svensson så han sa att det spelar ingen roll vad jag säger för det känns ändå som att jag tycker att det är tråkigt och svensson.
  Hur orkar man? är det han som inte gillar namnet eller?

 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-27 22:32:01 följande:
  tycker jag låter som en bra idé! o till sommaren vet jag var jag o fästmannen kommer att vara så ännu bättre!

  Linnéa är ett fint namn, tycker jag. Och ja, väldigt Svensson. Tråkigt att din bror bara uppfattade bara den biten. Är hans fru också svensk? och har de andra barn? När jag o fästmannen diskuterar namn så vill vi gärna välja ett lite mer internationellt namn, som kan passa de flesta nationaliteter. Det roliga e att de e så svårt att komma på pojknamn, tycker jag! Ett av mina favorit flicknamn, som jag vill att vår dotter ska heta, är Amelie. Tror det e franskt! Har ni diskuterat namn?
  låter bra. vi hoppas på att det blir nära här. gärna i min stad på samma akutmottagning också. så söt hit jag vill ha er här så vi kan fika och snacka skit.

  Yes hon är också svensk. deras andra barn och också ett jätte svenskt namn. Men men dom är rätt tråkiga uppenbarligen.
  Ja min sambo vill ha persiska namn och jag är helt på den iden för jag älskar de persiska namnen. Så vår dotter kommer heta Parmida Elli Katarina med Parmida som tilltalsnamn och vår son kommer heta Dastan Ivar (och det tredje jobbar vi på) Med Dastan som tilltalsnamn.
  Så det där är redan klart. Sen har vi reservnamn också med Namine och Navid.

  haha okej vi är nördar men hallå vi sätter igång om 137 dagar. (ja jag håller räkningen) ;) haha
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-11-28 13:50:02 följande:
  Här skrivs det på för fullt ser jag. Igår firade jag & fästmannen två år tillsammans, så jag fick snällt avstå från att kika in på BT. 

  Pagnie,
  Vilka fina inspirationsbilder, jag tycker att den vita brudnäbbsklänningen var jättesöt! Men jag är jätte nyfiken på hur tärnklänningarna ser ut, du får gärna visa oss. 
  Vi ska ha både Dj och liveband, för att vi vill ha en svensk Dj och ett syrianskt liveband! Jag vill inte ha en Dj som spelar syriansk musik eftersom jag tycker att det är mycket mer känsla live!  

  Goli, 
  Jag har inte börjat leta efter tärnklänningar än, jag känner att det får vänta en stund. Jag har ju inte ens frågat mina brudtärnor. Det tänkte jag göra inom en snar framtid. Jag har köpt varsin fyll-i-bok till dom som innehåller frågor om vänskap t ex: "Din bästa egenskap är...", "Du betyder mycket för mig för att..." och i boken ska jag klippa in lite bilder så det blir lite som en scrapbook. Och på sista sidan ska jag skriva "Vill du bli min brudtärna?". Jag tycker att det är ett roligt och personligt sätt att fråga dom på.

  Vad gäller presenter till familjen på bröllopsdagen, så kommer inte vi göra något sånt. Jag ser ingen mening med att ge presenter till familjemedlemmar. Jag förstår inte riktigt, tycker det blir för mycket fokus på presenter. Det känns för överspelat att ge bort presenter hit & dit. 
  Dom enda som ska få någon liten, personlig gåva är våra brudtärnor/bestmans. 

   
  välkommen tillbaka då kitkät. ;) vad hittade ni på under eran speciella dag?

  Det vart ju dom klänningarna som jag la upp tidigare. ;) kakn lägga upp dom igen så du får se.

 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-11-28 16:09:59 följande:
  Men det här är ju en av dom, du hade två andra sa du? Du sa ju häromdagen att du beställt en till som tillomed var snyggare! Det är den jag är väldigt nyfiken på. 
  haha nope jag har beställt två utav den där till mina systrar och så ska min maid of honour ha en ännu snyggare. och det vet jag inte vilken det ska bli än. ;) utan den får jag fortsätta leta efter så det blir special.

  Dock har jag fått mina skor som jag ska ha. gick jävligt fort tycker jag. beställde i söndags och fick dom idag från england. sjukt snabbt. Etsy is the shit.
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-28 17:08:23 följande:
  Hahaha! Vad söta ni e! Bestämt alla namn o grejer! Men det e bra, ni förbereder er för fullt! 137 dagar, wow! kommer gå så fort så! Fick veta av en tjejkompis att tydligen räcker det med att ha varit anställd i 8 månader så kan man få föräldrapenning? Om det stämmer säger jag bara woohoo! Då kan vi börja tidigare ju!

  Låter jättebra det där, jag ÄLSKAR att snacka skit, hahaha!
  haha japp men parmida har vi haft redan sen vi hade vart tillsammans 3 månader eller något så det hänger med.
  Jo det kan nog vara så. tror det är 260 dagar. men ta inga chanser för du får tänka att man vet aldrig vad som händer så det är nog bra att jobba ett år innan. för grejen är den att du kan få ett prematurt barn som kanske föds 3 månader för tidigt eller sådana saker så du får ju se till att du har lite marginal i alla fall.
  Man vill ju inte hamna i den situationen.
  Så det är bara mitt råd. Så skulle jag ha gjort i alla fall. :P När hade ni tänkt att köra först? när börjar du jobba?
 • Pagnie
  goli skrev 2012-11-28 18:14:23 följande:
  ja, jag har tänkt mkt på prematuritet sen i somras eftersom jag jobbade på en neo-avdelning. Men jag räknar inte med att vi blir gravida på en gång. Om vi skulle bli det så är det fantastiskt men jag räknar med att det kommer dröja lite.

  Det beror faktiskt helt o hållet på var vi får AT! Vissa ställen har block som startar redan i augusti, andra ställen har i september eller t o m oktober. Men om det skulle bli så sent så kommer vi att jobba som underläkare fram till att blocken startar. Så jag hoppas på att vi ska hamna på ett ställe där blocket börjar i typ början av september, då kan vi t ex börja försöka i oktober. Det ultimata vore ju om vi fick ett semestervikariat redan i juli, detta håller vi på att ansöka om redan nu. Då kan vi börja ännu tidigare. Deadline för ansökningarna om AT är typ ngn gång i mars-april och man får svar inom typ 3 veckor efter det så det kommer att visa sig då. Det jobbiga vore om vi skulle få underläkarvik i en stad snart och måste ge svar o sen får vi AT på en annan ort. Jajaja, dagens i-landsproblem eller hur? Skrattande
  jo men precis. lite så jag känner också. men om du börjar jobba i september och börjar i oktober och det faktiskt går på första så kan det ju som sagt bli lite tajt. men det där känner ni ju av själva. men tänk på att inte gå in i det och tänka att nej det går inte på första för risken/chansen finns. :D
  men det där löser sig. idag är det i alla fall 136 dagar kvar. haha. fan vad jobbig jag är. jag kommer tjata hål i huvudet på er.

  Måste bara få säga att jag köpte en sån söt bebisfilt igår. hittade den på kappahl, älskar deras kläder verkligen alltså bebiskläder och den var så fin. maringblå med röda setare. du vet vad jag menar Goli. kolla vad duktig jag var nu haha. ;) nej men den var urgullig. jag och sambon var ju och köpte en sådan där söt overall virkad som dom hade förut också. fan vad gullig den är. köpte en blå. otippat va?
Svar på tråden Orientaliskt bröllop