Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
 • Pagnie

  Orientaliskt bröllop

  goli skrev 2012-12-03 21:01:33 följande:
  Vad fin, Pagnie! År det bara jag eller är det tre ringar på bilden? Tycker om den blåa stenen, speciellt!

  en bild på min ring


  okej Goli detta kanske är en yrkesskada men gud vilken fin ven du har där. där skulle det inte vara några som helst problem att sätta en PVK. Man blir ju allt lite sugen.
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-12-03 23:36:57 följande:
  Pagnie, 
  Ja, men det är precis som du säger - det jag tycker är snyggt, kanske du tycker är fult och vice versa. Så man ska gå efter det man själv anser är snyggt. Du kanske skulle tycka att min ring är för enkel, medan den för mig är precis lagom. Och jag tycker tre ringar är alldeles för mycket, men för dig är det snyggt. Så kör på det om det känns rätt!

  Vad skönt att det känner en lättnad nu. Varför frågade du inte om kameramannen när du ändå ringde idag?

  Vår förlovningsfest var jättekul! Vi var hos mina föräldrar, dom hade hyrt en lokal. Vi åt god syriansk/libanesisk mat (från cateringfirma), drack, umgicks och dansade till 4 på natten, haha! 

   
  ja men precis. smaken är som baken du vet. ;) nej men tre ringar är nog mycket för ganska många men jag har så långa och smala fingrar så det ser inte så mycket ut när man har dom på sig sen. Det är ju en klar fördel. om jag tar dom här tre så blir ringen exakt 1 cm. så egentligen när man tänker så är det ju faktiskt inte så mycket.

  ja men verkligen. haha jadu jag vet inte, kom nog på det i efterhand. men det är lugnt jag har ingen telefonfobi så jag kan ringa och vara på honom lite till. inga problem du vet. jag kommer vara en ihärdig och jobbig brud. haha.

  åh det låter roligt. :D

  Jag funderar nu över nästa problem. frågan är den om jag behöver något löshår eller inte. hur ska jag kunna bestämma det?
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-12-03 23:38:48 följande:
  Nu har jag mejlat ett av konditorierna som Panorama samarbetar med och frågat om cupcakestårta. Nu ska jag mejla det andra stället! Hoppas jag får svar imorgon! Jag tycker inte om att ringa, har någon form av telefonfobi. 
  ja hoppas dom är snabba men det tror jag allt att dom är :P
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-12-03 23:55:19 följande:
  Pagnie, 
  I och med att du ska ha axelbandslös brudklänning så tycker jag det är snyggt med halsband. Annars kan det kanske se tomt ut, som du skrev.

  Vad gäller korsett, så tycker jag att du ska vänta med det tills du sytt gjort ev. ändringar på klänningar. Det är ju inte bråttom med att inhandla korsett. Om du har snörning, så tror jag absolut att du har plats med en liten bebismage! Du kan ju lätta på snöret så mycket du vill, så det borde inte vara några problem. 

  Och håret då. Det beror ju självklart på vad du ska ha för frisyr och hur långt hår du har. Den bästa som kan svara på det är nog frisören som ska fixa ditt hår! Fråga henne! Kanske har hon löshår som hon kan sätta i ditt hår, som du får låna. Många frisörer har löshår som dom sätter i håret, så man slipper köpa själv, sen får man lämna tillbaka det efter bröllopet. 
  jo men precis så tänkte jag också. Det blir tomt liksom. men bra att vi är överens där i alla fall ;)

  Ja du har nog rätt vad det gäller korsetten. Jag tror också att jag kan vänta med den ett bra tag. kanske kan ta den i maj eller något. men som sagt inte bråttom än. dock kan man ju fortfarande leta sexia underkläder till bröllopsnatten.
  Jo jag tycker inte heller att det borde vara något problem. om det nu fungerar på en gång så borde jag vara i vecka 10 eller något och då borde det inte synas så mycket. I vår familj får man knappt någon mage alls så det är ju ett klart plus. men hoppas bara att man inte mår illa. då får jag åka till jobbet och tigga till mig lite primperan eller något. haha.

  Ja alltså jag har rätt långt hår nu. som jag beskrev det för min syster typ 10 cm nedanför tuttarna. haha. Men så har det ju 7 månader på sig att växa också. och det är nog som du säger att dom kan nog sätta i lite löshår för att fylla ut som man sen lämnar tillbaka.
  Tänkte ju sätta i permanet löshår alltså med typ keratinfästen eller något men det kanske jag slipper då å sparar typ 5000. Då blir min blivande glad i alla fall.

  hur går det med letandet efter skor och klänning nu då?
 • Pagnie

  flickor idag kom tärnklänningarna jag beställde och dom var ännu snyggare i verklgheten. helt underbara. nu har jag ju bara en klänning till att leta efter. funderar på om den andra tärnan kanske ska ha en rosa klänning eftersom det är vår andra färg. bara för att sticka ut lite.
  vad tror ni, skulle det funka?

 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 17:03:47 följande:
  oj oj oj, seriöst flickor! hur ska jag kunna vila upp o återhämta mig från min förkylning när ni sliter ut mig så med alla inlägg jag har att ta igen??? Va? Glad

  vet inte var jag ska börja för nu har jag typ glömt vad ni skrev i förra inläggen så jag börjar med det senaste jag läste. Pagnie, lite svårt att säga utifrån färgerna bara. Finns så många olika nyanser av rosa t ex, vissa passar marinblått o andra inte. Sen hade det ju varit coolt om det var rosa fast i samma modell som de andra. Eller om du ska köra på en helt annan modell, kanske ha liknande färg som de andra. Jag hade nog spelat safe o kört på samma färg men i annan modell. Men jag e ganska safe av mig allmänt! Skrattande Men om du hittar en fin rosa klänning så lägg upp den här så kan vi försöka föreställa de två olika klänningarna tillsammans. Men vad kul att tärnklänningarna är så fina, måste säga att jag e lite avis på dina tärnor, sån klänning vill jag också ha!

  Tänkte oxå på det där med illamående om man skulle vara gravid under bröllopet. Min mamma hade hyperemesis när hon väntade mig o det e jag livrädd för. Hatar att kräkas, känns som att mina inälvor kommer upp eller att jag kommer få upp ngt i luftröret o kvävas till döds. När jag blir magsjuk försöker jag undvika att kräkas ända in i det sista, hahaha! Fråga inte hur!

  Pagnie, vad rolig du e! Du e verkligen yrkesskadad, hahaha! Vet du, jag e sämst på att ta venprover, speciellt från armen. tycker det e läskigt att bara känna efter venen o inte se den. När jag jobbade på geriatriken så stack jag de stackars äldre på handen för att det var där jag kunde se venerna. Gjorde ju mer ont också... men om vi träffas ngn gång så kan du ta med dig lite nålar o rör så kan du få sticka mig!
  ja du har nog rätt. Blir nog en i samma färg men annan modell. hittade en jättefin maxiklänning men den fanns bara i small så där stack den idén ut genom fönstret.
  men som du säger, kanske bättre att köra safe men kanske bra att försöka köra en lång klänning på tärnan. Kanske kan hyra en.
  ja men usch jag testade den och fan jag ville behålla den själv. tyvärr så har min syster betalat den själv mer eller mindre så det är ju hennes. haha

  haha jag har faktiskt inga problem med att spy när jag väl gör det. nu händer ju det typ aldrig för jag har nog haft magsjuka 3 gånger i hela mitt liv eller något sådant. men de gånger jag spytt under min vuxna tid har mest varit alkoholrelaterat och då mår man ju så jävla bra efter det så då har det bara varit skönt. haha. ja jag vet jag är knäpp. Ja då kanske du får se upp. vad det gäller graviditeter så brukar det ju vara ärftligt. Men som sagt Primperan min kära. och kanske ett dropp innan man ska gå fram till altaret. haha.

  haha ja jag vet jag är yrkesskadad men vad ska jag göra. ;) jag älskar att stickas. Men jo jag vet ni läkare suger verkligen på allt som vi sköterskor gör egentligen. venprov och katetrar bland annat. fick lov att lära en läkare hur man satte en kateter. sen är nu för övrigt värdelösa på hur man administrerar läkemedel också. ni vet vad vi ska ge men inte fan hur man blandar eller administrerar. ganska roligt faktiskt.
  Ja när det kommer till stickandes så älskar jag det men på akuten får vi ju göra lite extra saker som inte andra sköterskor gör, typ artärprov tar ju vi och likadant när det kommer in trauman så är det sköterskorna som måste sätta de intraosseösa nålarna också. om sådana behövs.

  lätt jag sticker dig. för jag gör ju det bara typ så där 50 gånger per dag eller så. ;) jag borde bli bra på det tycker man.
 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 17:10:16 följande:
  Pagnie, läste att ni ska ha DJ Poria. Kommer ihåg att jag brukade ladda hem hans skivor via nätet för han hade färdiga mix men jag var inte så överförtjust i låtarna. så om ni har önskemål om låtar, säg det till honom. Har för mig att han har en hemsida där man kan lyssna på hans låtar också. vet inte om han fortfarande har det. du kan nog bara söka på hans namn. Hoppas ni blir nöjda!
  jo vi har lyssnat igenom. han har ju som sagt sådana dära remix och grejer. men det blir nog bra. men vi kommer vara på honom som en hök. men som sagt det är nog ingen iranier som tvekar över att ta över dj båset om tillfälle ges eller om låtarna suger. haha.
  Men nu är jag lite förvirrad över vilken låt vi ska ha till första dansen. vi var ju säkra på, eller jag var säker på can you feel the love tonight men nu har jag helt snöat in mig på aerosmith - i dont wanna miss a thing. vad tycker ni?

  Fan alltså jag måste ju plugga men jag har hittat en sådan bra bok som jag verkligen inte kan slita mig ifrån. hur ska detta gå?
  läser den här 50 shades of grey. läst? hört något om?
 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 17:30:25 följande:
  va? men ni tar ju allt det roliga ifrån oss! vi har precis gått igenom det där med intraosseösa nålar, verkar skitkul ju! Hahaha! ja, jag håller med, vi suger verkligen på allt det där men det är faktiskt inte vårt fel. Vet inte hur det e med svenska utbildningen men här i Polen har vi skitdålig praktisk utbildning. Och nrä det gäller läkemedel så lär de bara ut t ex 300 mg amiodarone med 1 mg adrenalin om patienten har V-fib. Sen när vi ska göra övningar på dockorna med ngt påhittat scenario o vi håller på att "rädda" patientens liv så säger läraren: jaha, ska ni ge amiodaron bara sådär? Vi står o glor på varandra som stora frågetecken. Typ ja.... O då får vi värsta utskällningen att nä det ska ju blandas med glukos yaddayaddablablabla. Ja, men hur fan ska vi veta det när ni idioter inte lär ut sånt? vill man bara skrika ut hela tiden. Låt mig påminna dig, Pagnie, om att det här är en BRA kurs. puh, du skulle bara veta hur de dåliga kurserna är!

  Förlåt, nu sitter jag o får ut min aggression på kursen här, inte meningen men jag känner så igen mig i allt det du beskriver. Skönt att veta att det inte bara är jag iofs, hahaha! men samtidigt så får jag sån ångest för om mindre än ett år är jag läkare! hoppas bara jag får jobba med söta o snälla sjuksyrror som dig så att jag får lära mig! de polska sjuksyrrorna hatar oss utlänningar!

  Kitkät, förlåt! vet att jag sa att jag inte skulle snacka medicin men du e faktiskt inte här så du får skylla dig själv! var är du, hallå? undviker du mig eller? Glad men det positiva e att du behöver inte ta igen så mkt när du kommer tillbaka. lagom till att jag har gått o lagt mig, hahaha!
  ja vi gör allt det roliga. Haha. nej men läkarna tar ju artärproven i ljumsken om handleden inte funkar för det får vi inte göra. Men de intraosseösa kör ju vi oftast. Men det där blir nog bra. men läkemedel är fan inte lätt. vid hjärtstopp att ge cordarone eller vad fan det nu är och sen adrenalin och gud vet allt. ja hålla koll på det är inte det lättaste.
  ja men det brukar ju vara så men skit i dom. vi sköterskor som är UNGA är  i alla fall trevliga här i sverige. oftast. Äh gnäll på det kan vara bra att få ut lite aggresioner ibland.
  du får komma och jobba med mig. gud vad glad jag skulle bli då. så snälla sök på mitt sjukhus också. ;) vi skulle ha så roligt. :P

  Ja kitkät är en nattuggla så hon får allt skylla sig själv. och jag har varit ledig i två dagar nu och allt jag gör är att sitta framför datorn. bra där. ja men vad ska man säga. det är ju så roligt att planera bröllop.

  hörni har ni funderat på att försäkra bröllopet?
 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 17:37:59 följande:
  hahaha, ja det e sant. alla iranier är DJs. vi e för övrigt fotografer o filmare o stylister o läkare oxå, visste du det? Skrattande det ska nog gå bra, tror jag!

  ja, can you feel the love tonight kanske e lite mer passande än: I don't wanna close my eyes, I don't wanna fall asleep cuz I miss you babe. Ni e ju där med varandra så ni behöver inte sakna varann, hahaha! men håller med, typ början av låten har en jättefin text!

  vi tänkte ha first time ever I saw your face fast med Marcia Griffiths version. Men jag funderar lite på Marvin Gayes Let's stay together. Har du hört den? riktigt skön!

  50 shades of grey låter väldigt bekant men kan inte komma på vilken det är. Do tell! älskar att läsa böcker men det var så längesen!
  haha jo jag har märkt att ni är det mesta. men det är väl bra då. jag menar jag passar in då. jag är sjuksköterska, hobby fotograf OCH utbildad frisör så jag har också några skills.

  ja men den är ju så fin. han vill inte stänga ögonen för han kommer sakna henne även fast dom sover bredvid varandra ju.   ja det tål att tänkas på.
  ska genast lyssna på den.

  ja den är på topplistan över böcker nu. en riktigt kärleksroman med mycket het romantik typ. en student som möter en kille som är chef över ett stort jävla företag och ja sen leder det ena till det andra osv. men jag har bara hunnit typ 1/4 av de typ 600 sidorna. haha. har fått jättebra kritik tydligen
 • Pagnie
  Mandis skrev 2012-12-04 17:53:17 följande:

  Jag har köpt 50 shades of grey men inte hunnit börja läsa den ännu, men till jul ska det bli av haha


  Ska börja fila lite på min "bröllopsberättelse", får berätta lite i taget..typ börja med dagen innnan osv. Jag återkommer =).


  Goli, hoppas du mår bättre!


  ja läs den. den är faktiskt jättebra :D ja bröllopsberättelse är ju jättekul :D
Svar på tråden Orientaliskt bröllop