• Äldre 29 Nov 18:52
  1433030 visningar
  3377 svar
  3377
  1433030

  Orientaliskt bröllop

  goli skrev 2012-11-29 18:47:11 följande:
  Vad kul, Kitkät! Ja, jag känner igen hans namn, du har nämnt honom innan. visst var han ert förstaval? Grattis!

  Vi har hittat 2 ställen hittills. Det ena heter studioparkway men priset han gav var sjukt mycket 18 000kr! tycker vi iaf! Men då ingår det en massa som vi egentligen inte behöver så vi tänkte träffa honom o pruta lite. Typiskt iranier! fast jag kan inte pruta så jag ska ha med mina föräldrar. min mamma e bra på det o skäms inte alls, hahaha! Sen är det ett annat ställe som heter TaBild o de har sagt 15 000 kr men det e samma sak där, massor som vi inte behöver egentligen. Så vi får se, kommer inte bli ngt tillfälle förrän i februari att åka o träffa dem.

  jag håller med dig, Kitkät! roligaste var ändå klänningen o största lättnaden var att ha lokalen fixad. Med den kändes det som att nu är  det på riktigt, nu ska vi gifta oss!
  men dom här oskarfoto? är dom bra? jag funderar på att hitta en egen flmare och så men jag vet inte. vad kostar
  dom och vad får man gör det? Goli? Kitkät?
 • Äldre 29 Nov 18:53

  jag försöker hinna ikapp i ert skrivande men det är svårt. jobbar nu så om jag försvinner så vet ni varför. :P lugnt än så länge.

 • Äldre 29 Nov 20:26
  Mandis skrev 2012-11-29 19:04:39 följande:
  Pagnie, jag hade också mycket listor och man behöver såklart inte ha så..det blir ju säkert bra ändå. Fördelen med alla listor och all nogrannhet var att jag kunde slappna av på själv bröllopsdagen, då släppte jag allt och litade på att allt skulle bli precis som vi hade tänkt oss...och det blev ju nästan så =).

  Yes Eskilstuna och Mälarsjukhuset tyckte jag om, det är faktiskt många av AT-läkarna som jag gick med som har valt att stanna kvar där så det är ju ett bra betyg =)! Jobbar du själv på Mälarsjukhuset?
  ja men precis. jag älskar listor. Du skulle sett när jag flyttade hemifrån. Jag var galen. skrev listor på allt jag behövde och allt jag hade, i bokstavsordning. Sen skrev jag ut planlösningen på lägenheten och klippte ut möbler i skala och möblerade innan vi flyttade in. ja du fattar hur galen jag är.

  Yes det gör jag. på akuten faktiskt.
 • Äldre 29 Nov 20:27
  Mandis skrev 2012-11-29 19:08:00 följande:
  Pagnie, jag tror nog det räcker med en veckas ledighet innan bröllopet, jag var ledig i en vecka men hade ordnat så att jag hade luftigare schema redan 2 veckor innan =)!
  ja jag får nog jobba ihjäl mig månaden innan och sen ta bara några pass där i slutet.
 • Äldre 29 Nov 20:28
  goli skrev 2012-11-29 19:22:35 följande:
  Pagnie, vi ringde o snackade med han på oscarsfoto vilket inte var det lättaste härifrån med dålig förbindelse o allt. Men han verkade jättetrevlig, inte så jättebra svenska, men väldigt hjälpsam o de har fina foton på sin hemsida. Har du kollat in den? Sen minns jag tyvärr inte vad han sa för pris men han ville att vi skulle komma in på hans ateljé o titta på hans album mm. Kitkät kanske har bättre koll på priset?

  Oftast finns det många olika paket och jag tror att de skräddarsyr efter ens eget behov. men de brukar ställa upp med fotografer för porträttfoton samt filmare för festen osv. Sen kan man få olika album, DVD-kopior av redigerat material osv osv. Men kolla deras hemsida om du inte har gjort det. Och som sagt, priset kan man nog alltid diskutera med dem på plats!
  okej jag kanske ska ringa honom då. eller så sätter jag sambon som ändå är blatte på det ;)
  Men jag fick prisförslag på 12 000 men jag vet inte riktigt vad som ingick.
 • Äldre 30 Nov 09:54
  Mandis skrev 2012-11-29 21:20:20 följande:
  Haha Pagnie, du är nog snäppet värre än mig när det gäller planering och listor =)...men samtidigt är det ju skönt att ha kontroll över allting som sagt!!! Vad kul att jobba på akuten, spännande och ingen dag är den andra lik. Enda orsaken till att jag har hållt mig undan från akuten är att jag vill ha ett 9-17-jobb!! Om du har möjlighet att planera så att du inte behöver gå lika många pass veckorna innan bröllopet så gör det...det var så otroligt skönt att kunna slappna av lite från jobb och samtidigt kunna fokusera på bröllopet!
  haha ja kanske då men det är ju som du säger. man vill ha koll på allt. Får nog sätta mig snart igen och fixa det där. Mer listor helt enkelt.
  Jaså? ja jag skulle då som det känns nu aldrig vilja ha ett 8-17 jobb. man är så låst tycker jag. med mitt jobb så kan jag jobba sex dagar ena veckan men endast 3 andra veckan. Så jobbigt att behöva gå upp samma tid varje dag och alltid ha samma schema. visst skönt att vara ledig helger men nej. Får se hur man känner om några år istället.
  Sambon har 8-17 jobb och fy vad tråkigt han tycker att det är. haha
  ja jag får göra det. lägga typ nätter veckorna före även fast det är ganska tråkigt.
 • Äldre 30 Nov 09:59
  kitkät skrev 2012-11-30 00:52:49 följande:
  Mandis, 
  Vilket vackert bröllop! Vart var vigselplatsen? Och vilken tur ni hade med vädret, av bilderna att döma!

  Pagnie,
  Jag har faktiskt ingen aning vad Oscarsfoto tar, för oss ingår dom i paketpriset hos Panorama. Vi får välja mellan 3-4 olika fotografer/filmare som ingår i paketet. Och vi kommer nog välja Oscarsfoto. Ring och fråga! Han är jätte trevlig. Du kan ju välja bort tjänster som du kanske inte vill ha, t ex så kan du välja bort fotografen och då kan han dra bort några tusenlappar på priset. För det är ett filmkamera-team och då är det alltså både en filmare och en fotograf, vad jag förstått. Och man kan välja bort den ena eller den andra. Du kan ju ringa dit och säga att du endast är intresserad av film och inte foto. För ni har ju redan fotografer eller hur? 
  ja alltså det ingår ju i vårt paketpris med men jag vet inte vilka som ingår. ska ringa dom på olles krog nästa vecka för josef har varit bortrest så det har inte gått att få tag på honom. Vi fick i alla fall ett nummer av den andra killen till en tjej som fixar sofreh aghd. Så vi ska träffa henne den 16:e. dock har svärmors kompis också hittat någon som kan fixa sofreh aghd så vi får se vem det blir. hon svärmor hade kollat var en kompis till dom och hon erbjöd sig även att vara toastmaster. haha. Iranier och vara hjälpsamma.

  Vi har ju en kameraman som ingår plus en fotograf och sen har vi bokat in en till egen fotograf. Men som sagt nu funderar vi på om man kanske ska ta en till kameraman?
 • Äldre 30 Nov 10:00
  kitkät skrev 2012-11-30 01:00:39 följande:
  Goli, 
  Det skulle vara bra om du kunde komma på vad butiken som kan sy upp klänningar heter! Kan du inte fråga din bekant vars pappa äger butiken? 

  Ja, Mattias Nyström var vårt förstahandsval, så det känns skönt att han kan på vårt datum! Nu gäller det bara att boka live-bandet! Min mamma har pratat med bandet som jag helst vill ha, då sångaren i bandet brukar handla där mina föräldrar arbetar, och han har sagt att han gärna spelar på vårt bröllop, men att vi ska återkomma med lite mer detaljer - datum, tid osv. Jag vill också veta vad han tar i pris. Så jag ska be en bekant till mig, som känner sångaren att kontakta honom och fråga lite mer ingående, så jag vet. 

  Vad gäller filmare så säger jag samma sak till dig som till Pagnie, ni behöver inte ta allt som ingår i ett paket, ni kan ju välja bort tjänster och se vad priset hamnar på, och sen pruta! Ni ska inte behöva betala för tjänster som ni egentligen inte vill ha.
  Så gjorde t ex vi med Panorama, vi valde bort det vi inte ville ha av dom som vi ville ordna på annat håll och då drog dom av från priset, t ex min brudbukett, tärnornas buketter och transporten. 

  Har ni fått tag på någon bil än, föresten? 
  kitkär, varför ville ni inte ta blommor och bil från dom?
 • Äldre 30 Nov 13:58
  kitkät skrev 2012-11-30 13:04:10 följande:
  Pagnie, 

  Varför vill ni ha två kameramän?

  Vad gäller brudbuketten och tärnornas buketter, så valde jag att stryka det från Panoramas paket och ordna det själv. Panorama har ju en florist som dom samarbetar med och då talar man om för Panorama hur man vill att buketterna ska se ut och så förmedlar dom det till deras florist. 
  Men jag vill träffa en florist själv och diskutera blomval och färger för att vara säker på att jag får precis det jag vill ha, så därför valde jag att ordna det på egen hand. Det känns säkrare att träffa en florist själv, som kan blommor och kanske kan ge råd och tips om olika alternativ än att visa en bild till Panorama av en bukett som jag gillar, som deras florist sedan ska försöka sätta ihop. 

  Och i deras paket ingår limousine, men vi vill inte ha någon limousine, så vi valde bort det också. Istället har vi bokat en vit veteranbil, Rolls Royce som rymmer 7 personer. Då får våra brudtärnor och bestmans ändå plats med oss i bilen! 

  Här är en bild på bilen. Den kommer från brollopsbilar.se 


   
  haha jadu bra fråga. Men för att det ingick i det priset vi fick å då är ju den ändå med men vi litar inte riktigt på den så vi vill ha en till ifall att. om du förstår vad jag menar?

  Okej ja men det låter ju klokt. På olles krog så skulle vi gå till floristen med honom och bestämma så då blir det ju inte riktigt samma problem. Så det var ju skönt. men hade det varit som du sa så hade jag nog också gjort samma sak.
  och med bilen förstår jag också. Klart man ska ha den man vill. :D
 • Äldre 30 Nov 16:36
  kitkät skrev 2012-11-30 14:33:40 följande:
  Men prata med Josef om vilka filmare som ingår, sen kan ni ju besöka deras ateljé, då kan ni se om dom verkar bra. Vi fick visitkort till dom filmkamera-team som ingår i paketet hos Panorama och så får vi själva kontakta dom om vi vill träffa dom för att sedan bestämma oss för vilka vi vill anlita. 
  Så kan ni väl också göra?

   
  ja jag ska nog ringa honom på måndag så får vi se vad han säger. för det är ju dags att köra igång känner jag.
Svar på tråden Orientaliskt bröllop