• Äldre 22 Nov 21:14
  1432025 visningar
  3377 svar
  3377
  1432025

  Orientaliskt bröllop

  ja det känns som att vi är i bra fas nu faktiskt. ska sätta sambon på att designa inbjudningarna snart och skicka dom till min mammas kusin. Hon jobbar med reklam på ett tryckföretag och ska hjälpa oss med alla trycksaker från inbjudningar till vigselprogram till festhäften så det är bra.

  Tjejer, pratade med kyrkan idag också så nu vet att vi har en präst också. känns väldigt skönt. Sen ringde jag lokalen och pratade med dom om sofreh aghd och kollade vilka dom brukade samarbeta med och dessutom om dom hade kontakt med någon Dawul Zurna. Dom hade nummer till båda men dom skulle ringa med dom i morgon. Känns bra. Så nu är det lite på G i alla fall.
  15-16 december åker vi till sthlm igen och köper slöja och fixar kläder åt min älskade. Kommer ju bli hur bra som helst.
  Måste dock hitta skor. vill inte ha klackar utan gärna ballerina så har ni några tips, gärna blå skor då så får ni jättegärna komma med dom.

  Mandis din Sofreh var jättefin. Bra jobb dom gjorde. :D
  Får jag fråga en kanske lite känslig fråga men hur mycket la ni på bröllopet?

 • Äldre 22 Nov 22:21

  Okej Goli jag förstår att du har annat för dig *host* men jag behöver er hjälp och Kitkät du håller dig bara borta för du vill lura i oss att du har ett liv och inte ett BT beroende. Men du lurar ingen. ;)
  jag har ett akut bridezilla problem jag behöver hjälp med.
  Jag har ju hela tiden velat ha royalblue till bröllopet. jag har letat efter klänningar till tärnorna sedan typ mars men inte hitta något. Jag älskar ju blått i alla varianter. Nu hittade jag den perfekta klänningen MEN den är navyblue. Så nu är frågan. Ska man byta till navy för det är ju galet snyggt det med. OCH det är mycket mer elegant tycker jag nog.   


  Här är klänninge. I-landsproblem a la bridezilla.


   
 • Äldre 22 Nov 23:29
  goli skrev 2012-11-22 22:26:15 följande:
  Hahaha! Fast jag e så strängt upptagen så tar jag mig alltid tid för er tjejer! Först o främst är det en sjukt snygg klänning! Riktigt sassy! Men jag e lite osäker på hur royalblue ser ut, kan ju söka på nätet men har du hittat ngn klänning i royalblue som vi kan jämföra med? Och vilka fler saker hade du tänkt ha med på bröllopet i royalblue?

  Skönt att prästen är fixad också! Ännu en sak att bocka av på listan!
  haha klart du gör. du känner dig säkert tvungen ;)
  ja royalblue alltså. kungsblå, klarblå, helt enkelt väldigt blå. haha.
  Men här har du en royalblue klänning. Det är ju så jävla fint men va fan det är ju navy också. Det känns som sagt mer elegant med navy men royal är ju så fin. Problemet med navy är ju buketten då. det finns ju blå rosor men dom är ju oftast royal. så ja. dilemma deluxe. syrran som är en tärna älskade den tydligen. så ja godkänt därifrån i alla fall.
  Så vad ska jag göra? buhu nu vart det jobbigt.

 • Äldre 23 Nov 09:02
  kitkät skrev 2012-11-23 00:47:37 följande:
  Pagnie, 

  Jag kan tipsa dig om en sida som heter edressit.com, där ska jag beställa tärnklänningarna ifrån! Man kan måttbeställa och/eller välja färg på klänningen som man gillar utifrån en färgkarta. Så säg att du hittar en klänning du gillar men som har fel färg, då kan du beställa den i vilken färg du vill.
  En vän till mig har beställt klänning därifrån flera gånger, det är riktigt fina klänningar och bra kvalite! Det är ingen Kina-sida, utan ett företag som finns i Tyskland, Storbrittanien och USA! Så man får precis det man ser på bilderna, inga kopior eller sådant! 

  Vad gäller klänningarna som du visat ovan, så tycker jag första klänningen är lila och inte navyblå. Med navyblått menar du väl marinblått?
  Om jag var du så skulle jag inte ändra på mitt färgtema pga. en klänning. Jag vet precis vad du menar med royalblått och jag tycker det är riktigt snyggt! Jag har varit på ett bröllop där dom hade royalblått som färgtema, det såg riktigt elegant ut.

  Men kolla på sidan som jag tipsade om, kanske hittar du en royalblå klänning där! Som sagt, alla klänningsmodeller har en färgkarta som du kan välja färg utifrån.  
  jag är vaken alltså ;) haha. jadu. jo jag kollade sidan men det är ju inte speciellt billiga klänningar som dom har där. Jag känner att jag vill ju inte lägga en halv förmögenhet på klänningarna. Så jag vill ju helst komma lite billigare undan.
  Men lila vill jag nog däremot inte hålla med om att den är. ;) men det är ju en subjektiv fråga. haha
  Ja jag har hela tiden velat ha royal för det är en sådan fin färg men nu är jag verkligen inne mer och mer på navy för det känns som sagt mer elegan. men som sagt så blir det lättare med brudbuketten om det är royal men lättare med tärnorna om det är navy. fan vad jobbigt det här blev. Men navy var jag inne  på reda från början också. jag tänkte första ha både royal och navy men vet inte hur det skulle bli.
 • Äldre 23 Nov 13:04
  goli skrev 2012-11-23 11:50:48 följande:
  Personligen tycker jag att navy är finare än royal men det e ju bara min smak. Sen tänkte jag föreslå det du redan tog upp, Pagnie, och det är att blanda de färgerna. Blir det så illa om du har royalblue i buketten och tärnor med navyblue klänningar? Kanske blir fint med en kontrast?

  Nej, tycker inte heller att den klänningen ser lila ut. Den var grymt snygg och den hade jag nog valt själv!

  Har du pratat med alla dina tärnor och kollat vad de tycker?
  ja det känns nästan bättre på ett bröllop nu. ;) haha vilka problem alltså. Men blir det navy så blir det de hela vägen. Så då får dom denna klänningen och sen får dom som originalplanen var varsin bukett med rosa pioner. Underbart. och då blir min bukett rosa med pioner och rosor.
  Så jag tror nästan det är bättre. som sagt det känns mer elegant faktiskt.

  Mina tärnor älskar den allihop. :P min ena tärna vart helt galen. helt hennes stil. haha. problemet är ju det där med vikt. den ena tärnan fick ju barn förra veckan så vi vet ju inte vad hon blir för storlek. men hon gick i och för sig inte upp speciellt mycket så hon borde kunna ha s. Frågan är ju om dom går att sy in. Men den andra tärnan ska också minska i vikt. så det är problemt. det känns som att det kan vara lite trixigt att sy in dom. men dom är verkligen perfekta.
  Dom får helt enkelt hålla vikten. haha


  Detta var min inspirationsbild från början och jag älskar verkligen pioner. :P

  Min bukett ska då vara med några pioner i och sen vita rosor och sedan lite annat smått och gott för att fylla ut den med. Kommer nog bli underbart fint. för då får jag ju som jag ville ha från början. frågan är ju bara om jag ska ha en vanlig eller en droppformad då. ville ju ha en droppformad från början men är inte säker längre
 • Äldre 23 Nov 23:42
  kitkät skrev 2012-11-23 15:05:28 följande:
  Jag ber om ursäkt, ni har rätt - klänningen är inte alls lila... Jag satt vid jobbets dator igår natt när jag skrev inlägget och då såg klänningen verkligen lila ut (säkert datorns skärminställningar), inte alls som den gör på min egen dator. Nu ser den väldigt navy ut. Den är jättesnygg!  Hur mycket kostar den? Den ser inte mycket billigare ut än klänningarna på edressit. 
  Klänningarna på edressit kostar runt 1000-lappen, lite mindre tillomed. Och det tycker jag är ett väldigt bra pris med tanke på att det är "aftonklänningar", och såna brukar kosta en del i t ex butik i Sverige. Som sagt så kommer jag köpa tärnklänningarna därifrån, för jag vill att klänningarna ska vara i färgen aprikos och eftersom det kan vara svårt att hitta, så blir det perfekt att kunna välja färg själv. Dessutom är klänningarna på edressit billigare än vad vi hade räknat med att lägga på tärnklänningarna, så det är bra! 

  Kör på det som känns mest rätt. Jag tycker både royalblå och navyblå är snyggt. Det jag menade i mitt förra inlägg var att jag inte tyckte att du skulle ändra färgtema bara pga. tärnklänningarna. Men det verkar ju inte vara bara därför som du vill ha navyblått, så kör på det. 

   
  haha ja men vad bra :D den kostar 800 så du har helt rätt i att den inte är speciellt mycket billigare. haha. Men vad fan. det får nog bli denna. den är verkligen underbar.
  Nej det var ju inte så. vi hade ju funderat på navy ändå så det var liksom inte en helomvändning.
 • Äldre 23 Nov 23:46
  goli skrev 2012-11-23 19:19:32 följande:
  Pagnie, jag har oxå funderat på droppformat men e livrädd för att blommorna ska ramla ut, hahaha! Löjligt, jag vet, men e man nojig så e man!

  En annan fråga till er: Kitkät o Pagnie, hur ska ni göra med era önskelistor?
  Mandis: hade ni ngn önskelista och hur gjorde ni isåfall?
  haha vilken mardröm du men det känns inte som att oddsen för det är speciellt stora men man vet ju aldrig ;)

  Jadu bra fråga. vi kommer nog inte göra så mycket. som jag har förstått det så verkar iranier ge pengar ändå så ja, lika bra att låta bli.
 • Äldre 23 Nov 23:47

  åh flickor jag måste bara få berätta. min bror fick barn ikväll och jag vet jag är jätte elak men fy fan alltså. vilken ful unge. jag kan inte förstå hur dom kan få så fula barn. båda två. nej usch jag vet att jag är elak men de flesta bebisar är söta och så kommer den där lilla lilla miniprocenten som inte är det och detta är en sån.

 • Äldre 24 Nov 18:55
  kitkät skrev 2012-11-24 14:13:47 följande:
  Pagnie,

  Haha. Fy, vad du är elak! Du är ju faster till den fula ungen!
  Skämtosido, jag kan också tycka att vissa barn är fula. Däremot kanske det inte är så populärt att säga det högt, speciellt inte till barnets föräldrar. 
  haha nej jag lovar att jag inte ska det. Men vad fan vad ska man göra då? bara att gilla läget helt enkelt. Men jag kan ju inte ljuga. eller jo det kan jag väl men jag håller mig helt enkelt till att inte säga något alls till föräldrarna om huruvida ungen ser ut. haha
 • Äldre 24 Nov 18:57

  så nu har jag kommit tillbaka från en heldag i uppsala med en massa persiska studier. och fan vad trött man är i huvudet nu alltså. Presens indikativ hit och pluskvamperfekt dit och periteneum fram och tillbaka. Ja vi lär oss sånt som jag inte ens vet i svenskan. jävla skit. men jag jobbar på. haha.
  Men iranier är dryga med sina 5 z:an bara så du vet Goli. Hihi

  Du Goli tack för ditt tips föresten. Nu ska vi ha Noghl i våra favours. :D Sambon älskade idén

Svar på tråden Orientaliskt bröllop