Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
 • Pagnie

  Orientaliskt bröllop

  Mandis skrev 2012-12-04 22:25:55 följande:

  I'm back =), har varit och tränat en sväng och nu sitter jag i soffan och försöker att umgås med min man som bara har ögon för någon fotbollsmatch på tv!


  Jag ska försöka skriva ner alla låtar vi hade vid olika tillfällen, jag hade en lista på min förra dator men den datorn har kraschat sen en månad. Men jag får se kanske kommer ihåg allting ändå =).


  oj nu fick vi en del. men nu skrev vi ner alla. dock tycker sambon att kamran och homan låten är en deppig låt. så han tyckte inte den passade. haha.
  men smaken är som baken. jag vet ju inte vad dom sjunger om. men mer låtar och förslag mottages gärna
 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 22:55:56 följande:
  Tycker du e jätteduktig, Pagnie! Bra där! Ejazeye betyder "med tillåtelse av" typ, går ju ut på att man ber om sina föräldrars o andra äldres tillstånd eller tillåtelse att gifta sig. ung som ett tecken på respekt. Okej, här kommer en riktig tongue-twister. den här ska du lära dig att upprepa om o om igen o säga riktigt snabbt. Då blir din fästman imponerad:

  Koshtam shepeshe shepesh-koshe shesh-paro

  i svenskan har vi t ex sex laxar i en laxask som man ska säga snabbt o upprepa tills man säger fel. detta är likadant fast med en helt annan betydelse. Vet du vad det betyder?
  haha tack. sitter med den där grammatiken nu. usch. ja den var kanske inte det lättaste men något om att döda någon fluga eller något. Men du får gärna översätta.

  en av de första sakerna jag lärde mig att säga var:

  Lilili hozak
  in goft berim dosti
  in goft chi bedostim
  in goft tashte talah
  in goft javabe khodaro ki mide
  in goft mane mane kalle gonde

  hade en till om någon fågel i någon fontän men har glömt hur den gick tyvärr. och hade skrivit upp den men har tappat bort den :( buhu.
  så har du några sådana får du gärna berätta.
 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 23:05:26 följande:
  Mandis, tack för alla underbara låttips! Måste säga att jag också älskar Moeins Zendegi ba to. Sån underbar text till så underbar musik. och verkligen passande för ett bröllop.

  Som jag skrev tidigare tänkte vi oss first time ever I saw your face fast den lite gladare versionen. Jag e bara så rädd att jag ska börja storböla mitt under dansen! Jag har blivit så blödig på senare år o kan sitta o gråta till de töntigaste sakerna. T ex en deltagare i x-factor som sjöng för sin bror som gick bort. jag kan inte relatera till det men visst fan satt jag o grät ögonen ur mig. Så på bröllopsdagen... herregud! på min förlovningsfest började jag gråta när min pappa höll tal om hur jag o min fästman fann kärleken hos varann o kunde inte sluta. O sen började min kusin gråta för att vi har vuxit upp med varandra o det var en känslosam grej o jag grät bara för att hon började gråta. Shit, om jag e sån nu, hur kommer det bli när jag e gravid haha! Ingen kommer vilja umgås med mig! Så ja, räknar redan med att sminket som säkert komma kosta minst 1000 kr kommer att gråtas bort knappt en timme in på bröllopet!

  Pagnie, ni kan gifta er på riktigt under bröllopet men då måste ni ha ngn som har licens att viga er, t ex en mulla. Fråga de på Olles krog, de har säkert erfarenhet av det o kanske känner en mer "liberal" mulla som brukar viga folk utanför moskén!
  du jag är lika blödig som du. grinade också på vår förlovningsfest när svärmor höll tal. fan för henne alltså. och sen grinade svärmor två också vilket gjorde det värre. jävla skit säger jag bara. haha.
  och jag grinar varje gång till extrem home make over och andra sådana program. så goli när det är dags för barn kan vi böla tillsammans.
  får fråga dom då.
 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 23:07:34 följande:
  Pagnie, en annan låt jag kom på precis är Dooset daram med Omid. Älskar Omids röst! det är en mer dansvänlig låt o kan spelas närsomhelst. En annan låt som e riktigt fin är Parvaz med Arian eller Arian band, lite osäker på namnet.
  arian band är det tydligen.
 • Pagnie
  Mandis skrev 2012-12-04 23:19:31 följande:

  Goli, det är bara kul att ge tips och råd..ni får fråga om det är något ni undrar annars ska jag ju skriva om hela bröllopet..det kommer så småningom haha. Jag tycker oxå om Omids låt doset daram..för lääänge sedan när jag gick på persiska danslektioner så uppträdde vi med den låten =)!


  Ska lyssna på "first time ever I saw your face"..vet inte riktigt om jag har hört den förut. Bröllop är ju riktigt känslosamt så tårar får man nog räkna med..jag lyckades ganska bra tycker jag...i vårt fall var det dock min man som bölade mer haha.. Mest känslosamt blev det under den borgerliga vigseln och under talen!


  Ska nog oxå lägga mig nu, är såååå trött. Godnatt och sov gott =)


  godnatt flickor. jag ska också upp tidigt i morgon. så vi hörs. tack för alla tips mandi.
 • Pagnie

  ja goli det var den haha. tack för det. ja jag vet jag är hemsk när det kommer till att grina till allt. och jag menar verkligen att jag grinar till allt. haha.
  Men ja jag får väl göra det då. undra hur man ska kunna låta bli att grina på sitt bröllop. kommer ju aldrig att funka. jaja jag får väl leva med det.

  jag kan bara säga att holy shit. sjukt vad mycket snö det har kommit idag. dom ställde in ALLA tåg och ALLA bussar, sjukt mycket bilar i dikena, massa bilköer, skolorna stängde ner, folk kunde inte ta sig någon stans och sen kl 7 i morse så kom det kanske 3 dm snö. lamslå ett samhälle eller vad säger vi?

 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-12-05 21:14:37 följande:
  Fan vad ni tjötar här då. Jag hänger inte med längre! Men jag kan skatta mig lycklig över att jag åtminstone har ett liv. 

  Fan då, konditorierna som jag mejlat har inte svarat, så jag blir illa tvungen att ringa till dom. 

  Så långt har jag kommit i planeringen då...  
  haha ja men du har ju övergett oss. ;) vi saknar dig ju. ja vi försöker alla ha ett liv men det går ju lite si så där. i och för sig var jag precis ut och tränade min hund i lydnad och trix i en timme i det fina vädret. så lite liv har jag allt. ;)
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-12-06 00:08:56 följande:
  Du verkar rätt trött på ditt liv, om du gav dig ut i detta väder! Så nja... liv vetja fan inte om du har alltså.

  Hur går det med underklädesjakten? Jag bläddrade i en brudtidning häromdagen och hittade reklam för olika underklädesbutiker. Kanske kan vara något? Om du vill så kan jag bläddra i den och ge dig namnen på webbshoppen och butikerna!
  haha men jag älskar ju snö. och det gör ju hunden med. nej men det är jätte roligt. dock har jag tagit ett beslut nu och lagt ner facebook bara för att skaffa mig lite mer utav ett liv. Det tar ju alldeles för mycket tid. så nu la jag ner det en stund.
  hoppas på mer tid till annat.

  ja men det får du jätte gärna göra. :D vill verkligen hitta något.
 • Pagnie
  kitkät skrev 2012-12-06 12:57:57 följande:
  Haha. Du fattade ett bra beslut! Då har du mer tid till oss. 
  Jag har aldrig haft facebook och kommer aldrig skaffa det. 

  Jag ska strax till jobbet, men jag kan bläddra i tidningen ikväll och ge dig namnen på butikerna! 

  Fick svar från ett av konditorierna som jag mejlat, som Panorama samarbetar med. Dom bakar inte cupcakes, däremot kan dom baka små muffins med gräddkräm på istället. Så enda skillnaden är att istället för glasyrtopping så blir det gräddkrämstopping. Jag mejlade lite bilder på hur jag tänkt mig, så får vi se... Vad tror ni? Tror ni att det kan bli gott? 
  ja det tror jag säkert att det skulle kunna bli. varför inte liksom? men du får väl åka dit och provsmaka eller vad tror du?
 • Pagnie

  åh tjejer jag måste bara få berätta. idag köpte jag mina vigselringar så nu har jag ytterligare en sak att bocka av från listan. det känns som att jag knappt har något kvar att göra längre ;)

Svar på tråden Orientaliskt bröllop