Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
 • Pagnie

  Orientaliskt bröllop

  Mandis skrev 2012-12-04 17:51:23 följande:
  Heeeej, jösses vad inlägg ni producerar ;)...Pagnie, vi hade dj Poria och var jättenöjda med honom. Vi hade ett möte med honom någon månad innan och gick igenm ALLT haha. Vi hade ett körschema med fasta låtar som vi ville ha med, t.ex. första dansen,knivdansen, tårtan, dansen med min pappa osv osv. Sen gav vi honom en lista på ca 50 låtar vi tycker om...bara så att han skulle få ett hum om vår musiksmak. Med alla listor som grund fick han sen fria händer och det blev verkligen jättebra...alla dansade massor!
  låter jättebra. vad skönt nu blev jag lite lugn. då kan jag vara säker på att det blir bra om du säger det. ;)
  ja jag måste också komma på låt till dansen med min pappa men tror det blir wonderful tonight eftersom min pappa älskar eric clapton och den låter visade han för mig. han introducerade mig för eric clapton
 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 18:01:04 följande:
  utbildad frisör också? damn! då kan du ju fixa din håruppsättnin själv ju, haha! eller om du inte blir nöjd med ngn annans, bara att fixa det själv! ja, du passar bra in med skillnaden att du faktiskt e utbildad, men iranier behöver inte vara utbildade, vi bara är! Skrattande

  låter spännande! den ska jag sätta upp på listan! tack för tipset!
  haha ja jag gick frisör under gymansietiden så därför är jag det också. men att fixa frisyr på sig själv är verkligen inte det lättaste. ;)
  Skönt att någon annan pillar i hårat faktiskt. sen har jag så jävla jobbigt hår. långt, rakt, ingen spänst och bara bångstyrigt. haha. så bättre att någon annan kan få skit för det.
  okejdå men jag kan låtsas att jag inte är utbildad då ;)
 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 18:14:07 följande:
  försäkra bröllopet? kan man göra sånt också? hur funkar det o vad kostar det? o återigen mitt guldfiskminne, du vet, vilket sjukhus är det du jobbar på?
  ja det kan man tydligen göra. så nästan så att jag funderar på det. hittade en premie på upp till 200 000 och en till 300 000. så det borde man kanske göra.
  MSE eskilstuna. ;)
 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 18:15:16 följande:
  dans med pappa, shit, har jag inte ens tänkt på! när gör man det? ska brudgummen dansa med sin mamma oxå eller? förlåt mina dumma frågor man kan inte sånt här!
  haha japp han ska dansa med sin mamma. ;)
 • Pagnie

  mandis kan inte du skriva lite tips på låtar man kan ha på bröllop för jag har ingen aning och min sambo är värdelös på sånt här så det skulle verkligen vara till stor hjälpt. tar gärna emot ALLT du har.

 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 19:21:58 följande:
  Okej, men vad försäkrar man sig mot? brand, översvämning, spilld rödvin på brudklänningen? Skrattande
  ungefär allt det där. om man blir sjuk eller någon skadar sig eller om bröllopet av andra anledningar måste ställas in. inte om någon utav parterna får kalla fötter dock.
 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 19:23:28 följande:
  Mandis, den låten e ju så bra! Min pappa brukar sjunga den för mig, hahaha! den e ju bara perfekt, tack för tipset!

  Pagnie, vet du vad den persiska låten heter, den hon sjunger till sin son?
  ingen aning faktiskt. hoppas på att mandis skriver något snart. vill ha massa tips på persiska låtar som man kan ha.
  Men du Goli, under den persiska vigseln eller ja detta gälla mandis med. vad säger "prästen" och vad säger vi? har sett massa olika när man kollar bröllop på youtube.
 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 20:06:12 följande:
  ja du, det beror helt o hållet på vem prästen är. det bästa är om man pratar med mullan innan själva vigseln o frågar hur det kommer att gå till.

  det klassiska, om det är en mulla som viger, är väl att han läser några verser ur koranen och sen så frågar han brudgummen om han tager bruden o tvärtom. fast när han frågar bruden så ska hon inte säga "ba ejazeye madar o pedaram va bozorgtaran, bale!" förrän efter han har frågat tredje gången. första o andra gången ska kvinnorna i släkten säga saker som: bruden har gått för att plocka blommor osv. Haha, kul va?

  Men sen finns det säkert massor av olika varianter! Vi kommer ha en icke-mulla vid vigseln, en vän till familjen faktiskt som ska läsa en gammal persisk dikt av Saadi eller Hafez så det blir på PERSISKA o sen kommer han köra den här tager du osv osv. så det kommer bli mer symboliskt för oss. Riktig muslimsk vigsel får vi ta i ngn moské ngn gång. men vi kommer inte åka till iran inom en snar framtid så det känns lite onödigt just nu.

  hur hade ni tänkt er? o det som jag har skrivit på persiska blir en quiz för dig att översätta!
  haha jag är faktiskt inte så dålig på persiska. och jag hade hört meningen förut. ;) men bozorg är ju stor med taran är väl någon böjning som menar den större eller något och tarin är väl största. Ja okej du fattar jag är kanske ute och cyklar. dock var ejazeye ett helt nytt ord för mig. men i och med att jag kan resten av meningen så är det rätt lätt att räkna ut. ;)

  Jo men jag vet faktiskt inte alls hur vi ska göra det. har inte kommit så långt i planeringen. men hur är det om vi först viger oss på riktigt i kyrkan hur gör man då med de persiska. kan man viga sig på riktigt på persiska vigseln också? usch det där är så förvirrande tycker jag.

  Men mer quiz, det är bara bra för mig. jag har dock blivit asbra på att läsa och skriva om man bortser från alla jävla Z:an ni har. haha
 • Pagnie
  goli skrev 2012-12-04 20:08:35 följande:
  hahaha!!! sköna! såna borde jag köpa till min blivande men jag tror han e för rädd för att få kalla fötter... too many people involved! Skäms
  haha ja får min kalla fötter då jävlar får han stryk tror jag ;)
Svar på tråden Orientaliskt bröllop