• Äldre 28 Nov 18:31
  1408313 visningar
  3377 svar
  3377
  1408313

  Orientaliskt bröllop

  eller jjshouse.com?

 • Äldre 28 Nov 20:50

  hahaha! vad gulligt, ja jag vet precis vad du menar! duktig du e! kämpa på med persiskan! bästa sättet att lära sig ett språk på är övning övning o åter övning och att läsa böcker eller titta på film på det språket... tycker jag funkar bra, iallafall!

  Än så länge har vi bestämt att söka till Kalmar, Örebro, Lidköping, Mora, Oskarshamn, Västervik och Skövde. Hahaha! Bara dessa ställen men det lär nog bli fler på listan! En favorit för min del är Kalmar eftersom de har AT med akutinriktning!

  hahaha! du gillar blått, va? Skrattande ja, när jag börjar jobba o tjäna pengar blir det nog svårt att inte köpa söta babykläder innan vi ens hunnit skaffa några!

  Hur är det i Strängnäs, då? Visst är det där ni bor? Bra stad? Trivs ni? Hur långt är det till Stockholm från er?

 • Äldre 29 Nov 16:17
  kitkät skrev 2012-11-29 01:55:21 följande:
  Goli, 

  Jag hoppas det blir Örebro för er del! Då får jag en ny kompis. Kan behöva det nu när i princip ALLA mina vänner har flyttat Örebro, nu när dom är färdigutbildade.  

  Jag håller med dig Pagnie, Strägnäs är en fin stad. Jag brukar vara där eftersom min fästmans mormor bor där. Och i Eskilstuna var jag jämt när jag var yngre eftersom jag har släkt där. Men om jag skulle välja mellan Örebro eller Eskilstuna så skulle jag utan tvekan välja Örebro. Så ska ni inte flytta tillbaka hit istället? Snälla, snälla...

   
  Hej Kitkät! Det var längesen! Ja, det vire jättebra om vi kunde få anställning i Örebro. Mailade snubben som har hand om det och fick ett svar tillbaka om att det skulle vara ett plus om vi kunde titta förbi en sväng... Hahahaha! Ja, vi hade skrivit i våra brev att vi pluggar utomlands så... Men absolut, ska bara sätta igång vår privata jet och e där alldeles strax!

  Har aldrig varit i Örebro men hört att det e en fin stad o att de har bra AT-utbildning där. Men Pagnie, nu blir jag nyfiken. Varför tycker du inte om sjukhuset där?
 • Äldre 29 Nov 16:53

  hahaha! vad rolig du e, Kitkät! Akta dig, Pagnie, hon bits!

  Nej men seriöst, tror det e bra att få alla inputs man kan få. Det e ändå AT i minst 18 månader plus att vi e lite inställda på att kanske stanna kvar. Sååå... do tell, Pagnie! Men oroa dig inte, Kitkät, Örebro står fortfarande högt upp på listan!

 • Äldre 29 Nov 17:18
  kitkät skrev 2012-11-29 17:09:02 följande:
  Haha bra! Det gillar jag. 

  Jag börjar fundera lite på att sy upp min klänning i Kina ändå, såg i en av Kina-trådarna en blivande brud som hade sytt upp en liknande klänning som jag är ute efter och den var jättefin och välsydd! Men jag vet inte om jag vågar. Tänk om den blir helt fel?  
  jag förstår dig fullständigt. men saken e att man kan påverka mkt beroende på vilken kinasida man beställer ifrån. Jag blev ju nöjd trots mina mardrömmar o min osäkerhet men jag ångrar att jag inte la i mig mer i själva processen. för det tror jag man kan göra! Det bästa vore om du beställde från en hemsida som har gjort den varianten innan o be dem skicka bilder på det de själva har sytt upp. På så sätt vet du bättre vilka ändringar du vill göra. Du binder dig ju inte till ngt genom att bara maila dem o kolla om de har sytt upp den klänningen du vill ha. Finns jättebra trådar på BT som har spaltat upp alla säkra sidor att beställa från!
 • Äldre 29 Nov 17:26

  ja, skitsnack går överallt tyvärr. det var ju tråkigt att höra. men så länge det inte e själva AT-utbildningen som e dålig så. Jag ska försöka ta mig till Örebro, Kitkät men tyvärr ligger Kalmar ännu längre upp på listan. Fast det e så många som söker så det blir svårt!

  Vad kul med bröllopsmässa! hade jag varit i Sverige då, hade jag definitivt gått!

  Kitkät, det finns inte många brudbutiker som man måste boka i förväg. Vet att till Cosmos bröllopsexperterna måste man det men det var en tjej som hade skrivit om dem på BT här om hur otrevliga o oproffsiga de var. Har själv inte varit där. Annars funkar det nog på en heldag, lite jobbigt bara att ta sig igenom alla från norr till söder. O vissa ställen har inte öppet så länge på lördagar heller så kolla upp öppettider. Jag satt o gjorde upp en planering innan o kollade alla öppettider o på kartan, gjorde allt mycket smidigare då! Men jag rekommenderar dig att testa drottningg brud o fest. dyra klänningar men jättesnygga. det var där jag hittade min snygga maggie sottero!

 • Äldre 29 Nov 17:45

  det var bara bra att du upprepade dig, för det hade jag glömt!

  Ja, jag förstår dig! Hade det varit en hel klänning som du velat ha en kopia av hade det nog varit lättare. Men kolla noga ang priser med dem i butiken, tyckte han killen som ägde stället var lite småskum. Tjejerna som jobbade i butiken var mkt trevligare, tyckte jag. När jag kom in första gången stod han mest o bara stirrade lite surt tills jag gick fram o ställde frågor. Då svarade han lite kortfattat. o när jag sa att jag tyckte klänningen var dyr så blev han ännu konstigare. Men tjejerna var skittrevliga och hjälpte mig jättemycket med att prova klänningar o underkjolar osv. jag passade på att prova flera olika klänningar, t o m såna som jag bestämt mig för att inte ha. O just en av dessa fastnade jag för så passa på att PROVA!!!! Vissa klänningar ser helt annorlunda ut från det att de hänger på galgen tills du sätter på dig den, lovar!

 • Äldre 29 Nov 18:12

  Yup, det låter som honom! du kommer förstå när du träffar honom. Bitter, ung kille, hahaha! men inte så konstigt. Säljer brudklänningar för flera tusen men fler o fler blivande brudar hittar tillförlitliga kina-sidor o beställer därifrån. tror att han allmänt e misstänksam mot alla. vi fick t ex inte ta ngn bild när jag hade klänningarna på mig. just för att jag kanske skulle skicka bilden till en kina-sida.... hahaha, little does he know!

  Ja, vi hade kunnat trasha hela stället! men tror inte att oscars foto e aktuellt längre tyvärr. min mamma har ringt runt lite o hittat några iranier som verkar ha bra meriter o deras ateljéer ligger mycket närmare där vi bor. ska gå dit o pruta lite! men om det inte går ringer jag min bride-squad (dig o Pagnie!) så får ni komma o hjälpa mig att sätta press på dem!

  Ja, ska sätta på lite fler kristaller som min mamma har köpt från iran. Sen har jag hittat ett ställe i Kista galleria däe jag tänkte be dem sy på ärmar o kanske korta ner klänningen lite. Men imorgon ska jag köpa en underkjol från en polsk brudbutik som ligger här i närheten o det blir lite billigare än det jag har hittat i sverige. Sen kan jag alltid sälja den på blocket! Ska bli kul, ser fram emot att fixa lite med klänningen tillsammans med min goa mamma!

 • Äldre 29 Nov 18:38

  jag gick oxå till lilly men jag behövde inte boka tid i förväg. kanske e annorlunda under sommaren? garamaj skippade jag eftersom det inte riktigt var min stil plus att jag hörde att det var riktigt dyrt. Finns ett ställe som heter Kik, är det den du menar Pagnie? Tyckte inte alls om den butiken. Klänningarna var alldeles för enkla o de flesta var i spets, men det var inte ens fin spets. När vi kom in kom det en snubbe fram som var typ konsult eller whateever o snackade i evigheter om deras koncept, fy fan, ville bara därifrån!

  Håller med Pagnie, butikerna på hornsgatan e jättebra! Finns två ganska stora brudbutiker på hornsgatan med fina klänningar, sen finns det ett litet litet ställe typ mellan dem butikerna, om jag minns rätt, som både säljer klänningar och syr upp. Jobbade med en tjej på KS i somras o fick veta att hennes pappa äger stället. Hm, att inte jag tänkte på det innan! Kitkät, de kanske kan sy upp klänningen till dig? Du kan ju nämna att en annan butik har gett dig 6000 kr i pris och då kanske de kan ge dig ännu billigare? Iaf, han har mycket erfarenhet o verkar duktig. Önskar bara jag kunde komma på namnet. Tog deras visitkort oxå t o m men vete fan vad jag gjorde av den! Ska försöka komma på namnet!

 • Äldre 29 Nov 18:40
  Mandis skrev 2012-11-29 18:33:03 följande:
  Goli, vad kul att du studerar till läkare. Jag gör min ST i allmänmedicin så jag har gått samma väg som du går =). Två av mina vännner gör sin AT i Örebro just nu och de verkar vara ganska nöjda, annars är Mälarsjukhuset i Eskilstuna också bra, jag gjorde min AT i Katrineholm och hade min kirurg- och ortopedplacering i Eskilstuna!
  Hej Mandis, vad kul! Vad tyckte du om Katrineholm? Var det bra? (Nu kommer Kitkät bli sur om jag nämner ngn annan stad än Örebro, hahaha!) O min fästman undrar vad du tycker om allmänmedicin hittills? Han funderar oxå på det, nämligen!
Svar på tråden Orientaliskt bröllop