• Äldre 22 Nov 22:22
  1408878 visningar
  3377 svar
  3377
  1408878

  Orientaliskt bröllop

  Mandis, först o främst måste jag säga att det var en jättevacker sofreh aghd! Helt perfekt! Vi kommer anlita Shabnam från sofrehaghd.com och min mamma och svärmor har fått ta hand om det, så hoppas på att det blir ngt liknande!

  Tittade på bilder av Vår Gård och det ser riktigt romantiskt och harmoniskt ut. Gick allt enligt planerna? Hur gjorde ni med maten? Och hur kom ni på det stället?

  Det ultimata för oss hade varit om Santa Maria hade legat i ett sånt område med sån vacker natur. Då hade vi definitivt kunnat skicka upp khom loy på kvällen!

 • Äldre 22 Nov 22:26
  Pagnie skrev 2012-11-22 22:21:44 följande:
  Okej Goli jag förstår att du har annat för dig *host* men jag behöver er hjälp och Kitkät du håller dig bara borta för du vill lura i oss att du har ett liv och inte ett BT beroende. Men du lurar ingen. ;)
  jag har ett akut bridezilla problem jag behöver hjälp med.
  Jag har ju hela tiden velat ha royalblue till bröllopet. jag har letat efter klänningar till tärnorna sedan typ mars men inte hitta något. Jag älskar ju blått i alla varianter. Nu hittade jag den perfekta klänningen MEN den är navyblue. Så nu är frågan. Ska man byta till navy för det är ju galet snyggt det med. OCH det är mycket mer elegant tycker jag nog.


   


  Här är klänninge. I-landsproblem a la bridezilla.


  Hahaha! Fast jag e så strängt upptagen så tar jag mig alltid tid för er tjejer! Först o främst är det en sjukt snygg klänning! Riktigt sassy! Men jag e lite osäker på hur royalblue ser ut, kan ju söka på nätet men har du hittat ngn klänning i royalblue som vi kan jämföra med? Och vilka fler saker hade du tänkt ha med på bröllopet i royalblue?

  Skönt att prästen är fixad också! Ännu en sak att bocka av på listan!
 • Äldre 22 Nov 22:27

  Mandis, eller jag menar å kära Yoda, får jag fråga hur ni gjorde med fotograf/filmteam?

 • Äldre 23 Nov 11:50

  Personligen tycker jag att navy är finare än royal men det e ju bara min smak. Sen tänkte jag föreslå det du redan tog upp, Pagnie, och det är att blanda de färgerna. Blir det så illa om du har royalblue i buketten och tärnor med navyblue klänningar? Kanske blir fint med en kontrast?

  Nej, tycker inte heller att den klänningen ser lila ut. Den var grymt snygg och den hade jag nog valt själv!

  Har du pratat med alla dina tärnor och kollat vad de tycker?

 • Äldre 23 Nov 19:15

  Mandis, tack för alla tips! Hahaha! Det du berättar om filmaren e ngt som jag o Kitkät jar diskuterat här innan och att vi ska försöka undvika sånt! Sen har vi kollat massa på nätet oxå och sett ganska roliga bilder, typ brudens ansikte i en kaffekopp o dylikt, hahaha! Nej, jag håller med, tycker oxå bättre om lite gammaldags toner och mer klassiska bilder. Gäller bara att hitta en bra! Vi tänkte be våra vänner fota oss under dagen, de har bra kameror och är duktiga, men behöver hitta filmare och fotografer för kvällen. De filmare/fotografer ni vände er till, var de från en persisk fotoateljé? Har lite blandade känslor över att anlita iranier. Samtidigt som de har koll på hur det går till under ett persiskt bröllop så kanske de har en tendens att "overdo" allt. Vet inte riktigt... Känner du ngn som har anlitat persiska filmare/ fotografer och har varit nöjda?

  Åååh, do tell! Berätta om hela din dag från det att du gick upp på morgonen tills att det tog slut! Jag gillar att läsa såna långa uppsatser! Skrattande

 • Äldre 23 Nov 19:17

  Kitkät, hur går det för dig? Pagnie håller på med brudtärnornas klänningar o sina vackra blommor! Men hur går det för dig? Har ni varit i Sthlm än o tittat på brudklänningar än?

 • Äldre 23 Nov 19:19

  Pagnie, jag har oxå funderat på droppformat men e livrädd för att blommorna ska ramla ut, hahaha! Löjligt, jag vet, men e man nojig så e man!

  En annan fråga till er: Kitkät o Pagnie, hur ska ni göra med era önskelistor?
  Mandis: hade ni ngn önskelista och hur gjorde ni isåfall?

 • Äldre 24 Nov 16:50

  Hahaha! Pagnie, du e rolig! När jag läste det första gången blev jag bara chockad men sen läste jag det igen o kunde inte sluta skratta. Men... sa du det till din bror o hans fru?? Hoppas jag inte! Skrattande Hahahaha! Måste säga att jag tycker snarare det e tvärtom. Tycker det e ganska vanligt med bebisar som e alldeles skrynkliga i ansiktet o röda eller konstigt format huvud men att vissa få e så otroligt vackra. Det tar ju lite tid innan de "tar form" så att säga...

 • Äldre 24 Nov 16:56

  Kitkät, ingen aning om mellandagsrean faktiskt! Du kanske kan kolla in bröllopsbutikernas hemsidor eller googla det? Eller ännu bättre, fråga här på BT! Finns ju vissa veteraner som kan typ allt!

  Jag o min fästman satt faktiskt o skrev en önskelista igår och det blev en massa köksprylar ur OBH Nordica serien. Chilli heter den. Det e ju sånt vi kommer att behöva och iranier har för vana att köpa sånt i bröllopspresent. Sen har vi skrivit upp pengar också men saken e den att vi vet inte riktigt hur vi ska framföra detta. Vi har ju ingen hemsida för bröllopet, iranier brukar inte göra sånt. Så vi hoppas att gästerna ska fråga våra föräldrar o då ser vi till att de har varsin önskelista, hahaha!

 • Äldre 24 Nov 20:15

  Hahaha! Kul att kunna hjälpa till! O kämpa på med persiskan! Till vårt försvar måste jag säga att persiskan var enkel från början, det var när araberna tog över persiska riket och införde sitt eget alfabet som de komplicerade till allt... Speciellt min hemspråksundervisning! Så plugga på o lycka till!

Svar på tråden Orientaliskt bröllop