Inlägg från: JochP |Visa alla inlägg
  • JochP

    Bröllop 29/6-2013

    Afturelding: Gud, vad gulligt av din morfar! Ett tillskott är ju alltid välkommet.
    Vi ska och titta på vår lokal imorgon. Vi har redan varit där , men vi ska kolla lite mer på hur man kan duka och vad det finns för utrustning osv. Imorgon jobbar jag igen för första gången på nästan två veckor. Har ju haft en envis influensa som nu nyligen har gett sig. Känner mig fortfarande lite matt , men det ska bli riktigt kul att åka till jobbet i morgon.

  • JochP

    Ja, det börjar onekligen närma sig den stora dagen. I helgen ska vi kolla på kläder till mannen samt om vi hinner också kolla på ring. Igår var vi i festlokalen och planerade lite hur vi ska duka. Finns en hel del grejer där , men det som inte fanns var vinkaraffer. Vi hade tänkt ha boxvin som serveringspersonalen får fylla upp i karaffer men nu när det inte fanns karaffer lutar det åt att köpa vinflaskor istället som man kan ställa fram på borden. Blir ju ganska dyrt att köpa en massa karaffer också. Vi har fått erbjudande om gratis hästskjuts från vigseln till festlokalen, men vet inte riktigt hur vi ska göra. Jag hade en dröm att anlända i båt eftersom lokalen ligger vid vattnet. Jag har också pratat med en som har en ångbåt men har inte fått några klara besked av honom. Så nu vet jag inte om vi kanske ska tacka ja till hästskjutsen iallafall.

  • JochP

    Har inte tänkt så mycket på möhippa än. Men antar att det planeras. Är ju lite svårt när folk är så utspridda, jag bor på en ort, kommer från en annan och har systrar utomlands så vi får se vilka som kan komma och hippa mig. Men jag är glad bara tjejgänget här där jag bor hittar på nåt. Förstår att det är svårt för de som bor långt bort att komma. Tycker det är nog att de kommer till bröllopet.
    Hur gör ni med musik till festen? Har ni liveband, dj eller Spotify? Vi kommer ha en speciell spellista på Spotify till dansen, men kommer ha riktig utrustning gör att få bra ljud och discoljus. Funderade på dj, men vi känner att vi hellre väljer alla låtar själva.

  • JochP

    Vi handlar på systemet, vi har långt till Tyskland. Dessutom skönt att kunna lämna tillbaka. MEN...hur mycket ska man köpa?? Hur beräknar ni?
    Har ni något vintips? Vi har tänkt köpa hem och provsmaka lite olika viner. Det ska ju passa till buffé också med lite blandad mat. Kommer ha både rött och vitt vin till buffén samt öl och alkoholfritt.

  • JochP

    Vi har ju också tänkt vinboxar som man fyller upp i karaffer. Men har ni tips på någon sort som passar till buffé? Både rött och vitt. När det gäller servetter har vi linneservetter från min släkt. Det är rätt kul för en del är över hundra år gamla och alla har mongram, så vi tänkte ha en sida i festhäftet som heter Vems servett använder du? där det står förklaringar vad monogrammen står för och hur de var släkt med mig. Mamma har haft fullt sjå och manglat servetter och dukar senaste tiden.

  • JochP

    Vi har inte heller gjort något festhäfte än. Vet inte riktigt vad vi ska ha i det, ska väl börja spåna lite snart.

  • JochP

    Åh, kul med paket! Jag tror vi har fått allt vi beställt nu. Igår började vi fundera lite på festhäftet och vad det ska stå i det. Det vi har kommit fram till hittills är, en välkomsttext, tidslinje, några sånger, ev bröllopsbingo eller frågesport gästerna kan roa sig med. Vad mer?? Vi struntar i gästveskrivning då vi har över 100 gäster så det orkar vi inte. På fredag har vi träff med våra toastmasters och ska gå igen hur vi har tänkt oss dagen. Det blir mer och mer pirrat det här! Men hemskt roligt.

  • JochP

    Igår hade vi planering med våra toastmasters. Det var kul och det känns som att saker och ting börjar falla på plats. Känns jättekul nu, även om det är många saker som behöver fixas fortfarande. Idag har vi kollat på ringar, de jag fastnade för var Schalins Himla eller Spectra. Som förlovningsring har jag en slät, ganska bred guldring. Dyyyyrt med ringar. Vad har ni valt för några?

  • JochP

    Vi ska träffa vigselförrättaren den 13 maj. Snart! Känns som vi måste tänka igenom lite mer tills dess hur vi vill ha det.

Svar på tråden Bröllop 29/6-2013