Inlägg från: Js Fästmö |Visa alla inlägg
  • Js Fästmö

    Blivande fruar 2014

    Tycker absolut att han ska få baka den. Snacka om personlig tårta, fint minne och fin gest.

  • Js Fästmö
    Tjörnbrud skrev 2013-07-19 07:14:45 följande:
    Idag är det 1 år tills vi står tillsammans framför altaret jag och min blivande. Inget kan kännas mer rätt. Vi har bokat kyrka, lokal och fotograf. Fotografen kommer vara med från ca ½ timme innan vigsel (vigsel kl 13) tills ca 24.00 på natten. Fotografen känns helt rätt, vi kände direkt att det är han vi vill ha och efter träffen kändes det ännu bättre. Hur har ni andra tänkt, fotografering innan eller efter vigseln? Vi har varit väldigt mycket fram och tillbaka med det där, men nu har vi bokat allt för fotografering efter. vi vill inte se varandra innan kyrkan samt inte ha ringen på mig den dagen. Vid fotografeing innan är man ju inte gift egentligen. Men sen finns det nackdelar. För gästernas skull så är det många som reser långt och bor kvar. De har nog inget emot strosa runt lite i hamnen, tänkte ha en liten tipspromenad där, samt att min syster och hennes man ska fixa med snittar och bål vid vårat hus som ligger nära festlokalen. Vi sätter upp partytält så skyddar det mot regn. Så ser det ut nu men det hinner väl ändras igen ;) Är mest orolig för att gästerna ska få långtråkigt men blir det inte ösregn och storm så ska partytält och mingel fungera fint bland våra gäster :) Justia vi skickade ut save the date kort till midsommar så alla fick veta samtidigt, vi kunde inte hålla på den glada nyheten längre ;)

     


    Vad kul att ni skickade ut så tidigt! Då hinner ju alla planera in det och vara med också.


    Blir nog bra oavsett om man blir fotograferad innan eller efter, men jag har varit på bröllop där man paret fotograferats efter och under tiden har vi också gått tipspromenad och sen åt vi jordgubbar och massa chokladpraliner under tiden - då var det värt att vänta..heheh.


    Det var olika sorters praliner så det var nog inte så dyrt fast det såg lyxigt ut. Finns ju i smågodishyllan och sen kan man ju köpa chokladrullar och öppna och blanda ut i skålen. Det var mycket uppskattat av alla gästerna - så det kan jag tipsa om. :) Och något att dricka innan ni kommer för är det varmt vill ma ha tillgång till bubbelvatten. :)

  • Js Fästmö
    Helenis skrev 2013-07-20 12:51:07 följande:
    Är det inte risk att gästerna blir mätta innan middagen om de får en massa praliner innan?Frukt bara hade jag nöjt mig med som gäst.. men om det funnits praliner hade jag säkert ätit av dem..Vi skall ha lite olika snittar och kanske lite frukt till minglet innan brudskålen. Detta blir istället för förätt. Ev får värdparetfixa någon tipspromenad eller liknande som förströelse när de väntar in oss. Vi kommer nog fota både innan och efter vigseln. Fotografen skall vara med hela dagen. Innan blir det lite porträttbilder i Botaniska trädgården och efter lite bilder med bilen och ev några i hotellsviten. Detta mest för att jag vill ha med bilen och för att gästerna skall hinna ta sig till festplatsen och mingla innan vi kommer dit.

    Man får väl hoppas att de har förnuft nog att inte äta för många. 2-4 stycken per man blir man ju inte mätt på och en middag brukar ju vara lång så jag tror inte risken är så stor.


    Vi har väl alla tryckt i oss en massa godis och glass och ändå ätit bara för att det ser så gott ut. ;)


     


    Som gäst nöjer man väl sig med det som serveras, oavsett om det endast är dryck , frukt eller snittar? :) Det beror ju själv på hur man vill lägga upp det hela. Ibland är det de små detaljerna som gör det.

  • Js Fästmö

    Malin4900 - Det jag tycker var bra var att både över o undervåning var abonnerat. Personalen var jättetrevliga och serverade välkomstdrinkar sedan så anälände brydparet i båt. Det vi gillade var att de hade ett godisbord, som de har på jul. Med hemmagjort godis, så kolla upp det. :) Allt var bara toppen, inget att klaga på, Brudparet sov där i rummet med jaccuzi på taket. Har även varit där på otaliga julbord och ett superfint vinterbröllop.

  • Js Fästmö
    aminis skrev 2013-10-06 08:35:36 följande:
    Jag var och provade min "dröm"klänning igår och den passade! Så nu blir den beställd efter mina mått och om tre-fyra månader är den klar :) var hos Esther på Hui Couture utanför Göteborg och hon är, precis som alla som varit där skrivit, himla gullig. Verkligen hjälpsam och uppmärksam på önskemål och så. Klänningen kostar 7500kr och då ingår allt med ev. justeringar och sådär :) nu börjar det verkligen kännas att det är på riktigt när något så viktigt som klänningen är i det stora hela klart... Så spännande!

    Vad kul! Och bra pris - då får du lägga upp bilder sen! :)


     

Svar på tråden Blivande fruar 2014