• Tablett-missbruk

  Ons 1 okt 2003 23:39 Läst 17679 gånger Totalt 36 svar
  Ons 1 okt 2003 23:39

  Jag sökér er med samma eller liknande problem som jag.
  Jag är "treo-man" alltså beroende av treo. Anledningen till detta är att jag sedan jag var liten haft daglig spännings-huvudvärk. Min mamma och jag har försökt hitta orsaken i 15 år, men nu har jag i princip gett upp. För 10 år sedan låg jag inne på avgiftning för att jag åt 10-20 treo-comp om dagen. Efter denna månads avgiftning fick jag ingen hjälp att stanna borta från tabletter, dock började jag inte med comp igen, utan tar "vanliga" treo.
  Jag tycker att jag har prövat det mesta metoder att få bort min huvudvärk, jag gick på en smärtklinik i ett år, men de hittade ingen orsak och jag blev "utslussad" lite snyggt, för jag var inget roligt fall. Jag har prövat akupunktur, avslappning, massage, men allt jag testar gör att det blir värre, Jag har helspänd rygg och nacke och jag vet att mycket av värken kommer från stressen. Jag orkar inte ta tag det igen, hitta något nytt.
  Träning klarar jag ej av, kommer aldrig iväg och när jag faktiskt tar mig till gymet ett par gånger så rinner det bara ut i sanden.
  För ett par år sedan fick jag tag på en huvudvärks spec på St.Göran, gick dit och fick rådet: Sluta stressa, sluta äta treo och sluta rök, när du gjort de så kan vi ta tag i problemet! Suck.
  Jag vet att ni kommer att svara att det bara är jag som kan fixa hivudvärken, men jag har gett upp tror jag. Idag äter jag -8 treo om dagen. Ibland har jag urusla dagar (har ej migrän) och då överdoserar jag, vilket inte är en hit (inget att rekommendera. Jag vet att det inte hjälper att ta för många treo, men vad gör man. Min m2b är upprörd över mitt beroende eftersom det inte är nyttigt, men idagsläget måste jag ta dem för jag klarar ej vardagen annars.
  Jag hoppas att ni förstår lite av vad jag menar med skrivandet, finns det någon på BT som har liknande problem? Skulle gärna vilja veta hur ni mår och känner er, är ni rädda att vitala organ inte kommer att orka alla gifter? Mina värden är kanonfina, men jag kommer väl att decka när jag fyller 40. (är 30 nu (om en vecka))

 • Fre 10 okt 2003 17:02 #0

  Soda, hur länge åt du antidepressiva medel? Man måste behandlas minst 2,3 upp till 6 veckor för att överhuvudtaget få smärtlindring! Biverkningarna kan vara övergående, man kan eventuellt pröva äta andra antidepressiva.

  Antidepressiva medel fungerar på två olika sätt: delvis lindrar de "värk i själen". Smärta kan innebära att man blir deprimerad eller själva depressionen kan leda till smärta. Mår själen bättre, mår även kroppen bättre.

  MEN man behöver inte alls vara deprimerad för att få hjälp mot sin smärta dvs antidepressiva medel kan lindra även "ont i kroppen"! Antidepressiva höjer mängden av substanser i nervsystemet som behövs för att våra kroppsegna smärthämmande systemen ska arbeta som de borde. Så de kan ge en "ren" smärthämmande effekt.

  Det verkar Soma, som att du inte hade lyckats träffa en BRA smärtläkare. Har du besökt en Smärtvärkstan? Har du gått på en smärtcirkel? Om du är spänd i nacken har du prövat att klistra en vanlig tejp över ryggen? Om du spänner musklerna kommer tejpen strama åt och detta gör att du kan bli medveten om när och hur du spänner dig. Har du prövat TENS?

 • Benkem­an
  Visa endast
  Mån 27 okt 2003 16:13 #0

  Hej,Soda
  Vad glad ja blev att hitta ditt inlägg på internet-jag har EXAKT samma problem som du, förutom att ja käkat Treo sen ja var 17-18 år, och ska fylla fyrtio nu till sommaren 2004, Jag som du har ständig värk från morron till kväll ALLTID och jag har provat allt från värmedynor till akupunktur,varit avgiftad på Psyk,men ja har inte fått nån hjälp efter det.Har tagit alla möjliga medeciner som Seroxat för depressioner, sömntabbletter etc etc.Stångat mej blodig, och sökt o provat allt man kan.Men inte blivit bättre,Spänningvärk är den enda diagnosen ja fått, och då borde massage vara bra, men det har varit döden för mej-värken blir 7 resor värre då-Har börjat träna på gym och det har funkat emellanåt, men ja tar treo, även om jag inte riktigt behöver-och då får jag ännu mer huvudvärk, o tar fler o fler, varvat med Kaffe. Jag vet att ja får värk av treo, men kan ändå inte sluta. det har blivit en bessatthet-för med all den här treon ock Koffeinet blir jag så superstressad av,irriterad,trött, o deppremerad, o detta ger i sin tur ännu mera värk.Ock det fattar ja, men kan ändå inte bryta Jag har nu försökt att komma av mitt missbruk, men inte lyckats så bra-ett tips ja fått är att byta ut treon med vitamin brus.För att bryta, för att jag är beroende av proceduren- liksom en rökare är beroende att ha nåt att hålla i, känner mej så ensam med detta.Så blir glad av att det finns flera, kanske vi kan hjälpas åt, ur det här, för enda gången treo har hjälpt mej egentligen är de gånger man Festat till och vaknat upp med bultande huvudvärk. då har de hjälpt, iallafall litet Kram Benkeman

 • Mån 27 okt 2003 18:20 #0

  Eftersom Soda har haft konstant huvudvärk sedan hon var två år borde det inte vara stress, eller?

  Jag har inga tips tyvärr, men det låter otroligt jobbigt. Hoppas att ni hittar något som hjälper. (Jag har också läst att Botox-förlamning av nerver kan hjälpa mot huvudvärk.)

 • Bröllo­pstoki­ig
  Visa endast
  Mån 27 okt 2003 22:32 #0

  Hej! Soda
  Ja missa det att du haft ont sen 2 års ålder,så det måste det vara mer än bara missbruk,men för att få hjälp så tror jag att du som jag först måste sluta med treon för att kunna utesluta om dom gör oss sämre eller bättre- (själv vet ja bara inte hur!!)För att få respons av läkare etc.för de varken vill eller kan hjälpa en, så länge man missbrukar värktabbletter - Och jag tror de har rätt i mycket, för med all den här acetylsalisylsyran i ens system,kan ja på nåt sätt fatta det, så vad det nu än må vara, så tror ja att treon förvärrar det hela, Jag tror själv det är andra orsaker bakom din och även min ständiga värk -så för att få nån rättvis diagnos, måste treon bort, annars kommer läkarna etc skylla på det-En annan sak är att mina två systrar har fått diagnosen Fibromyalgi, och inte nån av dem äter treo, men de mår lika jävligt ändå, själv hade ja önskat få en diagnos som de, så man slapp leva i ovisshet,och inte behöva höra att man är inbillningssjuk, eller typ: att man känner efter för mycket
  Detta är inga råd hur du ska gå tillväga. mer om mina erfarenheter, som kanske kan ge dej nån ledtråd! Kram/Benke

 • Tis 28 okt 2003 10:58 #0

  Hej stackars SODA och ni andra!

  Jag är också en sådan som haft huvudvärk sedan 2-3 årsålder och blivit utredd på längden och tvären som barn. Då var diagnosen barnmigrän/spänningshuvudvärk som skulle växa bort. Jo, pyttsan!

  Under tonåren var det verkligen vidrigt, spänningshuvudvärk varje dag och migrän varje gång jag tränat (spelade lagsport och ville inte svika laget), ca 4 ggr/vecka. Inte kul!

  Problemen har faktiskt blivit mindre sedan jag blev vuxen (28 nu)och som tur är har jag inte fastnat i tablettberoende.

  Idag äter jag Anervan när jag känner att migrän är på väg och Naproxen för att lidra spänningshuvudvärk.

  Det jag ville tipsa om är p-piller! Jag började äta p-piller när jag var 15 och har inte satt det i samband med huvuvärk/migrän eftersom jag alltid haft värk. För ca 2 år sedan bestämde vi oss för att "förbereda" för barn , så jag gick över till minipiller för att få tillbaka ägglossningen. Det var det bästa jag gjort!! Från att ha haft migrän ca 1 ggr/vecka och ofta huvudvärk däremellan samt minst 2-3 anfall under mensen i stort sett försvann migränen! Visst händer det fortfarande att jag får ont i samband med mens (brukar säga att jag har min mensvärk i huvudet) men det är SÅÅÅ mycket bättre.

  Du har säkert redan testat, men om inte så är det definitivt värt ett försök!

  Lycka till!
  Safety

 • Tis 28 okt 2003 15:57 #0

  Hej!

  Jag har inte läst alla inlägg i den här tråden så jag vet inte vad ni andra har sagt.

  Jag är en f.d. treoman. Klarade inte heller av dagen om jag inte startade med kaffe och två treo. Som mest åt jag väl kanske 6 treo/dag och höll på i flera år. Jag blev orolig tillslut över hur kroppen skulle klara detta och försökte trappa ner själv. Det var omöjligt! Huvudvärken som värken i kroppen var olidlig. Huvudvärken var visserligen konstant även när jag hade treo i kroppen men hade jag inte ätit någont treo alls var det som sagt olidligt. Tillslut blev jag arg. Riktigt arg på treoburkar och mig själv och mitt beroende. Så jag beslutade mig för att stanna hemma en vecka och avgifta mig själv. Ut åkte all treo och jag kan inte beskriva vilken huvudvärk och abstinens jag hade!!! :o :( Den andra och tredje dagen var värst men sedan började det släppa lite och jag kände mig bara allmänt jättesjuk.

  Mitt i all absintens var det just abstinensen som fick mig att kämpa. Det var fruktansvärt att inse hur beroende jag var! Jag beslutade mig för att ALDRIG ta en treo igen hur mycket huvudvärk jag än skulle få. Sagt och gjort. Veckan gick och jag kunde gå till plugget igen på universitetet. Det var en pina pga ständig huvudvärk men det gick om än ganska dåligt. Sakta men säkert försvann värken i kroppen men det tog många månader innan den var helt borta. Nu, snart två år senare har jag nästan aldrig ont i huvudet och aldrig att det kommer in en treoburk i mitt hus igen!!!

  Jag vet inte vad som blev sagt med detta... annat än att det är min berättelse om hur jag blev av med mitt beroende.

  Sammanfattningsvis alltså, jag bestämde mig alltså (lätt att säga men..) och kämpade en vecka + månader av värk. Huvudvärken var från början för mig ett ångestsymptom. Med treo blev det en ond cirkel. Mitt lilla råd till dig är att söka till vårdcentralen och be om samtalsterapi. Och framförallt, ge för bövlars gubbar inte upp ett potentiellt trevligt och huvudvärksfritt liv för en treobruk om dagen!

  Kan för övrigt tillägga att jag nu mår enormt bra, så det går! Jag lovar :)

  LYCKA TILL!

 • deiane­ira
  Visa endast
  Tis 28 okt 2003 17:00 #0

  Soda, jag lider också av konstant kronisk huvudvärk och har gjort det i 19 år nu. Ingen har nånsin kunnat säga varför jag har ont. Det finns ingen behandling, varken traditionell el alternativ, som jag inte genomgått och INGENTING har hjälpt överhuvudtaget Tandläkare, optiker, akupunktur (5 olika behandlare!), akupressur, TNS, Feldenkraismetod, avslappning (ger bara mer ont!), träning (jättejobbigt när man har ont men jag försöker verkligen!), smärtkliniker, sprutor i triggerpunkterna, neurologen på Akademiska sjukhuset i Uppsala, specialister i Sthlm etc etc...You name it, I've done it.

  Precis som du var jag beroende av mängder av starka tabletter och till slut var jag tvungen att sluta med dem. Avgiftningen tog ett år och det var ett helvete.

  Jag har varit sjukskriven i långa perioder pga min smärta och är det nu igen. Det senaste året har värken bara blivit sämre och sämre. Vet inte ens hur det känns att inte ha ont i huvudet eftersom jag har det jämt och ständigt. Varje dag måste jag lägga mig och försöka sova en stund för att jag ska slippa känna hur ont jag har.

  Nu går jag i samtalsterapi hos en psykolog och har börjat äta mer mediciner igen för jag står inte ut annars. Det är inte alls bra men vad ska jag göra, det är ju helt omänskligt att ha så himla ont hela tiden!Har fått en medicin som heter Teodal och funkar som morfin och minskar smärtimpulserna till hjärnan, men dem kan jag bara ta när jag har som ondast eftersom de är beroendeframkallande.

  Jag vet inte vad som kommer att hända, kommer min huvudvärk nånsin att bli bättre ? Om samtalsterapin kommer att hjälpa är ju väldigt svårt att sia om, men mina förhoppningar är inte höga eftersom inget har hjälpt hittills.
  What a life

 • Ons 29 okt 2003 00:03 #0

  Har inte läst igenom alla inlägg men är verkligen förvånad över att det verkar vara så vanligt med denna sorts tablettmissbruk!

  Läste att massage, akupunktur, träning osv inte verkat hjälpa flera av inläggsskrivarna, så jag tänkte bara tipsa om Tai Chi och/eller Qi Gong.

  Jag lider ibland av spänningshuvudvärk, men inte alls lika illa som många här, och jag tycker det hjälpt mej mycket.

  Eftersom man inte behöver någon speciell utrustning så kan man göra det vid behov och inte behöva vänta på att kunna gå till gymet eller en massör osv, utan det går lätt att gå undan för sig sig själv i 10 min för att mjuka upp musklerna så ofta man behöver det. Har man mer tid på sig kan man hålla på i en timme eller så för att få sig en riktigt genomkörare. :)

 • Mån 3 nov 2003 23:20 #0

  WOW!!!!!!! Grattis!!!! Blir så glad av att läsa det här! Håller alla tummar jag har för att det går bra för dig och att du kan slänga treoburken helt och hållet och även få bukt med koffeinmissbruket! :D :D

  Kram på dej!

 • Tis 4 nov 2003 08:41 #0

  Grattis!!!

 • Sydney­bruden
  Visa endast
  Ons 5 nov 2003 23:28 #0

  Ah, grattis!!!
  Skickar en stor kram - vad underbart att lasa! Vad konstigt att ingen har reageat och ens tankt pa det forut - det borde val lakarna ha vetat att det ar koffein i treo och att det ar beroendeframkallande!

  Sjalv ater jag sallan varktabletter men ar definitivt koffeinberoende - far huvudvark pa helgerna nar jag inte haller i mig lika mycket kaffe som pa jobbet.

  Aterigen, grattis! Du klarar det har! Du ar stark! :)

 • Sön 21 dec 2003 09:54 #0

  SODA och andra...

  Jag heter Camilla , fyller snart 40 och har missbrukat vanliga treo i 23 år, min dags konsumtion är uppe ca 18 om dagen.

  300mg salicylsyra per dag kan vara skadligt, min dos är 9000, så alla symptomen på skador kan inte vara fel (:

  Jag har nu äntligen inte bara fått hjälp utan är 100% motiverad att sluta och jag är livrädd, ett liv med denna kompis ska nu ta slut.
  Hela mitt liv styrs av tillgång till tabletten, semester etc, mitt äktenskap knakar då jag tappat sexlust och stundom livslust, man blir apatisk och nästan känslokall.

  Som hjälp till att sluta ska jag få akupuntur för att lindra abstinensen, samt vecko kontakter med sjuksyrra och vid behov även läkare.

  Jag lägger ut min mail adress för kanske finns det fler som VILL sluta men inte har direkt stöd, kanske vi kan hjälpa varandra över hindren med stöd ,tips och bara med mänsklig värme.

  Stå på er // Camilla

  svahnstrom@comhem.se

 • Miss Decibe­l
  Visa endast
  Sön 21 dec 2003 10:41 #0

  Hejsan allesammans...=)
  Jag tillhör oxå den skaran som drabbas av migrän, men nåt som brukar funka för mig är att sova bort huvudvärken. Men får jag den vid tillfällen då jag inte har möjlighet att sova så brukar jag öka saltintaget, med vanligt supersalt hårt lakrits. Jag gillar inte lakrits i vanliga fall men dessa går bra...=)

 • Corari­na
  Visa endast
  Sön 21 dec 2003 17:35 #0

  Jag är en tjej som också har ont i huvudet varje morgon när jag sover längre än till 05:00. Jag kan inte fatta varför, men jag börjar jobbet kl.5:54 och tur är väl att man inte har huvudvärk den tiden, men när man väl kan sova lite längre på helgen och alltid vakna med huvudvärk är inte särskilt kul...

  Har också provat alla möjliga tabletter treo, treo komp mm men inga hjälper....

 • Sön 21 dec 2003 20:46 #0

  Hum, glömde ju nämna varför jag äter så många treo !
  Som de flesta här så har jag daglig huvudvärk, en värk som idag enbart är frambringad av tabletterna, det är något jag lärt av att läsa om detta på nätet, dagens tablett ger morgon dagens huvudvärk....

  För mig var huvudvärken ett symptom på själslig smärta som jag gud ske pris och vare lovad nog har fått kläm på idag efter tre års terapi....så nu ska jag bara sluta äta piller...

  Camillson

 • Elsape­lsa
  Visa endast
  Tor 1 nov 2012 16:06 #36

  Soda, jag vet att de är länge sen nu som du skrev, men jag vill verkligen ha tag på dig??????Hur gör jag?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll